Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
holky to jste mě teda s tím porodným šokovali, ne že bych chtěla mít mimi vůli porodnýmu to vůbec ne, tak i tak to bude krušné období....ale at jsem hledala jak jsem hledala, tak zatím to vypadá, že jenom chtějí...aspon tohle slovo jsem nejčastěji v článcích našla, jestli má někdo nějaký jiný odkaz tak sem s ním 😀 ..jinak životní miminum baj očko je pro 2 členou domácnost necelých 6 tisíc, ale v tom se opravdu vyzná jen účetní a tou nejsem, protož po narození miminka se to zvedá na 7000...to už bych se do 2,4 násobku vešla i já, ale jak se to počítá doopravdy nevím)......spíš otázku co řeším jestli mateřskou na 2 roky a pak další mimi (to by jsme žili celkem v poho) nebo na 3 a v klídku jestli se povede nebo ne(ale to by byl hodně fousový život :o()
Takže klid pokud to není schválený tak to není jistý, třeba ty které porodní v lednu budou poslední které porodné ještě dostanou. 😀 😀 😀 😀
@markysek2 http://www.novinky.cz/ekonomika/205592-koalicni... tady jsem to našla
ok, ale podle mě to je jen koaliční dohoda, to opravdu neznamená že jim to projde, pokud vím tak už to jednou zkoušeli a neprošlo to.....bylo by to smutný že všude v evropské unii porodný zvedají jenom nám by ho nedaly ...rozhodně buď budeme mít štěstí a nepotká nás to nebo smůlu a měsíc na to začnou zase vyplácet, se na halvu nepostavím na mimi jsme čekali skoro rok a jsme rádi že nám to konečně vyšlo a peníze at si strčí přes zadní otvor třeba až do krku....fuj nesmím se rozčilovat, ale to mám za to že jsem se na volby vyprdla ☹ ☹ 😖 , jinak cufinka díky za odkaz 😀
holky ted jsem s přítelem řešila dudlík já odmítám dávat prckovi dudlík , 😝 jaký je váš názor? podle mě když nepozná co to je ,tak ho chtít nebude ne? 😉
cufinka: kamarádka taky původně nechtěla miminku dávat dudlík, ale tak nějak to přišlo s krmením z láhve, ani už nevím pořádně proč, a to také měla přecevzetí bez dudlíku..no uvidíš
No s tím porodným je to příšernost. Ti co pracují, tak nic nedostanou a ti co si žijí jen z podpory a na nic nesáhnou + rodí jen děcka, vždy mají víc....nechápu myšlení našich hlav v politice 😖
cufi: dudlik...segra taky nechtela, ale pro jistotu mela koupeny, vyvareny, a jak se hodil... Prckovi nijak neprekazel v kojeni, a hrozne ho uklidnoval (mel, bobes, prvni 4-5 mesicu zivota kruty, trapily ho prdy a navzdory vsem babskym radam prorval vetsinu bdelyho casu, byli jsme z toho sileni vseci :()
Zkusit to muzes, ale pro jistotu bych nejaky v zasobe mela, kdyz uz bys byla zoufala a nevedela co by ;)
ad porodny: no, dite kvuli penezum nemam, ale nejak jsme ho neplanovali (az nejdriv za dalsiho pul roku zkouset tehotneni), takze by me s tema penezma pomerne vypekli (z jednoho ca 13tisicovyho platu v pze pred materskou proste nic moc neporidime, drahous si plati skolny (cast ma hrazenou zamestnavatelem=nedostuduje-vraci prachy, ktery mu uz na to dali), takze tech 13 tisic by nas nespasilo, ale rozhodne by pomohlo... No nic, nepovesim se kvuli tomu, at uz to bude jak, ale nepotesili by me, hosi, nepotesili 😠
no vím že ted třeba s tím dudlíkem machruji 😀 ale prostě nechcu 🤐 😀 jinak k těhu...já už to zvracení nezvládám ☹
Cufi: z ceho? nevolnosti? Zkus, kdesi jsem tu uz o tom psala, emesin, je to primo na tehu nevolnosti. Nerikam, ze je to spasa, muze se jenom jeden denne, a me to uplne nezabralo, ale zabralo dost na to, abych neblila tak casto, kdyz uz...
V tom horku to je dvojnasob neprijemny 😖
Ahoj holky, připojuji se do fóra...
jsem na začátku 4 měsíce... nevolnosti naštěstí nemám, ale spíš nemám vůbec chuť k jídlu... hlavně zeleninu nějak nezvládám a přitom vím, že bych měla... no koupila jsem si aspoň Calibrum Babyplan, doktor říkal, že by to mělo pro správný vývoj stačit... zatím jsem nic nepřibrala, tak uvidíme, jak to půjde dál...
To porodné mě teda taky štve... sice oba s manželem vyděláváme, úspory taky nějaké máme a já budu chtít chodit do práce do nejdéle to půjde, ale stejně by se ty peníze hodily, přece jen toho nebude po narození miminka málo, co se bude muset koupit - kočárek, autosedačka atd.
yaninka84...jé ty jsi mě potěšila už jsem myslela že jsem jediná která nemůže zeleninu... sním ji jen vařenou a nebo salát...vůbec nechápu jak moje mamka se mohla utlouct po rajčatech :o))))
jinak jsem tak nepřibrala ba naopak 2 kila mám dole..nevolnosti taky nemám spíš jen nemám chuť k jídlu
S tím porodným je to fakt naprd, člověk maká jak šroubek a černý nic nedělaj a jim se prachy strkaj 😢 Člověk si řekne blbejch 13000 a je to hned pryč,ale za to se koupí pro mimčo takových věcí, no škoda mluvit.
My teda i když děláme oba, našetřený bohužel nemáme, splácíme dost peněz. Ale z každý uškudlený kačky kupuju pár drobností. Nebo když si manžel vydělá na přesčasech.
Nechápu jak to porodný můžou zrušit, ve vládě fakt nemyslej, sami rozhazujou, dělají drahý kampaně, ale na maminy se nemyslí 😒
My máme termín okolo 10.ledna, manžel si dělal srandu, že bych to mohla stihnout ještě v prosinci 🙂
kdyby ste meli problem s vypoctem mesice jako ja...stale nechapu jak se pocita podle tydnu ktery sem mesic...tak se muzete mrknout sem http://www.mojetehotenstvi.cz/xx-tyden-y-mesic-... nebo http://tehotenskakalkulacka.cz/
Ahoj holky, taky se připojuji do fora 😀 první TP jsme měli 5.1., ale dle NT screeningu to vypadá na 2.1. Mi je teď už dobře, konečně. Jen ta únava. Když můžu (o víkendu) tak si musím odpoledne schrupnout 🙂
Jinak za NT screening jsem platila 850,- a za fotku platím 50,-
cufi: jestli je to fakt problem, tak zkus rict dr., muze ti napsat torecan (nebo tak nejak), coz je pro chronicky "blinkacky", aby sis neublizila tim, ze nic nesnis... To je fakt na figacku :(
Ted mam tehotnou kamosku, a ta vubec nevi, ze je tehu, budiz ji prano 🙂 Netusi, co je to byt spatne, co to je citit smrady, kam vleze, nejaky chute a neco nemoct..
markysek, janinka: jee, tak to ja to mam naopak, ja zavistive hledim na kazdyho, kdo si da kousek masa 🙄 Zeleninu ma mimco rado 🙂 Ale jak pokryt bilkoviny, kdyz "nafukovaci" jidla nedavam, to je fakt veda 😝
lavazza: no presne, ono se to nejak udela i bez tech penez z porodnyho, ale tech 13 tis. by urcite pomohlo pokryt aspon ty zakladni veci, ktery budou potreba...
No ja furt doufam, ze i kydz mam termin 7., tak treba bude driv (na druhou stranu by to asi znamenalo, ze neco neni OK, protoze jsem rizikova, co se tyka krevniho tlaku..) Uvidime, kdy se s mrnetem kouknem "zoko-voko" 🙂)
@tetamon jo jo taky si říkám, že je to spíše přibližně, myslím, že se to plus nebo mínus 14 dní může posunout. A jak teď čtu Vaše příspěvky o porodném, tak jsem netušila, že to záleží i na příjmu. Myslela jsem, že jen u druhých dětí. No takže když někdo porodí minutu po půl noci a tudíž 1.1. tak má smůlu? 😒
cufi: hm..to je blby... Asi jsi uz zkousela vsechny ty mozny rady na netu, co? Me obcas trosku pomohlo studeny do zaludku (kousek ledu cucat nebo tak)... Ale obcas, a na chvilku :(
cara.m: no, u me by ten vanocni stromek byl komplikovanejsi 😀
Pac bydlim v pze, registrovana k porodu taktez tu, ale vanoce=mamka=Morava... 😀
cara.m: asi Zlin, ale podle reakci na netu jsem zvazovala i Kromeriz, pry ta spatna povest uz par let neplati, naopak se snazi jako mourovati, ale holt to nejde tak snadno. Jenze preci jen, jako rizikova bych asi volila Zlin, kdyby byl nekde nejaky prusvih, tak je sance, ze se mi o mrne postaraji se vsim vsudy...

kinsli: ve 13.tt zatezovy test? jaj, to je docela rychle. ja bych mela jit nekdy v 23. tt, i kdyz internista pro tehule by me tam nejradsi videla uz ve 20. 🙂)) Ale 13...kolikrat ho budes opakovat v tehu? Na to se fakt netesim... 🤐