icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kinsli
11. júl 2010

@cufinka : Tak se třeba dočkáš 😵 😵 😵 Já taky chtěla holčičku 😀
na cukru jsem byla v 10tt - krev ta byla negativní tak jdu na 14tt na ten zátěžový test a pak ještě jednou mezi 24-28tt
měla jsme s Kačenkou cukrovku tak teď si tu mňamku vychutnám 2x 😖

cara.m
11. júl 2010

@tetamon tak to bychom se nepotkaly, já budu v Ostravě 🙂 Taky volím nejlépe vybavenou nemocnici v okolí, kdyby náhodou bylo potřeba...

tetamon
12. júl 2010

cara.m: no prave proto by se mi libil ten Motol v pze 😀 Radsi velkovyrobna, ale s plnym servisem pro mimi 🙂

sirenita
12. júl 2010

Holky, taky dnes umíráte tím vedrem?? Já jsem v práci a díky velké výloze je tu neskutečné horko/dusno....ať už je půl šesté..... 😝

yaninka84
12. júl 2010

já taky umírám vedrem... ještě k tomu mě bolí hlava a taky trochu v krku, asi z těch klimatizací všude... práškama se moc ládovat nechci, tak je to dost nepříjemné 😒

sirenita
12. júl 2010

ani mi nemluv, ani ten větrák si nemůžu pustit, jinak mám angínu jak vyšitou 😒

lavazza
12. júl 2010

Lituju ty těhulky, který přes léto mají velký břicha, nechtěla bych se s tím nosit. Břicho mě začíná teprve růst, ale vyřízená sem dost. A to sem nic nepřibrala.

cufinka
12. júl 2010

@lavazza jj moje řeč ,mám jen pidi bříško a to jsem zhubla 3 kg (kvůli tomu zvracení )a dejchání šílené...ležim u telky vyvalená jak starej fotr 😀 a doma chodím nahá a mám puštěný větrák jinak bych asi skolabovala . opravdu ty těhulky co mají už bříško lituji taky

tetamon
12. júl 2010

lavazza: no, ja se lituju taky. Nechapu proc a z ceho mi takovy pupendo narostlo, ale predstava, ze v tom mam clovicka, ktery mi okopava zebra a vnitrnosti, tak si predstavuju kolaps 🙂
nechutny pocasi.. Jako...teplo jo, ale tak do tech 30...

cara.m
12. júl 2010

Já nemůžu večer usnout. V tom horku se to prostě nedá 😒 Jak dlouho mají být takové vedra vůbec?

tetamon
12. júl 2010

cara mia, slibovali ochlazeni, ve stredu, na celych 28 az 30 stupnu... 😖
A podle vseho tohle pocasi ma vydrzet az do sprna, s prestavkama s obcasnym bourenim z horka, nebo mrakama, ale furt se motat kolem te tricitky :-/

bubulka722
13. júl 2010

Ahojte kočky!
Tiež patrím medzi januárovky 2011, mohla by som sa k vám pridať?

zuzik28
13. júl 2010

ahoj holky, jak tak probíráte těhulky, tak moje ségra má termín za měsíc....a sotva se šine, ty vedra jsou fakt mazec.
U mě zatím dobrý, ty hrozný nevolnosti jsou pryč, ale pořád mi je blbě, ale ne tak. Tento týden si užíváme u tchánovcům (jeli na dovču tak jim hlídáme barák). Parádička, jen to horko...ani ležet u toho bazénu mě neba, nejraději bych se okoupala, ale zase mám strach do vody. Asi to ale moc hrotím.
Zítra jdu konečně na první genetiku, už se moc těším. A budu mít i první fotečku, můj doktor mi zatím žádnou neudělal.

tetamon
13. júl 2010

@zuzik28 mozna zkus nejaky tampon, abys mela pocit, ze se "dovnitr" nic nedostane? Vim, ze jsem kdysi kupovala v Dm nebo kde tampony napusteny vaselinou nebo neco, senta? Ty byly primo delany na tohle, abys nedostala infekci z vody... Pokud mas strach...

cufinka
13. júl 2010

holky už vám roste bříško? já jsem zpozorovala menší bouličku na pravé straně je možné že je fazolka schovaná tam?

cufinka
13. júl 2010

@zuzik28 pokud trpíš na záněty tak ten tampon,já se koupu v bazéně bez něho a žádné problémy nemám ani žádné vytoky 🙂

florentina
13. júl 2010

@zuzik28 /ahoj, já už píši jen do soukromého tématu, tak jen abys věděla, že tu nejsem zcela mimo/, ale mě doktorka řekla, že se koupání nemusím bát pokud si vezmu tampón, který předtím namočím do panenského olivového oleje /na vaření/. Tím se tampon nasákne olejem a už nic nevpustí dovnitř. Ten olej mne nejdřív trochu odradil, ale prý tam opravdu nevadí. A jak píše tetamon, pokud existují již nějaké napuštěné tampony, bude to nejlepší varianta, já ani nevěděla, že něco takového existuje. Jde jen o to, aby se ten tampon nasákl něčím bezpečným a né naopak vodou z koupáku, což by vedlo jen k tomu, že by se tam bakterie a jiné pěkně rozvíjelo.

lavazza
13. júl 2010

S tím tamponem to je dobrý nápad, to mě nenapadlo 🙂

tetamon
13. júl 2010

@florentina no ja to kupovala uz par let zpatky, tak nevim, jestli to jeste vedou nebo ne, ale jako takova podomoverze mi prijde, ze ten olej je ok (ona ta vazelina neni taky nic jinyho, nez mastny, a navic synteticky, narozdil od oliv 🙂)

@lavazza no, ja chytnu mykozu jenom projdu kolem vany, natoz rybniku nebo bazenu, takze tyhle "figle" musim bezne pouzivat, kdyz uz se odhodlam odhlalit sve "krasne telo" 🙂

zuzik28
13. júl 2010

Holky díky moc,
já teda na záněty netrpím, ale prostě jistota je jistota. Navíc mi teď na poslední kontrole našel doktor polyp na čípku tak se prostě bojím. Ten tampon namočený v oleji je ale asi fakt super nápad, když tak nad tím přemýšlím.
Už jsem to měla při prvním těhu (prý prostě jaksi "vyklouzne" kousek dělohy), nejdřív mi to chtěl odstranit, ale nakonec, že to budeme jen sledovat, aby se z toho něco nevyvinulo.
Tak doufám, že to bude v pohodě.

Jo, a já už teda bříško mám. Řekla bych, že i celkem dost. Ale to je u druhého prý normální. Tak honem honem šup do alba s fotkama pupíků 🙂

sjussi
13. júl 2010

@lavazza no ja nevim ja sem cetla...DOTAZ TÝDNE

V našem městě se již nekoná "Plavání pro těhotné", ale já bych ráda začala chodit alespoň "normálně" plavat do plaveckého bazénu.
Obávám se ale, abych nechytila nějakou infekci. Sestřička u mé gynekoložky mi doporučila, abych si vždy vzala tampón namočený v olivovém oleji. Jaký je na to, váš názor?
Nerada bych nějak ublížila miminku.

Martina

V těhotenství bych se zavádění jakýchkoli předmětů do pochvy vyvarovala.
Spíše dbejte na to, abyste nezůstala v mokrých plavkách déle, než je nezbytné a důkladně se osprchovala.
Pokud byste přeci jen na sobě pozorovala první příznaky zánětu pochvy, tak ihned vyhledejte lékaře, aby se včas zahájila léčba.

MUDr. Radka Gregorová

cara.m
13. júl 2010

Tak já už taky bříško mám 🙂

kamusek
13. júl 2010

Zdravím.....taky už menší bříško mám... 🙂 Ale je to pěkné, aspoň vím, že ten drobeček uvnitř hezky roste 🙂 A ty horka jsou fakt strašné, venku vydržím chviličku a hned mi je divně, jakoby mdloby...☹ Ale je to asi tím, že mám nízký tlak! Teď tady u nás trochu sprchlo a trochu se ochladilo, tak je hned líp...ještě že mám v těch hicech dovolenou, v práci bych to asi nedávala...jinak přeju hezké těhulkování 😀

petulke
14. júl 2010

ahoj holky, chodíte některá na těhu plavání? od kdy se tam může chodit? to mě ještě moc bříško neleze, ale někdy si pohmatem najdu tvrdší levou stranu. asi jak se tam boulí. 🙂 nebo že by to byly zaražené prdy??? 😀 zítra mě čeká screening 😖 tak snad bude vše ok!

lavazza
14. júl 2010

Já bych ráda chodila k nám do nemocnice na těhu cvičení, musím se zeptat doktora v pondělí od kdy můžu začít.
Včera když sem ležela v klidu na posteli tak mi přišlo jako bych cítila první pohyb, není to brzo? Bříško už mi taky začíná růst, ve věcech to není vidět, ale ve spodní prádle jo.

zuzik28
14. júl 2010

hezký den dámy 🙂
teda u nás je zase děsnej pařák...tak si to zpříjemňuji stáním u plotny 😀 😀 Teď jsem uložila prcka tak mám chvíli čas, musím se ale nachystat na cestu do Olomouce na ten screening, takže volna moc nebude. Jééé, já se těším jako malé děcko, ale zároveň se taky trochu bojím, teda dost. Řekla bych, že i víc než poprvé.

Lavazza, nechci ti kazit radost, ale na první pohyby je fakt ještě brzy...ale za chvíli to určo přijde.

Tak já zase frčím, moc jsem vám toho nenapsala... 😉

kinsli
14. júl 2010

Holky tak to já už to fakt neschovám 😀 😀 mám už pořádný pupek 😅

@lavazza taky už jsem pohyby cítila 😉 ale fakt jen 2x jednou jako by 3 kopanečky a jednou už fakt tak minutku-dvě nevím, ale to bylo úžasný takový převalování 😉 Ale to byla náhoda, asi jsem blbě seděla že jsem malou jako by skřípla 😉
jinak si myslím, že mám na pohyby tak 14 dní čas. Těžko říct s Kačenkou jsem je měla od 17tt.

Jinak k tomu koupání, já jezdím do bazénu - veřejných koupališť bez tampónu a není problém 😉

kinsli
14. júl 2010

@zuzik28 : j8 už jsem je fakt měla a Adrous také, ale jsme druhomaminy 😀 😀 😀

markysek2
14. júl 2010

no mě občas taky přijde že mimčo o sobě dává vědět..třeba když špatně ležím, nebo dloho na boku, ale to fakt občas bývá síla...a taky v tomto horku když už se začne asi přehřívat tak cítím jako by mě něco boxovalo, ale třeba jsou to jenom pocity a dobrá sugesce s těšení se🙂)))

sjussi
14. júl 2010

@kinsli ja taky chodim normalne na koupak i bez tamponu...

no bricho jeste nemam akorat mi prijde ze se mi nejak zpevnilo ,nebo trosku jakoby je nekdy tvrdsi jakoby si tam prcek lehl 🙂 no a pohyby jeste necitim,zrejme je na ne brzo ale uz se tesiim 🙂