icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lavazza
18. júl 2010

Neřekl? U mě o tom začal mluvit hned potom, co mi oznámil, že tam mimčo je. Že se to sice musí zaplatit částečně, ale že je to lepší než trippl test, že to ukazuje kolikrát špatný výsledek a pak maminy zbytečně stresují a posílají na odběr plodovky. Trippl test myslím, je na 60% pravdivý a ten screening je na 90%. Já myslela, že u nás v Ústí nad Orlicí se to nedělá a doktor mě vyvedl z míry, že snad už od roku 2001, ale nevím jestli přímo u nás nebo v ČR. O tom screeningu sem četla už v Mamince co si kupuju.

cufinka
18. júl 2010

@lavazza jj vím že se dělá a že je na 60% a jmá hodně falešných pozitivních výsledků,taky že jsem tu psala že se toho bojím víš .. ☹ ale doktor asi ví co dělá ..

tetamon
18. júl 2010

lavazza: ja byla na nt screeningu a pristi tydne jdu na triply 🙂

ad spatne-nespatne a pohlavi: mam kolem sebe oba pripady, jakoz i sladke-slane a krasne-osklive maminky, ktere porodily opacne pohlavi, nez se rika 🙂
Asi abych si nemohla tipovat, co ze to v tom brise nosim, kdyz mi nechce, potvora, ukazat, jak s ni(m) mam mluvit 🙂

cara.m
18. júl 2010

Chjo tak jsem se dívala zase na to porodné, co chtějí uzákonit od ledna 2011. Budou je pobírat jen rodiny s příjmy nižšími než 2,4násobek životního minima. Hledala jsem, kolik je životní minimum pro 2 dospělé osoby, a to je 5480,-. Takže ten, co chodí do práce a pracuje a pak se rozhodne pro dítě, má prostě smůlu 😠

No nic, jinak jsem měla víkend jak dělaný na karamboly. V pátek na mě skočil náš hyperaktivní pes - jednou packou na břicho, ale nebylo to z rozběhu, tak doufám, že se nic nestalo. No a včera jsem přepadla přes desku, která zabraňovala psům ve vchodu do ložnice, kde manžel maloval. Zůstala jsem na té desce viset, ale naštěstí jsem jí měla pod prsy, tak jsem na ní nespadla na břicho. Sice to byla šlupka, ale bylo to vysoko, tak se utěšuju, že je to ok. Nic mě nebolí. Jen se pro jistotu ve středu přiznám doktorce 😖

cufinka
18. júl 2010

@cara.m jejda dávej pozor 😨 já taky tedy uklouzla na mokré chodbě a spadla na bok,pak na koupáku mi narazil do břicha nějakej malej klučina co se tam potápěl(myslela jsem že v tu chvíli ho utopím! 😠 😀 ) ale ve čtvrtek byla kontrola ok 😉 stím porodným je to šílený! už se ani nebudu rozčilovat at se pánové udávíí penězma pro miminka ... jako 5480korun má snad každý kdo pracuje ne? směšné jako opravdu 😒

cara.m
18. júl 2010

@cufinka no jo, mám pocit, že čím víc se snažím dávat na sebe pozor, tím jsem si nebezpečnější 😒 Říkala jsi to pro jistotu doktorce nebo jsi čekala, jen jestli bude vše ok? No jak tak čtu, tak na sebe taky musíš dávat pozor 😨 Ale ono se to lehce říká, vím to. Skoro nikdy jsem nespadla a teď jak na potvoru chjo.Přemýšlím, jestli se mám přiznat, ať mě více prohlídne, ale říkám si, že kdyby se něco stalo, tak by se to asi nějak projevilo, bolestmi, krvácením? No každopádně jsem hlavně z toho přepadnutím měla včera šok, protože jak jsem zůstala na té desce viset, tak kdybych ji měla níž, bylo by to asi zlé 😒 Takže teď se pořádně dívám kam šlapu a psa pořád pozoruju, zda se na něco nechystá 😒
No ono je to 5488 x 2,4 tj. 13171,-, ale pokud oba chodí do práce tak tohleto určitě mají. Proto mě štve, že místo aby podporovali i ty co pracují, tak máme smůlu 😠 Ale třeba porodíme v prosince 😉 I když ono je to stejně jedno, hlavně, že budeme mít zdravá miminka.

cufinka
18. júl 2010

@cara.m já doktoru nic neříkala,ty dny kdy se to stalo sem se pozorovala ,byla jsem stoho špatná.. ale jak říkáš krvácení,bolesti bříška,tak bych hned jela k doktorovi,ale nic z toho nebylo. ale doktorce to říct můžeš at máš klid ale j si myslím že pokud nemáš žádné bolesti je vše 🙂 to jako když mají oba 13tisíc jo? no tak to je mazec .. opravdu ti co poctivě dělají ,ale nejsou žádní pracháči trpí nejvíc . 😠 jj přesně tak hlavně že mimíška budou zdravá nic nýho si nepřejem 🙂

cara.m
18. júl 2010

@cufinka No doufám, že je vše ok, utěšuju se tím, že mi nic není. I když do kontroly na to pořád budu myslet a před kontrolou budu asi pěkně nervózní. Chjo, kdyby už jsme cítily pohyby, bylo by to lepší. Byla bych více v klidu.
Jo jo aspoň mi to tak vychází, když jsem hledala na netu, kolik je životní minimum. Kdo nechodí do práce, bude mít na to nárok a kdo pracuje, ale jak říkáš, není žádný pracháč, bude mít smůlu 😠

cufinka
18. júl 2010

@cara.m neboj bude vše ok 🙂 mě ten prcek bouchnul ve vodě do podbřišku hlavou jak plaval pod vodou a to byla rána ! 😒 jinak počasí už je lepší že? teda aspon tady na Kladně je lepší vzduch hurááá 😀

cara.m
18. júl 2010

No já jsem na úplně druhém konci republiky - Ostravsko a vzduch je tu konečně taky lepší. Před chvílí přestalo pršet a ochladilo se. Nikdy mě nenapadlo, že takhle budu někdy na ochlazení a déšť reagovat, ale huráááá 😀
No věřím, že to musela být rána a přímo do podbřišku, to bych asi do kontroly nespala 😖 Chjo a to si říkám, že nejhorší máme ještě před sebou, protože čím větší bříško bude, tím budou nárazy nebezpečnější ☹

cufinka
18. júl 2010

Holky a co oblečky? nakupujete už? já mám celej pytel od přítelovo segry ,ale to je na kluka ( doufám,že jim ho vrátim hned jak se dozvim že je to holčička 😀 😀 😀 ) jinak pár věciček ze sekáče....Chci začít nakupovat pořádně až budu vědět co to bude. ale jako opravdu se musím ovládat koupila bych všechno 😀 už sme dostali i penízky na kočárek od mojí mamky,tak ty jsem schovala a kočárek koupím uplně nakonec 🙂

cara.m
18. júl 2010

@cufinka Tak já už něco taky mám. Oblečky co máme, mám v albu. Kočárek budu objednávat v září, protože se na něj čeká a někdy se čeká až 3 měsíce. Ale pro úplně malé miminko chci kupovat stejně neutrální věci (jsem zvědavá, jestli to dodržím 😀 ), protože mi kámoška říkala, že její známé tvrdili, že je to stopro holčička, nakoupila vše růžové a on to na porodním sále byl chlapeček 😀

cara.m
18. júl 2010

Teď jsem se dívala na nové věci v Nextu a budu hooodně nakupovat 😀 😀 😀

cufinka
18. júl 2010

@cara.m no já ted objednala asi 17 věciček z bazárku ale jako body za 4korunky no nekup to nebo overálek za 6 😀 je hodně v bílém,béžovém ,ale pššt přítell by mě roztrhnul 😀 😀 😀 už ted říká že jsem jak nemocná jako pořád brouzdám po servrech s těhu tématem atd... 😀 😀😀

lavazza
18. júl 2010

Já už mám něco po 2 synovcích, většina neutrál. Něco málo mám koupené. A znamá má po holčičce věci, které buď nenosila nebo se jí už nelíbí, takže mám super 15 věcí za 350 kč, což je krása. Pak mám spací pytel, postýlku a pár hraček co objednal manžel, nějaké to povlečení.
Až budu vědět určo jestli je to slečna, tak pak koupím i něco růžového, zatím máme jednu krásnou teplákovou soupravičku, která mě vyšla na 24kč. Jinak známá říkala, že má značkové oblečení Next, co prodává tak mám dát vědět.
Ale s malými oblečky to nechci přehánět. Kupuju i větší velikosti než je 56.

janicac
18. júl 2010

Ahoj, v pátek jsem byla u doktora a ptala se na pohlaví. Vím, že je ještě brzo, ale raději jsem se chtěla zeptat🙂Kdy Vám řekli, že to bude možné zjistit? Mě říkal tak po 17.týdnu, ale to by muselo být hezky natočené.

tetamon
18. júl 2010

Ja jsem vyfasla par prvnich veci od kamosky, ktera strasne touzi byt tehotna a nema ani chlapa, natoz tehulit, takze se neudrzela a ve vyprodeji mi koupila nejaky bodycka (ktery stejne nejspis neuzivim, protoze rodim v zime a to jsou kratkorkavovy bodycka 😉 ), ale tak neco uz mam. A ted cekam, jestli pumpnu kamosky s vecma po holcickach nebo po chlapeccich 🙂 To by se ale mrne muselo chtit ukazat 🙂
Nastesti mam segru, ktera zatim druhe mimco hned tak neplanuji, tak hodne veci si muzu pujcit od ni (matrace do postylky, kolotoc nad postylku, tu potvoru na kontrolu dychani, ted si nevzpomenu na jmeno 😠 , polohovaci valecky, neni si jista, ale mozna ma nekde jeste i hraci deku s hrazdickou, takovy to "vrneci" kresilko s hrazdickou, nejspis ma nekde jeste i periny do postele, zavinku, pokud nekoupim od kamarada se slevou (budou se asi v te dobe, kdy budu potrebovat, zbavovat) kocarek (ono to hlavne zalezi na mlade, jak se "rozchodi", kdyby byla lenoch, tak asi prodavat budou pozdeji 🙂), tak by mi pujcila podvozek a ja bych si dokoupila korbicku a sportak... Vyhoda pozdnich prvorodicek (aspno neco)

janicac
18. júl 2010

a na jaké bazárky s oblečením koukáte? já nakupuju na www.laclik.cz

tetamon
18. júl 2010

No ja spis mam otazku, jake velikosti nakupujete. Kamosky mi obecne radily, ze pokud budu kupovat, tak ty "newborn" mam kupovat jenom par, protoze z toho rychle vyroste capart... A vim ja, co je male a co je velke v tom mrnecim pojeti? 😕

haniula
18. júl 2010

Ahojte!!! My dneškem končíme 16.tt a už od včerejška cítíme pohyby mimíška!!! Je to úplně úžasné!! Takové přelévání bublinek a sem tam i zatukání zevnitř bříška... A co vy???

haniula
18. júl 2010

@tetamon já budu od září přemisťovat veškeré věci i oblečení pomaličku od sestřenky... dala jsem jí totiž seznam, co potřebuji pro mimi a ona mi ho celkově podtrhala, co má doma... nejjednodušší to bude naházet do auta a bude klid... ale i tak to počítám na dvakrát až třikrát... a navíc maminka se zbláznila úplně!!! už má x věcí napletených a ze ségřina pokoje dělá pomalu skladiště, jak mi shání takové drobnůstky dle mého přání...

tetamon
18. júl 2010

haniula: ja jsem nastesti ta, ktera ma vnouce druha v poradi 😀 Pokud by mamka mela zkouset radit jako se segrou, tak me trefi 😲 Takze pocitam, ze neco asi bude (doufam, ze se stihla nakazit vkusem mezicasem se synovcem, aby nekupovala ty prisernosti, co nakupovala pro neho 😀 ), ale nic ve velkym 🙂
Je, od 16. tt? tak to bych byla rada, kdyby me to potkalo taky 🙂

cara.m
19. júl 2010

@tetamon no já zatím kupovala 62, ale kámošky mi právě říkaly, že mám určitě koupit i něco v 56, že narozenému miminku to bude ještě velké. Takže co vše budete kupovat v 56 - newborn?

cara.m
19. júl 2010

Tak já ještě pohyby necítím. Tipuju, že já je začnu cítit až tak ve 20 tt jak se znám 😀

luciemar
19. júl 2010

Ahoj holky, vy jste toho teda napovídaly... 😀
Tak já byla na screeningu a na tripply jdu taky, takže úplně je ještě nezrušily...A za nt scr. jsem neplatila nic.
Holky, dávejte na sebe pozor 😉 Ale Cara.m buď v klidu...miminko je chráněné plodovými obaly a vodou. Má tam spoustu místečka!
Janicac...nám už na screeningu něco naznačili, ale takhle brzo pohlaví ještě není 100% jisté, tak si to zatím necháváme pro sebe. Počkáme co řekne jiný doktor na dalším UTZ 😉
Já zatím oblečky nenakupuju, spíš se jen pokukuju a zjišťuju, co se mi líbí. Ale už se na to moc těším!
Jééé, Haniula, super, že už citíš pohyby 😀 Nemůžu se dočkat, až to maličké taky ucítím...

cara.m
19. júl 2010

@luciemar jééé to je fajn, že vám to aspoň naznačili, to nám nikdo ani nenaznačil 😒 A když jsem se ptala minule doktorky, řekla že až na velkém utz. No zkusím se jí opět ve středu zeptat, budu jí prudit a prudit a třeba z ní něco vytáhnu 😀 Už se snažím být v klidu, bolesti nemám a přece jen je teď děloha ani ne do půli podbřišku a když jsem spadla na horní břicho, tak by se nic stát nemělo. A říkám si, stejně bych to teď neovlivnila a když se teď budu stresovat, tak bude ve stresu i mrňousek.

Holky jaký máte vybraný kočárek vy?

cufinka
19. júl 2010

Ahojky a krásný den všem . 🙂 No já taky právě přemýšíím jakou velikost mám kupovat ale bodíčka mám nějaké v 56 a v 62 ale pořád nevím jak kupovat mikinky a kalhoty a kombinézky..myslíte že větší? Mě se líbí kočárek Firkon chtěla jsem tříkolku ale jedna mi psala že tříkolku at nepořizuju,že je dobrá čtyř 🙂

cufinka
19. júl 2010

Hlavně závidím těm co maj po kom dědit,já nemám nikoho kdo má prcka takže musím kupovat vše...Ale já si nestěžuju mě nákupi mooooc baví 😀 😀 😀 ,a už se těším až se dozvím co čekám tak se to rozjede 😀

luciemar
19. júl 2010

To víš, že jo Cara.m, bude to v pořádku!!!
Jojo, Cufinko, já chci taky začít víc nakupovat, až budeme vědět s větší jistotou, co to bude. I když...ono to nikdy není stoprocentní 😉
Taky jsem chtěla tříkolku, docela se mi líbí od Quinny, co má švagrová. Ale teď jsem narazila na jeden moc hezký od Jané...Tak ještě uvidíme. Okukuju to na internetu, ale chci později zajet někam do specializované prodejny, protože je něco jiného vidět obrázek a opravdu si na to sáhnout a vyzkoušet...Takže ještě uvidíme, co nám padne do oka.

cara.m
19. júl 2010

@luciemar já chci taky tříkolku a bude to Teutonia - Spirit. Obhlídla jsem si ho na netu, četla na něj pozitivní diskuze a před 14 dny jsem si ho "ošahala" v obchodě a je perfektní. Je lehký a dobře se s ním jezdí. Takže já mám rozhodnuto 🙂