icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sjussi
4. aug 2010

@cara.m no ja asi aspon na navstevy,jinak budu pouzivat zavinovacky a taky premyslim nad tim spacim vakem

cara.m
4. aug 2010

@sjussi no já asi tak nějak, pro jistotu chci mít vše, ale věřím, že některé věci ani třeba nevyužiju

cara.m
4. aug 2010

@sjussi a deky do kočárku máš v plánu jaké?

sjussi
4. aug 2010

@cara.m zatim žádné ale přemýšlím že je ani kupovat nebudu protože budu mít mimčo ve fusaku a až se oteplí tak to teprve asi začnu řešit.

lavazza
4. aug 2010

@cara.m- já sem si spací pytel koupila tady na koníku od spark, úplně nový za 210kč od cherokee. Asi se jí líbil jiný, tak ho prodávala. Je od narození do 6 měsíců. Jinak rychlozavinovačku máme jen jednu, ale to že stačí.

lavazza
4. aug 2010

@sjussi - jako myslíš peřinku do kočárku nebo v postýlce? Já si chci objednat do kočárku takový to plymo.A do postýlky sme objednávali protialergenní sadu polštár a deka a k tomu máme rovnou do barvy rychlozavinovačku, povlečení, mantinel a nebesa. Manžel se rozšoupl 🙂

sova33
4. aug 2010

@lolelole Ahoj, tu kombinézu jsem koupila přes mimibazar asi za 150 Kč. 🙂

sjussi
4. aug 2010

@lavazza no do kocarku musi byt?no ja myslim ze pokud bude mimi ve fusaku tak je to stejne zbytecne.a do postylky polstarek zatim nebude potreba miminum se nemaji davat ale decku asi nejakou jo

kostri
4. aug 2010

ahojte maminky,niekedy vas nestiham ani precitat,nieto este nieco napisat 😔
ale teraz mam na vas taku malinku otazocku.chcela by som vediet,cim si natierate bruska a ako casto vas svrbia 😅 lebo ja mam dni,ze ma nesvrbi vobec a tiez dni ked ma svrbi cely den,ze sa musim aj desat krat natierat 😅

sjussi
4. aug 2010

@kostri ahoj,no mne zatim jeste brisko nesvedili 🙂 a natirala sem si ho akorat vcera vecer jako prevenci proti striim 🙂

kostri
4. aug 2010

ja mam letne dievcatko,takze v zavinovacke v kociku nebola,kym bola malinka,az v zime ,ked mala pol roka som ju davala uz do overalu takeho zimneho,este do fusaku a aj prikryla dekou.byvali dost mrazy a ona spavala vacsinou iba vonku a vzdy jej to vyhovovalo,lebo spinkavala aj dva krat po tri hodiny 🙂
kamoska mala tuto zimu chlapceka a ta davala do zavinovacky,do fusaku a do deky.takze asi tak budem davat aj ja 🙂 no ale na sebe mal malinky len dupacky a plienocku.stacilo to.a samo ze ciapocku 😉

kostri
4. aug 2010

@sjussi moje nervy a ja uz natieram hadam od druheho mesiaca 😕 😅 potom som mala chvilu prestavku 😀 ale teraz zas natieram odusu.kuk moje brusino..fotila som sa samospustou,tak tam nemam hlavu 😀

sjussi
4. aug 2010

@kostri tak to si teda jeste koupim decku i do kocarku 🙂

sjussi
4. aug 2010

@kostri krasne brusko 🙂

sova33
4. aug 2010

@kostri Já natírám tak jednou za tři dny, protože na to pořád zapomínám, ale je pravda, že ještě břicho moc nemám. POstupně to hodlám zintenzivnit právě kvůli striím.

kostri
4. aug 2010

ja som si pri prvom tehu natierala len ked ma svrbelo a nemam ziadne strie chvalabozku 🙂

kostri
4. aug 2010

sjussi,no dakujem 😉 mne od zaciatku dost brusko vyskocilo,taketo som mala s hankou hadam v siestom mesiaci 😕 ale kilov som mala s hankou viac o takomto case,je to cele cekom ine tehotenstvo

sjussi
4. aug 2010

@kostri ono je to asi pokazde jine ale ja nevim,nemam to s cim srovnavat 🙂 ale mne brisko moc zatim nejde videt 🙂

kostri
4. aug 2010

@sova33 pekny overalik 😉

@sjussi podla mna tu decku do kociara treba,budu este malinki,aj ked netreba deti velmi babusit,ale ak by malo nejako fukat,tak ta deka pomoze.

kostri
4. aug 2010

ja som s hankou do siesteho mesiaca chodila do roboty a mnohi zakaznici(robila som v kvetinarstve)si ani nevsimli ze som tehu 😀 teraz ma uz zastavuju tetusky v potravinach:"aaa,hanka bude mat braceka alebo sestricku?a uz za chvilku tusim,nie? "😕 😀 😀 😀

luciemar
4. aug 2010

Teda holky, já se nestačím divit, co všechno už máte nakoupeno. To je paráda, tak si říkám, že bych to měla taky začít pomalu rozjíždět... 😉

markysek2
4. aug 2010

tak jsem volala na triply a jsme ok tím pro nás genetika skončila..teda ještě ultrazvuk ( a na ten se těším bude zase 3D fotečka) aby byla zpráva úplná :o)))
jinak včera mi volala mamka že našla babička nějaký věci po mě s bráchou a něco po bratránkovi ( tomu je cca 19 ..je v americe takže ani pořádně nevím) a že něco vypadá poožitelně a něco dobrý na doma...to jsem zvědavá jak moc budu kritická a co vše si vezmu
jinak se zakrýváním jsem se ptala mamky (má zkušenosti já se narodila v prosinci) a říkala že stačí deka (larysa) spožená do povlaku na polštář (dospěláckej), nebo povlíknout zavinovačku (80x80), že peřinka je prej na mimi moc že se v podstatě přikrývaj jen nožičky.......to jsem zvědavá na sebe jako maminu občas si z toho příjdu pěkně vyjukaná 😀 😀

tetamon
4. aug 2010

@kostri krasne brisko. Ja musim mazat, a ac mazu 2-3x denne, stejne svedi, i strie mam. Ale ja je mam uz od puberty, tak se obavam, ze holt uz tomu nezabranim (zacinam vypadat jako tygr 😲, prouzkata) A to fakt delam, co muzu, masiruju zinkou, mazu, holt smolik. Vsak ony vyblednou a na koupaku jsem s holym brichem tak jako tak nechodila uz roky 🙂

@markysek2 gratuluju 🙂

A prikryvani... Ja si vybavuju, ze segra davala tu kombinezu, fusak a deku, kdyz byly jo mrazy. A mladymu to stacilo (pry se ma zkouset vzadu na krku, pac nosik je periferni, takze obcas studeny, i kdyz mimcu neni zima. Ale doma je ukazatelem nosik, kdyz je studeny, prcek potrebuje vic oblict nebo pritopit 🙂 Uvidime, jestli mi moje detska bude taky davat takove rady, to by se hodilo 😉 Uz jsem to za ty 3,5 roku zapomnela, co vsecko bylo dovoleny a zakazany (alergeny pri kojeni aspon v sestinedeli...si pamatuju ze bylo, ale ktery to byly..uaaa)

sjussi
4. aug 2010

@tetamon no ja sem taky zvedava,ale asi budu porad otravovat tchyni nebo mamku at poradi nebo nekoho kdo to vi lip protoze nevim jak bych to sama zvladla.Docela se toho bojim a tesim zaroven 🙂

sjussi
4. aug 2010

@markysek2 ja sem nemyslela perinku jako decku ale perinku jako zyvinovaacku akorat na zavazovani 🙂

tetamon
4. aug 2010

@sjussi no pockej, zase si dej trosku rezervu, pac aby azse neradily az moc (znam od mamky, ve chvili, kdy segra porodila, tak v ni nastoupila hrda matka "ja jsem vychovala dve deti, ty nic, ty nicemu nerozumis" a segra si musela vybojovat svoji pozici, nebylo to lehky. Minule pri pobytu doma me mamka taky krasne motivovala takovyma kecama jako "jee, Moni, ty a mamka, ja si te neumim predstavit, jak ty to vubec zvladnes, no fakt su zvedava, co budes delat" mineno i podle kontextu stylem "ty jsi takova neschopna" No smala jsem se tomu, protoze jeste pamatuju od segry, a vyhoda 300 km vzdalenosti me trosku utesuje 😠

sjussi
4. aug 2010

@tetamon tak ja mam mamku v poho,ona mne mela v 17 tak je to spis kamoska jak mamka u ni nemam strach,no a s tchyni snad nebude problem 🙂

sova33
4. aug 2010

@tetamon
@sjussi Mně se už někteří členové rodiny snažily radit, tak si to vyslechnu a pak si to udělám, jak to budu cítit já. Takže ať si radí, naštěstí bydlíme sami, tchyně ta mi do nničeho nemluví a mamka je bohužel (často naštěstí) daleko.

tetamon
4. aug 2010

@sova33 tak to mas stejnou kliku jako ja 😀 Ktera bude zaroven i smula, az bude potreba prcka hlidat 😕

sova33
4. aug 2010

@tetamon Jo, s tím hlídáním máš recht. Stejně daleko mám i svou babičku, která by byla k dispozici od rána do večera. A tady nemám na hlídání nikoho.