icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cufinka
15. aug 2010

@cara.m to mi příjde už rozumný soupis výbavičky 🙂

petulke
15. aug 2010

ahoj holky, jenže já si ty prsa mačkat nemusím, ono to teče samo od sebe, ze začátku to bylo takové hodně žlutá a hustá tekutina a ted už je skoro pruhledná ale možná mléčná! A ty prsa bolí okolí bradavek a dvorce. Občas vnich píchne tupá jehla nebo projede nuž,
Moc se mi líbí ten zimní fusak od emitexu asi ho taky pořídíme! 😉 Ale ještě počkáme až nám mudr řekne co čekáme a podle barvy kočárku koupíme i barevný fusak

tetamon
15. aug 2010

@cara.m ja se tu u nekterych hlasek te maminky lamu smichy 😀

tetamon
15. aug 2010

@petulke no, aspon vidis, ze telo umi spravne produkovat mliko ;)

sova33
15. aug 2010

Kdž jste byly u těch látkových plen, záleží na tom, na co je budete používat. Deset je dost, pokud je to jenom na široké vázání, ale používají se i pod hlavičku v postýlce nebo v kočárku a hlavně na to věčné ublinkávání, takže pak se může stát, že jich za den (aspoň ze začátku) vytaháte dost. Ale to asi záleží na uvážení. Já vím, že některé seznamy to dost přehánějí, jde i o to, že každé mimčo je jiné. Kamarádčin prcek se musel převlíkat snad pořád, tak prostě potřeboval kousků oblečení víc. Ale myslím si, že je prostě důležité vědět, co všechno vlastně shánět 🙂

kostri
15. aug 2010

ja si tiez myslim,ze ked sa nam bude zdat malo,dokupime.ja som pri prvom mala toho ajajaaaaj,potom som to odkladala do skrin,tam mi to stalo a teraz sa mi zas zda,ci to neprehanam s tou skromnostou 😀 😅 kdyz tak prikoupime 😉
ja sa tiez sulam na niektorych hlaskach 😀
petulke,no ja si myslim,ze mas dobre vyvinute mliecne zlazy,ze zato ti uz produkuju to prve mliecko 🙂 ale spytaj sa aj dr,co ona/on nato?
ja mam dost bujne poprsie 😅 85D a ked som bola na sono,po ukonceni kojenia,tak mi dr povedala,ze mam dost slabo vyvinute mliecne zlazy,cudovala sa ze som malu kojila 18mesiacov

lavazza
15. aug 2010

@sjussi je z www.nejbaby.cz za 445kč, tam sme ji našli nejlevněji, u nás v obchodě ji mají do 600kč, tak to je rozdíl

lavazza
15. aug 2010

@kostri no měla sem jí od 1.třídy, v pubertě se to ztratilo a pak když sem nastoupila do práce je to tak 5 let tak se mi záchvat sem tam objeví, ale není to hrozný, jen to snad nebude mít dopad na mimčo.

kostri
16. aug 2010

@lavazza nasla som na tej stranke rucny utz 😕 to som ani nevedela ze existuje 😕

luciemar
16. aug 2010

Ahoj, tak koukám, že tu probíráte výbavičku, tak jsem si už taky vytiskla seznam, abych mohla odškrtávat 😉
Ale zatím je tedy plný....Chci se do toho více pustit od září. Ale spoustu věcí už mám vybraných...tak uvidíme.
@kostri téééda, to jsem taky nevěděla, že něco takového existuje....ale asi bych si to nepořídila...Přeci jen, pořád mimi otravovat... 😀

kostri
16. aug 2010

no ja som to tiez nevedela,ale tiez nemam v umysle si to kupit 😅 😉
mam teraz zalusk na toto
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9160549

kostri
16. aug 2010

mame oranzovy kocar aj vajicko,tak by sa nam hodil 🙂

tetamon
16. aug 2010

@kostri ted jsi mi nasadila brouka do hlavy, ani nevim, jakou mam sedacku do auta. Vim, ze neutralni, ale sedou-cernou? Modro-sedou? Bezovou...? 😀 Mam ji doma u mamky... 🙂

kostri
16. aug 2010

@tetamon no utekaj to kuknut 😀 😉 ja uz skumam aj overaly zimne.a mam dilemu,ci kupit 56stku,ci 62ku 😕 musim ist kuk na povalek,jaku velkost overalu mala hanka v zime-to mala pol roka.lebo ten jej bol este dost dlho velky 😖 tak aby mi v tom zas to dieta neplavalo 😀 jak budeme vypadat,ked ho vyberem z kocara a z noh mu budu viset plutvy 😅 😀

kostri
16. aug 2010

tak hanka to mala velkost na 6-9mesiacov,cislo tam neni 😒 no ale mam tam jednu vetrovku 68cku a ta sa mi vidi velka..ale asi objednam predsa 62ku radsej jak 56..hm?co vy na to?

lolelole
16. aug 2010

ahojky, jaký jste měli víkend ? My jsme si užili hlídaní synovce, byla to legrace. Nemůžu se dočkat toho našeho drobečka 🙂
Akorát závěr víkendu se nám nepovedl. Večer nám šílené krupobití, co bylo tady v Praze zdevastovalo fasádu ☹ a to jsme ji kompletně dodělali v pátek, takže jsem měla co dělat abych zatlačila slzičky 😖 Vítr rozbil několik oken ale ty jsme stejně měli v plánu přesklít, tak to taká škoda není a nakonec nám ještě pod návalem kroup popraskalo přední sklo na autě. Hrůza. Tady ve vsi je všechno jak po válce. Rozbité střechy, okna, skleníky, fasády, cesty..děsbes 😒

sjussi
16. aug 2010

@kostri ja sem premyslela nad tim samim a asi koupim 62 🙂
@lolelole vikend sem mela pracovni,taky tu byla bourka ale takova hruza jak pises to nastestni nebyla.Nezavidim musi to byt strasne ☹

tetamon
16. aug 2010

@kostri utekaj, utekaj...ja tam jedu az o vikendu, po mesici 😀
Ploutve se daji spravit ponozkama na overal 😀 Ploutve, jsi me pobavila 😀

A jinak..ale ja nematka, tak tezko rict, ale odevsad se mi dostava rad, ze to s 56 moc neprehanet, ze par jo, ale ze jsou mimca, ktery uplne tuhle velikost preskoci... A ze pry hodne rychle rostou, takze behem dvou, trech tydnu budu stejne prechazet na 62. Ale vim ja? 😀

@lolelole jezkovy zraky ☹ Poslouchala jsem kolegyne, taky hlasily hezky veci :( Jedne to dokonce strhlo ze strechy 50 tasek, takze cely horni patro baraku vytopeny, vcetne pocitacove pracovny, byla na navsteve i dcera, takze krome jejich vyskleneho-vytopeneho auta i ona prisla o auto, takze dneska nemela jak se dostat do prace. To uz potom prislo usmevne, kdyz dalsi kolegyne licila, ze ma zahradku poklizenou pro letosek, kytky jsou kaput, ze akorat vcera odpoledne doplela zahonky...
Chm ☹

cara.m
16. aug 2010

@kostri objednej 62, já ty svrchní věci budu brát taky jen 62.

lolelole
16. aug 2010

@tetamon je to děs, ale co se dá dělat no...jen tá fasáda zamrzí, když jsme ji teprve dodělali 😖 ale jak to tak vidím, dopadli jsme ještě dobře 😕

Jinak někdě jsem četla že mimčo povyroste v prvních týdnech o 1,2 mm za den, tak si taky myslím, že ta 56 bude jen na chvilinku.

cara.m
16. aug 2010

@tetamon já budu kupovat v 56 bodyčka, dupačky a kaloty, to samé v 62 ale v té 62 i svetříky, kabátky, overal apod.

sjussi
16. aug 2010

ale porad premysli mzda koupit do autosedacky jen tu zavinku nebo fusak.co myslite ze bude lepsi?budem jezdit k nasim,cestatrva hodinu a půl ale auto bude vytopene a jinak k dr

lolelole
16. aug 2010

Holky, přemýšleli jste již o pokojíčku? Budete ho chystat mimču pokojíček již teď nebo až když trochu povyroste ? Dokdy plánujete mít mimčo u sebe v ložnici ?

sjussi
16. aug 2010

@lolelole tak nad tim sem ani jeste nepremyslela 🙂

lolelole
16. aug 2010

@sjussi 🙂

cara.m
16. aug 2010

@lolelole já až povyroste, protože místnost, kde bude pokojíček se teprve bude dělat.

cara.m
16. aug 2010

@sjussi já asi nakonec ten fusak, ale může se to ještě změnit. Záleží až ho uvidím ve skutečnosti.

tetamon
16. aug 2010

@cara.m no vidim to podobne...🙂

@lolelole no hlavne aby to uz byl letosni pridel katastrof a hotovo, uz vsechno v klidku 😒
Jaj, 1,2 mm, to je hukot 😲

A do autosedacky...podle me staci i jen ta zavinka a zbtek kdyztak dokutas dekou. Beztak budes potrebovat akorat presuny z auta do baraku a tak. A nez se v aute vytopi. Zato pak resit, jak mimika vysackujes z fusaku by nemuselo byt tak jednoduchy 😝

Pokojicek: ja to, pokud nam bytove podminky dovoli 😀 , hodlam resit tak, ze mimi od zacatku ma svoji postylku (ok, nemoci a kojeni nad ranem jsou vyjimky 😉 ), a kolem roku az dvou bych videla, jestli budu ochotna broucka jit do vlastniho. Ale u segry jsem videla, ze dodrzovani "tvoje postylka-nase postel" nebylo vubec trapeni, a naopak bobes se s tim szil snadno (rozhodne snadneji nez kamoscina dcerka, ktera s nima spava v posteli dodnes - 7 let, a jsem uprimne zvedava, jak to bude resit po porodu, ma 11.9. termin)

sjussi
16. aug 2010

@cara.m do kocarku volim fusak ale do auta mi prijde zbytecny,myslim ze tam by mohla stacit ta zavinka ne?a i tak si myslim ze by mozna stacila nejaka kombinezka ale porad nevim

cara.m
16. aug 2010

@tetamon no já taky budu mít mimčo v postýlce. Už kvůli tomu, že tam budu mít monitor dechu. Takže v naší posteli ne e.

@sjussi no já nevím a stejněsi myslím, že některé věci budou chybět a některé budou zbytečné 😀 Uvidíme časem 😀