Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@sova33 ja musim priznat, ze jsem pri tom studovani co a jak nakonec vymekla (pac je to moc slozity, kdyby mi nekdo vrazil do ruky stusek separacek, rekl: ty budes tehdy a tehdy vyhazovat, tehdy a tehdy je to jeste opratelny, tady mas x kalhotek, x plinkovych vlozek, to ti staci na tak a tak dlouho, tady mas dalsi velikost, kdyz ti prcek odroste...tak bych jeste zkusila ukecat se. Ale kdyz to mam s tim samostudiem ztracena v mnozstvi a znackach a ruznych postupech, tak to fakt vzdavam, nerada, ale jo 😕
jé tak kecám teď jsem na to koukla měla 321g 😉
na 30tt měla 1560g 😉
@tetamon @lolelole holky já jsem taky chtěla používat látkové pleny, ale pak jsem si spočetla, kolik jich musíte mít koupených (cca 100ks) a kolik jich spotřebujete denně (cca 30), tak jsem se na to vybodla a koukám se po akcích na pleny jednorázové. Kupuji pouze ty oranžové Sleep and play, protože jsou napuštěné heřmánkem a malý od sestřenky je používal doteď, tudíž mám s nimi dobrou zkušenost i já, protože jsem ho i přebalovala. V akci stojí kolem 150kč a je jich tam 70 čili jeden balík cca na týden (10 plen na den ze začátku). Pak se ta potřeba krátí, protože tyhle pleny vydrží i čtyři hodiny. Samy se rozhodnětě, ale já už mám jasno. 😀
@haniula: My je používali taky, na malé mimi jsou super 😉 Tak do toho roka, pak už moc ne, jsou tenonký, tak se lehce pročůrají 😉
Strašně se mi osvědčily plenky z Hypernovy. Kačenka má už plínu jen na noc, určitě dá za tu noc + před spaním přes pulitr a nikdy se mi nepročůrala 😉
@cufinka: neboj nenaroste 😀 😀 😀 😀
My už jsme vybavený v růžové. Mám už vyhlídlou i autosedačku tu když tak objednám po zítřejším UZ 😉
@kinsli no právě... sestřenka ted používá pampersky, které jsou ted v jednom kuse v akci, protože malý má přes rok a denně vypije i 2 litry vody. Je to studna. Ted ho často hlídám a ta pamperska mu vydrží i čtyři hodiny při nadměrné konzumaci tekutin 😀 . Plenky kupuji už ted, protože ty se nezkazí ani nevyschnou, když jsou zavřené.
@haniula no budu to muste ještě probádat - možná to budu nakonec kombinovat uvidíme...myslíš že tech plen je fakt na den 30 ? to se mi zdá hrooozně moc...ale co já zatím ne-máma vím 🙂
Mejte se hezky holky a opatrujte se. My zítra odcházíme na pididovču do lázní..strašne se těším.
Doufám že až budu konečně v klidu a vyrelaxovaná tak se nám prcek rozkope 😀 papa
zdarec holky, jak závidím těm co už mají po ultrazvuku, já čekám až do 8.9., ale chce jít se mnou manžel takže se pohlaví zase nedovím (on to vědět nechce) :o( I když já jsem spíš neutrální jsem ráda že čekáme něco a je mi úplně ale úplně jedno co to bude,...ale jsem babsky zvědavá 😀 😀 😀
jinak jsem o víkendu s hrůzou zjistila že mi došly větší velikosti kalhot (obleču ale nedopnu) a tak jsem šupala už pro těhotenské kalhoty... ještě že je teplo a dají se nosit šaty 😀 😀 😀 Jste na tom podobně???
Tak už jsme se zas chytli kvůli kočárku, mě trefí. S kočárkem budu jezdit převážně já, ale Martin si prostě musí stát za svým 😒 A že prej jak budu sama přehazovat korby, když bude v práci. Jestli není někdy lepší když si ženská rozhoduje sama.
Ted polosedím na gaučí a malá tam šíleně kope v bříšku 😵 . Je to úžasný pocit!!!
Všechny vás zdravím, prosím vás, kolikrát jste byly celkově na UZ? Dneska jsem totiž byla na gyndě a doktor mě nevyšetřil ani na stole, ani UZ mi neudělal, naposledy jsem tam byla před třemi týdny, řekl mi jen, že mám počkat na velký za čtrnáct dní, že by mu ho teď už neproplatila pojišťovna...tak se vás chci jen zeptat, jestli to je normální, nebo se mu jen nechtělo...Děkuji!
@elzu ono to je opravdu tak, ze v tehu mas hrazene celkem tri utz od pojistovny, zbytek je otazka dobrovolnosti (nebo privatnosti praxe 🙂) doktora. A jinak kontrola je bezna ze zacatku, pokud neni problem, jednou za pet az sest tydnu tusim? Ono se to pak s postupem tehotenstvi zkracuje, ale my ted v tom 6 mesici porad jeste spadame pod kontrolu jednou za 4 tydny.
@haniula Jak 30 denně? To moc nechápu? Copak přebaluješ 30Xdenně? Možná si jenom nerozumíme. POdle toho, co jsem četla, potřebuješ jako základ plínky tak na tři dny (to je doba než naplníš pračku - samozřejmě plus minus) a za den prcka přebalíš tak 6X, ze začátku třeba víc, ale i tak ti stačí tak 30 plenek. Já navíc vím, že to budu mít jištěné jednorázovkami, tak kdyby pochyběly látkovky, tak na noc šup sem s jednorázovkou 😀
@lolelole existují i ekologické jednorázovky, jejichž výroba je snad i pro mimčo šetrnější, ale to jsem ještě nezjišťovala 🙂 Kdybys chtěla proniknout hlouběji, jsou tu diskuse přímo o látkovkách a pak přímo konkrétní výbavy, jak to mají ty maminy vyzkoušené
Děkuju moc za odpovědi! Jen jsem chtěla zmapovat, jak to vlastně je...
Dobré ránko holky,
teda dočíst vás je opravdu nadlidský výkon...obzvlášť s tím mým malým rošťákem 🙂
Já jsem včera poprvé koupila pár hadříků na princeznu...hromadu neutrálního mám sice po Ondrovi, jenže každé dítko v jinou dobu, takže jsem potřebovala pár teplejších kousků. Vyhrála jsem na mimiaukci dvě hromádky oblečků na mimi holčičku tak se těším až to dojde.
Koukám, že rozebíráte látkové plínky...určitě to není tak strašné, my je používáme.
@haniula Rozhodně nepotřebuješ 100 plínek, to je nějaká blamáž 😀 a 30 ks na den to už vůbec nee. My jsme na novorozence používali jen klasické čtvercovky složené na novosklad a na to plenkové kalhotky (je jich spousta, kdyžtak poradím co se nám nejvíc osvědčilo). Čtvercovky krásně schnou, takže nebyl problém. Mám všeho všudy 40 čtvercovek plus nějaké vycpávky do nich. A to nám krásně vystačilo, kolikrát nebyly ani všechny v oběhu...takže fakt žádná hrůza. Prala jsem jednou za 3 dny. Ikdyž ty už jsi rozhodnutá pro papírovky...rozhodně nic nikomu nevnucuji. Jen jsem chtěla opravit tvůj názor.
@elzu u mého mudr. je to taky tak, že dělá za těhu jen 3 ultrazvuky. Což mě dost mrzí, když slyším, že některé holky ho mají každou návštěvu. Taky bych chtěla mimi vidět pořád. No jo, někdo je holt ochotný a druhý dělá jen to co mu pojišťovna proplatí...je to prostě továrna na prachy. Minule jsem ztratila tu ampulku na moč a sestra mi ani nechtěla dát novou s tím, že ji určitě někde najdu...kolik to může stát 2 kč? 😖 Samozřejmě jsem nenašla, takže chodím s flaštičkou od kapek...paráda 😀 😀
Jo a kalhoty? No tak ty už taky nedopnu...něco mi tam v tom zavazí, že by bříško? 😀 Teda spíš už pořádnej balón...
Pěkný den
Tak to tedy můžu být ráda ,že mám takového dr jak to tady čtu stěmi ultrazvuky .. já když jdu pokaždé do poradny tam mi dělá ultrazvuk . a to jsem tam tenhle měsíc byla 2krát za těch 20tt co jsem těhu tak mi dělat ult už 5krát 🙂
Jinak jsem včera už objednala zavinku do autosedačky od emitexu a deku 🙂 a vyhrála jsem 2 rychlo zavinky a ještě nějaké věcičky tak až dojdou dám fotečky ,se těším už jak malá 😀
krásný den těhulky 🙂

@sova33 a máš už koupené nějaké ? koukala jsem že jich je tolik značek a druhů že jsem bezradná...Kdybys třeba měla od té kamarádky nějaký tip ráda se nechám poučit. Moje sestra jen pamperskovala takže nemám žádne oveřené infošky.
Pro mně je kromně ceny a přírody agumentem pro látkovky i to, že jednorázové plenky jsou bělené různymi chemickými cestami 😠 ...ale ta cena najendou je fakt děs...ale zas je to cenově asi vyhodnější než to nakupovat postupně.