Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@monik1 Ahojky, také mě sem tam navštíví depka, ale snažím se ji rychle zahnat. Byla jsem zvyklá být v jednom kole a teď to nějak nejde. Navíc manžel každé odpoledne jezdí na stavbu baráčku a domů se vrací večer. Takže jsem opravdu celý den sama. Snažím se ale najít si nějakou zábavu - vaření, úklid,.... Néééééééé, to není pravda. Třeba teď se chystám v nejbližší době tapetovat. Už se těším až to trošku v ložnici pozměním. Pak si vymyslím něco jiného - uvidím jak budu schopná co dělat.
Jinak nám už dva páni doktři řekli, že budeme mít holčičku. Doufám, že to tak bude. Nechce se mi kluka oblékat do růžové 😀
A jakou zábavu si hledáš ty při tom moři volného času?
@lolelole o závislosti na těchto stránkách dobře vím. U prvního těhotenství jsem tu byla denně. Teď už na to není čas.
Koukám, je to tu jako ve škole 🙂
Ta malá darebačka už spinká, tak mám konečně čas na PC, dnes na ni na hřišti skočil pes a shodil ji na zem, tak jsem málem předčasně porodila ...
@monalis ,
@sova33 a
@monik1 já učím češtinu a hudebku 🙂 A je to teď pro mě fakt náročný...v naší škole se pořád přechází z jedné budovy do druhé...jsou sice spojeny, ale jen v 1. patře, takže se pořád chodí do schodů a ze schodů...navíc když mám hudebku, tak musím nejdřív z kabinetu ve 2. patře přejít spodem třeba do 2. patra druhé budovy a pak se vrátit do té první, ale ještě o patro výš...a takhle několikrát denně...někdy do těch schodů funím jako stará babka... 🙄
Můj manžel z toho byl vždycky na větvi když jsem byla "na koníkovi"
Nikdy nechápal co jsme si mohli s holkama psát. Tak jsem mu řekla aby byl doma osm měsíců a hned pochopí 🙂
@vilca Vůbec ti to v práci nezávidím. I když jsem chtěla do konce listopadu učit, vidím, že je možná lepší být teď doma. Já jsem se docela bála, když mě z ničeho nic začalo bolet břicho a třeba i příčinou mohl být úder ruky jedné malé žačky. Přesto, že si musím teď hledat jinou zábavu jsem ráda, že nemusím běhat stále do schodů, zvedat hlas na žáky a snažit se je udržet v neustálé pozornosti. Práce mi chybí, ale.... 😵
Držím ti pěstičky ať vše zvládáš a v práci tě moc netrápí.
No, moje mimino je porad neposlusny, v pondeli jdu na 3D a tam doufam, e uvidime, ale protoze mam min plodovky, tak me dopredu dr varovala, ze mozna... 😖 😕
Ale ani na kontrole na dalsim utz zase neukazalo 🙄
@monalis u me to bylo tak, ze polovina lidi kolem byla(je) tak jista, ze je to holka, ze o mimcu porad mluvili jako o ni, druha zase o tom, ze je to on. Kdyz jsem nahodou neco rekla v opacnym zneni, tak okamzite "sim te, co resis, vzdyt je to on/ona" Tak jsem se nastvala a rekla, ze je to TO mrně a hotovo 😀
@cufinka no vidíš mě se to přemáhání vyplatilo abych nekupovala nic růžového, jen mám od kamarádky takovou krásnou růžovou teplákovečku, která mě vyšla jen na 25kč a nastávající babi s dědou přivezli s Rakouska růžovo fialové body a dupačky s kačátky pro holku, tak to buď někomu daruju nebo to holt skřítek bude nosit na doma 😀
doktor mi na velkým UZ před 14 dny řekl, že je to spíš kluk,ale já si říkám, že to třeba bude ještě holka, ale už sem se tak nějak začla orientovat na klučičí věci
dneska o sobě skoro nedávalo mimčo vědět, ale navečer se začlo pěkně ozývat, až porodím tak 😔 mi ty pohyby budou chybět
tak jsem tročku pátrala 🙂
Ja jsem taky trochu pátrala ale na jiné téma než kinsli 😉
Tyhle bylinky se nedoporučují 😒
A
aloe léčivé - rostlina je schopna vyvolat překrvení pánevních orgánů a tím i potrat
B
bazalka pravá
blín černý - je schopen vyvolat potrat
bolehlav plamatý - je jedovatý
bříza bělokorá - obsahuje saponiny schopné způsobit rozklad červených krvinek
D
dřišťál obecný - kromě jiného je schopen vyvolat poškození ledvin
divizna velkokvětá - obsahuje saponiny schopné způsobit rozklad červených krvinek
dobromysl obecná
durman obecný - je jedovatý
H
hlaváček jarní - ovlivňuje srdeční činnost
hloh obecný - ovlivňuje srdeční činnost
hluchavka bílá - obsahuje saponiny schopné způsobit rozklad červených krvinek
hřebíček
J
jalovec obecný - kromě jiného dráždí ledviny
jaterník podléška - je schopen poškodit srdce, může být také zaměněn za podobně vypadající kopytník evropský, který má abortivní účinky (tj. vyvolává potrat)
jestřabina lékařská - při vnitřním užívání může být jedovatá
jmelí bílé - může mít toxické účinky
K
kmín kořeněný - při dlouhodobém užívání nebo při nadměrném dávkování může narušovat činnost jater a ledvin
kokoška pastuší tobolka - může být jedovatá
komonice lékařská - snižuje srážlivost krve, také může vyvolat krvácení
konvalinka vonná - obsahuje jedovaté látky
kostival lékařský - může ohrožovat játra
kozlík lékařský -je schopen poškodit srdce
krušina olšová - její plody jsou mírně jedovaté, ostatní části mohou narušovat činnost trávícího traktu
L
lékořice lysá - zvyšuje krevní tlak a negativně ovlivňuje vylučování vody a solí (zejména draslíku) z organismu
lýkovec jedovatý - obsahuje látky působící jako jed
M
majoránka zahradní - v nadměrném množství může působit omamně, vyvolává překrvení pánevních orgánů
mařinka vonná - je schopna poškozovat játra
máta peprná - je schopna změnit krevní obraz a poškodit ledviny
mateřídouška obecná - je schopna nežádoucím způsobem ovlivnit činnost štítné žlázy
medvědice lékařská - je schopna poškozovat játra
mydlice lékařská - je schopna poškozovat červené krvinky
N
náprstník červený - je jedovatý
O
ocún jesenní - je jedovatý
oměj šalamounek - je jedovatý
P
pelyněk pravý - údajně je schopen vyvolat potrat
petržel zahradní - nať je schopna vyvolat překrvení dělohy a dráždit ledviny
podběl lékařský - je schopen dráždit játra
prvosenka jarní - je schopna poškodit červené krvinky
přeslička rolní - je schopna vyvolat lehkou otravu
R
routa vonná - je schopna vyvolat překrvení pánevních orgánů
rozmarýn lékařský - je schopen vyvolat křeče a stavy opojení
rulík zlomocný - je jedovatý
S
sedmikráska obecná - díky obsahu saponinů je schopna poškodit červené krvinky
skořice - těhotné ženy by ji měly užívat pouze v malém množství, protože v opačném případě může způsobit překrvení pánve
srdečník obecný - je schopen ovlivni činnost srdce
šafrán setý - je schopen vyvolat překrvení vnitřních orgánů
šalvěj lékařská - je schopna vyvolat potrat a ohrozit srdce
T
tymián obecný
V
vachta trojlistá
vlaštovičník větší - je jedovatý
vraní oko čtyřlisté - je jedovaté
vratič obecný - je schopen vyvolat překrvení pánevní oblasti a poškození ledvin
Z
zázvor lékařský - ve větším množství může způsobit překrvení pánevní oblasti
@kostri Krásně jsi ty funkce ve škole rozdělila 😀 😀 😀 😀
@monalis Vy stavíte baráček, jo? 😵 Jinak můj manžel je taky celé dny v práci, takže se na něj těším a večery jsme spolu, víkendy naštěstí celé jsme spolu 😉 Ale jinak taky tak jak ty uklízím, vařím.. hotová žena v domácnosti 😀 😀 Ale na začátku října začneme rekonstruovat pokojíček pro malého, tak se těším 😉
@vilca tak to lítání přes budovy znám, u nás to bylo taky tak 😒 Tak hlavně, že se cítíš OK 😉 a taky čeština, jo? 😀
Jinak holky, doufám, že u nás se už pohlaví nezmění.. mám tolik modrých věcí, že by v tom holčička trpěla 😀 My máme klučíka potvrzeného 2 Dr. nezávisle na sebe 😉 pindík šel vidět jasně... ale když jsem se Dr. ptala jesti je to na 100 %, tak mi řekl, že nikdy to není na 100 % 😎
@lolelole ty jo, bylinky si jdu přečíst 😉
@kinsli uvidíme jak to s tou rodičovskou bude, na podzim to budou schvalovat, tak se nechme překvapit
@monalis A stihnete domeček dokončit než se malá narodí? My bydlíme v domečku s mými rodiči, každý máme jedno patro a můj taťka nám daroval svoji pracovnu - tam bude mít malý pokojíček a ještě budeme přestavovat vchod, takže v říjnu se nudit nebudu 😉
Dneska jedeme na návštěvu ke kolegovi od manžela, oni mají rok starého chlapečka, tak tam jedeme nakoupit pár věcí, tak se těším 😉
@tetamon mi úplně všichni tipovali holčičiku a když jsme přišli z 3D a řekli, že teda kluk, tak každý taky nechápal.. Já zas nechápu, jak tak dopředu říkají: ty vypadáš na holčičku, to je jasné 😎 😀
@monalis pravdu dis 🙂, taky na to tak moc nehraju (o to spis, ze drahous bude radsi za holcicku, tak nemusim ani nechat vrtat hlavou, jestli teda ten prvorozeny syn... 😉 )
@monik1 hh, tak to taky slychavam, ale ja jsem dobre namixovana. Mam "roztekly" bricho, ale hezci plet a vlasy, takze se v tom micha kluk a holka, mam chut na maso a slany i na sladky, na kysely vubec... proste nejsem spolehliva 😀
@monik1 No, baráček nestihneme do doby než se malá narodí. Stěhovat se budeme až na jaře. Potřebujeme nechat barák promrznout a pak dodělat vnitřky. Uvidíme jak to zvládneme. Zatím bydlíme v pronájmu, kde se nám celkem líbí. Jen je to jakoby zbytečné vyhazování peněz. Ono se to snad nějak těch pár měsíců po narození zvládne.
To máte super, že máte patro pro sebe. Já i manžel pocházíme z města tak nám nikdo nemůže poskytnout takovou super nabídku. Hlavně že se nebudeš teď nudit a budeš se mít čím zabavit 😉
Jinak přeji pěknou neděli. 😵
.....tak a mame konecne meno.... 🙂
Holky která budete nebo máte postýlku s nebesama? Není to v zimě zbytečné? 😒
@cufinka ja si celkovo myslim ze je to zbytocne, mozno len to, ze to krajsie vyzera, moj nazor
@stanulka551 máš stejnej názor teda jako já 🙂

@bemo, @janettan holky vítejte, ale dejte si bacha je to tady težce návykové 😉
@kostri jéj ja chci taky nejaký flek v škole 😀 no v nejhorším budu i kuchařka v jídelně 😖
jinak my jsme měli úplně skvělýho pana školníka a pani školníkovu..taková hodná babi a děda pro všechny děcka ze školy 😅