Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
a co hovorite na kozmetiku sebamed? puzivate niektora?
Já jsem taky chtěla původně postýlku s kolečky, že jí budu stěhovat po bytě, ale nakonec jsem to zavrhla a do obýváku si dám cestovní postýlku, kde bude mimi moci být přes den. Jinak mám vybranou taky postýlku se stahovací bočnicí...
ahojte, tak dnes somo bola na glukozovom teste a nebolo to take hrozne. Mne to dokonca chutilo, vypila som to na ex 😉 ale ja som v 25tt a bola tam babena, co bola v 16tt a tu teda naplo. Inak je dobre vziat si so sebou citron - staci polka, ja som svoj nemala rozkrojeny a laborantka tam noz samozrejme nemala, tak sme sa podelili s jednou milou maminkou-cakatelkou 🙂
k postielke: my mame zatial vybratu, ale bok sa tam stahovat neda, je len nastavitelna do 3 poloh...tak dufam ze to bude stacit
Kosmetiku asi vidim na tu Weledu, ale u nas (na Morave, tady v pze na nas se segrou cumeli jak z visne, a furt nuchali, cim synovec krasne voni 😎 ) se pouziva Ondrejova mast. Je to v podstate jen vazelinovy zaklad s levandulovou silici..a asi jeste neco, nevim co 🙂, skvely na opruzenin (nekdy jsem to pouzivala i na sebe), vyborne promasti (treba ztvrdla kuze na nohach v lete jen zachrochta vzdycky 🙂), a mimi krasne voni... Takze asi zustanu nakonec u toho...
Postylku budu mit pujcenou, ale bez stahovaciho boku, jenze u nas je to otazka na rok, nez se pak budem nejspis nekam stehovat, takze jsem nechtela porizovat na stehovani dalsi kram, budem resit asi az postel pro Jasmin rovnou...
Ale stahovaci bok je urcite vyborny, dokud je mimco v te "horni" poloze s matraci, tak se to da, ale je pravda, ze niz (nebo cestovni postylka) se hur sklani (a ja jsem jen o nejakych blbych 8 cm mensi nez segra, a uz jsem se "lamala" pres bok do postylky, segra v pohode)
Hh, ted me napadlo, ze tchyne je tak trosku...zakrsla, tak to se asi do postylky nedostane vubec 😀
@cara.m jo, to nevim. Ale ona by se doma fakt zblaznila. Sama ve velkym byte, bez zamestnani, bez manzela... 😕
Ale jako v jednom byte...ani s vlastni mamou ani segrou bych nevydrzela, natoz tak cizi pani... 😠 Doufam, ze v tomto bude mit drahous dost rozumu, aby v ramci zachovy dobrych vztahu nejak pomohl vymyslet reseni, kdy by mohla bydlet treba blizko, ale zvlast (zase je otazka, jak budem schopni to utahnout financne, protoze ona byla cely zivot doma, tj. zadny narok na duchod 🤐 ) Jj, toho se fakt bojim.
@tetamon Ondřejová mast je sice perfektní a nádherně voní,ale pozor,obsahuje kys.salicylovou a délka používání by neměla překročit 14 dní.Kys.salicylová se vstřebává do krve!
http://www.farmaceutika.info/ondrejova-mast-med...
@kijonkova.k no ja vim, ja se o tom bavila s nekolika lekarnikama, a ti taky vrteli hlavou, ale u nas to fakt je obecne pouzivany na mimca i od doktoru doporuceny 😕
Kazdopadne jestli to prte bude po me, tak oleze po kde cem, takze nakonec skoncime na kosmeticke vazeline 🤐
@tetamon Tak lékárnicím bych moc nevěřila,mám své zkušenosti a jako zdr.sestra přece jen něco vím 😉 taky vím,že se to používá běžně a pediatři to doporučují,ale přece jen bych to používala opatrně a třeba střídala s jinou mastí na zadeček(já budu používat Rybilku,u první dcerky se osvědčila perfektně,sice nevoní,ale to neva)Navíc pokud máš citlivou pleť nebo jsi dokonce alergik,tak bacha i na tu levandulovou salici,to je svinstvo,dost alergenní.Dcera se mi osypala po Johnsonś baby na dobré spaní,kde je právě levandule,jinak ji tahle značka nevadí. 😉
@kijonkova.k no ja mam nastesti k "dispozici" vic lekarniku, kteri jsou znami 😉 Opatrna budu, to se neboj. Alergicka..asi ani nejsem, aspon o tom nevim, ale holt mam citlivou plet, drzkuje kvuli kazde blbosti v kosmetice. Ale prave tahle Ondrejovka mi to spravi do dvou dnu. A rybilka bude asi taky doma v zasobe 😀 Ale holt ty vonavy detsky zalezitosti nebudu riskovat. No, uvidime, co mrne vymysli, nakonec budu matlat sadlem, protoze mi oleze uplne po vsem, nebo naopak bude mit kuzi jako hrosik 😀
ja davam malej krem na zadok od weledy, osvedcil sa mi uplne najlepsie, ked mala zapalenu ritku, pomohol jedine tento. je drahy, ale co uz, pre dieta vsetko 🙂
a od sebamed pouzivam mydlo a mlieko na telo.
ahojte, mam jeden problem. bola som dnes na gynekologickej prehliadke, robil mi aj vysetrenie cez posvu ale prstom, no a teraz mam tmavohnedy vytok a to dost silny. je to z tej prehliadky alebo co.... ????? ved este u neho a rano bolo vsetko ok??? bojim sa... a manzel tiez velmi. maminka mi poradila lahnut si a cakat, ak sa to bude zhorsovat ist vecer na pohotovost a ak nie vydrzat do rana a zajtra napochodovat k lekarovi alebo mu zavolat ze ci je to mozne...tak neviem... maly a to je hlavne kope..
dievcata chodite niektore na psycho-fyzicku pripravu na porod? je to dobre alebo to ani netreba? mate s tym niektora skusenost?
@ellahop moze to byt z tej prehliadky 😒
ak by ste mala niektorá nastávajúca mamička záujem, predávam:

@kinsli Děkuju, kamarádi mi doporučili ještě Cannderem Robátko, což by snad mělo být ještě lepší než Weleda, ale stejně si myslím, že nejvíc lidí používá weledu. A co všechno jsi kupovala od nich?