icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vilca
21. sep 2010

Holky, trošku změním téma... Jak se vypočítává mateřská? Zajímalo by mě, jak moc budu bitá na penězích, když půjdu měsíc až dva před mateřskou na neschopenku...

kulinan
21. sep 2010

Ahojte, by som sa pridala, občas som tu zabludila,nie moc často,ale vyzera že to tu neviazne,rada popíše, termín mám 19teho januára,čakame druhe,mám už 3.5ročneho Filipka,tak aby nebol sám a nebola doma nuda. Zatia pracujem, som z čadce.Vidim že ste stihli dosť popísať,ste šikovné... 🙂

sova33
21. sep 2010

@vilca Mateřská se vypočítává z platu, takže z toho před nemocenskou.

sova33
21. sep 2010

@sova33 Teda doufám, ještě to jdu zkouknout.

tetamon
21. sep 2010

@cara.m no je ji 61, takze asi nic. Cely zivot (i kdyz ma VS) se starala o rodinu. O to horsi by bylo nechat ji v prazdnem byte bez manzela, kdyz kluci budou tady. Ja doufam, ze to byl fakt jen takovy zoufaly vykrik do prazdna, protoze se nevedelo co, a ze tim, ze budou mit mamku tady, tak se muze v klidu lip premyslet co dal. Pac si taky myslim, ze co se tyka toho rozdilu kultur to v jejim veku bude akorat tak velky sok 😕
Rodinu tam ma, ale nevim jakou (rodice uz neziji, takze nejspis sourozence, ale ti uz maji pochopitelne vsichni sve rodiny, a jejich deti uz taky maji rodiny, takze asi nemaji zase az tak moc casu...) Nevim, fakt jsem zvedava, jak tohle dopadne 🤐

tetamon
21. sep 2010

@ellahop ja jsem spinila v 13. tydnu docela dost, naklusla jsem pro jistotu k dr., mimco bylo v pohode (dr. stejne rikala, ze pokud to krvaceni neprestane, tak radsi chce videt), ale jinak rikala, ze tim, jak je to prokrvene dole tak moc, tak staci male stouchnuti pri prohlidce nebo sexu a muze tam "neco" prasknout a krvaci se. Jestli bys kvuli tomu mela nespat, tak si asi zkus zavolat na pohotoovst, nebo tam rovnou frknout...

monik1
22. sep 2010

@vilca Budu citovat uživatelku j.a.n.i: nemocenská se počítá "z hrubé mzdy včetně všech prémií a případných přesčasů... prostě z toho, co máš na pásce uvedeno jako hrubá mzda, beze se posledních 12 měsíců před nástupem na PPM."
a když jsi na nemocenské tak takto: "Pořád z hrubé mzdy, ale dělí se to počtem dní kdy si pracovala, to co si dostala za neschopenku se z toho vyhazuje... Takže třeba pokud máš plat 20000,- a si půlku měsíce nemocná, tak hrubý příjem za ten měsíc je jen 10000,- ale zase si "pracovala" pouze 15 dní (počítají se kalendářní), takže výsledek se vlastně stejný."

@tetamon a manžel je cizinec? bude to velký střet odlišných kultur? odkud je tchyně? Snad to zvládnete 😉

monik1
22. sep 2010

@vilca jo a to jsem vzala z diskuze Mateřská 2010 od uživatelky j.a.n.i 😉 Už jsem se o to totiž taky zajímala 😉

kinsli
22. sep 2010

@monik1 A jak je to když jsem pracovala několik let pak odešla na neschopenku z neschopenky na mateřskou, z mateřský na rodičák, při rodičáku po 1,5r jsem začala pracovat a půl roku pobírala rodičák + mzdu. Nyní jsem na PN týden a snad do nástupu na mateřskou už zůstanu. Tak se mi bude počítat mateřská z částečného úvazku ( teď jsem chodila na 6h denně ) půl roku a další půlrok se vezme ten co byl před nástupem na neschopenku s dcerou??

monik1
22. sep 2010

@kinsli jej, tak to ti asi neporadím, já se zajímala o svou situaci a jak je to, když už jedno dítě máš, to nevím 😲 Ale napiš do té diskuze Mateřská 2010, tam ti holky určitě dobře poradí. Bohužel se v tom až tak nevyznám, takže neporadím ☹

tetamon
22. sep 2010

@monik1 no, obavam se, ze ten stret kultur by mohl byt dost zasadni 😕 Rozhodne to bude zajimavy 🙄

monik1
22. sep 2010

Jo holky, jak jste se včera bavily o té kosmetice Weleda - tak když v DM drogerii ukážete těhu průkazku, tak Vám dají Slevovou knížku pro nastávající maminky a jsou tam 4 kupony na slevu kosmetiky Weleda (čaj na podporu kojení - sleva 25 kč, těhotenský pěstící olej - sleva 65 kč, měsíčková kojenecká koupel - sleva 50 kč, měsíčkové pěstící mléko - sleva 50 kč) a samozřejmě další slevové kupony jiných značek 😉

monik1
22. sep 2010

@tetamon tak držím pěsti, třeba to bude nakonec fajn, že ti pomůže 😉 Ale chce to asi předem nastavit pravidla.. já bych tchyni u nás nechtěla 😅 ale když to jinak nejde... 😉

tetamon
22. sep 2010

@monik1 no ja ji taky nechcu 😀 Nastesti to vyjde tak, ze drahous prijede o tyden az dva pred ni, takze muzem o tom promluvit... 😉 I kdyz taky nevim, co s tchyni, kdyz by rekl, ze ok, ale mam vymyslet nahradni reseni 😕

kinsli
22. sep 2010

@monik1 Jasně písnu tam 🙂

jinak v DM jsem byla včera mají akci na pambersky 80 ks za 249,- tak jsem balík vzala 🙂

monik1
22. sep 2010

@kinsli No plínky chci taky nějaké koupit do zásoby ať toho pak v lednu nemusím kupovat plno, tak radši postupně 😀 Akorát vůbec nevím, co je to výhodná cena u plínek.. takže říkáš, že je to teď dobrá cena, jo? já fakt nevím 😀

lolelole
22. sep 2010

@tetamon no to máš tedy situaci 😒...no třeba to nakonec bude v pohode a pomoc se ti bude hodit. Pokud byla tchýně celý život zvyklá starat se o domácnost, tak by ti v prvních týdnech mohla pomoct...jen aby se nakonec nestarala až příliš 😲

kamusek
22. sep 2010

@monik1 zdravím....jojo, co jsem se tak už trochu zajímala, tak cena okolo 3 Kč za jednu plenku je super 😀 Taky jsem už něco nakoupila....Ale myslím, že okolo Vánoc budou taky ještě super akce v těch různých supermarketech a tak 🙂

tetamon
22. sep 2010

@monik1 pockej za pul roku, budem sypat z rukavu kde za kolik a jaka znacka stoji za vyzkouseni 😀
Taky jsem si rikala, ze bych mela nekde mrknout po nich, ale zase si rikam se s tim pak stehovat... 😕

@lolelole no toho se hlavne bojim, aby chapala, ze je to MOJE domacnost, a ona jen pomaha, a ne naopak 🙄

lolelole
22. sep 2010

@tetamon jj no ono je to těžký vysvětlit to i vlastní matce, natožpak ještě tchýni 😉 ..to pak musí být napomocen muž, aby naznačil "pravidla"...a odkud vlastně pochází ?

petulke
22. sep 2010

@kinsli tak schválně jsem šla tady u nás v Mostě do dm a tady mají pampers 2 (3-6kg) dvojté balení tedy 2x108 za 659, nu ale byla to tíha to tahat domů, 😉

kookaij
22. sep 2010

včerajšie 3D dopadlo super,bude to teda dievčatko,moc sa tešíme,že nám to vyšlo,nakoľko máme už jedného chlapca,takže to bude párik,hurá 🙂

tetamon
22. sep 2010

@kookaij tak to gratuluju 🙂

kookaij
22. sep 2010

tetamon ďakujem,si milá 🙂

ellahop
22. sep 2010

@cara.m ahoj ja som to teda nechala tak, dnes mam ten vytok uplne slabucky ale boli ma brucho. zavolala som si k doktorovi a malo by to byt z tej prehliadky... a u nas ked ides na pohotovost tak ta nechavaju v nemocnici a to sa z nej potom minimalne 10 dni nevyhrabes a od vtedy si na pn. co ja nechcem byt pokial sa da.
tak dnes este nastavujem relaxacny rezim, a zajtra by to malo byt okej, ak nebude tak potom mam prist. dolezite je aby sa maly hybal a to veru on robi a rad.... 😉

lavazza
22. sep 2010

Tak mám za sebou test na cukrovku, nebylo to tak hrozný. Jen kdyby tam nebylo takových lidí,hlavně důchodci. No jestli budem taky takoví,tak potěž.

cufinka
22. sep 2010

@lavazza jakto důchodci? já jdu ke mě na gyndu,budu tam max s těhulkama 🙂 ,tebe poslal jinam dr?

lolittka
22. sep 2010

@kookaij blahoželám 😉

lolittka
22. sep 2010

@ellahop ja neviem..radšej sa opatruj 😕

lolittka
22. sep 2010

@kulinan vitaj, vitaj medzi nami 🙂