icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
24. sep 2010

Co se týká porodného, tak říkám buď všichni nebo nikdo. Protože je jasné, kdo na tom bude zase profitovat 😠

kinsli
24. sep 2010

@kijonkova.k nene, tříletá má být za 7000,-/měs.

@cufinka : ty můžeš žádat alespoń o přídavky já taky určitě zajdu. Na Kačenku jsem to neřešila, teď už nebudu hloupá a zajdu si to vyřídit. s 2 dětmi je už to 2000,- a na ulici je nenajdeš.

Kór jestli budeme bez porodného a s pokrácenou mateřskou a rodičákem.

kinsli
24. sep 2010

@cara.m není to tato zavinovačka??? Tu chci já 🙂

http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=25787819&tab=1

cara.m
24. sep 2010

@kinsli ne ne je to tato http://www.malvik.cz/Postylky-pokoje/zavinovack... ale už jsem jí sehnala a včera objednala 😀

cara.m
24. sep 2010

@kinsli Kdy má člověk nárok na přídavky? Já se zatím o to nezajímala

kijonkova.k
24. sep 2010

@kinsli Aha,tak to jsem asi nějak přeslechla.Ale na přídavky my nedošáhneme,společný příjem v domácnosti nesmí překročit 16900 a nějaké drobné,takže my máme smůlu s přídavky na dítě.

kijonkova.k
24. sep 2010

Jo a kdybych chtěla zůstat doma třeba jen 2 roky,tak mám smůlu,protože prcka mi do školky nevemou a hlídání nemám,takže taky nic.Je to bordel,tohle. 😠

kamusek
24. sep 2010

@kijonkova.k Jojo, tříletá varianta by se neměla měnit. Vychází to myslím 7600,- ne?

kijonkova.k
24. sep 2010

@kamusek No,já jsem to včera četla na aktualne.cz,že by měli krátit jen 2 a 4 letou,tak teď teda nevím,bylo by to fajn,aspoń něco,když už nic.

kijonkova.k
24. sep 2010

jo,je to 7600,to beru i teď na Karolínku.

kamusek
24. sep 2010

@cara.m Když jsou dva dospělí tak to dělá myslím 13000,- Je to 2,4 násobek životního minima. Nebo tak nějak to říkali včera v telce. U přídavků se mi zdá to je stejné jako u toho porodného. Ale nevím to přesně, jen co říkají vždycky v telce.

ellahop
24. sep 2010

@monik1 a pozri sa, ked je male v poriadku tak je to super, mne tiez kazdy hovori ze mam male brusko... na to ze som v 26 tyzdni no a co mam robit? ake narastlo tak take je. hlavne ze je maly v poriadku vazi kolko ma, meria kolko ma a hotovo...ja neviem co kazdy ocakava... ale priznavam kolko krat ma to aj hneva..... 😠 vzdy mi to pride ako vycitka, ze nieco nieje v poriadku alebo ze by som nebodaj nejedla alebo co..? ale to som uz asi precitlivela.. 😵

kijonkova.k
24. sep 2010
cufinka
24. sep 2010

@kinsli skusim to taky ale nevim nevim ☹ jo hele já jak jsem počítala jak chtej dát kazdý, že má nárok na tech 216000korun to znamená že se do těch 3let počítá i ta pul roční mateřská? takže rodičák se bere 30měsíců? a nebo 36?

kijonkova.k
24. sep 2010

@kamusek dělá to necelých 17000,ten 2 násobek živ.minima,což většina plných rodin si myslím má. 🙂

kijonkova.k
24. sep 2010
kinsli
24. sep 2010

http://www.penize.cz/rodivovsky-prispevek/90701...

tady jsem čerpala já.

jinak s těmi přídavky, na to samozřejmě dosáhnou jen nesezdané páry protože přiznáváš jen rodičák nebo mateřskou 🙂

cufinka
24. sep 2010

@kijonkova.k děkuju. 🙂
No holky at se udávý těma penězma,ty naše malý uzlíčky nám nevezmou ! Budem to muset zvládnout 🙂

kinsli
24. sep 2010

@cufinka ty jo já Ti nevím nastupuješ na mateřskou 1,5m před porodem a trvá 28 týdnů tak rodičák vychází asi na 29 týdnů?? To je divné číslo. Ale asi to tak bude, no prostě do 3 let věku dítěte. Myslím, že jsem to počítala a nám vychází rodičák od června/července.

cufinka
24. sep 2010

@kinsli no ale mateřskou budu mít 13tisíc takže nárok nemám ,leda si je vyběhat až po mateřské když se bude nastupovat na rodičák že? 🙂

kinsli
24. sep 2010

@cufinka přesně taky vždycky říkám ať si to strčí do...

7000,- není tak hrozný, vždyť holky před 4 lety měly ještě 3800,- to si vůbec nedovedu představit ☹

kinsli
24. sep 2010

@cufinka máš nárok vždyť je to do necelých 17.000,-

elzu
24. sep 2010

@cara.m Ahoj, taky jsem na to mívala stejný názor... Před rokem jsem ale pracovala v azylovém domě pro matky s dětmi a po tom, co jsem od těch žen slyšela za životní příběhy, si nedokážu představit, že by se to málo, co stát dává, vzalo opravdu VŠEM. Zatímco mnohým by to snížilo životní komfort, pro ně je to málo naprosto zásadní. A být neustále ve stresu, jestli mi vezmou nebo nevezmou děti, jestli skončím nebo neskončím na ulici, je něco, co by opravdu nikdo nechtěl zažívat. Vždycky se najdou lidé, kteří tento systém budou zneužívat, ale raději ať si ho zneužívají, než aby ti, kteří mají za sebou peklo, kvůli takovým nedostávali nic!

kinsli
24. sep 2010

@cufinka jinak krásná mateřská 🙂 já budu mít jen z částečného prac. poměru ( dělala jsem na 6h denně ) tak mě to vychází okolo 10.000,- ale i tak super 🙂

cufinka
24. sep 2010

@kinsli no doufám že to tak budu brát. Já jsem se informovala tady na stránkách a bylo mi řečeno že to že jsem od začátku na rizikovým se do mateřský nepočítá a že mi to budou vypočítávat ze zbylých 4měsíců (8 měsíců budu na rizikovým) takže je to ulně stejné tak doufám tedy ... 😒

kinsli
24. sep 2010

@cufinka aha tak to já myslela, že se to počítá z 12 měs. Vím, že nemocenská se do toho nepočítá, ale co jsem četla tak aby měl někdo nárok na mateřskou tak musí v posledních 4 letech odpracovat min. 270 dní.
kámoška to nesplňovala protože mezi dětmi nepracovala a druhé se jí narodilo až když bylo prvnímu 4,5r tak těch 6 týdnů před porodem neměla téměř nic, úplné minimum asi snad 90/den, možná ani to ne a od porodu nastoupila na rodičák.

cufinka
24. sep 2010

@kinsli jj z 12měsíců ted jsem mluvila s učetní takže mi řekla když nastoupím na mateřskou v prosinci,tak se to vypočítáva od prosince 2009 do listopadu 2010. myslíš že když marodím že se to teda započítává taky teda ty peníze co mam v nemocenský?

kinsli
24. sep 2010

@cufinka nemocenská se nezpačítává ☹ pouze odpracované dny.

kinsli
24. sep 2010

hej holky to bylo milé Kačka mi vyhrnula tričko a říká verunka je tam, tak říkám, to já nením. a ona chlapeček? není tam, holčička je tam dám jí pusu velkou :D

monalis
24. sep 2010

@elzu Je složité hodnotit něco tak globálního s příhlédnutím na individuální případy. Rozhodně bych se nechtěla dostat do situace jako některé matky - třeba z azylových domů ☹ . Bohužel jednoho krásného dne a obávám se, že to nebude dlouho trvat, stejně žádný rodičák nebude. Moje mamka kdysi dávno brala jen mateřskou (po dobu 6.měsíců) a pak ani korunu. Prostě rodičák nebyl pro nikoho. A k tomu se začínáme pomalu ale jistě vracet. Určitě bude existovat nějaká kompenzace pro sociální případy (zní to strašně), ale žádná sláva to nebude.
Možná, že by v dnešní době stačilo kdyby sociální pracovníci pracovali tak jak měli a existovala tak lepší kontrola nad tím komu sociální dávky a další výhody plynou. Stačilo by postavit policajty před magistráty a to by se zrušilo najednou soc. dávek - vždyť ne každý kdo přijde je opravdu potřebuje. (viz. příjezdy v luxusních fárech a přitom tvrdí, že žádný majetek nemají)
To ale nezměníme. ☹