icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

elzu
30. sep 2010

@lolelole Ahoj! byl tam prosím tě nějaký nábytek? jako přebalovací pulty a postýlky?

kookaij
30. sep 2010

@beryk ďakujem aj mne sa páči,som spokojná,ja v noci tiež veľmi dobre nespím,neviem sa uložiť a nájsť najlepšiu polohu a náhodou sa zobudím,tak mi trvá zasa hodinu než zaspím.dám vedieť výsledky

lolelole
30. sep 2010

@elzu jj to tam taky bylo - tedy hlavně postýlky občas přebalováky - komody a pod ani ne - ale to jsem taky jen tak v rychlosti zkoukla protože už máme doma postýlku z IKEA

lolelole
30. sep 2010

@elzu jinak jak dopadlo usmiřování ? Půjdete na výstavu nakonec spolu ? Ja jsem svého chlapa nakonec nechala doma, protože mi chudáček onemocněl...včera jsem mu omylem vzala klíče od baráku a musel 2,5 hodiny venčit v dešti psy, než jsem se vrátila z jógy 😀 Neměl sebou ani kačku aby si zalezl do hospody a nemoknul tak byli celou dobu v lese 😝

cufinka
30. sep 2010

@haniula pěkné věcičky a jsi šikovná že takhle pleteš mě se hrozně líbí pletený věcičky na mimi 🙂

kinsli
30. sep 2010

@lolelole já si zrovna včera Epíno objednávala 🙂

lolelole
30. sep 2010

@kinsli ja pořád váham...na jednú stranu mi to přijde jako skvělá věc - zejména pro nás prvorodičky, co nemáme ani šajn o tom jak porod probíha, ale nejak si neumím představit, že si to tam budu dávat 😖 no ještě mám chilku čas na rozmyšlnou..pani říkala že nejdřív by začla cvičit tak v 35 tt

kinsli
30. sep 2010

@lolelole chudák MM, ty jo nechtělo by se mi v té sibiři být ani půl hodiny natož 2,5h ☹

kinsli
30. sep 2010

@lolelole Já začnu dřív, někdy začátkem prosince, s Kačenkou jsem 37tt už rodila tak abych něco stihla. Kačka mě komplet protrhla tak počítám že to pujde ztuha. a jelikož prcek byl už na 24tt o týden větší tak to bude obět nějaký slon ☹
mě se tedy velké děti líbí, ani bych žádné neduživé nechtěla, ale doufám, že to stihnu do porodu nějak nacvičit. Kámošky s epinem co rodily ty 3-3,5 kg byly naprosto bez poranění a kámoška s 4 kg holčičkou měla jen pidi trhlinku na jeden steh. Takže paráda. A to moc nedala " jen 29 cm ) jinak holky většinou dávají těch 31-33 cm. Prý v diskuzi o epinu byla i holčina co dala 36 cm. brr to si ani nechci představovat 🙂
Já si od toho hlavně slibuji, že to urychlí porod a hlavně bych se ráda vyhnula nějakému nětšímu poranění. S Kačkou jsme byly v nemocnici 15 dní a po prvadě vůbec si nedovedu představit co bych s ní jako dělala kdyby nás pustili po 3 dnech domů. Nebyla jsem schopná se postarat o sebe natož pak o dítě.

elzu
30. sep 2010

@lolelole Jééé, tak to musel mít radost! 🙂 usmiřování nakonec neproběhlo, nějak s tím prostě nedokážeme pohnout...nevím, co s tím...

tetamon
30. sep 2010

@cufinka vidis, me moje sestrenka plete, je pradva, ze krasny vecicky, ale ja na to pleteny moc nejsem. Ale zase...kdyz uz to bude, co bych neoblikla, zejo 😉
Ale libi se mi, kdyz to nekdo umi (na sebe nejaky pleteny svetr bych brala 😀 , pravda, trvalo by to asi dyl nez na toho capartika)

@lolelole lol, a co na to rikal? 😀

tetamon
30. sep 2010

@elzu hm...a co zkusit (aspno u nas doma v "puvodni" rodine 😀 to tak fungovalo. Ne, ze by to neco resilo, ale specialne segra s tatkou meli problemy s tim nejak vyresit problem, takze nejjednodussi bylo si po nejake dobe mlceni zacit chovat, ze se nic nestalo... To znamenalo oboustranne neco ve stylu "omlouvam se", pac to z nich nevypadlo vuci sobe navzajem snad nikdy.. Pamatuju doby, kdy jsem uz byla v pze a chudak mamka poskakovala mezi dvema dva mesice mlcicima papucema 😕 Pac prece "dokud neprijde a neomluvi se, nemame si co rict", ev. "ja se nemam za co omlouvat, ale ona to prehnala" 🙄 )

romik123
30. sep 2010

@monalis Ano pana dr.🙂

kinsli
30. sep 2010

@tetamon tak takhle jsme na tom s tátou, akorát né 2 měsíce ale cca 5 let. On se neomluví a já rozhodně první krok neudělám, takže to nejspíš zůstane tak jak to je.

kinsli
30. sep 2010

@stanulka551 tak jsem si ty sněhulky našla 🙂
jenže v UK 12 to si myslím, že jí bude další zimu ještě velký. Ale nevadí chleba to nejí a já jsem s nimi fakt strašně spokojená 🙂

kinsli
30. sep 2010

holky já mám tak strašný hlad, že než se udělá večeře tak tu snad okoušu stůl 🙂

tetamon
30. sep 2010

@kinsli ja jsem nastesti sagvinickej typ, takze ja si vypapinakuju behem max. ctvrt hodky, pak jeste nejaky "dojezd" na zklidneni emoci, ale za chvilku o nicem nevim. Jak vyprskam emoce, tak uz je to vpohode a dokazu konstruktivne resit 😀 Me strasne nebavi byt nastvana 😕 Prijde mi, ze mi to hrozne ubira energie, zbytecne...

tetamon
30. sep 2010

@kinsli jo, ale zaes ted jsem si uvedomila, ze znama ma takovy rodice, ze s tema bych asi nemohla jinak. Oni jsou fakt...ja to asi jinak neumim rict, ale zli. Jakoze..ji berou jako svoji hracku, takze automaticky je to o tom, ze ona se o ne postara, oni maji naroky na to, jaka kvalita jeji pece bude (pojedes na chatu, zalejes kytky, vyplejes zahradku, u nas doma navaris, protoze mama nemuze a tata neumi - a ze ona do toho ma svoji vlastni rodinu, malou dceru, manzela, dojizdi do prace...to je nic, nezajem), do toho i jejich vydirani citovy a tak... bleh. A kdyz to zkousela po dobrym, drsnejsim..nejde to, oni to zkousi porad dokola. Takze se musela vuci nim nejak tak uzavrit a odstrihnout je, aby byla scopna s nima pro sebe neznicujicim zpusobem vyjit, ale nic to nemeni na tom, ze oni to porad dokola zkouseji a vycitaji a vydiraji a snazi se manipulovat... 😒 Tak tam nevim, tam bych asi taky neajk tak...mlcela 🤐

ellahop
30. sep 2010

tak cukor v poriadku.
baby a do coho budete obliekat babatka, do autosedacky. ja si fakt neviem predstavit ze do coho nasho maleho dame. pretoze jenuar februar a aj marec byva riadna zima. neviem ci bude stacit zavinovacka do autosedacky alebo je aj nejaky fusak do autosedacky? viem ze su aj zimne kombinezy ale to ani neviem ci sa pre take male deticky vyraba a fakt mi to pride . no mam stres z toho . dost si budeme musiet zvyknut tie co mame prve babo starat sa a opiplavat. lebo mi pride ze budu strasne krehucke tie nase deticky a nie to este rvat do autosedaciek a overalov a neviem do coho. moja sestra pred piatimi rokmi mala zavinovacku fusak a a nosili ho vo vanicke v aute...
uz ma zacina chytat taka panika trosku ze ako to vsetko bude a ako mi to pojde a tak.... 😖 tipujem ze je to prirodzeny vyvoj v psychike tehtonej zeny kedze mna to uz caka v decembri....

haniula
30. sep 2010

@ellahop je takový fajný fusák... jsou v něm otvory na autosedačku... já ho koupila v polsku... je to zn. taco...

haniula
30. sep 2010

@cufinka děkuji!!! ale na mamku nemám!!!

kinsli
30. sep 2010

@tetamon tak u nás žádný vydírání rozhodně není, já nechybím jemu, on nechybí mě 🙂

ellahop
30. sep 2010

@haniula vdaka za radu, je moc pekny a vyzera aj teplucky. do toho oblecies svojej malej co?

tetamon
30. sep 2010

@kinsli tak to mate o to lepsi 🙂

kinsli
30. sep 2010

@ellahop Já koupila fusak od emitexu, je teplý takře nemusím nijak mimčo pod něj balit. My třeba v zimě to dělali tak, že přítel šel třeba 10 min. před námi do auta, aby ho vyhřál a já pak malou přinesla jen v kalhotech a svetříku 🙂

ellahop
30. sep 2010

@kinsli super dalsia dobra rada, hned sa citim lepsie videla som na nete ten fusak emitex a v celkom dobrej cene, teda okolo 25 eur. mozno su aj lacnejsie..

cufinka
30. sep 2010

Sakra člověk jde k dr nic mu neni a od nej a je mu zle ☹ od včerejška me nejak bolí podbřišek a ted jak kdyby mi tam někdo řezal ☹

lavazza
30. sep 2010

@cufinka mě by se taky líbil jenže všichni z rodiny mi do toho kecaj a manže nechce přistoupit 😠

haniula
30. sep 2010

@ellahop jjj... je z polar fleecu, takže je hodně teplučky...

cufinka
30. sep 2010

@lavazza přítel se mi do toho neštve jen chtel at je to firkon ,že je prodejna tady ...