icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

tetamon
2. okt 2010

Sem nakouknu a tady takovy hezky tema, napada deti 😀

@lavazza jo, a nejhorsi je, ze nektery deti z toho nevyrostou, a kamoscina sedmi, osmileta cacorka se nejlip bavi, kdyz sedi s nama, kdyz plkame, a pak je schopna vsechno verne reprodukovat (pochopitelne v nejnevhodnejsi dobu), a vyhanet ji na pohadku, na nejaky hrani, to nefunguje, ona chce poslouchat 🙄 😀

tetamon
2. okt 2010

@ver_broderie taky pravda, kdyby i cely porod byl takhle "strasny" jako ten glukozovy test, tak to beru 😉

cufinka
2. okt 2010

@tetamon to jo no 😀 bych klidně rodila každej tejden 😀

tetamon
2. okt 2010

@cufinka a kdo by vas zivil? 😀

lolelole
2. okt 2010

ahoj holky dneska se mi prvně zdálo s mimíškem 🙂 ...už se mi s ním zdálo i předtím ale byl takový jeste nekonkrétní...dnes ve snu už byl krásny voňavoučký hodný miminko, které vůbec neplakalo ale nechtělo moc papat. Museli jsme ho na kojení pořád budit a udržovat vzhůru a stejně se jen tak hrál a moc necucal.. jéj ale stejně to bylo krásny - moc se na to těším 😵

tetamon
2. okt 2010

@lolelole To je krasny, ja se zatim omezuju na nocni mury, nemam nachystano nebo tak. Naposledy nejaky velky pes napadl mojeho psa (starouska, ktery uz se neumel branit), tak jsem ho branila, a nakonec se v tom snu ten velky a ostry utocici pes promenil v malyho ratlika a ja jsem nad nim brecela, ze jsem mu ublizila, a to me vzbudilo 😕
To zni hezky, ten tvuj sen. A klidne to muze byt i z praxe 🙂
Uz se tesim, az tu postupne ve snu vsechny zacnem resit nervozitu z toho, jestli pozname, kdy porod 😀

lolelole
2. okt 2010

@tetamon jéžiš to jsou sny 😲 😨 Ja můry naštěstí moc nemívam, spíše takové příběhové superblbosti 😀 Zatím se mi s malým zdálo vždy tak, že jsem si ho ráno nevybavila nebo byl prostě ještě nějakéj divnej ale dnes mně to docela vzalo - takový to bylo hezky hotový narozený voňavý miminko 🙂 No je fakt že s blížicím termínem asi naše podvědomí začne pořádně vyšilovat 😀

ellahop
2. okt 2010

ahojte co si myslite o tychto kocikoch, http://www.tomsta.sk/product/baby-smile-v-max-3...

tetamon
2. okt 2010

@lolelole vonavy miminko 🙂 Jeeee, uz se tesim 🙂
I kdyz zatim teda budu dal mladou ukecavat, at pekne zustane tam, co je, jeste aspon osm, devet tydnu (zacinam 27.tt)
Ja nevim, ja nocni mury mivam, i kdyz malokdy pamatuju, ale tohle mi absolutne nic nerika, co by mohlo podvedomi resit 😕

lavazza
2. okt 2010

@lolelole to mě se ještě ze začátku zdálo, že se nám narodil kluk, měl dlouhý světle hnědý vlásky a pak sem prostě jednu dobu cejtila že to je kluk a pak nám doktor řekl, že to vypadá spíš na holku, no a vidíš před měsícem na velkém UZ nám potvrdili kluka

lavazza
2. okt 2010

@lolelole mě se v poslední době zdají takové kraviny, že to snad ani není možný

tetamon
2. okt 2010

@lavazza jee, vy si sny pamatujete? To ja fakt vyjimecne, a skoro vyhradne jen nocni mury.

lolelole
2. okt 2010

@lavazza to je super ! mně se ještě úplně na začátku zdálo o holčicce - ale už byla větší tak cca 4roky a měla takové mědené dlouhé kudrlinky - prostě jako z secese - jako vlasy z obrazů A. Muchy 😅 ..no tak snad nás ještě nakonec nepřekvapí holčicka 😀

macina_k
2. okt 2010

@haniula promiň nechtěla jsem se nikoho dotknout, záleží samozřejmě kus od kusu, ale u těch dražších je ta pravděpodobnost vady mnohem menší a i reklamace a případné opravy (tyhle kočárky mají servis v ceně) jsou mnohem lépe řešitelné. Ale ať si samozřejmě každý koupí koupí co se mu líbí. My hodně cestujeme, terény, pořád skládání do auta a rozkládání, takže nechci aby mi kočárek odešel hned u hluboké korbičky

monalis
2. okt 2010

@macina_k Naprosto souhlasím. Také jsme stále na cestách a výletujeme. To neustálé skládání a rozkládání dá kočárkům asi dost zabrat. ☹ Na druhou stranu se domnívám, že je to v podstatě kus od kusu. Ne vždy drahý kočár je ten nejlepší a ne vždy levný kočár je špatný kočár.

macina_k
2. okt 2010

@ver_broderie díky moc za povzbuzení, mám tohle potěšení ještě před sebou. Ale o amniocentéze jsem taky myslela, že to bude mnohem horší než to nakonec bylo. 😉

macina_k
2. okt 2010

@monalis Tak tak to jsem chtěla říct.

jankam26
2. okt 2010

Caute, ja mam tiez termin v januari, a tak ma napadlo sa vas spytat, kolko priberate? Ja presne kilo tyzdenne, no aj sa mi to zda vela, kedze este 14 tyzdnov pred nami... Zastavi sa to niekedy?

kinsli
2. okt 2010

když už jsme u těch snů tak mě se vřera zdálo, že jezdím výtahem a někdo mě honí ( běží za mnou po schodech) skončilo to tím, že jsem prý 2x zakřičela pomoc, přítel se vzbudil začal plašit co se děje a já se jen otočila a spala dál 🙂

kinsli
2. okt 2010

@jankam26 neboj zastaví 🙂 Teď těch 21-28tt se přibírá nejvíc. četla jsem že se ukládá voda v oblasti stehen a zadku 🙂 já do 20tt jsem nepřibírala a pak jsem fakt dala za měsíc 4 kg jak píšeš co týden to kilo. No jsem zvědavá kolik budu mít v poradně na 28tt. Snad +2 - 2,5 kg kdyby to bylo dalších 4 kg tak to by mě asi mrsklo. normálně se nevážím, stejně to neovlivním a že bych se kvůli tomu nějak omezovala a chroupala mrkev tak to u mě nehrozí 🙂

macina_k
2. okt 2010

@jankam26 já jsem 24+4 a zatím jsem přibrala 6 kg za celé těhotenství 🙂 , tak uvidím jak to půjde dál, ale pravdu kinsli v tom, že hodně dělá voda zadržená v těle (otoky nohou, obličeje), ale k tomu i plodovka a naše mímo (vždyť už bude mít skoro kilo). Takže bych se z toho nehroutila 😉 Při kojení a běhání kolem narozeného miminka to určitě půjde rychle dolů 🙂
Zvláště při kojení se dost ty nabraná kilča shazují 🙂
Tak hezky papej ať je mimísek v poho 🙂

cufinka
2. okt 2010

@kinsli doufám že se to zastaví 😀 ted mi bylo řečeno že mám prdel jak valach a musel se smát když videl na kalhotkách vysačku XXXL !!! 😀 jsem mu nemohla vysvětlit že jsou od větnamců a hlavně volný a netlačí mě 😀 😀 😀

cufinka
2. okt 2010

@jankam26 ahojky já mám nahoře 7kg 🙂 a to jsem do 20týdne nic nenabrala a během 5týdnů bum 😀

kinsli
2. okt 2010

@cufinka : Já měla před týdnem 4,3 kg. Neřešila bych to ono to nějak dopadne 🙂 Přibrat 20 kg bych fakt nechtěla ale jestli 12kg nebo 14 kg je mi v celku jedno. Hlavně aby mimísek hezky papkal a alespoň do 36tt v bříšku vydržel, pak jak se říká, děj se vůle boží 🙂 🙂 🙂

kinsli
2. okt 2010

někdy mě už břicho vytáčí 🙂 že bych ho už dala pryč, ale až nebude tak se mi určitě zase bude stýskat 🙂

cufinka
2. okt 2010

@kinsli jsem zrovna dneska ráno říkala že mi budou chybět ty štouchanečky 🙂

lolelole
2. okt 2010

Ja jsem na 6,5 kg. Zrovna dnes jsem na to koukala jak puk protože jsem se ještě před pár dny vážila a říkala si jak je divný, že jsem od posledné kontroly zhruba před měsícem nepřibrala ani gram dokonce šlo půl kila dolů a teď koukam 1,5 nahoře 😀 Ja jsem přibrala hodně z toho v prvním trimestru ale to bylo tím, že jsem musela mít klídek v posteli a žáden sport, což byl pro mně trochu šok. Když jsem začla chodit plavat a lehce cvičit tak se to zmírnilo.

lolelole
2. okt 2010

@cufinka mně taky - tak je to hezký když se vzbudím a prcek hned trochu poštoucha na pozdrav 😵 Ale stejně je nejvíc aktivní večer..třeba od 8 do 11 si tam dělá hriště ...no asi to velký spáč nebude 😒

macina_k
2. okt 2010

@lolelole Já jsem těch 6 kg přibrala v 1. trimestru přesně jako ty a od té doby nic. Až si říkám jestli nedostanu vynadáno od svého porodníka. Aby mne nechtěl nechat v nemocnici. Jinak jestli to bude do 12 kg tak budu klidná 🙂 . Hlavně ať je malá zdravá a ať vydrží v bříšku až do ledna. 🙂

cufinka
2. okt 2010

@lolelole no mě kolikrát příjde že to moje dítě je akční pořád ,dneska kopala jak das celej den a ted je tichoučko asi si nastavila pevnej režim jak má být 😀