icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
3. okt 2010

@haniula já budu rodit ve fakultce, jsem se už rozhodla. A tam to aspon ještě před třemi lety bylo erární

cara.m
3. okt 2010

@haniula tak teď jsem si četla že ve fakultce jsou k dispozici nemocniční 🙂

haniula
3. okt 2010

@cara.m to se máš!! ale mě to neva... jsou to starší košilky... kupovat novou budu jen jednu... ta jedna je dokonce 10 let stará, nosila jsem ji ještě na základce 😀 ...

lavazza
3. okt 2010

@cufinka to já do 5.měsíce nabrala asi jen 1.5kg, předminulý týden sem měla nahoře 4kg, pak další týden nic, ještě sem dala dolů 30dkg a dnes když sem se vážila tak mám 5kg nahoře, no snad to nepůjde nahorů co týden to kilo

lavazza
3. okt 2010

@kinsli to si taky říkám, že už to není tak příjemný,ale bude mi to chybět, hlavně ty kopanečky

lavazza
3. okt 2010

@cufinka mě někdy kope ráno, pak dlouho nic a pak začně odpoledne a teď hodně večer, nebo sou dny kdy kope skoro celej den a včera skoro nic, tak snad je vše ok,zítra jdu na kontrolu, tak se musím optat

lavazza
3. okt 2010

@lolelole mě to kopání v noci teda taky neprobudí

haniula
3. okt 2010

@lavazza u mě je to to stejný... včera kopala míň, dnes víc... je to prý zcela normální...

lavazza
3. okt 2010

@cara.m nám taky ještě pár věcí chybí, maličkosti koupím třeba pak až po porodu,kosmetiku pro malý budu kupovat až jako poslední, prát začnu věci tak v listopadu a tašku do nemocnice si budu balit asi až tak v půlce prosince

lavazza
3. okt 2010

@haniula já přemýšlím, že si do porodnice aspoň 2 kojící košile koupím, na netu sem koukala že stojí okolo 250kč, to není moc

tetamon
3. okt 2010

@haniula ale asi te litat nahou nenechaji, kdyz ji nemas, co? 😀

Ja vybavicku jak tak mam, aspon pro mimi, i kdyz zatim ty nejdulezitejsi veci jen slibene na pujceni (postylka, kocarek), tak uvidime, jestl nebudem na posledni chvili shanet 😀
Ted resim chuvicky 😕

A na sebe? Nemam nic, krome bepanthenu na bradavky, a vlastne od segry pratelny vlozky do podprsenky... A vlastne jako darek jsem dostala k nejakemu nakupy na bazarku dve kojici podprsenky, jedna byla mala pres hrudnik, ale druha je. Ale vzhledem k tomu, ze ji nosim ted, tak nevim, jestli pak bude stacit 😀
S kosilkou jsem se divala po netu, a hrosi velikosti v kojicich verzich nemaji 🙄 , takze uvidim, co objevim, doma taky spavam v trickach, coz teda se epesnima sitovyma gatkama v porodnici fakt nenene 😀 (kdyby byli fakt zli a tu kosili mi nedali 😨 )

tetamon
3. okt 2010

@lavazza nj, ale zase to chce udrzovat ji cistou, a zakrvacis si ji strasne snadno, jak furt lezis a ty vlozky nejsou lepici a cestuji... 😕 Proto bych radsi uvitala moznost erar kosili, ktere mam pekne vyvarene a klidne dvakrat denne menit 😎

Ale pro sichr si teda taky neco zkusim sehnat, jestli sezenu fakt neco, co nebudu mit upnuty 🙄

cara.m
3. okt 2010

@lavazza no malý kope někdy šíleně 😀 a někdy málo, zrovna dneska. Jsem z toho vždycky na nervy a čekám až kopne. Čím později to je, tím více stresuju 😠
Dneska mě nějak píchá dole v podbřišku vlevo, asi se tam zase něco natahuje 😒 No zítra jdu k doktorce, tak snad bude vše ok.

tetamon
3. okt 2010

@cara.m urcite bude 🙂 Lezis tak poctive, ze by si vic pani doktorka ani nemohla vysnit...

louisiana: uff, tak jesteze se manzel "jen" potloukl... 😕

Ja ted studovala, co kde jak potrebuju, takze ve Zline bych potrebovala i plinky na malou, v Motole davaji erarni. Ale pokud bych chtela mokry ubrousky, tak musim svoje (ale ono asi obecne, co jsem tak od ruzne rodicich znamych slysela, stejne preferuji v porodnicich pod kohoutek s bobkem 🙂 )

Ale zacina mi dochazet, ze fakt uz je to "za rohem", ha, kdy si predstavim sebe... 😕 😀

janettan
3. okt 2010

@vera1132 Ja som ešte poriadne nezačala nakupovať. Ale keď príde manžel tento mesiac zo zahraničia, tak začneme aj my. Zatiaľ si tu čítam príspevky od tehuliek a rozhodujem sa kde a čo kúpime.
Čakáme dievčatko a dnes som dostala od sestry prvé ružové a bežové vecičky (pyžamká, teplákové súpravy, botičky, podbradníky.....). Mám z nich veľkú radosť a darček mi spríjemnil celú nedeľu 😀

haniula
3. okt 2010

@tetamon , @lavazza na kurzu říkala, že do porodnice stačí od tamanů obyčejné bavlněné s knoflíčky vepředu... ty kojící pěkné si máme nechat na doma...

cufinka
3. okt 2010

@lavazza Já mám to samé jak ty píšeš ,taky prcek kolikrát celý 2dny kope a další dny je klidaska 🙂
budu taky prát tak v listopadu a věci do porodky si zbalím v pulce prosince 🙂

stanulka551
3. okt 2010

@ellahop mozno sa to babu tak pacilo, preto tak kopalo 🙂

@louisiana ooo Boze verim ti ako si sa vystrasila, mna ten moj tiez minule vystrasil, lebo bol tiez autom prec a nemohla som sa mu dlho dovolat, prsalo a ja som si uz predstavovala ze co vsetko sa mu mohlo stat, nastastie len bol v takej zone, kde bol zly signal, tak mi potom o chvilu zavolal, ale velmi som sa zlakla,som myslela ze porodim. Hlavne ze je vsetko ok.

Ja som pribrala 8kg, brucho mam obrovske, ale ja som zacala priberat hned pekne od zavciciatku, lebo ja som ziadne nevolnosti nemala, takze som pekne papkala uz od zaciatku. Chcela by som pribrat len 10kg, tak som si to vravela na zaciatku, ale asi tazko... 😒 No co uz, snazim sa nepapat sladke, vlastne mi ani nejde na chut, ale zato chipsy v postielke, hmmm tie si dam 😉

Ja uz mam kocik objednany, postielku uz mame doma - zdedenu, len matrac sme kupovali novy, a nejake vecicky uz tiez, ale ked pozeram vase albumy tehulky, tak mam stale pocit ze mam toho stale malo. Ja budem viac kupovat po porode ked zistime ci to bude dievcatko alebo chlapcek, potom sa budem vytesovat a nakupovat viac. Stale mam pocit, ze v obchodoch maju kraaasne vecicky, ale su bud ruzove alebo modre.

stanulka551
3. okt 2010

ja som pri prvom tehotenstve pouzivala len obycajnu nocnu kosielku s gombikami, ziadne specialne kojenecke, aj teraz si asi len take nejake kupim. Len kojenecke podprsenky si budem musiet kupit. A tasku do porodnice si budem balit az v decembri. Som sa minule musela umievat ked som citala tu v anglickej knizke, ze co si musi zena zbalit do porodnice a jedna z veci bola, ze veci na prezlecenie, aby som mala ist v com domov, tak neviem ci do porodnice pojdem naha ci co??? 😀

tetamon
3. okt 2010

@stanulka551 ts..co resis, preci z porodnice zase pujdes jako predtehu stihla lanka, ne? 😎 😀

@haniula no ja tu tech vietnamcu moc nemam, a jsou prizpusobeni poptavce. A tady jsou holt same stihle az hubendiry, no 😉 Uvidim, co objevim na netu 😕

stanulka551
3. okt 2010

@tetamon haha jasne, ak to bude ako pri prvom tak som z porodnice isla akoby mi tam babo zabudli, 😀

tetamon
3. okt 2010

@stanulka551 no, ja vzhledem k tomu, ze odjakziva bojuju s vahou, nejak tak nepocitam, ze bych v porodnici nechala tak moc (holt pribiram i pres stehna a prdku, a to bohuzel nema tendence jen tak "spadnout" 🙄 )

stanulka551
3. okt 2010

@stanulka551 ale ja viem ako to mysleli, ze tu sa zeny kludne vyberu do porodnice v pyzame, ak to na ne napr, pride v noci, tak aby si nezabudli nieco prirniest na prezlecenie, vsak aj do obchodu sa rano vyberu v pyzame, kde sa im nechce prezliekat a idu si kupit len cigi po tazkej noci 😉

tetamon
3. okt 2010

@stanulka551 oh jej, tak to jsem vdecna za to nase zaprdeny Cesko 😀

vera1132
3. okt 2010

@janettan ved to, male drobnosti, ale potešia človeka 🙂 aj ja radšej s priatelom nakupujem, je to také pekné...

haniula
3. okt 2010

teď jsem si objednala postýlku... už se těším, až dojde 😀 ...

@tetamon v ostravě je to o hodně lepší... s knoflíkama je každá druhá... stačí si jen vybrat střih a styl...

@stanulka551 já měla strach, že moc naberu a zatím to jde... 3 kg nejsou moc a po porodu nebudu asi muset moc shazovat... 😀

lavazza
3. okt 2010

@tetamon no jo to máš pravdu, když sem byla na laparoskopii tak tam byly ty šílený erární vložky a musela sem říct manželovi aby mi donesl z domu, byla by škoda to zničit hned v nemocnici

lavazza
3. okt 2010

@cara.m sme na tom stejně, já taky vyšiluju když nekope skoro celý den, mě dost bolí na pravé straně kde jsem měla cysty a to je teda něco, hlavně když chodím, asi podle toho v jaký je mimčo poloze

cara.m
3. okt 2010

@lavazza já trpěla taky na cysty, že by to bylo tím?

lavazza
3. okt 2010

já taky nejsem z nejhubenějších, já to mám všechno přes boky a stehna 😠