icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

haniula
8. okt 2010

@lolittka gratuluji!!! a jak se bude jmenovat??

stanulka551
8. okt 2010

Prosim vas co je toto za zavinovacka, poznate to? Ja som nejaku hladal na ebay a maju tam len plno takychto, ale ja neviem je to dobre, ci nie? Diky za radu
http://cgi.ebay.co.uk/SwaddleMe-100-Cotton-Knit...

vikaki
8. okt 2010

@stanulka551 pekne a hlavne prakticke,aspo na zaciatok...mam nieco podobne,ale je to deka....ma podobne zapinanie=nieco ako spacak,akurat to nie je tak napevno...inak neviem,mam zmiesany nazor...viem ze sa deti maju balit tak,aby mali rucicky pekne vedla tela..niektori vsak tvrdia ze su to zastarale nazory,ktore obmedzuju deti k pohybom,ktore su od prirody prirodzene...tak neviem,na jednej strane sa mi to zda logicke,lutujem dieta co musi byt tak neprirodzene obmedzene,ale na druhej strane zas viem,ze rucicky a kosticky a klbiky su este makke...takze je to istejsie,ked ich ma pekne vedla tela....no,ale ved to malinke sa este aj tak nevie nejak velmi obracat a vytacat.,ze?..takze....no neviem...vyber si

stanulka551
8. okt 2010

@vikaki diky no ved prave, ked vidim ako je tam to dietatko zabalene, ze sa nemoze ani pohnut, tak neviem, tiez mam z toho take zmiesane pocity preto sa aj pytam druhych na nazor. Dakujem

neposedna
8. okt 2010

tak aj ja mam dnes za sebou glukozovy test, mala som to hodinu pred odberom krvi vypit, teda, skoro som to nezvladla, trochu ma ponatahovalo, zaludok sa buril, ale udrzala som 🙂 odber som zvladla, sestricka sa dokonca ani neponahlala, takze to bolo v celku ok, 13.10. idem do poradne, budu uz aj vysledky, tak uvidime 🙂))

louisiana
8. okt 2010

ahojte baby, tak sa hlasim, nejak nestiham - vela prace, samy stres ☹
vcera som bola na poradni, miminko sa uz otocilo hlavickou dole a dr mi zmerala aj velkost panvy a vraj je v poriadku 😀 miminko sice cely cas spinkalo, takze sme videli len ako mu bije srdiecko, inak nerobil nic 🙂

louisiana
8. okt 2010

@stanulka551 ja somcitala, ze male babetka je dobre zavinovat aspon na noc, lebo sa casto pri vlastnych pohyboch rucickami strhavaju zo sna. rucicky sa viazu k telu a nozicky mozes nechat nezabalene. neviem co je na tom pravdy, ale zavinovacku si urcite kupim a uvidime ako bude malinky spinkat 😉

vikaki
8. okt 2010

,dnes mi volala doktor ze mam ist na odber plodovej vody,koli veku=a to mam len 34 rokov,pritom vsetky testy som mala super,a ani na ultrazvuku nevidno nic co by naznacovalo ze dieta nie je ok...a to si predstavte ze som uz v 25.tt,takze nevidim dovod ist na odber plod.vody.Na vysledky by som cakala 2-3 tyzdne,takze= do 28.tyzdna tehotenstva.Tak aky by to malo vyznam ten odber vobec robit? Umely potrat je povoleny tak max.do 24.tyzna a ten uz mam za sebov...A tak som sa pevne rozhodla ze to nebudem riskovat,som na rizikovom tehotenstve=otvara sa mi krcok maternice a babo bolo este pred dvom a tyzdnami hlavickou dole....Nie,nebudem to riskovat,pri odbere pl.vody je predsa riziko infekcie a potratu...aj ked male,ale predsa...

macina_k
8. okt 2010

@monalis Ta Jané 2009 je tříkolka, ale velmi stabilní, protože má nízko těžiště. Maxi-Cossi byl také ve výběru, ale nakonec rozhodla cena (Jané byl v akci). Jinak myslím, že mezi kočárky jsou tyhle dva + ještě Teutonie takové ty jedny z hooooodně dobrých (můj názor). Teutonie je výborná, ale cena tomu odpovídá, původně jsem chtěla právě ji.

macina_k
8. okt 2010

Krásné slunečné poledne všem 🙂
Dneska jsem byla v poradně, malá je v pořádku, srdíčko 144 tepů/min 🙂 super. Je to ale rachot, když to pustí nahlas.
V pondělí jdu na glukózový test ☹ , ale setřička mi řekla, že si mám vzít s sebou citron a vymačkat si ho do té sladké vody. Fajn rada, určitě poslechnu 😉
Jinak 22.0. jdu na velký UZ + biometrie+cervikometrie, uvidíme jak malá postupuje 🙂

lolittka
8. okt 2010

@haniula máme pár tipov, ale ešte sa rozhodujeme.. 😉 ďakujeme, ďakujeme 😵

lolelole
8. okt 2010

holky vy jste toho popsali že nestiham ani dočítat - ja jsem měla šileny týden - každy den prace do pulnoci a brzy rano vstavani - no doufam že to prckovi nedalo moc zabrat ☹ i když mam pocit, ze kope mnohem min - ale to muze byt i tim ze to nestiham sledovat..no hura že uz je patek a vikend pred dverma 🙂

@vikaki ja bych se na tvem miste taky rozhodla nejít - hlavne pokud nic nenaznacuje ze by mimi melo byt postizene, ultrazvuky a skrinigy byli ok, tak mi to přijde dost ulitle 😒

monik1
8. okt 2010

@monalis Moni a ten CANU už jsi zavrhla úplně? Pořád je to můj favorit, tak pokud jsi na něm zjistila nějaké negativum, sem s ním 😉 😀

monik1
8. okt 2010

@macina_k Maci, to je dobře, že je malá v pořádku 😉
@lolittka taky gratuluji k úspěšnému uz 😉
@vikaki asi bych ten odběr plodovky taky neriskovala, určitě bude vše ok 😉
@lolelole teda ty takhle moc pracuješ, radši trošku zvolni, já bych to nedávala 😉

lolelole
8. okt 2010

@monik1 no nejak se toho sešlo najednou hodně a do toho ještě dělníci na rekonstrukci baráčku..no mám dost 😕 doufám, že příští týden bude klidnější 🙂 holky ja už se taaaak těším na mateřskou 😀

sova33
8. okt 2010

@knedluska Váhat jsem začala, protože jsem se trochu zakoukala ještě do Inglesiny a objevila jsem ještě Silver Cross. Ty jsou sice mnohem dražší, ale z druhé ruky by to šlo. Tak nevím... Ale už Roan beru zase na milost 😀 Tak uvidíme.

sova33
8. okt 2010

@macina_k Ahoj, já jsem byla na tom testu v úterý a u nás nám řekli, že si s sebou máme vzít 1/4 litru hořkého čaje a ten nám do toho pak nalili, takže to nebylo zase tak hrozné.

lolittka
8. okt 2010

@monik1 ďakujem, držte sa aj Vy 😉

sjussi
8. okt 2010

@vikaki @stanulka551 no ja sem zase slysela ze miminka se takhle bali hlavne kdyz hodne breci tak kdyz sou po porodu a takhle je zabalis ze se uklidni,protoze nejsou zvykle na tolik prostoru kolem sebe ,protoze byli dlouho takhle v brisku tak se potom uklidni a jsou jistejsi

stanulka551
8. okt 2010

@sjussi ja by som to ani neriesila, len chcem kupit zavinovacku a tu v anglicku ziadne nemaju len taketo a na ebay som nasla vacsinu len takychto a su tam asi zo 2 take klasicke ako u nas. Ale u nas maju predsa len krajsie. Tu to nikto nepouziva, ale ja si myslim ze je to prakticke, ci uz na to spinkanie alebo na nosenie. A tiez bude zima, takze aj preto je to fajn. Diky.

sjussi
8. okt 2010

@stanulka551 tak to je skoda ze u vas sou jen takove,mne se prave moc nelibi 🙂

vikaki
8. okt 2010

prave som sa vratila z poradne....povedala som dokimu ze si plodovu vodu nedam zobrat,dlho ma presviedcal,ale darmo...no,on tiez mysli ze je s malym vsetko ok,ale je to jeho povinnost sa snazit ma presvedcil.Navrhol kompromis,mam ist v pondelok daleko az do thesalonik na velke sono.....okrem toho mi zobral ster z krcka na test pap.......Krcok mam vraj cely poskodeny,akokeby mi ho niekto roztrhol a je velmi makky.Si myslel asi ze ma manzel brutalne obstastnoval,pritom sa ma uz skoro 3 mesiace koli rizikovemu tehotenstvu chudak ani nedotkol....nakoniec vyslo najavo ze to mam od prveho porodu,ked mi malu tahali prisavkou ...no vtedy mi to tam ponatahovali,stratila som vela krvi,20 stichov pri zasivani len z vnutra,vonku ani neratali....takze zas musim len lezat... 😢 Som zvedava jak vydrzim tu cestu do thesaloniky=vyse 400 km....dufam ze sa maly zas nerozhodne zostupit ako naposledy,vtedy sme tiez cestovali

janettan
8. okt 2010

@ellahop tak mám po glukóz . teste aj ja ... V pohode som to vypila, nemala som s tým problémy. Mala si pravdu, nebola som až tak veľmi hladná ... Ale po 3. poslednom odbere som ihneď šla do bufetu a poriadne som sa najedla 🙂 Dúfam, že výsledky budú o.k.

stanulka551
8. okt 2010

@sjussi no mne prave tiez nie 😒

sova33
8. okt 2010

@stanulka551 Vypadají opravdu divně, ale je pravda, že jsem četla, že doporučovali omotat mimčo plenkou nebo tak, aby mělo ruce u těla. Často je, jak už tu bylo řečeno, jejich vlastní pohyby rozptylují a ruší.

haniula
8. okt 2010

Ahojte! Dnes mě v jednom kuse bolí "spodek" kolem konečníku, hlavně při sedání a zvedání... Na stolici jsem byla, tak doufám, že to nic nebude a bude v poho... ☹

sjussi
8. okt 2010

aaa dneska mi prisel kocarek,tak mam suuuupr naladu 😀

haniula
8. okt 2010

@sjussi juuu!! to máš super!! vyfot a ukaž nebo sem dej odkaz...

sjussi
8. okt 2010

@haniula mam ho ve fotoblogu zeleno-cerny

haniula
8. okt 2010

vypadá super!!! též jsem volila zelenočerný...