icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vikaki
9. okt 2010

@kinsli u nas dostat tie bekovky na kazdom rohu,kupila som malej v novinovom stanku,tam predavaju detske casopisy s dvd rozpravkami ako dar atd,naposledy tam mali casopis=WINGS so salikom a k tomu bekovku.Fakt su to velmi prakticke a pekne capice tie bekovky...ale preco sa tak volaju? pocula som to prvy krat,doteraz sme to nazyvali =leninovky

monalis
9. okt 2010

@macina_k Shodou okolností mě dnes ve tři hodiny ráno chytla křeč do levého lýtka. Myslela jsem, že mě klepne než jsem nahmatala prsty u nohy a ohnula je. 😖 Teď pajdám jako stará baba.
Jinak na křeče je opravdu nejlepší hořčík, takže jsi přítele poslala dobře. 😵

haniula
9. okt 2010

Dobré den všem!
Tak ty bolesti o proti včerejšku hodně povolili, dnes je to mnohem lepší.. 🙂

misag23
9. okt 2010

@macina_k Taky mě to občas chytne, je to hodně nepříjemný.
Mě už druhý den píchá těsně pod pravým prsem, je to ukrutná bolest hlavně při vstávání nebo hlubším nadechnutím. Nemáte to některá taky? Prý je to normálně, že se roztahují žebra, aby tam mělo mimčo místo, tak nevím. Ale doufám, že to nebude trvat až do porodu 😢

monik1
9. okt 2010

Hezkou sobotu 😉
@monalis Moni, je pravda, že u toho CANU mi přijde ten sporťák taky menší.. no, při nejhorším se pak ten celý kočár jako trojkombinace prodá a budu shánět sporťák Casuaplay - ten by se mi jako sporťák líbil nejvíce, ale zase se mi nelíbí hluboká korba 😀
Jinak všem přeju ať je zdravíčko netrápí 😉
@misag23 Já to mám někdy podobné - špatně se mi dýchá, jak by mi někdo seděl na prsou.. 😖
A počkejte, na co si budeme stěžovat v 8.-9.měsíci 😀 😀 😀 😀 tak hezkou sobotu všem 🙂

radullinka
9. okt 2010

Ahojky holky 🙂 Moc a moc Vás zdravímmmmmmmm 😀 Dlouho jsem tady nebyla,tak se tady dočítám jen samé novinky 🙂 Až bude více času,tak napíšu více 🙂 Papapapapapapa

monik1
9. okt 2010

@radullinka Ahoooj Raduš, taky moc zdravím, choď častěji, jasné 😀 😉

Holky, berete vitamíny??
Já beru teď tyto http://www.profilekarna.cz/Products/Vitaminy/Pr... mají se brát 2 tablety denně, ale beru jen 1. Od začátku těhu beru vitamínky, tak mám jen dotaz, jestli berete i teď v 2.-3.trimestru? Někde jsem i četla, že se z toho rodí větší buclatější děti 😅 Ale já mám strach, aby mimi mělo vše, protože já se v jídle tak přehrabuju 😖

misag23
9. okt 2010

@monik1 Já jsem jedla jen kyselinu listovou, ale ani tu už teď neberu. Snažím se jíst hodně ovoce a zeleniny.

stanulka551
9. okt 2010

@monik1 mne povedala doktorka ze nemusim, ze ak sa normalne stravujem tak by nemalo nic chybat, tiez som brala len kyselinu listovu prve tri mesiace

tetamon
9. okt 2010

Ahojte, v ramci toho, ze se mi pomalu blizi stehovani, tak i kdyz sama nic nedelam, tak povetsinu casu tu nekoho, kdo pomaha, mam, tak nejsem moc na netu. Doufam, ze se vam vsem dari dobre, jakoz i miminum 🙂

tetamon
9. okt 2010

@monik1 pred tehu jsem se bavila s jednim obezitologem, a ten mi rikal, ze vitaminy jsou az na extremni vyjimky tahani penez z kapes, protoze prumerne zdrave se stravujici clovek dostane dovnitr vsechno v jidle...
Ale tezko rict...
Ja si sem-tam pohodim taky to calibrum, ale spis kvuli pocitu (mlada ma kolem 1000-1100 g, coz je podle me akorat, a ted zacne rust, obrika fakt nepotrebuju tlacit ven 😀 )
Jo, spis asi pri kojeni, tam si myslim, ze ty naroky tela hoooooodne vzrostou...

vikaki
9. okt 2010

@monik1 mne doktor predpisal zelezo,magnezium a kalcium,napriek tomu ze vysledky som mala super,okrem toho ziadne vitaminy neberem.Vraj telo potrebuje viac mineralov pre babatko.Pri prvom tehotenstve som nebrala nic,ani vitaminy,ani mineraly a napriek tomu sa mi narodilo baculate mimco......Pracovala som ako sestricka v detskej ozdravovni a tam sme zvykli detickam davat vitaminy a mineraly=ale len tym co mali problem s podvahou=astenie,aby im chutilo po vitaminkoch viac papakat a samozrejme aby doplnilo telo vitaminy ktore stravou neprimali.Doktor vravel ze najviac zabera mineralka s vysokym obsahom zeleza,aby im chutilo papat...Takze asi na tom cosi bude,ze baculate deticky...Ja sa len snazim tiez vela zeleninky a ovocia

haniula
9. okt 2010

Ted jsme se vrátili z prohlídky porodního sálu ve Vítkovicích. Je to tam úplně perfektní!!! Všechno nové a pěkně opravené, moc milé sestřičky. Měli jsme to v rámci předporodního kurzu, takže jsme se bavili i o porodu a polohách při něj. Bylo to úplně úžasná prohlídka. 😀

haniula
9. okt 2010

@monik1 já už ted vitamínky neberu, jen kdy si vzpomenu. Malá má dobrou váhu a maminka baští vyváženou stravu. 😵

lavazza
9. okt 2010

@kinsli my máme teď u nás ve městě nový obchod kde se prodávají věci z Anglie, tak sem se ptala paní jestli by sehnala něco i pro miminka, tak mi řekla,že když nás bude víc maminek tak že něco z Nextu doveze, jenže zas tak moc kamarádek co mají nebo čekají miminko nemám, takže mám asi smůlu, přitom když dováží z Anglie do obchodu, tak by to pro ní nemusel být takový problém

lavazza
9. okt 2010

@stanulka551 jaká je adresa na ten ebay obchod?

monalis
9. okt 2010

@tetamon Naprostý souhlas. Mě vitamíny ani doktor nedoporučoval. Nejvíce nejkvalitnějších vitamínů je v ovoci a zelenině. Naopak mě řekl ať jim vše na co mám chuť ale s ničím to moc nepřeháním. Beru jen kys. listovou, kterou jsem brala už před těhu. Moc mi pomohla urovnat cyklus a srovnat po nemoci hormony. Jediné, co je prý občas potřeba a jak u koho je magnesium, železo a v době kojení vápník. Ono najít dnes v něčem vápník je těžké, když jogurty a další viděli mléko opravdu jen z jedoucího vlaku. Dělala jsem dřív laborantku ohledně potravin tak vím, že vápníku je opravdu ve všem nedostatek. Dřív měli jogurty trvanlivost 2-3 dny a dnes už 14 dnů - to už hodně napovídá.
Jej, to jsem se rozepsala 😀
Jinak přeji krásný slunný víkend. 😉

lavazza
9. okt 2010

@monik1 já beru už před než sem přišla do jiného stavu mamavit, je to pro snažilky, těhotné i kojící a předtím sem i brala kyselinu listovou

lavazza
9. okt 2010

Holky, mám takový dotaz. Stalo se vám někdy během těhu, že jste po milování špinily nebo krvácely? Mě to dělalo i před těhotenstvím, ale dneska se mi to stalo při těhu poprvé. Sem si říkala,jestli nezajít na kontrolu do nemocnice, ale zas nechci ze vším plašit.

cara.m
9. okt 2010

@monik1 já pro svůj klid beru Femibion a magnesko předepsané doktorkou.

tetamon
9. okt 2010

@lavazza pry je to normalni a bezne, jak je tam vsechno pekne prokrvene. I kdyz treba moje dr me radsi chtela videt (bylo to v 13. tt), mimco tezka pohodicka, nozky krizem, ruky za hlavou, evidentne se ho to netykalo 😀 Pokud to je jen tohle, tak to samo behem dne-dvou prejde a rozhodne to nebude silny. Kdyby jo, radsi bych asi zajela, at neco nezapinkam..

cara.m
9. okt 2010

@lavazza mám pocit, že jsem někde četla, že se to stát může. Ale pro klid duše bych si zavolala na gynekoligii, kde jsou v sobotu - nemocnice a zeptala se. Z vlastní zkušenosti nevím, páč má kvůli té mé dělohy zákaz ☹

tetamon
9. okt 2010

@cara.m jo, to mas vlastne pravdu, po tom spineni jsme taky meli zakaz 😕 Na to uz jsem uplne zapomnela..

cara.m
9. okt 2010

@tetamon no a nechci Ti kazit náladu, ale teď máš zákaz určitě těky 😀 Takže bacha na to, až přítel přijede 🙂

cara.m
9. okt 2010

Já dneska byla po 4 týdnech venku, šli jsme nakoupit, šla jsem si vyřídit do DM tu kartičku pro těhotné a v Albertu jsme koupili pakl plín v akci a po dvou hodinách camrání jsem hotová. Teď ležím jak placka a odpočívám.

cara.m
9. okt 2010

A zase jsme se museli stavit koupit Adámkovi pár hadýrek 😀 😀 😀

kinsli
9. okt 2010

@lavazza Když si to objednáš přímo z UK, tak to tak drahé není. Myslím poštovné, platiš podle váhy balíčku a ty dětské věci váží, nula, nula nic 🙂
Takže když si třeba vezmu "jen kompletek rifliček a trička" tak poštovné výjde jen o něco dráž než kdybych ho kupovala v ČR. Třeba odeslání té bekovky o kterou jsem prosila @stanulka551 bude stát z Uk méně, než kdyby mě jí posílal někdo z ČR 🙂 protože je lehonká 🙂

@vikaki : U nás se tomu říká bekovka, já zase nikdy neslyšela leninka 🙂

Jinak jsme dnes byli na soutěži v pouštění draků, bylo to moc prima pak hodím nějaké fotky. Bylo krásně tak to bylo fajn, škoda, že ale nefoukal moc vítr. Ten začal až večer, tak šel Lukyn s Kačenkou ještě pouštět na pole. Místo provázku dal vlasec a dostalo ho do výšky necelých půl kilometru, pak došel vlasec. To byl fakt mazec 🙂 Takový pidi dráček 🙂

monik1
9. okt 2010

Holky, díky moc za názory na ty vitamíny.. tak jen nevím, zde je brát či ne... je tam 120 tobolek, přeci mi to tu nebude ležet 😀 ale je to i pro kojící matky, tak jeditě to pak nechat na to kojení 😒
@lavazza no já se krvácení bojím jak čert kříže, Dr. mě s tím hned poslal do nemocnice, ale to tě nechci strašit.. já měla v děloze hematom a ten se může vytvořit z čehokoli ☹
@cara.m Copak má Adámek novýho na sebe? 😀 A za kolik jsou plíny v Albertu? Já včera koupila v Kaufu za 199,- 74 ks 3-6 kg. Jinak je to super pocit, když člověk je opět mezi lidma, co? 😎

monik1
9. okt 2010

@haniula Hani, já už bych taky měla něco podniknout ohledně porodnice... furt se mi zdá že je porod tááááák daleko 😅
To jsem ráda, že tě Vítkovice nadchly 😉 zatím jsem na ně slyšela samou chválu 😉

kinsli
9. okt 2010

holky, nevím jestli je to všude nebo jen u nás, ale mám v Hyper Albertu akci na plíny. Jsou to přímo nějaké jejich my už je kupujeme od 9 měsíců. Jsem s nimi fakt strašně spokojená, jsou to snad jediné plíny které mi Kačenka nepročůrá. Ona má na noc cca okolo 600-700 ml tekutin 😀 takže té plíně dá zabrat 🙂
Na akci jsme čekali fakt rok a půl, první akce na ně byla když bylo Kačence 9 měsíců a další je teď a to nám je 2,5r.
Normálně stojí balík myslím 259,- a teď je za 149,- tak jsme toho nabrali spousty 🙂
Pro Kačenku 6 balíků a pro prcka dva 🙂