Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@monik1 Ahojky, zdravím! Tak já beru taky od začátku. A ptala jsem se minule doktorky, jestli mám i pokračovat, protože mi došla zrovna krabička, tak jestli si mám koupit další a říkala, že určitě. Že jestli z toho nemám nějaké vedlejší účinky a dělá mi to dobře, tak není problém! A že není vždycky řečeno, že když se berou vitamíny, tak jsou velké děti. Kamarádka brala taky celé těhu a mimčo mělo 2,7kg a 48cm! Takže není to vždy řečeno. Sice jím i dost ovoce, ale přece jenom teď v období chřipek a různých viróz je mimčo aspoň trochu chráněné 🙂 Jinak beru Gravital.
@lavazza ebay uk, normalne si zadaj do googlu, potom sa musis zaregistrovat a zalozit si aj paypal, lebo skoro vsetko musis platit cez ten paypal a uz potom len nakupujes 🙂
@lavazza Tohle je 4-9 oni vyrábí až od vel. 3
Já si koupila na 3-6 kg jedny pampersky 🙂
Počítám ale, že prcek bude kolem těch 4 kg mít tak nebude problém pak přejít na ty 4-9 kg. Jen si myslím, že bez akce se finančně nevyplatí. To pampersky v akci určitě dražší nebudou a na to mimčo je to jedno, to tolik nečůrá 🙂 Takže může mít cokoliv 🙂 Ale jsou fakt super, když jsem byli na dovče tak tam měla kámoška možná ty Happy, a ty měli fakt asi třetinovou výplň, tak to by u nás fakt neprošlo 🙂
@radullinka Kačenka má příjmení po příteli, po sobě bych ani dítěti dát nechtěla. Ale musíte si zajít na magistrát, kde přítel uzná otcovství a ten papír musíš mít sebou do porodnice. Když ho mít nebudeš tak bude dítě mít příjmení automaticky po tobě.
koukám, že jste se bavily o vitamínech, já brala do 12tt calibrum baby plan a od 13tt mám už jen jód a hořčík.
@radullinka ja mam Samka s inym partnerom s ktorym zijem teraz a som tehotna. Samkovi som dala priezvisko po otcovi, aj ked som si nebola ista ci budeme spolu alebo nie, ukecal ma po porode, ze jasne budem stastna rodinka a nakoniec to dopadlo tak ze spolu nie sme. Teraz by som bola rada keby mal priezvisko po mne. No ale teraz so svojim partnerom tiez nie som vydata, a meno dietatu dame po nom, ale jemu verim, dufam ze ma nesklame, takze je to tazko 😒
@radullinka zalezi na tobe. U nas je to nahnute. Jakoze..vim, ze drahous strasne moc chce, aby mala mela jeho jmeno. Coz ja si neumim predstavit, ze by se dite jmenovalo jinak nez ja (je mi fuk, jestli jsem vdana nebo ja, na tom mi fakt nesejde 🙂)
Takze se to asi jeste bude resit (me nevadi to, ze svatba bude nebo nebude, ale to, ze by se prcek jmenoval jinak, proste z principu..)
Kazdopadne segra resila to, ze kdy se rozchazela (nakonec se znovu teda dali dohromady, ale v dobe cerstve po rozchodu chtela aby maly mel stejny prijmeni jako ona), tak zmenit prijmeni jde pak uz jen se souhlasem otce. Ale pri svatbe se prijmeni ditete ta zmenit pri vyplnovani formulare, ktery na urad musis tak jako tak odevzdat...
Ale asi fakt jde spis o to, jak to mate vy usporadany... 🙂
@kinsli co vím já, tak u nás to tak není. Oni mají zájem, aby byl otec udán. Příjmení se můžeš rozhodnout a když si necháš svoje a nechceš udat otce, tak se na něj stále dotazují. Nevím jak je to přesně, nikdy jsem se o to nazajímala. Ale mám pocit, že mi bylo kdysi řečeno, že když otce neudáš, platí na dítě stát, takže stát je samozřejmě raději, když otce udáš a ten na dítě platí. Tudíž by byli sami proti sobě, kdyby do rodného listu zadali otec neznámý.
@cara.m to jo 🙂 Koukám, že jste vybrali krásné jméno pro chlapečka, jaké byly další varianty???
My jestli budeme mít chlapečka tak to bude asi no name 🙂 prostě fakt nevíme.
nechceme, Lukáše, Jakuba, Adámka, Filípka, Honzíka - všechny jména se nám moc líbí, ale je jich strašně moc.
Chtěli by jsme hezké jméno, ale málo používané.
@kinsli No právě že žádná jiná varianta nebyla 😀 Měli jsem jasno u holčičky a kluk byl Adámek tak nějak taky od začátku. Ale říkali jsme si, že pokud se kluk potvrdí, tak to ještě pořešíme, kvůli svátku, narozenin a Vánoc. Kluk se potvrdil, tak jsme ten den přemýšleli nad jiným jménem, ale máme to už nějak vžité a nedokázali jsme ho změnit. Ale líbí se mi i Matěj, Dominik, Kryštof, Šimon ... Ale to naše zlato si s jiným jménem nedokážu představit no. Tak snad se nenarodí na Štědrý den 😨
@kinsli aha, no vidis, to jsou teda brouci. A co kdyz otec bude souhlasit s tim, aby se dite jmenovalo stejne jako ja? 😕
Ale jinak jo, je to tak, stat plati toho "neexistujiciho" otce, a zazila jsem i par pripadu, kdy se veleosklive a na dlouhy lokte resilo to, ze se manzele rozesli, meli uz oba nove vztahy, zena s novym partnerem otehotnela jeste v zakonne lhute po rozvodu, a docela me vydesilo, ze museli dokazovat, ze otec je skutecne ten novy partner.
A v jednom pripade to navic jeste bylo tak, ze paninka si upletla ditko s nejakym previtem, ktery ji zdrhl, takze ani nechtela pripustit variantu, ze otec je nekdo jiny nez manzel, takze ten s tim pak zazival krusne chvilky (ani nevim, jak o nakonec dopadlo, ale vim, ze kdyz to tenkrat licil, co vsechno musel a kde a jak a jaky jsou pravidla, tak mi div oci nevypadly z dulku, jak to ma stat pekne posichrovany, aby nemusel platit - mam pocit, ze ten kluk to zapinkal s odvolanim proti tvrzeni matky, ze otec je on, takze stat ho automaticky bral jako otce, i kdyz nebyl biologicky otec, protoze se preci nebranil, tak mu to nevadi, takze co)
Holky moc děkuji za odpovědi 🙂 Ale mám jeden problém ☹ Já si s přítelem nejsem jistá ☹ Vůbec jistá!!!!!!!!
@radullinka Tak to záleží na Tobě, já bych dala v tomto případě mé příjmení. Protože když chceš pak změnit dítěti příjmení, musí k tomu dát souhlas otec. Jak jsem psala tetamon, zavolala bych na matriku, poptala se na všechny varianty, co která obnáší a jak se to děje v případě změn. Budeš vědět a pak se rozhodneš.
@kinsli ja ked som sa vydavala sa ma na urade pytali ci chcem prijat manzelovo priezvisko a potom sme vyplnili dotaznik ake priezvisko chceme aby mali nase deti,ci spolocne alebo jedneho z nas,takze ja si myslim ,ze podla zakonu hlavne ked je zena este slobodna,si moze vybrat priezvisko pre dieta sama,bez toho aby musela udat do papierov ze je otec neznamy,kedze ma dokonca aj ako vydata zena po dohode s partnerom moznost si vybrat ci budu deti nosit spolocne priezvisko....Aspon mi to z toho vyplyva,je to logicke...ale ci je to tak naozaj,neviem
Ahojte 🙂 mně říkala kamarádka, co před rokem porodila, že se automaticky dává příjmení po matce, pokud je žena svoboná. A pokud chceš, aby mělo dítě jméno po otci, tak musíte jít oba na matriku a oba podepsat, že s tím souhlasíte.
@cara.m Moc děkuji 🙂
@radullinka Dokud on na matrice otcovství nepotvrdí, bude mít malé jméno po tobě, teda do té doby, než to vyřešíte na matrice 🙂 (tohle se stalo známé loni, protože rodila předčasně a nestihli to s přítelem vyřešit před porodem).Pokud otce neudáš, rozhoduješ sama, pokud se on přihlásí k otcovství a a příjmení se nedohodnete, rozhoduje soud: http://www.aperio.cz/poradna/faq.shtml?cmd[2762]=c-1-10
Jinak sdílím názor, že chci, aby se moje dítě jmenovalo stejně jako já (takže bez svatby, kterou jsme už naštěstí stihli 🙂, by mělo po mně)
@sova33 jo, stejne to mam ja. Ja mu tim nechci upirat otcovstvi, ale to dite je (aktualne velmi, velmi doslovne) casti me same, takze si neumim predstavit, ze by melo jiny prijmeni nez ja.
No nevim, uvidim, jestli budu stihat volat na matriku, ale jsem zvedava, protoze mi taky prijde logicky, ze kdyz se pri snatku dohadujem o tom, jak se budem jmenovat, a jak deti, tak ze by mela byt i moznost, v pripade, ze muz uzna otcovstvi, dohodnout se na prijmeni. Ale nevim.
Moc Vám děkuji,že jste mi poradily 🙂

@radullinka no ségra není taky vdaná, a příjmení dala po partnerovi. Ale záleží z jakého důvodu se lidi nevzali, zda je to oboustranné, nebo třeba partner nechce. Já bych asi dala své. Jsem totiž pro svatbu, tak buď všichni stejně nebo když by si mě nechtěl vzít (znám z okolí chlapy, kteří se prostě ženit nechtějí i když partnerky chcou), tak po mě 🙂 Ale jak říkám je to otázka domluvy a situace 😉