Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
:-@kinsli u nas v grecku doktori automaticky predpisuju tehotnym magnezium,zelezo a kalcium.Ja som mala vsetky vysledky dobre,ale mineraly predpisuju dodatocne koli babatku.Zelezo zvysuje v tehotenstve objem krvi a podporuje prenos kysliku k babatku.Inak som si vsimla ze u vas v cechach sa prdpisuju uplne ine veci...no ale sak v tehu mineraly neuskodia,aj ked ich prijmame v strave,v tehu ich potrebujeme navyse pre babo.Pri prvej tehu som nebrala vobec nic a mala mala 4 kila a bola zdrava ako buk.Inak som rada ze beriem aj kalcium,som si vsimla ze mi v tehu viac padaju vlasy=to mi predtym vobec nepadali,takze som rada,ze mam to kalcium,inak by som uz asi bola holohlava 😀 A vsimla som si ze mam pevnejsie nechty.A samozrejme aj na zuby je dobre,kedze je tendencia kazenia v tehotenstve..No a magnezko,urcite treba,hlavne proti stahom...
@misag23 ja pre babo pouzivam obycajnu bezznackovu kozmetiku urcenu pre babatka,co sa da kupit hocikde v lidli alebo carfoure....Po case som prisla na to,ze nie vsetko drahe a znackove je to najlepsie,tak ako to je napr.aj u plienok=pampers nam skodi...Napriklad sa mi paci aj znacka batole,milujem vonu toho mydla....alebo obycajna alpa=pudre ,olejceky atd.Tu v grecku som si zvykla pouzivat kozmetiku z olivoveho oleja.V cechach a na slovensku dostat johnsomn baby kremy a telove mlieka baby s olivovym olejom a tie su protialergicke a maju velmi decentnu a prijemnu vonu
http://nakup.24hod.sk/pd.aspx?p=164579 pozrite si hodnotenia=alpa vedie
a toto je moja oblubena kozmetika ktoru pouzivam aj ja...musim dodat ze aj ja aj mala sme alergicky a tato nam velmi vyhovuje http://www.johnsonsbaby.com//
@cara.m ja som sa na epi-no pytala mojho doktora a on povedal ze by sa bal zavedenia infekcie a preto mi to neodporuca. Tak neviem uvidime, lebo mala je zatial otocena hore hlavou tak dufajme, ze sa otoci smerom dole.
budete chodit na tehu cvicenia do porodnice? ci cvicite uz nejako?
@renatka100 já zatím necvičím nijak ae jsem od 31 tt přihlášená na přeporodní kurz a obnáší i cvičení v tělocvičně a v bazénu, tak jsem zvědavá.
Ne Epi-no se chystám taky v poradně zeptat své doktorky.
já budu epino používat s kondomem 🙂
kupovali ste uz postielku? aka je lepsia s vybaratelnymi tyckami, ci stahovacim bokom. Nevieme sa rozhodnut, myslim, ked bude s vyberatelnymi tyckami, tak vie dieta aj same vyliest a netreba ho stale zdvihat. Co myslite?
@kinsli ja mam na ne alergiu, tak neviem...
@renatka100 jako na kondomy???
@renatka100 Já stoprocentně se stahovacím bokem,
@renatka100 Tak toho bych se nebála.
Čtu, že se bavíte o postýlkách... Není lepší nestahovací, ale s vyndávacíma příčkama? Jako že prcek se sám bezpečněji dostane z postýlky skrz příčky, než přelézat přes stahovací bok... Maminky co máte zkušenost, písněte 🙂
Ahoj, toto je moje premiéra v tématu, všechny vás moc zdravím 🙂 Já dosyta využila vyndavací šprušle (a pro dobu kdy ještě děťátko moc neleze), doporučuju ujistit se že postýlka bude držet pohromadě i když se sundá postranice. Až se dítě narodí, může mnohá z nás zjistit že chce mít dítě hodně u sebe, a pak je fakt super sundat jednu stranu postýlky, otevřenou stranou postýlku přirazit k posteli a dítko mít v postýlce a zároveň nadosah.
@sirenita Já teda nevím, ale než prcek bude moct vylízat sám, snad už u nás bude další mimčo. Navíc to se vyplatí, když máš postýlku u své postele, když je to v prostoru, bála bych se ho nechat vylézat. Ten stahovací bok se vyplatí, protože se ty do té postýlky líp dostaneš, nemusíš se tolik shýbat. Ale asi je to věc názoru. Záleží i na tom, jak jsou rodiče vysocí, pokud jsou malí, tak ten stahovaci bok rozhodně ocení.
@lavazza no jasne, kto to za nas spravi vsakze 😉 ? My teraz malujeme a chystame izbicku pre babo. A potom sa uz pomaly asi tiez pustim do okien, skriniek a kuchyne atd. Zacnem s vianocnym upratovanim skor a pomaly lebo vsetko mi trva nejako dlhsie teraz a som rychlo unavena. Ale este mame cas tak to urcite stihneme vsetko. 🙂
Ahojky 🙂
Tak já epino budu určitě kupovat. Holky z druhé diskuze ho používaly a prý to pak šlo jako po másle. 🙂
@renatka100 ahoj, já cvičím už asi 5 nebo 6 týdnů a je to moc fajn.
Vždycky se pěkně uvolním, prodýchám a taky nás tam učí dýchat při porodu, jak máme teď chodit a co je pro mne důležité cviky, které působí proti zácpě (já na ni trpím docela dost 🙂 ) a taky tzv. úlevovou polohu. Ta je dobrá když je ti nějak špatně, jdou na tebe mdloby a tak. A já ji zrovna včera využila a musím říct, že moc pomohla.
Chodím cvičit 2x týdně a od tý doby se i psychicky cítím lépe.
Teď jsem se ještě objednala na masáže pro těhu tak jsem na to zvědavá a moc se těším.
Ahoj všem a krásné slunečné odpoledne 🙂
Tak už mám výsledky glukózového testu. Je negativní, ale vzhledem k tomu, že v rodině máme cukrovku dost rozšířenou tak za měsíc si to zopakuji. 😉
No to epino moze byt dobre, ale zienky je to pekne drahe 😒
@renatka100 ahojky, já už taky chodím asi 5 týdnů cvičit a plavat. Mám to každý týden jednou, a sem tam navíc ještě nějaké zvláštní cvičení (třeba teď jsme měli bosu a malinké činky). Cvičíme s porodní asistentkou, je moc super! Používáme jak velké, tak malé nafukovací míče, hraje relaxační hudba, super! A i to plavání je skvělé. Je to takový malý bazének, asi 5x6m a asi metr dvacet vody, celkem příjemně teplá (ne moc, ale ne ledová), a to nám cvičitelka ukazuje co máme dělat. Fakt doporučuju 🙂 A od 27.10. mi k tomu ještě přibudou přednášky, celkem 7x a poslední se jde podívat do porodnice i s manželem nebo přítelem 🙂 Jsem ráda, že jsem do toho šla. Sice to vyšlo na 1650,-, ale 1500,- mi vrátili z pojišťovny, takže v pohodě 🙂
@renatka100 já se byla 3x na cvičení pro těhotné a v listopadu jdeme na předporodní kurz, který se skládá ze 3 lekcí - a: projdutí porodnice, poloh u porodu atd. , b: oživování dítěte, epidurál atd. a c: je jen pro matky a to je kojení
jinak to cvičení je fajn, cvičíme, nacvičujeme různé způsoby dýchání a můžeme se na cokoliv zeptat, myslím, že je to dost přínosný
@stanulka551 přesně tak, taky dělám všechno postupně, v listopadu máme s manželem dovolenou, tak chci uklidit obývák, kuchyň, vyprat pro mimčo a připravit trochu pokoj, sice tam mimčo ještě nebude, ale chci tam udělat takový koutek
@cara.m kdo prijel dneska? 😉
@macina_k hh, tak sice me mrzi, ze to tam mas tak zabordelene, ale jsem rada, ze nejsem sama. Ale uz se blizi sobota, to dorazi vypomoc z Moravy (mamka a segra), tak se to snad zlikviduje (no melo by, pokud chteji nekde spat 😀 ) A ty nastesti pujdou organizovat dobre, ze mi neni blby, protoze vim, ze proste priste zase naskotacim ja, az bude potreba, ale kamose organizovat je mi divnyyyyy.. To je jen par vyjimek, a ty jsou povetsinou zamestnane doma s miminkama nebo batolatama 😎

@macina_k Tak to Tě fakt lituji ☹ My jsme elektriku dělali v červenci a byl to fakt děs, Dělali jsme ještě příčku, no bordelu tu bylo strašně ☹ Jsem ráda, že je to za mnou. Kdyby nám sousedka nedala od ní klíče ( je přes léto na chalupě ) tak by jsme to nemohli vůbec zvládnout ☹ nastěhovali jsem k ní alespoň krámy s postelí, oblečení, cejchy, no všechno. U nás fungoval jen pokojíček a spali jsme v tom staveništi na posteli. vždycky jsme to přehodili nějakým igelitem a večer když se šlo spát tak tak se jen stáhnul. Byla jsem asi 16-20tt a řeknu Ti byl to fakt záhul. Jsem ráda, že to je za námi 🙂 a máme byt už po celkové rekonstrukci, teď už snad nehrozí nic 🙂