Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
:-@kinsli u nas v grecku doktori automaticky predpisuju tehotnym magnezium,zelezo a kalcium.Ja som mala vsetky vysledky dobre,ale mineraly predpisuju dodatocne koli babatku.Zelezo zvysuje v tehotenstve objem krvi a podporuje prenos kysliku k babatku.Inak som si vsimla ze u vas v cechach sa prdpisuju uplne ine veci...no ale sak v tehu mineraly neuskodia,aj ked ich prijmame v strave,v tehu ich potrebujeme navyse pre babo.Pri prvej tehu som nebrala vobec nic a mala mala 4 kila a bola zdrava ako buk.Inak som rada ze beriem aj kalcium,som si vsimla ze mi v tehu viac padaju vlasy=to mi predtym vobec nepadali,takze som rada,ze mam to kalcium,inak by som uz asi bola holohlava 😀 A vsimla som si ze mam pevnejsie nechty.A samozrejme aj na zuby je dobre,kedze je tendencia kazenia v tehotenstve..No a magnezko,urcite treba,hlavne proti stahom...
@misag23 ja pre babo pouzivam obycajnu bezznackovu kozmetiku urcenu pre babatka,co sa da kupit hocikde v lidli alebo carfoure....Po case som prisla na to,ze nie vsetko drahe a znackove je to najlepsie,tak ako to je napr.aj u plienok=pampers nam skodi...Napriklad sa mi paci aj znacka batole,milujem vonu toho mydla....alebo obycajna alpa=pudre ,olejceky atd.Tu v grecku som si zvykla pouzivat kozmetiku z olivoveho oleja.V cechach a na slovensku dostat johnsomn baby kremy a telove mlieka baby s olivovym olejom a tie su protialergicke a maju velmi decentnu a prijemnu vonu
a toto je moja oblubena kozmetika ktoru pouzivam aj ja...musim dodat ze aj ja aj mala sme alergicky a tato nam velmi vyhovuje http://www.johnsonsbaby.com//
@cara.m ja som sa na epi-no pytala mojho doktora a on povedal ze by sa bal zavedenia infekcie a preto mi to neodporuca. Tak neviem uvidime, lebo mala je zatial otocena hore hlavou tak dufajme, ze sa otoci smerom dole.
@renatka100 já zatím necvičím nijak ae jsem od 31 tt přihlášená na přeporodní kurz a obnáší i cvičení v tělocvičně a v bazénu, tak jsem zvědavá.
Ne Epi-no se chystám taky v poradně zeptat své doktorky.
kupovali ste uz postielku? aka je lepsia s vybaratelnymi tyckami, ci stahovacim bokom. Nevieme sa rozhodnut, myslim, ked bude s vyberatelnymi tyckami, tak vie dieta aj same vyliest a netreba ho stale zdvihat. Co myslite?
Čtu, že se bavíte o postýlkách... Není lepší nestahovací, ale s vyndávacíma příčkama? Jako že prcek se sám bezpečněji dostane z postýlky skrz příčky, než přelézat přes stahovací bok... Maminky co máte zkušenost, písněte 🙂
Ahoj, toto je moje premiéra v tématu, všechny vás moc zdravím 🙂 Já dosyta využila vyndavací šprušle (a pro dobu kdy ještě děťátko moc neleze), doporučuju ujistit se že postýlka bude držet pohromadě i když se sundá postranice. Až se dítě narodí, může mnohá z nás zjistit že chce mít dítě hodně u sebe, a pak je fakt super sundat jednu stranu postýlky, otevřenou stranou postýlku přirazit k posteli a dítko mít v postýlce a zároveň nadosah.
@sirenita Já teda nevím, ale než prcek bude moct vylízat sám, snad už u nás bude další mimčo. Navíc to se vyplatí, když máš postýlku u své postele, když je to v prostoru, bála bych se ho nechat vylézat. Ten stahovací bok se vyplatí, protože se ty do té postýlky líp dostaneš, nemusíš se tolik shýbat. Ale asi je to věc názoru. Záleží i na tom, jak jsou rodiče vysocí, pokud jsou malí, tak ten stahovaci bok rozhodně ocení.
@lavazza no jasne, kto to za nas spravi vsakze 😉 ? My teraz malujeme a chystame izbicku pre babo. A potom sa uz pomaly asi tiez pustim do okien, skriniek a kuchyne atd. Zacnem s vianocnym upratovanim skor a pomaly lebo vsetko mi trva nejako dlhsie teraz a som rychlo unavena. Ale este mame cas tak to urcite stihneme vsetko. 🙂
Ahojky 🙂
Tak já epino budu určitě kupovat. Holky z druhé diskuze ho používaly a prý to pak šlo jako po másle. 🙂
@renatka100 ahoj, já cvičím už asi 5 nebo 6 týdnů a je to moc fajn.
Vždycky se pěkně uvolním, prodýchám a taky nás tam učí dýchat při porodu, jak máme teď chodit a co je pro mne důležité cviky, které působí proti zácpě (já na ni trpím docela dost 🙂 ) a taky tzv. úlevovou polohu. Ta je dobrá když je ti nějak špatně, jdou na tebe mdloby a tak. A já ji zrovna včera využila a musím říct, že moc pomohla.
Chodím cvičit 2x týdně a od tý doby se i psychicky cítím lépe.
Teď jsem se ještě objednala na masáže pro těhu tak jsem na to zvědavá a moc se těším.
Ahoj všem a krásné slunečné odpoledne 🙂
Tak už mám výsledky glukózového testu. Je negativní, ale vzhledem k tomu, že v rodině máme cukrovku dost rozšířenou tak za měsíc si to zopakuji. 😉
@renatka100 ahojky, já už taky chodím asi 5 týdnů cvičit a plavat. Mám to každý týden jednou, a sem tam navíc ještě nějaké zvláštní cvičení (třeba teď jsme měli bosu a malinké činky). Cvičíme s porodní asistentkou, je moc super! Používáme jak velké, tak malé nafukovací míče, hraje relaxační hudba, super! A i to plavání je skvělé. Je to takový malý bazének, asi 5x6m a asi metr dvacet vody, celkem příjemně teplá (ne moc, ale ne ledová), a to nám cvičitelka ukazuje co máme dělat. Fakt doporučuju 🙂 A od 27.10. mi k tomu ještě přibudou přednášky, celkem 7x a poslední se jde podívat do porodnice i s manželem nebo přítelem 🙂 Jsem ráda, že jsem do toho šla. Sice to vyšlo na 1650,-, ale 1500,- mi vrátili z pojišťovny, takže v pohodě 🙂
@renatka100 já se byla 3x na cvičení pro těhotné a v listopadu jdeme na předporodní kurz, který se skládá ze 3 lekcí - a: projdutí porodnice, poloh u porodu atd. , b: oživování dítěte, epidurál atd. a c: je jen pro matky a to je kojení
jinak to cvičení je fajn, cvičíme, nacvičujeme různé způsoby dýchání a můžeme se na cokoliv zeptat, myslím, že je to dost přínosný
@stanulka551 přesně tak, taky dělám všechno postupně, v listopadu máme s manželem dovolenou, tak chci uklidit obývák, kuchyň, vyprat pro mimčo a připravit trochu pokoj, sice tam mimčo ještě nebude, ale chci tam udělat takový koutek
@cara.m kdo prijel dneska? 😉
@macina_k hh, tak sice me mrzi, ze to tam mas tak zabordelene, ale jsem rada, ze nejsem sama. Ale uz se blizi sobota, to dorazi vypomoc z Moravy (mamka a segra), tak se to snad zlikviduje (no melo by, pokud chteji nekde spat 😀 ) A ty nastesti pujdou organizovat dobre, ze mi neni blby, protoze vim, ze proste priste zase naskotacim ja, az bude potreba, ale kamose organizovat je mi divnyyyyy.. To je jen par vyjimek, a ty jsou povetsinou zamestnane doma s miminkama nebo batolatama 😎

@macina_k Tak to Tě fakt lituji ☹ My jsme elektriku dělali v červenci a byl to fakt děs, Dělali jsme ještě příčku, no bordelu tu bylo strašně ☹ Jsem ráda, že je to za mnou. Kdyby nám sousedka nedala od ní klíče ( je přes léto na chalupě ) tak by jsme to nemohli vůbec zvládnout ☹ nastěhovali jsem k ní alespoň krámy s postelí, oblečení, cejchy, no všechno. U nás fungoval jen pokojíček a spali jsme v tom staveništi na posteli. vždycky jsme to přehodili nějakým igelitem a večer když se šlo spát tak tak se jen stáhnul. Byla jsem asi 16-20tt a řeknu Ti byl to fakt záhul. Jsem ráda, že to je za námi 🙂 a máme byt už po celkové rekonstrukci, teď už snad nehrozí nic 🙂