Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Příští pátek jdu na UZ tak písnu velikost naší Irenky, ale ve 22 tt měla 360 g, tak uvidíme 🙂
@renatka100 ja som kukala na nete,ale u nas v grecku su tie odsavacky otrasne drahe...kukala som aj na slovenskych strankach,tam su ovela lacnejsie,tie so srobovaciou flastickou zacinaju uz od 10 eur.U nas su ceny od 50 euro hore....Mozno si objednam na maminkynu adresu na slovensku a ona mi ju potom donesie....pri dcere som pouzivala taku staru klasicku s balonikom,ale uz dosluzila,tentokrat by som chcela taku,kde sa da nastobovat flaska a su ktomu nadobky na uskladnenie....znacku nejak oblubenu nemam
@ellahop Ahoj! Ja by som mala byť doma od 24.11., ale mám ešte dovolenku, tak budem do práce chodiť len pár dní v novembri. Ja som bola včera u lekárky a vyšetrovala ma aj prstami. Poobede, keď som šla z práce som počas chôdze mala až pichavé bolesti v močovom mechúri ..... Ráno už bolo všetko o.k., tak som rada...
no je to tak,kazdy je iny a vplyv to nema......nasla som toto,tak si mozete precitat
http://www.mamatata.sk/clanok/4564/2/25/potravi...
a teraz tam citam ze me 😵 lta podporuje tvorbu mlieka........je len meltu pijem 😵
@albao razca vraj nafukuje a to sa v tehotenstve neodporucuje...no neviem...asi to bolo myslene pridavat rascu po porode aby si mala viac mliecka?a ozaj ako to vlastne je? ja som velka alergicka,takze proti alergii mozno v mojom pripade materinske mliecko nepomoze,kedze to mam v krvi?
@vikaki no zvycajne po porode sa robia rascove polievky na mlieko. Vraj. Ja jej vela rasce nezjem, ani ma z nej nenaduva. Skor si zvykam na tu chut 😀 Rascu este znesiem, ale anyz mi teda vobec nechuti, to neviem ci zvladnem 😅 Bodaj by to mlieko alebo melta zabrala, to by som bola radsej 😝
No ja som len citala, ze je lepsie dieta zvykat naprikla na rozky a zaroven dojcit, pretoze je potom mensia sanca na celiakiu. A podobne s ostatnymi alergiami. Ale ako to je, ked mas ty alergiu, to neviem, az tak to nemam nastudovane.
@albao no co uz ,aj moja dcera je alergicka,aj moja mamina ,aj moj synovec...skratka mame to v rodine,uz nas asi ani materinske mlieko nezachrani...okrem toho tato vlhka klima nam nerobi dobre hlavne cez zimu,mame tu otrasnu vlhkost od mora,aj ked cez leto je to skor vyhoda...Ale potom celu zimu kasleme a cistime steny
@janettan no to ja idem v pondelok na vysetrenie, ale ked som bola naposledy tak ma lekar tiez takto pozeral a mala som dokonca tmavohnedy vytok, taktiez tie bolesti, nastastie mi to do rana preslo, volala som sestricka a ona mi pvoedala ze to je z vysetrenia, vraj to tam teraz je viac prekrvene ale aj tak. strach to bol velky. teraz by som bola rada keby ma nechal tak, a radsej ma neprezeral. ak sa to da...
@vikaki No posledny rok/dva aj ja mam pocit, ze s touto jesennou vlhkostou sme obaja s muzom akysi trochu nachaldeni, akoby nejaka alergia na nas isla a pritom nie sme alergici. Skor akoby sa roztoce v tej vlhkosti mnozili? Alebo cim to je? A ako cistite steny? Len prachovkou? Ja mam teraz taky zachvat, ze vsetko velke upratujem (cistim matrace a tak), lebo po porode nebude uz cas. Tak by som aj steny nejak umyla
@ellahop neboj, iba ti skontroluje krcok, ci je zavrety 😉 Moj lekar tvrdi, ze ziadne spinenie nie je v tehotenstve normalne a treba ho skontrolovat. A urcite bude jemnejsi, aby ti nepodrazdil tentoraz posvu 😉 Teda pardon, coskoro to budeme volat "porodny kanal" 😀 😀 😅
děkujem 😀
Tak jsem měřila Kačence nožičky a levou má asi o 0,6 cm větší než pravou A mě pořád bylo divné, proč mi to pokaždé vychází jinak, protože mě nikdy nenapadlo změřit nohy obě
jednu má 15,2-15,3 a druhou 15,8 cm tak jí budu muset na zimu vzít stélku 17 cm a do té pravé dávat dvě ponožky
@albao my mame cez zimu taku vlhkost v dome,ze za postelou je kaluza vody ,a aj z okien steka,potom sa nam na stenach vytvara cierna plesen...ale tu maju s tym problemy vsetci,byvame 2 ulice od mora.Skusali sme uz vsetko,najviac sa oplatil chlor,ale to moc nemozem,koli tym alergiam a astme.Najnovsie kupujeme spec.prostriedok na plesen,ten sice zabera ale nie na dlho,rano nastriekam ked je pia v skole a cely den vetram...v noci musim nechat okno na vetracku pootvorene,inak do rana najdem kaluze vody.....Piu najnovsie davam ockovat vakcinou na chripku,je to nejaka spec.pre deti co trpia priedusk.chorobami..minuly rok to celkom zaberalo...Bratranec nam odporucuje pristroj=hltac vlhkosti,aj na sk take volaco existuje,,,tak ak to zozenieme,vyskusame aj to...
@lavazza Děkuju za informace. Já to mám poslané taky už dva týdny a pořád nic ☹ Budu se jim muset připomenout 😀
Teda holky vy jste toho dneska popsaly, teď jsem to všechno dočetla.
Já taky pořád přemýšlím nad tím fusakem. Zatím máme jen tu zimní zavinku do autosedačky od Emitexu. Nejdřív jsem myslela, že ji budu dávat i do kočárku, ale prý to není ono. Tak se asi budeme muset ještě po fusaku podívat. Budeme mít teda ke kočárku ten X-Landerovský, ale ten prý není na zimu, spíš na jaro-podzim. Dneska jsme si byli kočárek vyzvednout, ale byl zabalený v krabicích, tak jsme to ani nerozdělávali. Táta ho odvezl k němu, abychom ho neměli doma a jedeme se tam na něj podívat až za 14 dní.
@albao Vůbec se netrap tím, že ještě nemáš žádné mlezivo. Já zatím také ne a prý je to zcela normální 😉 U někoho se začne tvořit až těsně před porodem. Zrovna tento týden nám to na přednášce říkala lékařka z porodního. A je to tak prý u většiny žen. Takže klid a užívej suchých podprsenek 😀

@macina_k já nejsem z Prahy tak tam ani rodit nebudu 🙂 Ale kdybych byla, rodila bych asi tam 😀