icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

blondi2
18. okt 2010

@albao fuha a to tam moze byt aj manzel resp. priatel a aj dula? ci manzela pri tom nechces?

lolelole
18. okt 2010

Plánujete některá pít maliník ? Od kterého týdne se to doporučuje nevíte někdo ?

albao
18. okt 2010

@blondi2 no to velmi zalezi od porodnice a porodnika. Treba si to vopred zistit, ale ja idem len s dulou, moj muzik sa na to neciti 😀 Tak ho nebudem nutit, no, este by schytal traumu 😀

albao
18. okt 2010

@lolelole uz som o tom nieco zapocula, ale len matne si spominam. Na co je malinik dobry?

vikaki
18. okt 2010

@monik1 ja sa tiez v horucej vode nekupam ani nesprchujem,viem ze to nie je dobre na krvny obeh...kupam sa v teplej=nie horucej vode....

vikaki
18. okt 2010

@cara.m som s tebou,davaj si pozor,aj ja musim vela lezat a radsej to dodrzujem,nechcem ist lezat do nemocnice a tak si hovorim,ze uz len 3 mesiace,,,,,,,aspon do konca 7.aby to vydrzalo.....tak ti zelam vsetko dobre a vela trpezlivosti

vikaki
18. okt 2010

@monik1 som rada ze to jedine co je u nas lacne su lieky pre tehotne=vsetky lieky ktore mam predpisane gynekologom pocas tehotenstva mam uplne zadarmo...mam zasoby zeleza a magnezka aj pre dve tehotne 🙂 Manzel vravi,zed sak sa nam to zide ako doplnoik vyzivy aj po porode,vraj aj on si da 😅

monik1
18. okt 2010

@sirenita Ahoj Moni, to je dobře, že malá hezky přibírá 😉 Kdy nastupuješ na mateřskou? 😉

monik1
18. okt 2010

@vikaki no já radši vlažnou vodou 😉 i teplé se bojím 😉

Jo holky a četla jsem o tom epidurálu a nevím, nevím, zda ho budu chtít, asi jen v nejhorším případě. Když tak přečtěte tady: http://www.emimino.cz/denicky/epidural-1402/

vikaki
18. okt 2010

@euffra mne sa tie linky otvaraju ale neukazuje sa mi fotka,takze nemozem kuknut...ja mam fusak taky lahky predychany s otvorom medzi nozickami a s odklapujucimi sa rukavickami aby dietatko mohlo nabrat vzduchu a nepotilo sa.ma to aj kapucnu.Kedysi sa pamatam boli fusaky z vrchu z nepremokaveho materialu a tie sa mi nepacia=nie su vzdusne...

ynguska
18. okt 2010

@roniinka ahoj, mame rovnaky termin a to tvrdnutie bruska sa stava aj mne, len mam skor pocit, ze sa maly otaca, ked ho pohladim, povoli to

roniinka
18. okt 2010

@ynguska ahoj,fakt jo? 🙂 nn já to při otáčení nemám.Dneska jsem nbyla u dr napsala mi magnesium a klid mám odpočívat a snad to bude ok.😉musim zaklepat ale od té soboty se mi to nestalo 😉

vikaki
18. okt 2010

@albao babulky ja som nasla jednu stranku kde je kalkulacka pribranych kil v tehu=teda da sa tam vypocitat kam idu v tehotenstve pribrane kila a kolko kil nam zostane po porde...kuknite je to zaujimave debug%5FvideoId=cTpYZi89kN8&screenw=1366&el=detailpage&cfps=0&nsipbps=10494%2E687782506118&debug%5FplaybackQuality=small&playerw=640&smoothing=1&playerh=389&vw=320&fexp=909300&scoville=1&pd=0%2E4099999999999966&vh=240&hl=sk%5FSK&debug%5FsourceData=BADC21181MH1287414007181718&screenh=768&w=479&fs=0&debug%5FflashVersion=WIN%2010%2C0%2C22%2C87&plid=AASS5W5FD2tTKBa9&debug%5Fdate=Mon%20Oct%2018%2018%3A02%3A04%20GMT%2B0300%202010&fmt=34&vid=vW%2Dhx6mY%2DNIO6TBDorASmiZmIN4EMyT4U&h=359&uga=f33&sd=BADC21181MH1287414007181718&vq=auto&md=1&csipt=watch&nsidf=17&cr=US

drobcok
18. okt 2010

hmmm tak sme zas dnes dopadli u drr.6 krabiciek vseličoho.tiez koli tvrdnutiu brucha.to je strasneee ja uz aj ked lezim je tvrdeeeee.tak mam pekne PN a budem doma uveznenaaa.hmmm snaad to prejde o tyzden idem na kontrolu drzte palceee

vikaki
18. okt 2010

sorry nejak sa ten link neda preniest...tak si zadajte do googlu=VYPOCET VAHY V TEHOTENSTVE a tam sa vam zobrazia stranky,hned na prvej sa to da vypocitat

lolelole
18. okt 2010

@albao je to bylinka na uvolnení svalů panevního dna nebo tak něco..prostě by to mohlo pomoct prosti nástrihu 🙂

albao
18. okt 2010

@vikaki Jej, to je zaujimave. Menej fascinujuce je |prirastok tuku" +4kg 😀 😀 😀 Nevadiiiii 😅

@lolelole noo, to stoji za vyskusanie 😉 Inak moja dula mi hovorila, ze nastrih vela lekarov robi len preto, ze nevie odhadnut, kedy sa zena "roztrhne", tak radsej striha. Ale v praxi ide o to, predychat zopar kontrakcii namiesto tlacenia v ten dany moment. Ale vraj vela zien je uz tak ubolena, ze zvoli strihat. Tak uvidime kolko toho vydrzim 😅 😀 Ale malinik pridam, mne bylinky nevadia, rada vyskusam nieco nove. Uz si zistila od kedy sa ma pit?

vikaki
18. okt 2010

@albao ja som si to prAVE ratala a mozny prirastok na prsnikoch a tuku=2.6 kg

vikaki
18. okt 2010

@albao babky a ten malinik jak sa to vyraba? je to nejaky vytAZOK Z MALIN? ja som totiz pri dcere mala 20 stichov len zvnutra,tak ma to zaujima,tento krat radsej aby nestrihali

haniula
18. okt 2010

ahojte!! Dlouho jsem tu nebyla, protože řešíme problémy. Bohužel!! Nemám moc ani náladu a mám spíše depky, i když kvůli malé se snažím být veselá, ale nějak to nejde ☹ . U nás nového nic. Pokud je tu někdo nový, tak ho vítám!! Jinak malá hází dcela pořádné vlny, až mi někdy skáče celé bříško. Se ségrou jsem se viděla naposled před měsícem, tak se ted o víkendu divila, jak mi porostlo břicho.

sjussi
18. okt 2010
ynguska
18. okt 2010

@roniinka pri internom vysetreni mi tiez zistili nedostatok magnezia a tak ho poslusne beriem. ked sa maly otaca, je to ako vlna, na chvilu stvrdne miesto, kde sa pohybuje a potom to prejde. drzim prsty 😉

roniinka
18. okt 2010

@ynguska jj děkuji.snad to bude ok.a mimi vydrží alespon do 38tt 😉

vikaki
18. okt 2010

@sjussi dakujem,som si to kukla,ale neviem sa docitat jak sa to pripravuje...normalne sa kupi malinovy caj,alebo sa ako zastara urobi odvar z cerstvych alebo susenych malinovych listov? alebo sa to kupuje v lekarni?

janettan
18. okt 2010

@ellahop To som rada, že aj u Teba je všetko o.k. 🙂 Ja užívam taktiež femibion ... už od marca, keď sme sa pokúšali o bábätko mi gynekologička odporúčila Femibion 800 a teraz mám 400 ... Sú síce drahšie, ale aspoň dávam malej to, čo potrebuje.

janettan
18. okt 2010

@ellahop My to máme na Slovensku skutočne horšie a ešte nám aj zoberú, keď máme možnosť dostávať o niečo viac ... A keď budeme na materskej, budeme potrebovať každé eurko .... aby sme zavezpečili naše detičky. Keď som čítala príspevky od žien z ČR, tak majú, čo sa týka pomoci od štátu skutočne lepšie podmienky 😒

sirenita
18. okt 2010

@monik1 Ahoj Moni 🙂 Taky jsem ráda! Já mám v plánu dodělat celý listopad. Ale dr. mi kvůli plodovce hrozí, že půjdu už na začátku listopadu na neschopenku...takže sama nevím. Pokud bude vše dobré, tak bych to ještě chtěla v práci nějak doklepat, penízky potřebuji. Kdyby to nešlo, tak prostě půjdu dřív.... A jak to máš ty?

ellahop
18. okt 2010

@monik1 ja som sa dnes sestricky pytala na moznosti pri porode. vraj pri cisarskom reze odporuca spinalnu anestezu ma minimum vedlajsich ucinkov a vlastne si pri porode pocujes babatko zaplakat a tak....
a pri normalnom porode neoporucala epidural koli tomu ze mamicky nespolupracuju s lekarom tak ako by mali, necitia tie tlaky a tak. vraj radsej to pretrpiet....

vikaki
18. okt 2010

@janettan urcite to je na slovensku tazsie ako v cechach,no nic proti grecku,tu neexistuje ani rodicovsky pridavok,pridavky na deti =az od troch deti...podpora v nezmestnanosti tiez neexistuje,,,skratka nemame tu vobec ziadnu podporu od statu...tak si predstav ake tazke je tu vychovat 2 deti,nedostavam vobec nic

vikaki
18. okt 2010

@ellahop moja svagryna dostala pri cisarskom spinalnu anestezu a odvtedy ma problemy=bolesti v krizoch,vraj to bude asi z tej anestezy,asi jej to doktor zle pichol....a tak si treba dopredu zistit akeho anesteziologa budeme mat=pre istotu