Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@sjussi Určitě je mají i v lékárně nebo i v prodejnách s kojeneckýma věcma. My jsme minulý týden koupili tuhle http://www.babydream.cz/ostatni-detske-potreby/... Prý jsou ty na vysavač nejlepší.
ahoj holky, ráda bych vám nabídla nějaké oblečení na mimi-kloučka 0-3m 😉 Pokud máte zájem napiště mi do IP a já vám pošlu fotečky. 🙂 Je mi to líto někam hodit 😎
Ahojte tak ja som dnes bola tiez u midwife na kotrole, vravela ze vsetko ok, brala mi krv a aj tlak som mala ok, takze fajn. A inac pytali ste sa na ten malinikovy caj lekarky?, lebo ja som sa pytala midwife a vyslovene sa musela premahat aby sa nesmiala a vravela ze ona si mysli ze to vobec nepomaha, tak neviem
preco ste vzdy vynervovane na kontrole, hmmmm???? ja tam vzdy idem s knihoz, bo cakam v cakarni min, hodku, pocitam knihu, pokukam po zenach, potom s usmevom k sestricke, ta ked ma zbada, tak usmev tiez.... hned sadnite si, odvazit, moc skontrolovat a potom tlak, vsetko s usmevom a ani raz som nemala zvyseny tlak.... nervacim sa potom, ked cakam u sestricky, aby som sa dostala k doktorovi a to uz mam tlak zmerany 😉 😉 😉 a aj to sa nervacim len preto, ze vacsinou sa nejaka predbehne a potom je u doktora aj skoro 45 min ☹ ☹ ☹ ale vtedy zvykneme so sestrickou debatovat, takze to ubehne.... 🙂 🙂 🙂
snazim sa byt maximalne kludna a nenervacit sa, aby bolo aj babo kludne 🙂 vsetci mi hovoria, ze odkedy viem, ze som tehotna, tak som sa strasne ukludnila, nejak si to uz nepripustam .............
@stanulka551 ahoj...nic si z toho nerob stanka,co kraj-to marav....u nas ma tiez obcas vysmeju za veci,ktore su inde velmi pytane a povazovane za dobru vec...nedaj sa ovplyvnit...ja som sa doktora na to ani nepytala,lebo viem co by mi na to povedal.Podla mna ten malinnik nema ako uskodit,je to obycajna rastlina,maliny denne jeme a su zdrave.......Mna tiez niekedy chytaju az zachvaty nevroveho smiechu,ked tu pocujem obcas nejake veci,ktore mne pripadaju absurdne,no ale sak dokial to neskodi,za ,vyskusanie nic nedas,ze? Inak aj chcem vyskusat ten malinik,napriek tomu ze tu ma budu koli tomu povazovat za bala-bala.....sak to nikomu nepoviem
a ozaaaaj...vcera som robila tu odvodnovaciu dietu=jedla som len kysle jabka a bielu ryzu bez soli,potom som cely den cikala ,este aj v noci som bola zo 5 krat a rano som mala o 700 g menej,Dokonca ani ruky mi v noci tolko netrpli a aj objem zapastia sa trosku zmensil,takze sa mi zda ,ze odpucham...Este to aj dnes vydrzim na tej diete a zajtra uvidim.
@vikaki mas pravdu, ona to brala ako taku babsku radu. Ale ako vravis, tak ublizit to nemoze a ak to pomoze tak bude ok 🙂 Idem do mesta a tak sa mi nechce, ale ked som blba, vcera som si kupila cizmy, v obchode som sa rozhodovala medzi dvomi a ked som prisla domov a kukam na ne, tak si vravim, ze som si mala zobrat tie druhe ze tieto sa mi az tak nepacia, tak ich idem vymenit 😀 .
A ozaj zienky, vy nenosite vobec topanky na opatkoch teraz v tehotenstve??? Nemyslim nejake vysoke ihlicky, ale take normalne opatky nizsie a hrubie sa tiez nemozu ci ako to je ??? 🙂
@stanulka551 ja nosim take sportove topanky s takym sikmym vyvysenim,je to tu dost v mode,takze neni to celkom ako opatok na pate,ale sa to tak postupne uz od chodidla vyvysuje.....no normalne opatky nenosim,lebo sa mi uz noha do tych topanok ani nezmesti
@stanulka551 a spominam si na svagrynu,je to madarka...TA KED ISLA RODIT,NAHODILA BIELE LODICKY NA OPATKU ,TAKE SO SPICOM VPREDU A HOVORI,ZE SAK HADAM NEVYDEM Z TEJ KLINIKY JAK SEDLIACKA..A musim dodat,cakala na balkone na doktora s cigaretou v ruke 😨 No vtedy sa mi to zdalo trapne a aj ked vidim tehotne zeny s vysokymi opatkami,je mi to smiesne,lebo viac myslia na svoju krasu ako na zdravie a na dieta.....
@stanulka551 K těm podpadkům - rozhodně záleží, co komu vyhovuje. Já podpadky teď vůbec nemusím, ale dokud jsem je nosila nechytaly mě křeče do lýtek. Moje mamka prý odchodila celé těhotenství v podpadkách, protože se ji na nich chodila daleko líp než v botách bez podpadku. Nikdo ji nikdy nic špatného na to neřekl. Prý to nemá žádný vliv a opravdu záleží jen na pohodlí ženy. A toto pohodlí má asi tak největší vliv na organizmus jak matky tak i dítěte.
Rozhodně bych asi nikam nevyrazila na nějakých super vysokých a tenkých podpadcích 😀
@vikaki
@monalis viem co myslite, vsak ja by som si teraz urcite tiez netrufla na neviem ake tenke a vysoke podpatky, take velmi vysoke som vlastne ani nikdy nenosila, len tie cizmicky co som videla tie maju torchu podpatok ale je hrubi, a citim sa v nich normalne, nie nejak neisto, su fakt celkom pohodlne..... hmmm uvidim este raz vyskusam a popozeram este mozno nieco ine najdem 😉 diky za odpovede
ahojte baby, viete mi povedat, kedy je mozenist na matersku 8 tyzdnov pred terminom? Ake zdravotne dovody treba na to mat? Vy ako pojdete na matersku, ci ste na PNke?
@renatka100 ahoj, ja som PN a idem si vyčerpať dovolenku čo mam a potom idem na materskú, mne to zhruba vychádza 6tt pred termínom pôrodu nástup.
neviem aké zdravotné dôvody treba mať na to aby si isla na MD 8tt pred termínom.
@renatka100 http://baby-web.topky.sk/Materska-dovolenka.aspx alebo si zadaj do googlu=materska dovolenka,je tam o tom vela clankov
chcem sa opytat tych co ste uz boli na vysetreni glukozy....vazili ste sa predtym rano? ..kolko ste mali potom navyse?
doktor naznacoval ze sa vysetrenim glukozy da urcit aj presnejsia vaha dietatka? Zatial som to v ziadnych clankoch nenasla....

@cufinka asi cipok na jeden den......ja beriem canesten 100 vzdy po prehliadke krcku maternice=3 dni,aby sa to tam ukludnilo.....viem ze balenie ma 6 cipkov a odporucuje sa v horsich pripadoch terapia na 6 dni....takze cipok 1 znamena asi cipok na 1 den