icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cufinka
22. okt 2010

já peru v persil sensitive a voní krásně 😉

albao
22. okt 2010

@vikaki no hracky vysterilizujem aj v hrnci a potom ked uz budeme pit cajik, tak dokupim. Ale ako hovorim, toto je stale len "plan" 😀 Uvidime, ci este v panike vsetko nedokupim 😀 O cumlikoch este tiez nie som rozhodnuta

vikaki
22. okt 2010

@albao ja hned ako som porodila,dali malu do inkubatoru a pytali odomna flasku na mlieko=lebo som ju nemohla tam kojit,mensieu flasku na detsky cajik ,ten cajik tiez a aj dudku....takze si to teraz uz vsetko zaobstaram ,lebo vtedy utekal manzel hned do lekarne,dokupit co treba...a ten cajik nam nakazali malej davat hned odzaciatku,lebo obsahuje harmancek proti bolestiam bruska

albao
22. okt 2010

@vikaki 😨 to ju dokrmovali flaskou a cajikom? 😨 Ja som este nepocula, ze by tu davali cajik a flasku. Idealne je dokrmovat striekackou alebo lyzickou, ale flaska je najhorsi napad. 😒

vikaki
22. okt 2010

@albao no neviem ako to myslis......babatko v inkubatori dokrmovat lyzickou? A preco je flaska zly napad,ved vela mamiciek deti nekoji,podava mlieko vo flaske,aj ja som potom musela krmit flaskou,lebo som pocas tych dni co bola mala v inkubatori stratila mlieko,respektive som mala malo mlieka....neviem si predstavit ako by som krmila babatko potom striekackou alebo lyzickou

sjussi
22. okt 2010

@cufinka ja taky 😀

albao
22. okt 2010

@vikaki No len som zaskocena. Lebo co mam 2 kamaratky, co mali babatka v inkubatoroch, tak ich dokrmovali najprv cez hadicku do bruska a ked uz zvladali prehltat, tak striekackou. Ale nie som odbornik, len o tom pocujem prvy raz. Flaskou sa vraj neodporuca dokrmovat preto, ze potom deti odmietaju prsnik. Ale to zase hovorim, len co som pocula, ako prvorodicka nemam ziadne skusenosti a nehccem tu mudrovat. Len som sa podivila, ze uz vladala pit z flasky v inkubatore. V ktorom to bolo tyzdni?

hanus177
22. okt 2010

Ahojte, len tak som k vám nakukla 😉 A spomínam na vlanajší rok, vtedy som usilovne písala do témy január 2010, veľmi mi to v tehotenstve pomáhalo................ a dnes naše slniečko ťahá už 10. mesiac......
Chcem vám všetkým popriať krásne a hlavne bezproblémové prežívanie týchto krásnych dní...... 😵 😵 😵

vikaki
22. okt 2010

@albao zalezi od dovodu,pre ktory su deticky v inkubatore,moja dcera sa narodila v 39,tt,ale pretoze mala 4kg ,tahali ju prisavkou,mala pupocnik 2 krat okolo krku a pri tahani ju skrtil...do inkubatoru musela ist lebo nedychala ,nie preto zeby nebola vyvynuta a nemohla sama prehltat. Kedze je nemohli z inkubatoru vytiahnut koli kysliku,aspon ju cez otvor krmili normalne flaskou,kedze mala normalne vyvynuty saci a prehltaci reflex.Je pravda ,ze sa potom deticky hned naucia na flasku,ale mi sme boli radi,ze vobec prezila,takze to,ze som ju neskor nemohla kojit mi uz nebolo take dolezite

albao
22. okt 2010

@vikaki aha, tak to je uplne ine. To clovek mysli na one veci ako nejake kojenie. Chvalabohu sa to dobre skoncilo a vy mate svojho drobceka doma. 😵

@hanus177 dakujeme 😉

janettan
22. okt 2010

@hanus177 Ďakujeme, si zlatá 😀

kinsli
22. okt 2010

@cufinka podprsenky jsou super 🙂

renatka100
22. okt 2010

@vikaki princip mikrovlnky je taky, ze zohreje vodu, ktora sa premeni na paru a para vysterilizuje nadoby. Okolo nas vsade je tolko vselijakeho ziarenia, ze uz ta mikrovlnka nas fakt nezabije (wifi, anteny mobilnych operatorov su milion krat silnejsie a mame ich vsetci nad hlavami, treba sa obzriet).

kinsli
22. okt 2010

@renatka100 nebo kdo nechce dávat do mikrovlnky tak může do hrnce na pařáček pod to vodu přikrýt pokličkou a je to prašť jako uhoď 🙂 ( stejné )

albao
22. okt 2010

@kinsli hm, to je dobry napad 😉 Tak to asi urobim 😉
A kinsli - gratulujem k negativnej cukrovke 😵

cufinka
22. okt 2010

@kinsli to jsem ráda že sedí 🙂

stanulka551
22. okt 2010

@kamusek cauko tak ja zijem v Anglicku a nakupujem cez ebay UK. Inac cez net na inych strankach nekupujem lebo ked tak kupujem v obchode.

kinsli
22. okt 2010

@albao moc děkuji

kinsli
22. okt 2010

holky můžete mi prosím poslat pro porovnání vaše hodnoty z glukózy???

misag23
22. okt 2010

@cufinka Taky máme Persil sensitive, už mám skoro všechno vyprané. Ze začátku jsem něco prala i v Dreftu baby sensitive, to je takový ten novější v zelený lahvi, tak snad na to mimi nebude alergické, nechtělo by se mi to všechno prát znovu 😉

misag23
22. okt 2010

@cara.m Já taky pořád přemýšlím s tím fusakem. Máme jen tu zavinku do autosedačky od Emitexu, ale ta asi do kočárku nepůjde, tak asi ještě od nich objednám fusak na zimu. Pak máme X-landerovský ke kočárku, ale ten je zase na zimu slabý.

misag23
22. okt 2010

Jinak dneska jsme byli na 4D ultrazvuku, malý nejdříve chrupal a nechtěl se moc ukazovat, tak ho paní doktorka pořád budila. Potom si pořád zakrýval obličej ručičkama, ale máme video i fotky a je úžasný 🙂

cufinka
22. okt 2010

@kinsli mě to ještě nezapsala sestra do průkajdy takže nevím kolik mám 😒

vilca
22. okt 2010

Ahoj holky, příští týden jdu taky na glykemickou křivku...v Brně na Obilňák... Chtěla jsem se zeptat: kdy a kdo vám řekl výsledky? Musely jste čekat až na poradnu, kdy vám to řekl váš gynekolog? 😕

cufinka
22. okt 2010

@vilca někdo to ví hned a někdo si zavolá za týden na výsledky 🙂 já to věděla po týdnu

vilca
22. okt 2010

@cufinka ok, děkuju 🙂

kinsli
22. okt 2010

@vilca já do druhého dne 🙂

@cufinka tak snad v poradně Ti to dopíše. Mě to napsala do průkazky, a ještě jsem raději skočila do laborky, aby mi řekli, že je to opravdu ok 🙂 Tak mi vyjela výsledky i s tolerancemi.

má to být na lačno 3,5-5,6 mmol/l a po 2 hodinách 3,5-7,7 mmol/l

cara.m
22. okt 2010

@kinsli 3,3 a 6,3 teda myslím 🙂

kinsli
22. okt 2010

@cara.m ty jo to jsou výsledky 🙂 to nemám ani snad jako netěhotná 🙂
já měla 5,7 a 7,5

ten na lačno je zkreslený, dostala jsem papíry - pokyny až v den když jsem šla na glukózu tak jsem neměla dodržené lačnění. Má být 14 hodin a já měla asi 9 hodin.
a to jsem se pěkně napráskla, vepřové s omáčkou a rýří 🙂
žádný bílí jogurt 🙂 to u nás nehrozí. Taky proto je malý tak pěkný 🙂

doktorka říkala, že si za to můžu sama, což je asi pravda, že předemnou byla holčina a měla dělohu 26 a já 30 ve stejném týdnu. Jenže holčina měla 30 kg i s postelí a rozhodně se českou kuchyní neživila. Tu bych tak typla na ten jogurt, zeleninový salát 🙂 Takže tam fakt prcek nemá moc z čeho růst.

cara.m
22. okt 2010

@kinsli 🙂 no hlavní je, že je máme obě ok 😀
no mi doktorka velikost nepopisuje, ale do průkajdy mi psala na poslední kontrole to bylo 27 tt 2/P a pokud jsem dobře vyčetla zkratky, tak to znamená, že děloha dosahuje výšky dva prsty nad pupkem je to tak?
Co tam máš ty?