Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@albao ja hned ako som porodila,dali malu do inkubatoru a pytali odomna flasku na mlieko=lebo som ju nemohla tam kojit,mensieu flasku na detsky cajik ,ten cajik tiez a aj dudku....takze si to teraz uz vsetko zaobstaram ,lebo vtedy utekal manzel hned do lekarne,dokupit co treba...a ten cajik nam nakazali malej davat hned odzaciatku,lebo obsahuje harmancek proti bolestiam bruska
@albao no neviem ako to myslis......babatko v inkubatori dokrmovat lyzickou? A preco je flaska zly napad,ved vela mamiciek deti nekoji,podava mlieko vo flaske,aj ja som potom musela krmit flaskou,lebo som pocas tych dni co bola mala v inkubatori stratila mlieko,respektive som mala malo mlieka....neviem si predstavit ako by som krmila babatko potom striekackou alebo lyzickou
@vikaki No len som zaskocena. Lebo co mam 2 kamaratky, co mali babatka v inkubatoroch, tak ich dokrmovali najprv cez hadicku do bruska a ked uz zvladali prehltat, tak striekackou. Ale nie som odbornik, len o tom pocujem prvy raz. Flaskou sa vraj neodporuca dokrmovat preto, ze potom deti odmietaju prsnik. Ale to zase hovorim, len co som pocula, ako prvorodicka nemam ziadne skusenosti a nehccem tu mudrovat. Len som sa podivila, ze uz vladala pit z flasky v inkubatore. V ktorom to bolo tyzdni?
Ahojte, len tak som k vám nakukla 😉 A spomínam na vlanajší rok, vtedy som usilovne písala do témy január 2010, veľmi mi to v tehotenstve pomáhalo................ a dnes naše slniečko ťahá už 10. mesiac......
Chcem vám všetkým popriať krásne a hlavne bezproblémové prežívanie týchto krásnych dní...... 😵 😵 😵
@albao zalezi od dovodu,pre ktory su deticky v inkubatore,moja dcera sa narodila v 39,tt,ale pretoze mala 4kg ,tahali ju prisavkou,mala pupocnik 2 krat okolo krku a pri tahani ju skrtil...do inkubatoru musela ist lebo nedychala ,nie preto zeby nebola vyvynuta a nemohla sama prehltat. Kedze je nemohli z inkubatoru vytiahnut koli kysliku,aspon ju cez otvor krmili normalne flaskou,kedze mala normalne vyvynuty saci a prehltaci reflex.Je pravda ,ze sa potom deticky hned naucia na flasku,ale mi sme boli radi,ze vobec prezila,takze to,ze som ju neskor nemohla kojit mi uz nebolo take dolezite
@vikaki princip mikrovlnky je taky, ze zohreje vodu, ktora sa premeni na paru a para vysterilizuje nadoby. Okolo nas vsade je tolko vselijakeho ziarenia, ze uz ta mikrovlnka nas fakt nezabije (wifi, anteny mobilnych operatorov su milion krat silnejsie a mame ich vsetci nad hlavami, treba sa obzriet).
@renatka100 nebo kdo nechce dávat do mikrovlnky tak může do hrnce na pařáček pod to vodu přikrýt pokličkou a je to prašť jako uhoď 🙂 ( stejné )
@kamusek cauko tak ja zijem v Anglicku a nakupujem cez ebay UK. Inac cez net na inych strankach nekupujem lebo ked tak kupujem v obchode.
holky můžete mi prosím poslat pro porovnání vaše hodnoty z glukózy???
Jinak dneska jsme byli na 4D ultrazvuku, malý nejdříve chrupal a nechtěl se moc ukazovat, tak ho paní doktorka pořád budila. Potom si pořád zakrýval obličej ručičkama, ale máme video i fotky a je úžasný 🙂
Ahoj holky, příští týden jdu taky na glykemickou křivku...v Brně na Obilňák... Chtěla jsem se zeptat: kdy a kdo vám řekl výsledky? Musely jste čekat až na poradnu, kdy vám to řekl váš gynekolog? 😕
@cara.m ty jo to jsou výsledky 🙂 to nemám ani snad jako netěhotná 🙂
já měla 5,7 a 7,5
ten na lačno je zkreslený, dostala jsem papíry - pokyny až v den když jsem šla na glukózu tak jsem neměla dodržené lačnění. Má být 14 hodin a já měla asi 9 hodin.
a to jsem se pěkně napráskla, vepřové s omáčkou a rýří 🙂
žádný bílí jogurt 🙂 to u nás nehrozí. Taky proto je malý tak pěkný 🙂
doktorka říkala, že si za to můžu sama, což je asi pravda, že předemnou byla holčina a měla dělohu 26 a já 30 ve stejném týdnu. Jenže holčina měla 30 kg i s postelí a rozhodně se českou kuchyní neživila. Tu bych tak typla na ten jogurt, zeleninový salát 🙂 Takže tam fakt prcek nemá moc z čeho růst.

já peru v persil sensitive a voní krásně 😉