icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

ellahop
25. okt 2010

co si myslite o kocikoch z internetovych bazarov. koli tomuto sa teraz s muzom dost hadame... mame vyhliadnuty kocik abc design mamba 2010, stoji okolo 360 eur, a muz ho nasiel v bazari rok pouzivany o polovicu lacnejsi,vraj ma este zaruku. a tu sa pytam, preco mamicky predavaju kocik po roku? ved este rocne deti sa vozia v sportovej verzii, aj ked je pravda ze penazi nemame nazvys ale aj tak, kocik je predsa dolezity. je na dlho a tak, podla mna kocik a monitor dychu su 2 veci na ktorych netreba setrit, usetrit sa da inde...

neposedna
25. okt 2010

@vikaki no, nastastie, ked sa mi podari zaspat vecer, tak okrem navstevy wc spim celu noc 🙂 🙂 🙂
asi to budes mat kombinaciu krcov a unavy ☹ ☹ ☹ musis oddychovat aj cez den.... ja pravidelne okolo siestej vecer lahnem na gauc, nohy vylozim na operadlo, by som ich mala vyssie 🙂 🙂 🙂 .... jednak ja si oddychnem a mala si zasanti, takze je potom v noci kludna 🙂 🙂 🙂 a manzel aspon ma nieco z jej pohybov 🙂 🙂 🙂

vikaki
25. okt 2010

@neposedna no vidim na fotke ze uz mas pekne brusko,tak asi ta trapi vhodna poloha......a celkovo,co by sme este nechceli,ze? dokonca dobre spavat>>.? ..manzel sa mi stazoval,ze ho moja dcera v noci otravovala,lebo nemohla dobre spat,vraj ju chudak potom musel ist zakryvat stale.....no,co na to povedat? Mam ho lutovat,ze sa v klude nevyspal koli dcere???? Ja by som tym chlapom taaak dopriala aby boli za nas aspon tyzden tehotni a potom by sa videlo... a este aj menstuaciu by mohli aspon raz prezit,alebo aj porodit ,ze?

vera1132
25. okt 2010

inač aj ja v poslednom čase už okolo štvrtej ráno pozeram na plafon, a neviem späť zaspať. ale citim sa byť unavená.
ale zas cez den sa mi podarí lahnuť na takú hodinku a pol.

vikaki
25. okt 2010

@ellahop ja mam kociar po dcere,taky mohutny,da sa kombinovat na letny a zimny,ale je otrasne tazky....sice este ako novy,ale viem si predstavit na leto nejaky lahsi,vzdusnejsi....mozno zato po roku mamicky kociar vymenia bud za nejaky letnejsi,alebo aj ako ja napriklad,som potom malu skor na takom bycikliku co sa da tlacit vozila,kde sa vylozia nozicky a sedka si.

neposedna
25. okt 2010

@vikaki brusko len z toho pohladu vyzera take velke, ono zas take nie je, dokonca ja vcelku malicke na 29. tyzden 🙂 🙂 🙂
ale s tymi chlapmi mas pravdu.... dopriala by som im aspon raz si vyskusat mesiac vysssieho stadia tehotenstva (bo ja som nemala tiadne problemy, vracaky a nevolnosti na zaciatku ) a jeden mesiac bezny menstruacny 🙂 🙂 🙂
si hovorim, ze kvoli tomu malemu toho podstupujeme ovela viac ako drahí milovaní 🙂 🙂 🙂 oni si "uzili" a maju pokoj....

albao
25. okt 2010

@ellahop No ja som s kocikmi opatrna. Tolko kamaratiek nakupilo kociare za 800 eur a potom aj tak chodili s kocikom z bazaru za 50 eur. Takze aj tam sa najdu dobre kociariky. Niektore deticky vyrastu strasne rychlo, ine tu vysku/vahu dosiahnu o rok neskor, aj to moze byt dovod. Ja osobne som kocik ani nekupovala. Mam jeden od svagrinej a ten ked odskusam a zistim svoje presne kriteria, potom kupim poriadny kocik. Na par tyzdnov mi na zaciatok postaci tento. Ale to je na vas, tiez som nazoru, ze su to velke peniaze a treba si to dobre uvazit. 😉

neposedna
25. okt 2010

@ellahop ja som tiez pozerala kociare aj na bazarikoch, vedela som si dokonca predstavit aj to, ze taky nakoniec kupime, ale dopadlo to inak, mame novy z polska, stal nas 260€, mame zaruku, 3 kombinaciu.... peniazkov jednoducho nemame vela ☹ ☹ ☹
a zatial som ani neuvazovala o zakupeni monitoru dychu, vraj sa da pozicat z porodnice.... a ak sa rozhodneme, tak ho budem pozerat v bazare.... to babo nema na nom co znicit alebo pokazit....
u nas praveze moj drahy je proti nakupovanie z bazaru, tak ho vzdy zoberiem do detskeho obchodu a ukazem veci, ktore potrebujeme, potom mu ich ukazem v bazarikoch na nete a mam po probleme, bo min. polovicu usetrime a mozme kupit aj nieco ine 🙂 🙂 🙂

vikaki
25. okt 2010

@neposedna mne sa manzel v sobotu stazoval ze som ho nenechala ist na svadbu...teda na svadbu isiel,ako do kostola,ale som ho nenechala ist na oslavu....Zenil sa nejaky jeho byvaly sused,ani ho nepoznam...a ja koli rizikovemu musim viacmenej doma furt len lezat,doktor mi zakazal nejak sa zatazovat,takze ja som nemohla ist.No a zdalo sa mi blbe,nechat ho ist na oslavu sameho,lebo co by si pomysleli ludia,ze? alebo aj uz len koli solidarite mohol si domysliet ako to je pre mna ...sama doma lezat a on na oslave...No skratka,vecer bol este nafuknuty,ale do rana ho to preslo...Neviem ,ale chlapi si fakt asi nevedia uvedomit ako to je a ako citime v tehotenstve,ze sme precitlivene a tak

neposedna
25. okt 2010

@vikaki PRESNE!!! ja som zdravotne ok, takze ja by som ho nechala ist, ale ine by to bolo, kebyze som na rozikovom a lezim, to teda NIE!!! vsak v prvom rade si ty a babo co cakate 🙂 🙂 🙂
diagnoza: CHLAPI 🙂 🙂 🙂 🙂

vikaki
25. okt 2010

@neposedna no ja keby som nemusela lezat,isla by som s nim...ale neda sa,hadam koli nejakemu neznamememu susedovi s pred 20-tich rokov nepojdem predcasne porodit

neposedna
25. okt 2010

@vikaki vsak jasne!

vikaki
25. okt 2010

@albao ja uz by som tiez drahy kociar nekupovala,brala by som skor nejaky lahkoskladatelny,a hlavne lahsi a mensi....babatka rychlo rastu,vkladame vela penazi do veci,ktore na dlho nevyuzijeme....ani monitor dychu som nemala,vtedy som ani nevedela ze existuje...mal som len babyphone,a aj tentokrat mi vystaci...

neposedna
25. okt 2010

@vikaki zatial si prva, ktora mi potvrdila, ze monitor dychu nie je az taky potrebny, ja nehovorim, ze svoje buduce dieta nelubim uz teraz, to urcite nie, zboznujem ju nadovsetko a urobim pre nu vsetko, ale my sme vyrastli bez monitoru dychu a tu sme 🙂 🙂 🙂
zas to netreba prehanat a hlavne nie financne....
babyphone budem pozerat, ale az ked sa narodi, mame 2 izbovy byt, tak to ju budem pocut vsade 🙂 🙂 🙂 takze ak, tak az casom.... 🙂

vikaki
25. okt 2010

Nejak to uz inak vidim..pri dcere sme robili velke halooo,nakupit to,nakupit ono,hlavne nech je to kvalitne,nove a trendy...pri druhom dietati to je uz nejak inak..mam kopu veci po dcere a uz ma vobec nestve,ze su uz pouzite...sedacku do auta mi da sesterka,aj parko,dokupim len par veci ako flasky a dudliky atd....pri dcere sme toho nakupili haba-dej,dokoncas to nestihla ani vsetko ponosit,ako rychlo rastla...teraz to uz beriem pohodovo,ziadny stres,co bude chybat sa dokupi,hlavne veci do nemocnice nech su komplet

neposedna
25. okt 2010

pozeram, ze ste riesili pranie a zehlenie.... ja postupne, ako som vecicky nakupovala, tak som ich aj prala a zehlila, kym este bolo von krasne, aby mi to na slniecku uschlo... takze mi teraz zostalo minimum 🙂 🙂 🙂
postielku chcem doviest az niekedy po vianociach a novom roku, termin mame 15.1., takze bude stacit, zbytocne bude na nu prach sadat 🙂 🙂 🙂 a ak by sa nedajboze mala pytala na svet skor, tak manzel s mojimi rodicmi postielku dovezu a zlozia 🙂 🙂 🙂
na pranie mam lovelu a avivaz sensitiv pre deti, ale nejak to neprehanam, aby nebola potom alergicka na vsetko.... uvidime, ako bude, ked sa narodi, budeme riesit za pochodu
nastastie uz je v obchodoch veci dostatok a su otvorene aj cez vikend, takze by nemal byt proble, ked nieco pochybi narychlo dokupit 🙂 🙂 🙂

vikaki
25. okt 2010

@neposedna ja som o monitore dychu doteraz nepocula,az teraz....urcite je to super pomocka,ale ja som aj tak kazdu chvilu vstavala a kukala na malu ci je vsetko ok,uz len preto ze som sa jej nevedela pohladom nasytit...Inak tu v grecku som fakt este o tom monitore nepocula,sme tu trosku zaostali.... 😀 My mame dom 140 stv.metrov=3 spalne a ked niekto trubi pred domom,dozadu nepocujem....takze ten monitor by bol nakoniec aj fajn,no myslim ze aj ten babyphone postaci

neliq
25. okt 2010

@ellahop no my sme kúpili kočiarik od jednej kočky zo Zvolena. Cam Cortinu trojkolku trojkombináciu za 200 € a tá predávala kočiarik preto, že sa rozišla s priateľom a musela sa nasťahovať naspäť k rodičom a nemala tú trojkombináciu kde mať, tak si kúpila už len športový. Takže dôvody na to predať kočík môžu byť rôzne 🙂

vikaki
25. okt 2010

@neliq ake zaujimave mena ste si vybrali pre babo 🙂 ...fakt este neviete pohlavie?

sova33
25. okt 2010

@ellahop Ahoj, my jsme taky koupili kočárek z druhé ruky, paní ho prodávala ještě v záruce a vypadá jako nový, kola jsou skoro neježděná. V hlubokém moc nejedzdili, protože byla tuhá zima a hodně sněhu a ve sportovním už malá nechtěla být, protože chtěla pořád běhat. Takže když jsme ten kočár viděli, fakt jsme si mysleli, že je úplně nový. A myslím si, že kočár není to nejdůležitější, asi mnohem víc bych řešila kvalitní a bezpečnou autosedačku.

vikaki
25. okt 2010

@sova33 inak raz som videla v telke v spravach ako jednej zene spadlo dieta v kociku pod vlak,lebo nemala zatiahnutu brzdu na nastupisti...bol to okamih a to dieta to prezilo iba vdaka stabilnemu kociaru,pdlo pomedzi vlakove "kolesa " a kociarik jak bol prevrateny nadnim ho ochranil...no takze niekedy je dobre mat aj pevnejsi kociar...nie len autosedacku....

stanulka551
25. okt 2010

@ellahop ja si myslim, zo svojej skusenosti, ze kocik z bazaru moze byt fajn, ja som pri prvom mala tiez rok pouzivany kocik a bol velmi dobry. A preco predavaju mamicky kociky po roku?, myslim si ze preto lebo tieto kociky su strasne velke ked sa zlozia, a ked uz babo sedi v kociku, tak miesto tej sportovej verzie si mozes kupit kocik kktory ked zlozis je lahky a nezaberie tolko miesta. Ja som tiez vymenila za taky, dal sa polohovat chrbatik normalne na spanie, potrebovala som taky mensi ked som cestovala sem do Anglicka.

neliq
25. okt 2010

@vikaki už vieme,bude to chlapec a aj sa správa ako poriadny chlapčisko, kope ostošesť 🙂

sova33
25. okt 2010

@vikaki Tak jsem to samozřejmě nemyslela 🙂 Jenže tohle byla její chyba, že nezabrzdila, ne? Protože kdybych měla vybírat kočár i podle takových kritérií, asi bych se už zbláznila. Chci kočár bezpečný, funkční, zdravotně nezávadný, ale klidně z druhé ruky nebo tak podobně. Chtěla jsem tím jenom říct, že jsem do nedávna řešila mnohem víc kočár než autosedačku a pak jsem si uvědomila, jaká je to hloupost. Co na tom záleží, jestli bude kočár zelený nebo béžový, jestli má tu či onu vychytávku?) Jo, všechno je to fajn, ale nejde o život. U autosedačky to důležité je, tak jsem to myslela. A záleží taky na prostředí, jestli s ním budu jezdit jenom po vsi nebo vím, že budu často jezdit po městě, městskou dopravou apod., tam už bych to asi řešila taky víc.

stanulka551
25. okt 2010

@vikaki coby to by nasi chlapi neprezili. Ten moj vcera varil veceru lebo mna bolela hlava ako kona, tak upiekol kura a spravil ryzu zo sacku a taaaaak sa chvalil ze ako perfektne navaril 😀 . Ale hej no nemozem byt zla bolo to fajn, a este viac narastol ked mu Samko povedal ze je lepsi kuchar ako ja. Tak som sa potesila a povedala som mu ze od teraz vari len on, co samozrejme nepreslo. Ja mam tiez uz problem so spanim, teda nie so spankom ako takym, lebo ja ked spim tak spim a mozu aj bomby padat, ale ako si pisala uz mam velke brusko a skor si neviem najst dobru polohu tak sa prehadzujem a znervoznujem tym mojho draheho 😉

vikaki
25. okt 2010

@sova33 ja som to tiez nemyslela tak ako si to pochopila...akurat mi prisiel na rozum ten pribeh s tym vlakom,tak som len tak podotkla,ze obcas sa stane,ze pride pevny kociar vhod.....no jasne ze si je zenicka tiez na vine,ukazali ju ako si isla napravit nohavice,dovtedy ten kocik drzala a len co si dvihala tie gate=bola to otazka stotinky,uz bolo babo pod vlakom....no,dufam ze nam sa take nic nestane....

stanulka551
25. okt 2010

@vikaki presne pri druhom to uz clovek berie tak s nadhladom, asi preto ze uz vies co ta caka. Mat milion veciciek, ktore potom babo ani neoblecie, to je diagnoza asi vsetkych prvorodiciek. Teraz som kludnejsia, vsak nezijeme na Marse, ked nieco bude chybat zbehne sa to kupit, hlavne aby sme mali nieco na zaciatok, mne to fakt pride velmi zbytocne teraz kupovat vecicky pre babo na 9 mesiacov, vsak naco, ved si to kupim potom.

vikaki
25. okt 2010

@stanulka551 inak sak aj ten moj sa snazi,oni to ti chlapi tiez s nami a tymi nasimi naladami nemaju najlahsie,ze?.....Ja som mala obdobie,ze mi hrozil potrat,babo bolo hlavickou dole,a to som vtedy len na wecko mohla,inak len lezat s nohami hore a to mi vtedy manzel naozaj pomohol=navaril,opral,povesal,dlazku umyl....klobuk dole,bol zlaty........no ale obcas,hlavne ked nas chytia hormony nas aj postvu ti chlapi,ze?

stanulka551
25. okt 2010

@vikaki jasne ten moj ma furt stve 😀

vikaki
25. okt 2010

@stanulka551 😀 😀 😀