icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

albao
25. okt 2010

Hlasim, ze dalsia kontrola dopadla dobre. Podla biometrie sme podrastli presne ako mame termin. Hanicka uz ma 1540g. A uz mam aj termin nastupu na matersku - 8. november 😅
Malicka nam ukazala ukazkovy macaci chrbatik. Prave sa prebudzala, takze sa natahovala ako maciatko. 😵 Sme sa smiali, ake vlnovky robila 😀

Teda jedine co mame divne je pH mojho mocu, takze zajtra nesiem este jednu vzorku na rozbor. Ale nic extra necitim, tak hadam to je plany poplach.

kamusek
25. okt 2010

Holky, už jste uvažovali, kdyby náhodou muselo až při porodu dojít na císařský řez, jestli byste chtěli celkovou anestezii nebo jenom lokální (tedy od pasu dolů)? Je prý možnost výběru. Jen mě to tak teď nedávno napadlo, že bych asi nevěděla, co říct. Od taťky kamarád doktor říkal, že on za sebe by doporučoval celkovou anestézii kvůli psychice. Že když slyšíš všechno okolo (můžou nastat problémy a tak), tak to není moc dobré. Ale zase samozřejmě po celkové jsi 1-2 mimo, takže se mimču nemůžeš hned tak věnovat. Fakt vůbec nevím ☹ Co vy, přemýšleli jste o tom někdo? Vím, že každý chce raději rodit přirozeně, ale chci být i na tuhle možnost raději připravena.

kookaij
25. okt 2010

@kamusek Ja som prvé dieťa rodila cisárskym a to najskôr mi vyvolávali porod normálne,prenášala som 3 dni a už som bola otvorená na 7 cm,ale akosi sa to začlo kompikovať tak to museli ukončiť cisárskym,inak malý bol poloha KP,to sa väčšinou hneď robí cisársky no mne to chceli najskôr skúsiť normálne.Mala som umrtvené od pása dolu,celkovo by som sa uspať nedala,takto som malého hneď videla.Teraz malá je tiež zatiaľ polohou KP,takže asi zasa cisársky,ale bola by som aj radšej,aspoň nemusím trpieť 2 bolesťami ako predtým.

albao
25. okt 2010

@kamusek ja by som isla do ciastocnej radsej. Radsej to vsetko chcem zazit a uvidiet svoje dieta hned. Aj za tu cenu, ze je to drsnejsie. Ale to zalezi od povahy zeny, ci je schopna absorbovat aj tu "drsnost" rozrezaneho brucha, krvy, ....

lilix
25. okt 2010

ahojte. @kamusek tak ja mam jasno, celkovu. ja som taka padafka, kebyze viem, ze a teraz ma rezu, mam rozrezane brucho, tak tam asi omdliem 😀

stanulka551
25. okt 2010

@kamusek ja som mala cisarksy tiez prvy krat, ale planovy dopredu a mne odporucali urcite len umrtvenie od brucha dole, bolo to trochu take, ze ked mi povedali, citite nieco a ja ze nie a oni dobre tak rezeme - je to taky blbi pocit ked vies ze ta rezu, ale vobec to necitis. Ak by som mala ist aj teraz cisarskym urcite tiez lokalnu tiez.

stanulka551
25. okt 2010

@lilix neomdlies vsak to vobec necitis ani nic nevidis a babo mozes vidiet hned ked ho vyberu z bruska 🙂

jankakkk
25. okt 2010

ja som tiez maleho rodila cisarskym - umrtvena od pasa dole. Mali sme planovanu sekciu, pretoze bol otoceny KP. Lekar mi vysvetloval yvhody a nevyhody medzi celkovou anestezou a touto lokalnou. Pri celkovej idu vsetky tie uspavacie a neviem este ake latky, ktore do mamicky napichaju aj do babatka a pri lokalnej je toho dietatko usetrene. Aspon toto mi ako hlavny dovod udal moj porodnik, ktory bol jednoznacne za lokalne umrtvenie. A este som niekde citala, ze pri celkovej sa musi babatko tusim do 2 minut vytiahnut. Teraz je nasa mala slecna otocena tiez KP - uvidime ci sa umudri alebo nie. 🙂

kamusek
25. okt 2010

Děkuji moc za názory.....asi to taky nakonec vidím na tu lokální 🙂 Ale raději budu doufat, že nebude třeba 😀

lilix
25. okt 2010

@stanulka551 ja viem, ze nic necitim, ale ja len z toho psychickeho hladiska omdliem. mne sa robi mdlo z takychto veci.. ☹

monik1
25. okt 2010

Ahoj holky, moc vás zdravím 😉
@kamusek jejej, jak to čtu.. tak to asi taky vidím na tu lokální, ale přesně jak píše @stanulka551, když dr. řekne:"řežem", tak to musí být fakt hrozné 😲 😕
Jinak holky - cukrovku nemám, jupíííí 😉

monik1
25. okt 2010

@radullinka Raduš, drž se! moc na tebe myslím a je mi to líto!!! ☹

monik1
25. okt 2010

@misag23 Míšo, děkuju za ten odkaz na ty kojící košile - jsou tam moc hezké a za dobré ceny 😉

Jinak holky, máme konečně vybraný kočárek 😵 😵 http://www.babymax.cz/xlander-kocarek-set-xa-20... ta barva hodně klame - tady na fotce je šedý, ale ve skutečnosti mi přijde spíš černý 😉 Shodli jsme se s manželem jednohlasně, tak v týdnu ho pojedeme objednat 😉 😉

jankakkk
25. okt 2010

dievcata, poslite mi IP s udajmi - hlavne tie, ktore uz ste v tabulke pohlavie a meno babatka a tie, ktore este nie su v tabulke, tak aj vek, mesto v ktorom byva a termin porodu...mame tam este kopec volnych miest - tak nech sme uz cele farebne... 😉
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/januarovky/a...

kijonkova.k
25. okt 2010

Ahojky,četla jsem,že se bavíte o CŘ a případné anestezii.já jsem určitě pro epidurál.Jako zdavotní sestra mám na to svůj názor...Při téhle anestezii je určitě lepší komunikace mezi pacientem a anesteziologem,takže všechny vaše pocity můžete přímo sdělovat Dr,hned vidíte miminko,adaptace po téhle anestezii je mnohem lepší než po celkové,jste rychleji fit(většinou),nebývá po ní tak špatně a navíc miminko není po porodu "zfetované" 😉 Chci rodit samozřejmě přirozeně,stejně jako první dceru,ale jestli to nepůjde,tak jdu do epidurálu 😀 Ještě,že je dnes možnost volby 😀

kinsli
25. okt 2010

@jankakkk naší Verunce dorostl pindík, tak nám prosím změň barvu 🙂

jankakkk
25. okt 2010

@kinsli jaaaj 😎 no pekne...meno este asi neviete, ci ano?

stanulka551
25. okt 2010

@lilix hmmm chapem mne sa trochu zdvyhol tlak ked mi povedali ze uz ma idu rezat, tiez to bolo z psychickeho hladiska, museli mi pichnut nieco na znizenie tlaku, potom to uz bolo fajn, ale ziadna operacia nie je dobra, ale co uz ked sa uz inak neda 😒

vikaki
25. okt 2010

ja by som radsej cisarsky,je tam taky nabeh,ak samozrejme bude babo mat naozaj okolo 4 kg....mozno to znie neuveritelne,ale raz som uz prirodzene rodila a bol to horor...nie koli bolestiam,ale koli riziku,babo...skoro neprezilo...takze radsej cisarsky,aj ked aj tam sa moze vselico stat,ale podla mna,radsej naisto a neohrozovat zivot babatka a matky..Aspon v tych pripadoch ,ked to vyzera na komplikovany porod.Uz nikdy by som nechcela rodit za pomoci prisavky...narobia sa tym len skody na krcku,strati sa vela krvi,bolest na nevydrzanie a aj babo moze mat z toho nasledky...takze radsej hned pod noz na operacku.....ale tiez by som si vybrala tu lokalku....Aj ked svagryne to zle pichli a ma doteraz problemy s chrbticou...mozno len natrafila na neskuseneho doktora

jankakkk
25. okt 2010
kamusek
25. okt 2010

A ještě se chci zeptat holky, budete chtít epidurál u přirozeného porodu? 🙂

vikaki
25. okt 2010

@kamusek ja som ju vtedy aj chcela,ale odmietli mi ju dat,tu su brutal doktori,vraj sak to oni porebuju,aby som mala bolesti

monik1
25. okt 2010

@kamusek Kamčo, já budu chtít epidurál jen v tom nejhorším případě - pokud to nebudu moci vydržet, jinak se budu snažit bez 😉 http://www.emimino.cz/denicky/epidural-1402/ prý zpomaluje porod a maminka nepozná, kdy má tlačit - prý špatně ovládá své tělo, tak proto

monik1
25. okt 2010

Holky, pojmenovali byste své dítě po vás-po rodičích? My jsme zatím asi vybrali DANEČKA - ale tak se jmenuje i manžel, tak pořád nevím....

monalis
25. okt 2010

@monik1 Přesně to nám říkali v Hradci v porodnici. Nemáme se prý bát o epidural říci, ale že to není nic ideálního k porodu. Jak píšeš, jednak zpomaluje porod a navíc nejsou cítit stahy.

monalis
25. okt 2010

Mluvili jste tu o tom zda při císařském řezu úplnou nebo částečnou narkózu. Je to nemocnice od nemocnice. Tu v Hradci v případě, že se císařský řez dělá neplánovaně, dávají celkovou anestézii. Většinou se tyto císařské řezy prý dělají kvůli ohrožení miminka a tak není čas na to dávat vpich k páteři. Rychlejší je pro ně celková anestézie při které mohou zároveň připravovat pacientku. Pacientku pak probouzí krátce po císařském řezu aby mohla zkusit kojení. Žádná si to ale prý na poprvé nepamatuje, protože je ještě pod vlivem narkózy. 😒

monik1
25. okt 2010

@monalis Ahoj Moni, s tím epidurálem máme stejný názor 😉 Jinak jsme vyřadili kočárek CANU jako vy 😉 manželovi se ve skutečnosti nelíbil a úplně ho zamítl.. navíc ta stříbrná konstrukce vypadá jako plastová, fakt není nezká. A madlo nám taky nesedlo - protože je takové pěnové a prodavačka ho moc nechválila. Takže jsme vybrali X-landra 😉 A co vy? 😉

drobcok
25. okt 2010

ja som pri Laurinke rodila s epiduráálkou a mozem povedat,ze to bolo supeer.tu v ziline ju nechcu daaavat,ale manzel vybavil anesteziologa a bolo.nepichnuu ti ju hned,az ked vidia ze mas pravidelneee stahy,musela som sa otvorit na 5 cm a potom to uz bolo.porod som mala rychli,a veruuu som aj ciiitila ked isla von takze nie je pravda,ze pri nej nic neciiitis.určite si ju daaaaam aj teraz,len aby som to stihla

knedluska
25. okt 2010

Ahoj holky 🙂
Teď jsem tu dlouho nebyla, nefungoval nám noťas, byl rozbitý. ☹ Ale teď už běží, tak se musím podívat, co jste tu probíraly. 🙂

monalis
25. okt 2010

@monik1 No, my jsme hned po Canu měli v plánu také x-lander, ale na konec jsme ho také zamítli. Takže jsme na konec vybrali Maxi-cosi Mura4. Už je objednaný tak čekáme až dorazí. 😉 Jinak x-lander se mi také moc líbil a to ten v té krémové barvičce.