icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vikaki
25. okt 2010

babky kolko beriete detske pridavky na slovensku na jedno dieta?

vikaki
25. okt 2010

a materske?

albao
25. okt 2010

@vikaki materska je 55% z platu a plati sa pol roka (ale maximalne myslim okolo 600 eur). Potom podla noveho zakona 190 eur az dokial dieta nema 3 roky. Ale pridavky ani neviem ake su, len nejaka smiesna suma pokial viem, takych nejakych 20 eur. 😕 Opravte ma, ak som niekde mimo s cislami 😀

vikaki
25. okt 2010

@albao dakujem....prave som to hladala na webe a ze sa to zvysi o dva centy po novom roku=22 euro/na dieta

vikaki
25. okt 2010

@albao my tu v grecku nedostavame nic,ani rodiinne ani detske ani matersku....chcem zariadit obom detom dvojite obcianstvo a tak spekulujem co by sa dalo podniknut

albao
25. okt 2010

@vikaki aha, chapem 😉

Inak pytala som sa lekara na tie kontroly v porodnici pred porodom. Zatial je vsetko po starom, hovorilo sa o tom, ze sa to zrusi, ze sa bude chodit len k beznemu gynekologovi, ale nic nie je schvalene. Ideme teda po starom, pekne do porodnice na kontroly kazdy tyzden 😉

kinsli
25. okt 2010

@jankakkk zatím ne, máme jich ve výběru hodně 🙂

stanulka551
25. okt 2010

ake mate supravy do postielok??? Potrebujem inspiraciu 😎

vikaki
26. okt 2010

dobre ranko,vidim,nikde nikoho,som tu prva,asi ze je u nas o hodinu viac....Uz mam vsetko porobene,upratane,pracka zapnuta,dcera v skole...reku vyuzijem klud....Dorana som mala v stehnach hrozne krce,vcera som zabudla na magnezko,mozno to bude tym?.....U nas konecne zacala sezona na kiwi,manzel pracuje v baliarni takze mi kazdy den nosi peknu zasobu kiwi domov.ja ich zboznujem..Inak v tehu mi velmi chuti ovocie,asi by som ani ine nepotrebovala k stastiu.No a tie kiwi mi super upravili metabolizmus.mavala som zapchy zo zeleza,ale odvtedy co som zacala jest kiwi,taky problem nemam...hned z rana utekam 🙂 takze vam ich odporucujem=ako prirodny prostriedok proti zapche,ani slivky sa im nevyrovnaju

luuca1
26. okt 2010

ahojte ja tiež idem v januári zatiaľ 17.1.2011 mi vypočítali, už trocha začínam na to myslieť že čo bude a tak ..... vy ste jak na tom ????

lilix
26. okt 2010

ahojte. @vikaki a z coho tam ma mamicka vyzit, ked nic nedostavate??

vikaki
26. okt 2010

@stanulka551 ake supravy myslis? Ja som postielku kupila taku,ze ma dookola take tvrdsie vankusikove obklady okolo tej mriezkovej ohradky ,je to zltej farby s medvedikmi...Mam k tomu v tom istom vzore aj paplonik a sietku na komare.Sietka je klasicka z bieleho tulu a okrajova krajka=taka vlnena tiez zlta s medvedikmi.....ta sietka je tak hore zavesena ako obloha a daju sa tam z toho potom zavesit aj nejake hracky...

lilix
26. okt 2010

@monik1 ja by som urcite meno po rodicoch nedala.. to chces aby vas volali stara monika a mala monika? napriklad? no nehrozi.. ved este nie sme take stare 😉

vikaki
26. okt 2010

@lilix musi sa posnazit manzel....moj cely den pracuje,taha dvanstky a potom ide na rolu za peniaze niekomu poorat na traktore,alebo pokosit travu,alebo narubat drevo...podla prilezitosti....okrem toho mame polia s ryzou a kukuricou,takze aj z urody trochu zijeme a cez leto z ovcieho mlieka,svokor ma vyse 300 oviec,takze aj tam manzel pomaha..Dokial som mohla som pracovala aj ja

neliq
26. okt 2010

@stanulka551 pre pred pár dňami prišla táto http://www.mimibazar.sk/foto_detail.php?id=4527...
@vikaki ja som tiež mala zápchy zo železa, ale odkedy beriem magnezko, tak utekám každé ráno. neviem či to je ním, ale začalo sa to odkedy som ho začala brať 🙂
@albao myslím, že tie prídavky sú presne 21 €, akurát nechápem, čo sa z toho dá vôbec kúpiť ☹

@luuca1 no ja som pôvodne mala mať termín 30teho decembra, ale podla posledného sona to môže byť aj o dva týždne skôr, takže sa mi to začína nejako podozrivo blížiť 🙂 Tiež už rozmýšľam, že čo a ako a úprimne, nejako si to vôbec neviem predstaviť. Po dvoch rokoch snaženia, roku brania všelijakých hormónov a nakoniec úspešnej IUI, konečne čakáme vytúžené baby a ja sa teraz začnem obávať, že čo a ako 😅

luuca1
26. okt 2010

@neliq ja som zasa na tom tak že som otehotnela neplánovane a nakoľko trpím panickou poruchou je pre mňa celé tehotenstvo veľmi ťažké. Mám ísť na PN kvoli tvrdnutiu brucha ale bojím sa lebo čo budem sama doma??? ty ešte pracuješ???

vikaki
26. okt 2010

@lilix ja somdcere dala meno po svokre,lebo by sa urazila=tu je taky zvyk a druhe meno som jej dal po mojej nebohej starkej,lebo som si to slubil;a,pretoze som ju mala velmi rada....Teraz zas cakame dievcatko,ulavilo sa nam,lebo chlapec by sa musel volat po svokrovi-Kosmas 😝 😖 .Pre dievcatko si teraz uz mozme vybrat meno sami.Moj manzel ma velmi rad moju mamu,a chcel dat meno po nej...akurat ze mamina sa vola ludmila a to tu moc nejde,nie je to v kalendari,bolo by to tu proste take divne...tak sme si vybrali ako kompromis trosku zgrectenu podobu toho mena=Lukia...to meno sa nam pacilo a zaroven sme ho dali ako poctu k mojej mamine...ale inak by sme si urcite vybrali nieco ine..nie po rodicoch,akurat ze nam to sadlo....Inak podla mna je to po rodicoch blbost....moj muz sa vola Kyriako po starom otcovi a aj jeho dalsi dvaja bratranci maju to iste meno...iba co si postar furt mili postu,stale k nam chodia bratrancove listy....je to blba tradicia

neposedna
26. okt 2010

@luuca1 ahoj, ja mam termin porodu vyratany zatial na 15.1. a vraj cakame dievcatko 🙂 🙂 🙂 uz sa nam to poriadne krati 🙂 🙂 🙂

luuca1
26. okt 2010

@neposedna ja tiež čakam dievčatko, ešte pracuješ či už si doma?

vikaki
26. okt 2010

@neliq ja od zaciatku tehou beriem zelezo+magnezko.Prve 3 mesiace som mavala stale z toho zapchy,ono vraj na kazdeho ho zabera inak...Potom od 3-5.mesiaca som mavala aj 3 krat denne hnacky,normalne som chudla....A teraz sa mi to dost striedalo,raz hnacky raz zapchy...Doktor mi dal teraz zelezo v tabletkach,tak uvidim co to spravi....Inak odvtedy ako papam tie kiwi je dobre,konecne stredny normal......Neviem ci hra nejaku ulohu magnezium,lebo ja ho beriem od sameho zaciatku,ale fakt zalezi aj od organizmu a stravy,,,kazdy sme iny a mame rozdielny metabolizmus

neliq
26. okt 2010

@luuca1 ja som na rizikovom od 7 týždna, takže svoju robotu som nechala, ale pomáham manželovi v práci, tj len sedím za ntb a kukám nejaké veci na nete. JA už vlastne teraz 4teho nastupujem na materskú, práve kvôli PN, pretože keď si dlhodobo počas tehotenstva na PN musíš ísť na materskú skôr. A inak, keby mám sedieť celé tehu doma, tak sa asi zbláznim, ja som strašne aktívny človek a ničnerobenie ma privádza do hrobu, tak sa snažím každý deň aspon trochu vypadnuť z domu a vyvetrať sa. 🙂

vikaki
26. okt 2010

@luuca1 vcera v telke hovorili,ze v poslednych rokoch sa vacsinou rodia dievcata...no neviem ,neviem kam to speje s chlapmi...mozno po rokoch celkom vyhynu.... 😀 To mi pripomina ten film=Sexmisia

luuca1
26. okt 2010

@neliq noooo ale mala si aj vychádzky ked si chodila von??? lebo na pn bze vychádzok neviem, ja som taký posero že aby mi nedošla kontrola, vieš 🙂

neliq
26. okt 2010

@vikaki ved hej, ja som začala magnezko brať len nedávno. Železo beriem skoro od začiatku tehu. Inak vyskúšala by som aj to kiwi, ale som naň alergická 😒 . Na mňa ale pri zápche najlepšie účinkoval na raňajky pohár jablkovej šťavy a na to káva bez kofeinu s mliekom - účinok zaručený 😉

vikaki
26. okt 2010

@neliq aj ja tak,od 3.meiaca sedim doma sama,musim vela lezat...je to hruza,,,,,no ja ani von moc nemozem,doktor mi vyslovene povedal ze mam chodzu obmedzovat na minimum.....tak sa potom necudujte,ze furt sedim za pc

luuca1
26. okt 2010

@vikaki no a potom že muži svoje ženy podvádzajú ked je toľko báb.... 🙂

vikaki
26. okt 2010

@neliq mas pravdu,s kiwi je to tak...ma strasne vela vit.c a vela ludi na to alergickych...mne zas vadi broskyna ,skriabe ma z nej v hrdle a obcas mi az napuchne....inak kompot mozem,varenim sa stracaju tie hodnoty,takze to mi uz nevadi...Z kiwi vyrabam liker=je to mnamka velka a aj kompot a dzem....

cufinka
26. okt 2010

@stanulka551 ahojky já mám tyhle ( to růžové budu teprve objednávat celej ten komplet ) 😉

vikaki
26. okt 2010

@luuca1 😀 😀 😀

vikaki
26. okt 2010

@cufinka to je take nieco ako mam aj ja ,ale v bledozltom