Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
a materske?
@vikaki materska je 55% z platu a plati sa pol roka (ale maximalne myslim okolo 600 eur). Potom podla noveho zakona 190 eur az dokial dieta nema 3 roky. Ale pridavky ani neviem ake su, len nejaka smiesna suma pokial viem, takych nejakych 20 eur. 😕 Opravte ma, ak som niekde mimo s cislami 😀
@vikaki aha, chapem 😉
Inak pytala som sa lekara na tie kontroly v porodnici pred porodom. Zatial je vsetko po starom, hovorilo sa o tom, ze sa to zrusi, ze sa bude chodit len k beznemu gynekologovi, ale nic nie je schvalene. Ideme teda po starom, pekne do porodnice na kontroly kazdy tyzden 😉
ake mate supravy do postielok??? Potrebujem inspiraciu 😎
dobre ranko,vidim,nikde nikoho,som tu prva,asi ze je u nas o hodinu viac....Uz mam vsetko porobene,upratane,pracka zapnuta,dcera v skole...reku vyuzijem klud....Dorana som mala v stehnach hrozne krce,vcera som zabudla na magnezko,mozno to bude tym?.....U nas konecne zacala sezona na kiwi,manzel pracuje v baliarni takze mi kazdy den nosi peknu zasobu kiwi domov.ja ich zboznujem..Inak v tehu mi velmi chuti ovocie,asi by som ani ine nepotrebovala k stastiu.No a tie kiwi mi super upravili metabolizmus.mavala som zapchy zo zeleza,ale odvtedy co som zacala jest kiwi,taky problem nemam...hned z rana utekam 🙂 takze vam ich odporucujem=ako prirodny prostriedok proti zapche,ani slivky sa im nevyrovnaju
ahojte ja tiež idem v januári zatiaľ 17.1.2011 mi vypočítali, už trocha začínam na to myslieť že čo bude a tak ..... vy ste jak na tom ????
@stanulka551 ake supravy myslis? Ja som postielku kupila taku,ze ma dookola take tvrdsie vankusikove obklady okolo tej mriezkovej ohradky ,je to zltej farby s medvedikmi...Mam k tomu v tom istom vzore aj paplonik a sietku na komare.Sietka je klasicka z bieleho tulu a okrajova krajka=taka vlnena tiez zlta s medvedikmi.....ta sietka je tak hore zavesena ako obloha a daju sa tam z toho potom zavesit aj nejake hracky...
@lilix musi sa posnazit manzel....moj cely den pracuje,taha dvanstky a potom ide na rolu za peniaze niekomu poorat na traktore,alebo pokosit travu,alebo narubat drevo...podla prilezitosti....okrem toho mame polia s ryzou a kukuricou,takze aj z urody trochu zijeme a cez leto z ovcieho mlieka,svokor ma vyse 300 oviec,takze aj tam manzel pomaha..Dokial som mohla som pracovala aj ja
@stanulka551 pre pred pár dňami prišla táto http://www.mimibazar.sk/foto_detail.php?id=4527...
@vikaki ja som tiež mala zápchy zo železa, ale odkedy beriem magnezko, tak utekám každé ráno. neviem či to je ním, ale začalo sa to odkedy som ho začala brať 🙂
@albao myslím, že tie prídavky sú presne 21 €, akurát nechápem, čo sa z toho dá vôbec kúpiť ☹
@luuca1 no ja som pôvodne mala mať termín 30teho decembra, ale podla posledného sona to môže byť aj o dva týždne skôr, takže sa mi to začína nejako podozrivo blížiť 🙂 Tiež už rozmýšľam, že čo a ako a úprimne, nejako si to vôbec neviem predstaviť. Po dvoch rokoch snaženia, roku brania všelijakých hormónov a nakoniec úspešnej IUI, konečne čakáme vytúžené baby a ja sa teraz začnem obávať, že čo a ako 😅
@lilix ja somdcere dala meno po svokre,lebo by sa urazila=tu je taky zvyk a druhe meno som jej dal po mojej nebohej starkej,lebo som si to slubil;a,pretoze som ju mala velmi rada....Teraz zas cakame dievcatko,ulavilo sa nam,lebo chlapec by sa musel volat po svokrovi-Kosmas 😝 😖 .Pre dievcatko si teraz uz mozme vybrat meno sami.Moj manzel ma velmi rad moju mamu,a chcel dat meno po nej...akurat ze mamina sa vola ludmila a to tu moc nejde,nie je to v kalendari,bolo by to tu proste take divne...tak sme si vybrali ako kompromis trosku zgrectenu podobu toho mena=Lukia...to meno sa nam pacilo a zaroven sme ho dali ako poctu k mojej mamine...ale inak by sme si urcite vybrali nieco ine..nie po rodicoch,akurat ze nam to sadlo....Inak podla mna je to po rodicoch blbost....moj muz sa vola Kyriako po starom otcovi a aj jeho dalsi dvaja bratranci maju to iste meno...iba co si postar furt mili postu,stale k nam chodia bratrancove listy....je to blba tradicia
@neliq ja od zaciatku tehou beriem zelezo+magnezko.Prve 3 mesiace som mavala stale z toho zapchy,ono vraj na kazdeho ho zabera inak...Potom od 3-5.mesiaca som mavala aj 3 krat denne hnacky,normalne som chudla....A teraz sa mi to dost striedalo,raz hnacky raz zapchy...Doktor mi dal teraz zelezo v tabletkach,tak uvidim co to spravi....Inak odvtedy ako papam tie kiwi je dobre,konecne stredny normal......Neviem ci hra nejaku ulohu magnezium,lebo ja ho beriem od sameho zaciatku,ale fakt zalezi aj od organizmu a stravy,,,kazdy sme iny a mame rozdielny metabolizmus
@luuca1 ja som na rizikovom od 7 týždna, takže svoju robotu som nechala, ale pomáham manželovi v práci, tj len sedím za ntb a kukám nejaké veci na nete. JA už vlastne teraz 4teho nastupujem na materskú, práve kvôli PN, pretože keď si dlhodobo počas tehotenstva na PN musíš ísť na materskú skôr. A inak, keby mám sedieť celé tehu doma, tak sa asi zbláznim, ja som strašne aktívny človek a ničnerobenie ma privádza do hrobu, tak sa snažím každý deň aspon trochu vypadnuť z domu a vyvetrať sa. 🙂
@vikaki ved hej, ja som začala magnezko brať len nedávno. Železo beriem skoro od začiatku tehu. Inak vyskúšala by som aj to kiwi, ale som naň alergická 😒 . Na mňa ale pri zápche najlepšie účinkoval na raňajky pohár jablkovej šťavy a na to káva bez kofeinu s mliekom - účinok zaručený 😉
@neliq mas pravdu,s kiwi je to tak...ma strasne vela vit.c a vela ludi na to alergickych...mne zas vadi broskyna ,skriabe ma z nej v hrdle a obcas mi az napuchne....inak kompot mozem,varenim sa stracaju tie hodnoty,takze to mi uz nevadi...Z kiwi vyrabam liker=je to mnamka velka a aj kompot a dzem....
@stanulka551 ahojky já mám tyhle ( to růžové budu teprve objednávat celej ten komplet ) 😉

babky kolko beriete detske pridavky na slovensku na jedno dieta?