icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

ellahop
2. nov 2010

@kvetinka211 no to je trosku nespravodlive, preco tym co sa narodia v januari, ja ked porodim v decembri nemam narok na vyssi rodicovsky prispevok? alebo na vyssiu matersku? a preco nie? pozrite pracujem v kuse 7 rokov, nesla som na pn, platim si pripositenie a odvadzam do statu vsetko tak ako sa ma,,,, a ked sa porovnam budem na tom tak ako hocaka nezamestnana popripade s prepacenim socialny pripad co zije z toho ze co jej stat da a ktoru pomaly zivia deti. ja som napriklad s rodicovskym prispevkom 260 eur ratala. teraz dostanem o 70 eur menej a to je dost pekny peniaz...

cufinka
2. nov 2010

Ahoj holky ,tak máme koupenej kočárek - sme ho donesli domů at se můžu pokochat a kouknou jak se sestavuje atd a jako musím se smát -ten můj chlap stojí pořád u toho kočárku a kochá se ( mám pocit, že je víc zněho unešenej jak já 😀 ) pořád sním jezdí po pokoji a říká že se už nemůže dočkat až v bude jezdit na procházky 😀 vyhrál Firkon Verano šedo-černá trojkombinace 🙂

misag23
2. nov 2010

@cara.m Taky jsem mu dneska domlouvala, že ještě aspoň dva měsíce musí vydržet 😀 My máme termín až na konci ledna. Jinak dneska na kontrole mi řekli, že mám podrážděnou dělohu, tak musím ležet a nic nedělat, jinak může hrozit právě předčasný porod. V pondělí jdu na kontrolu. Břicho mě dneska zase dost bolí 😢
Oblečky už mám vyprané, prala jsem to tak nějak postupně, jak jsme to kupovali a dostávali od budoucí babičky. Ale jinak ještě pokojíček připravený nemáme.
Dárky k Vánocům taky ještě žádný nemám, ale letos to zas tak neprožívám ...

luuca1
2. nov 2010

@cufinka ahoj no tak mi sme tiež kupili kočiar teraz v sobotu a priateľ si zo mňa robí srandu že určite ked už teraz budem na PN tak budem doma behať s kočiarom.... ale zatial ho tu tiež len on montuje a skúša a pod. tak sa tiež smejem... heheh 🙂

misag23
2. nov 2010

@cufinka My jsme skládali minulý pátek a manžel taky teď pořád básní, jak se těší, až s ním vyrazí do ulic 😀

cufinka
2. nov 2010

@luuca1 😀 to je vid 😀 a to jsi dal ke straně autosedačku ,že až příští týden budu u rodičů tak prej bude trénovat jak se dává do auta 😀

cufinka
2. nov 2010

@misag23 😀 takže to samé máš též doma 😀

luuca1
2. nov 2010

@ellahop no moja hovor mi niečo o tom... ono je to tak že odkedy ideš na materskú ja idem 6 decembra 2010 takže ma fakt naserú ak to zvýšenie aj mne nepriznajú, a ten rodičovský ten som dlho rozdýchavala, ti poviem. už tak som stresovala že čo budeme z 256 eur a teraz 190€ .... zarabajú len na mamičkach a dôchodcoch, čo ti poviem a tam inde unikajú miliardy eur....

misag23
2. nov 2010

Holky už jste si kupovaly kojící podprsenky? Braly jste si o číslo větší? Já normálně nosím push-up B, tak myslím, že by mi normální kojící B mohlo stačit. Nebo raději C?

cufinka
2. nov 2010

@misag23 já mám jen jednu zatím a o číslo větší jsem si koupila 🙂

kvetinka211
2. nov 2010

@ellahop no najspravodlivejsie by bolo, keby sa to tykalo uz aj sucasnych poberateliek materskej

baska259
2. nov 2010

@misag23 ja som si uz kupila a kupovala som si normalnu moju velkost cize c..dufam ze moc nenarastu 😀

tetamon
2. nov 2010

@misag23 nedavno jsme jinde resily, ze v Lidlu a v Kik textilien maji levny, kolem 150 (nepamatju presne).. Jestli mas mensi velikost, za pokus to stoji 🙂

Jinak..nekde jsem slibovala, a ted si za nic nemuzu vzpomenout, ktera diskuze to byla, ze napisu, az vyzkousim lneny sliz. Zkusila jsem, a kupodivu to neni spatne. Ze bych z toho byla andsena ne, ale ani jsem se nemusela nijak moc premahat. Je to tak nejak lepkavy, jako kdyz si uvarim ovesnou kasi, a chutove je to jako zrni, co si obcas sypu do jogurtu, pridala jsem trosku medu, aby to melo nejakou chut, a jo, pujde to 🙂

stanulka551
2. nov 2010

@cufinka bud rada ze je taky zainteresovany tomu mojmu musim niekedy pripominat ze som tehotna 😀 , ale nie naozaj ale on nie je taky ze ked mu ukazem ze aha toto maju pre babo alebo v obchode nejake oblecko on ze hmmm pekne a to je vsetko

misha8
2. nov 2010

@aninulka ahoj vieš o no je to tak ak nebudeme mať komplikácie tak bude dobrá tá v ktorej budeme ja nebudem vymyšlať pozitivne aj negativne ohlasy má každá nemocnica ....

lavazza
2. nov 2010

Dneska přišel manželovi email o Špidlovi, kolik si vydělal v Bruselu a kolik bude dostávat rentu, z toho by se jeden ..... Nám tady nechtějí dát porodný, chtějí snižovat rodičovskej, ale kdyby snížili platy taky sobě, to by se člověk divil kolik by to hodilo státu.
Pořád se mluví o tom, že je nízká porodnost, ale takhle to bude ještě horší, protože lidi nebudou mít na uživení dětí a bude to jen horší.

kvetinka211
2. nov 2010

@luuca1 co viem, tak by to malo byt podla terminu, kedy vznikne narok na materske (teda nastup na matersku), co mas asi december 2010, cize rozhodujuce obdobie je predchadzajuci rok

stanulka551
2. nov 2010

@cufinka pozerala si preslapy, tak to ze zabili tu radku sa mi vobec nepaci 😉

cufinka
2. nov 2010

@stanulka551 neboj se ten můj právě taky ohledně všeho ostatního projevuje nezájem .Mě právě zarazilo ted tohle chování právě kvůli jeho nezájmu 😀 a už se prej těší až bude sestavovat postýlku 😀

Jinak dneska mi dorazila ta houpačka 😀 a jsem nadšená jako 5 stupnu rychlostí a 6 melodií 😀 maminka nemusí houpat 😀

cufinka
2. nov 2010

@stanulka551 jj koukala jsem ☹ holka já to probrečela ale jak ☹ Ale myslela jsem si že umře ona protože Norisová hraje na nově v tom novém seriálu dokonalý svět ( na to koukám taky moc ráda 🙂 )

luuca1
2. nov 2010

@kvetinka211 no dúfam že to tak naozaj bude, ďakujem ti 🙂

misag23
2. nov 2010

@cufinka Tak tu houpačku budeš mít super. My asi pořídíme jen lehátko, ale pořád nemůžeme vybrat. Nemáte s některým dobrý zkušenosti?

misag23
2. nov 2010

@lavazza Taky jsem zvědavá, jak to s tím porodným bude. Ale už asi nic nedostaneme ☹

cufinka
2. nov 2010

Určitě dneska to schválí to porodné ( ale je sprostý ten dodatek o tom životním minimu 😠 jako ženský co poctivě makaly to odserou a lemry dostanou prachy ) mohli to nechat na to jedno dítě a žádnej dodatek že? at si ty prachy sežerou a přesně jak psala @lavazza měli by sebrat nejdřív sobě a ne koukat po normálních lidech co by jim ještě vzali - to sme to dopracovali 😠

lavazza
2. nov 2010

@misag23 V práci mě pořád uklidňujou, že to není odsouhlasený, ale jak jde o snižování peněz tak je rozhodnutý raz dva. Konec roku se blíží a pořád nikdo nic neví.
Včera sem byla na gyndě a tak mi sám doktor řekl, že kdybych to čirou náhodou stihla ještě v prosinci, že by to bylo fajn už kvůli tomu porodnému. Že zas dostane jen menšina a flákači.

lavazza
2. nov 2010

@cufinka Přesně tak, člověk maká jak divej, sice ne za moc, ale je rád, že má práci. Manžel taky zrovna dvakrát moc nevydělá a takový lidi to odskáčou nejvíc.
Někdy si říkám k čemu to člověku je, když je stejně bitej jen člověk co něco dělá.

V rádiu sem slyšela, že přemýšlí i nad tím, že budou zpoplatňovat zápisy na VŠ.Že by to mělo stát okolo 6000kč.Sem říkala, se dostanou na školy lidi, co maj prachy a v hlavě vymeteno a člověk co něco umí utře.A když se bude navíc platit ještě školný, tak to je taky naprd.Za chvíli nebudeme mít ani na to, abysme děti drželi na školách.

stanulka551
2. nov 2010

@cufinka tiez pozeram aj ten na nove 🙂

misag23
2. nov 2010

@lavazza My máme termín až koncem ledna, tak zase za tu cenu to fakt nechci. Zrovna když mi dneska řekli, že může nastat předčasný porod, tak se toho trošku obávám. Ať tam ještě kouká mimi nejmíň celý prosinec zůstat.

stanulka551
2. nov 2010

zienky co chodite na tie predporodne pripravy, chodite tam aj s partnerom??? Ja som dnes trosku sklamana lebo som volala za ten kurz a objednala ma na 4 terminy v decembri - to by bolo fajn, kym moj priatel nezacal somrat ze on to asi z prace nebude stihat je to vzdy v stredu od 5.30 dve hodiny. A potom dalsi problem ze nam nema kto postrazit Samka. Ja som myslela ze priatelova mama co je vzdy ochotna pomoct nebude mat s tym problem ale nebola velmi nadsena. Nepovedala este nie, ale ani ano, ze bude unavena z prace a musi ist von so psami. Chcela som tam ist aj ked uz mam dieta ale ten bol cisarskym a tentokrat by som mala mat normalny porod aspon zatial to tak vyzera. A hlavne aj kvoli tomu ze som chcela vediet ako to funguje tu v Anglicku.

tereza79
3. nov 2010

@ellahop Radičová vravela že ministrovi ide o to aby ten príspevok bol jednotný(čo je totálne nefér)takže je viac pravdepodobné že tých 256éčok zoberú aj tým čo ho majú,myslím by bolo blbé,a neviem či nie aj protiústavné, aby ho jedna časť mala a druhá taká istá nie a navyše tam ten december január nehrá rolu,lebo ak porodíš aj v novembri tak na RP máš nárok až od mája teda o 6meciacov, lebo dovtedy máš materskú,aspoň tak som to pochopila.No uvidíme čo vymyslia naši páni poslanci.