Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m mali by sme ísť v nočnej košeli a župane už tam 🙂 zato je to pekne trápne že si tam má človek priniesť ešte aj toaletný papier a príbor,Ja keď som rodila Jakuba tak nám dali aj vložky aj plioenky pre dieťa,plátené ale aj tak,vzala som si len noč košeľu župan nohavičky, podprdu a hyg potreby ostatné všetko zabezpečila nemocnica.
@tereza79 těch věcí je tolik, že fakt toho povezeme do porodnice mraky 🙂 Mám tam v seznamu i věci pro mimčo na cestu domů, ale to přece bude stačit když to přiveze manžel v průběhu návštěv nebo jak pojedeme domů.
No já si říkala, že bych na matriku zavolala, ale najít to na netu mi přijde pohodlnější 🙂 Jde stejně jen o formalitku, protože budeme mít kluka a jméno pro kluka máme klasické, ale vzhledem k tomu, že musíme zapsat jméno i pro holčičku a to běžné není, tak jsem se chtěla ujistit. Člověk nikdy neví, i když jsme viděli na utz pytlík přes celou obrazovku 😀
@kvetinka211 nechajme sa prekvapiť, ale kamaratka mi hovorila že pri nastupe na MD budem dostavať 55% z priemeru, či ako.. lebo teraz ked som PN bola tak som dostavala tusím 20% nie som si ista... mam v tom menší galimaš 😉
tak tasku uz mam aj ja zbalenuuu,je plnaa natrieskana a to tam este paaaar vecii chyyba,no s tym zupanom to budem musiet aj ja nejako vyyriesit lebo určite sa mi tam nevopchaa.na minulom sone sme nedopadli moc dobreee ak maleee nepriberie tak ako maaaaaaa pojdeme si to pekne odlezat na infuuziach do nemocky.hmmm tak uz mi je teraz z toho smutno.čo by tu robila moja pipuška bez maminky.baby to je hrozneeeeeee.dufam,ze bude vsetko ok.
hmmmmmmm no je hrozneee,ved mame este dost času len nech pekne posluuchajuu tie babiky v brusku 🙂
@tetamon 😀 😀 😀 😀 jo jo asi to tak nějak bude 😀
Uvidíme, snad to ti naši prďolkové v těch bříškách ještě vydrží. Až na to, že jsem si teď říkala, že teď přežívám každý den s tím, že připočítávám dny, co jsme spolu a vůbec si to tak nějak neužívám a najednou se nenaděju a už budeme tři 😀
dneska som prvy krat mala sen ze mam male babo, cestovali sme lietadlom a bol to chlapec, no uvidime co to nakoniec bude 🙂
Holky začínám přemýšlet nad epidurálem, jaké jsou pro a proti?
@cara.m Dneska jsem celé dopoledne ležela, teď si jen chystám rychlý oběd a zase půjdu zalehnout. Břicho pořád bolí, tak ani nic jinýho dělat nejde. Ale to ležení je taky dost namáhavý 😀 Na břichu to nejde, teď jsem četla, že na zádech by se ve 3. trimestru taky ležet nemělo, tak jen na boku a nejlepší je prý na levém. Ale to zase nejde dlouho číst, no hrůza 😢
Držím palečky, ať na kontrole dopadne vše dobře 😉
Já tašku ještě do nemocnice nemám přichystanou vůbec. Ještě ani věci sebou nemám všechny dokoupený, tak zatím nevím, jak se mi to bude vejít, ale myslím, že na tom budu s místem stejně 😀
@vera1132 no ak by to zmenili spravodlivo, ze by sa nas to tykalo, dostali by sme 60% z priemeru (svojho) a nie len pocas 28 tyzdnov, ale 34 - teda o mesiac a pol dlhsie. Ked si bola na PN, su tam nejake odlisnosti, kedze sa ma to netyka, netusim ake ...
@stanulka551 to asi preto ze to je uz druhe dieta......ak by bolo prve,to by bola ina rec....Moj manzelko bol pri prvom tiez viac aktivny co sa nakupov a radosti tyka
@vikaki ahojte dievcata,ja sa uz dva dni citim po psa...zacala som sa gulatiet viac,zle sa mi dycha,rychlo sa unavim a otrasne ma picha v chrbte =ako krce ak viac ako 10 min.stojim.Vcera mi bolo az do placu od bolesti.Dnes som bola na glukoze.merali mi to po hodine,po dvoch a po troch,takze 3 hodiny,,,esteze som nemusela sedet na poliklinike,medzitym som kukala po obchodoch..Vysledky zajtra...Robili mi aj vysetrenie na bielkovinu v moci ,nastastie je vsetko ok...bala som sa gestozy koli tlaku a opuchom.....Vcera sme prestahovali a prestreli postielku pre babo,ako tam pristane,chodime sa na nu pozerat... 😀
ahoj maminky jsem 30tt a už je to dlouhé špatně se mi leží a taky kmě pěkně štve že chtějí uzakonit že by nam vzali to porodné je to pěkně nespravedlivé termin mam leden 😝 😝 😝
@litll chcela by som vidieť toho tvora čo povedal že toto je najkrajších 9 mesiacov v živote ženy,to musel byť určite chlap,je krásne mať dieťatko, ale tie všetky veci okolo toho... 😢 opuchnuté nohy,boľavý chrbát,stŕpnute ruky,nespavosť... ja nechcem byť nevďačná, ale nech už mám zdravé bábätko na rukách 😀 😝 a to už nevravím o maminkách na rizikovom čo musia ležať a ďakujú za každý ďalši deň,kedy ešte bábika zostáva v brušku aby zmocnela pribrala a bola ok a ten stres či bude všetko ako má byť... 😕
@vikaki hmmm ale jeho je to prve, Samko ma ineho tatika. Ale ja viem ze on sa tesi len on nie je taka povaha ze dava svoje city navonok
@tereza79 no vidis a taka Veresova po prvom tehotenstve vyhlasovala ake je nadherne byt tehotna a ona by kludne bola tehotna aj cely zivot 😀 haha to urcite, ja uz mam toho tiez dost
@cara.m citala som na epidural vela chvali ze to naozaj pomaha, niekto vravi ze mamicky menej spolupracuju s lekarom, ale co ja viem ved ked ti povedia ze tlac tak tlacis. Ja sa rozhodnem na mieste uvidi ake to bude ale ak sa to nebude dat vydrzat tak urcite ju budem chciet, ved preco si to neulahcit ked sa da a je ta moznost
@cara.m ja taky slysela o epiduralu vetsinou jen dobre, jestli nejaky negativa, tak ty se te tykat nebudou, pac to by se tykalo spis me=obezni. To se hur napichava, a samozrejme, pichas do paterniho kanalu, tak to muze potom nekdy delat potize, kdyz se popichavalo vickrat, ale o nicem tragickym jsem taky neslysela (asi kdybych hledala, tak neco najdu, jenze to najdu u beznyho porodu nebo cisare, takze nejaky maly procento proste neberu v potaz, pac riziko je vzdycky i kdyz jen vystrcim nos na ulici 🙂)
@tereza79 jo, tak to ja ani ty prvni 4 mesice, pac mi byvalo blbe od 3. tydne, a mivala jsem migreny tak 3x tydne, kdyz nemuzes zadny prasky, slast 🙂 A ted vypadam jako tygrovany vorvan, nohy uz si neoholim, o pedikure nemluvim, krize me nekdy chytaji tak, ze nemuzu chodit...jo, fakt to neni nic prijemnyho, i kdyz se na prdku moju tesim 🙂
@cara.m ja by som tiez chcela ist s epiduralkou.pri malej som s nou rodilaaa a bolo to supeeer.nič som neciiitila to je pluus,horsie bolo to ze ani kontrakcie nič tak som nevedela kedy mam tlačit.ale pomohli mi,zvalili sa na brucho a vytlačili ju.je to faajn,takee vykupenie,fakt.nechaju ta kym sa otvoriis na polovicu sama,a potom ti to pichnuu,ja ak stihnem určite do toho pojdem,no najskor musim počkat aby sa maličkee otočilo dole hlavickou,zatial si tam vysedava 🙂
ahojte baby no je to tu!!! od zajtra som na PN - termín materskej 6 december a na ultrazvuku mi povedali že malá má už hlavičku v pôrodných cestách....čo ja budem robiť doma... ešte ked aj psychicky sa necítim dobre a sama tu v byte byť... asi ma šlahne.....poradťe čo robiť....
ozaj nezistili ste niktorá že ako to bude s tou zvýšenou materskou či sa to bude týkať aj nás ktoré začíname MD už v decembri??? lebo aj b y sa to malo predlžiť čo by nám pomohlo, nedá sa niekde napísať že kto by na to vedel odpovedať???

@misag23 hlavně lež, já taky ležím a skoro nic nedělám. Jen se sem tam začínám hýbat po bytě. Jsme domluveni s doktorkou, že to trochu zkusím a uvidíme. Včera už jsem dobrala atb, tak uvidíme, jestli to bude ok.
Já si dneska řekla, že si nastrkám do tašky aspoň ty hygienické věci, které mám mít do porodnice, kdyby náhodou, tak ať se na to nezapomene a jak jste na tom vy? Já když jsem jela teď do nemocnice bez těch věcí, měla jsem plnou tašku, tak už mi mohlo být jasné že do porodnice to bude větší problém. Já tam zatím strčila jeden balík poporodních vložek, jeden balík vložek do podprsenky, jeden malý balík plínek, jedny čistící ubrousky, krém na prcku pro malého, toal. papír, kojící podprsenku a mám skoro plnou tašku 😕 😕 😕 Jak tam vměstnám další věci, to je mi teda záhadou. Župan si budu muset vzít stopro zvlášť do igelitky a pak už nevím teda 😒