Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@vera1132 každý den a týden na víc je fajn, ale ideálně je třeba, aby mimča vydržely min. do 34 tt, to už by měly být vyvinuté i plíce a už by se myslím nemusely píchat kortikoidy na uspíšení vývoje. Takže ještě musíme vydržet 2v1 minimálně dva týdny, ideální co nejdýl samozřejmě. Ale prý jsou případy, kdy hrozil předčaný porod a nakonec museli porod vyvolávat po termínu 🙂
tak sem si ted volala k dr,protoze sem ve ctvrtek byla na krevni obraz,pro vysledky a mam hranicni hodnotu ☹ tak budu brat zelezo.snad bude vse ok
@vera1132 @cara.m Já už mám dětskou doktorku vybranou, ale ještě jsem jí nevolala. Máme to tady kousek na sídlišti, tak je to fajn. Sice ji neznám, ale slyšela jsem na ni samou chválu. Zrovna o víkendu jsem koukala, že má i svý internetový stránky a tam ji taky jen chválí. Na stránkách má, že nový pacienty bere, ale taky jí budu muset raději co nejdříve zavolat. I když já mám ještě o něco více času než vy. Termín mám až koncem ledna.
Dneska jdu po obědě na kontrolu, tak jsem zvědavá, co nám paní doktorka řekne. Myslím, že se to maličko zlepšilo, ale křeče pořád cítím.
@cara.m Děkuju. Taky si to myslím, že je to tím, že tam má málo místa, tak pořád někde tlačí 😀 Já jsem zatím přibrala jen 4 kg, ale doktorka mi neříkala, že by to bylo málo. V nějaké knížce jsem četla, že je to ta spodní hranice. Nejsem zrovna nejhubenější, tak jsem ze začátku měla z čeho čerpat 🙂
dnes som si zašla do pľúcnej ambulancie pre pečiatku do tehotenského preukazu, mala som šťastie, vybavila som sa za pár minút 🙂
@tereza79 ahoj, aj ja pijem kavu asi od stvrteho mesiaca jednu denne, ale rozmyslam ze teraz asi mesiac pred porodom prestanem. lebo neviem ako dlho sa od nej cisti organizmus a predsa len na kojenie je lepsie byt bez kavy...ale ak sa moze jedna denne tak to by som ani neprestala, kedze mi chuti dodava energiu a tak... neviete niekto ako to je?
@ellahop Já jsem někde četla, že v těhotenství můžeš klidně i 3 kávy, samozřejmě ne moc silné. Horší je to pak když kojíš, ale že by to vyloženě škodilo, to ne. Jen spíš pak děti špatně spí nebo jsou moc aktivní 🙂 Ale v těhotenství to prý není tak strašné. Já jsem se naučila pít tu celozrunou kávu Caro a moc mi to chutná. Spíš mě teď natahuje, když se napiju normálního Nescafe, které jsem byla zvyklá pít předtím 😀
@vera1132 ja som teraz na PN a od 15 som na materskej. Detsku doktorku budem mat tu istu ako som mala aj ja. Je super, a pri poliklinike sa da aj parkovat.
Aku ste mali hmotnost babatka na ultrazvuku v 30 tyzdni? Ja som mala 1530 g. Myslite ze to nie je vela?
@renatka100 Já jsem sice už ve 31tt, ale na ultravzuk jdu až ve středu, takže zatím vůbec nevím. Ale myslím si, že to není moc 🙂
@renatka100 ja jsem se prave vratila z kontroly v 30tt a prcek váží 1430 g - jsme 29+3 dnes a malý prý odpovída 29+4...
holky kolik jste zatim přibrali ? ja jsem se dneska zděsila při pohledu na váhu ☹ mám 10 kg nahore... byla jsem ted 2 týdny u rodiču a pekne si nás tam vykrmili 😀 uff
@renatka100 určite to nie je veľa, my sme totiž mali 1840g 🙂
@lolelole ja som zatiaľ pribrala 6,5 kg, ale mala som dosť pred tehotenstvom, tak si drobec mal z čoho brať 😀
@lolelole Já už přibrala 11 kg 😀 Před těhu jsem vážila 52 a teď mám 63kg 🙂 Ale vůbec to neřeším....Něco jsem přibrala malinko přes boky, ale jinak je všechno v bříšku, i když moc velké mi nepřipadá, tak fakt nevím, kde těch 11kg je? 🙂 Hlavně ať se má prcek dobře. Moje mamča přibrala u obchou těhu 16kg, takže to vypadá, že já na tom budu stejně. A říkala, že 2 měsíce po porodě, při pohybu kolem nás (hlavně jak už jsem pak byla já i brácha), bylo všechno pryč. Takže hlavně žádný stres 😀
Krasné pondělí všem i když u nás pěkně šedivé 🙂
Mám dotaz od večera mě ani se nedá říct že by bolelo spíš při chůzi pýcha taková ostrost v podbřišku úplně dole ( nad chloupkama 😔 ) jako když nutně velice nutně musíte na záchod , ale nepotřebujete občas to je až tak nepříjemné že se chytám za břicho ☹ Když si lehnu tak tam cítím mimiška a dost silně asi je tak nízko že mě tlačí ? Stalo se to někomu?Radši sem zavolala jestli mohu přijít na kon.,ale co když to nic není zbytečně plaším?Jinak sem zjistila že jsem za 14 dní přibrala 6 kg to jsem nepřibrala ani za 7 m. 🙂 Díky za reakce 🙂
ahojte babky. tak by som si vas rada precitala, ale nie je casu. dufam, ze sa mate dobre. / vramci moznosti/
@janettan to potrebujeme vsetci taku peciatku z plucneho? moj lekar zatial nic nespominal...
@renatka100 @neliq ked som bola na kontrole v 31.t.t., lekar mi povedal, ze maly vazi nieco cez 2 kg. Svokra mi na to povedala, ze to je velmi malo 😒 tak sa ma to trochu dotklo, ale teraz uz vidim, ze to je viac nez dost. celkovo som pribrala zatial 10 kg. mne by uplne stacilo porodit babo okolo 3 kg, aby som si co najmenej vytrpela 🙂

@cara.m tak to je blbé s tým predčasným pôrodom, ale už babo je v podstate dobre vivinuté, TAK by malo byť všetko oki. kebiže dojde skôr, ne?