icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

neliq
11. nov 2010

@tereza79 no veľa veciach je napísané nevhodné pre tehotné, niekedy mám pocit, že už je to na všetkom, asi len tak preventívne 😀 musím aj ja tú Fatru vyskúšať, tiež mám v posledných dňoch poriadnu kyselinu.
@vera1132 tak to je samozrejme, ja by som sa do svojich starých riflí vôbec nezmestila, v poslednom čase neznášam, keď ma niečo čo i len trochu tlačí na brucho. Inak začínam sa v poslednom čase cítiť ako hypochonder - tu ma bolí, tam ma pichá, toto mi, aj toto 😀 😀 😀

kamusek
11. nov 2010

Přeju hezké ránko. Tak se hlásím ze včerejšího sona, všechno je v pořádku, maličké už je trochu výš než minule, tak jsem ráda. Ale doktorka říkala, že to chce ještě tak 14 dní klidnější pohodový režim. Maličké se vrtělo celou dobu, chtěla mi ho ukázat i na 3D ultrazvuku, ale to se jí moc nepovedlo, protože sebou neustále šilo 🙂 A říkala, že to nebude žádný drobeček a to váží v 31.tt 1591g. Ale když tady čtu některé vaše váhy, tak mě to trochu uklidnilo 🙂 A jelikož mi hrozí stále předčasný porod, tak by to myslím bylo okolo 37.tt tak akorát 🙂 Stihla bych to ještě letost 😀
Jinak držím palečky všem, které vyšetření ještě čeká a vy, které máte depky z porodu, tak to chce hlavně klid a pohodu, vždyť ti maličcí uvnitř to všechno cítí 🙂 Vím, že se mi to dobře kecá, když jsem ještě nerodila, ale tohle mě právě naučil můj manžel, který mě vždycky uklidňuje tím, že musím pozitivně myslet 🙂
Příjemný den a pohlaďte bříška 😀

zuzkaro
11. nov 2010

inak my sme mali v 32tt 1920g a len mi doktorka trosku posunula termin na 29.12-5.1. ale vravela, ze babo je v norme :D ja uz tiez pomaly neviem ako mam spat, stale sa len prevlujem a z boku na bok a neviem ako zaspat a maly sa hybe ako sa mu chce ale hlavne, ze sa hybe a vsetko je v poriadku 🙂

vikaki
11. nov 2010

@tereza79 mne dokino hovoril ze sodui a mineralku a celkovo bublinkove veci mam obmedzit,lebo sposobuju zvysenu tvorbu strii a kyseliny=to skor tie malinovky asi lebo obsahuju c vit=kyselinku....Ale ja aj tak obcas pijem mineralky,lebo hlavne pocas tehotenstva mam na ne nenormalnu chut

vikaki
11. nov 2010

@vera1132 to s tymi nohami=taka tazoba ako po maratone mavam aj ja

vikaki
11. nov 2010

@neliq mne sa do rana snivalo,ze sa mi narodil chlapcek,ale uz dost velky ,uz sa ucil chodit a musela som ho krmit precedenou polievkou, a potom ze spadol z postele ale rovno na nohy...take hluposti 🙂 No a 2.sen som mala s mojou dcerou,ze sa pokakala a ja som cely zachod cistila,vsetko ze dochytala a zaspinila.... 😢 Inak tomuto snu som sa potesila,lebo tu sa povrava ze ak vidis v sne "kakanie",nadobudnes vela penazi... 😀

janettan
11. nov 2010

Dnes u dr bolo všetko o.k.. Je dobre otočená, som zatiaľ dobre uzavretá, pribrala som za mesiac 1 kg, tak som so sebou spokojná .... Vždy, keď som bola na ultrazvuku, tak maličká spala, ale dnes v brušku vyvádzala ... Ja ju tak strašne ľúbim 😀

ajkalc
11. nov 2010

@kamusek Ahoj. Mas maly važi v 31tt 1770 gr. Uz teras sa bojim,ako to pojde von. Ale uz som druhorodicka,tak dufam,ze ok.

ajkalc
11. nov 2010

@tereza79 no,mi sme skoro na tom rovnako. Len pri nasich druhorodenych sa zhodneme len na M.

neliq
11. nov 2010

@vikaki hahaha tak teraz už len čakať, odkiaľ tie peniaze prídu 😉

ajkalc
11. nov 2010

@neliq tak ja mam s tym bedrovym klbom rovnako ako ty.ale uz asi tyzden ma boli uz aj rameno. to asi preto,ze neviem spat uz inac,len na pravom boku.asi je uz pretazene.

neliq
11. nov 2010

@ajkalc tak to bolieva aj mňa, tiež spím skoro stále len na jednom boku. Inak sa mi už ani nedá, na chrbte mi býva špatne a drobec je celý posunutý na pravú stranu a keď si na ňu ľahnem, hneď ma odmení poriadnym kopancom 😀

vikaki
11. nov 2010

@ajkalc skumam v tvojom fotoblogu ,ze kolko mas rokov a neviem sa docitat....Si si tiez mala dlhsiu pauzu medzi detickami ako tereza,ze?

ajkalc
11. nov 2010

@vikaki Uz som to nastavila.Myslim ten vek. Ked som minule vkladala foto z 3D sona,tak som vek asi omylom zrusila. A pauzu sme si dali. A vobec to nelutujem. Aj Kubko bol naplanovany. Otehotneli sme az po svatbe. Bola 4.11 a maly sa narodil 4.8. Presne,ako keby sme ho urobili na svadobnu noc.

vikaki
11. nov 2010

@ajkalc vidim ze sme v tom istom veku....ja som si so svadbou pockala 7 rokov...dlho sme spolu chodili a az v 27 sme sa brali...prve dieta sme mali v 28......sranda aj moje rovesnicky uz maju velke deti, ja som s tym cakala,inak tiez som to neolutovala...

albao
11. nov 2010

😕 ake velke deticky mate! Hanicka mala 1540g v 30tt+3, a zodpovedala vahou na 30tt+4 🙂

ajkalc
11. nov 2010

@albao Krasne meno mate vybrate. My kebyze cakame dievcatko,tak sme sa rozhodovali medzi Zuzanka, Hanka, Natalka. No,ale zas chlap. Ale uz sa ho neviem dockat. Najradsej by som ho uz teraz "vydurila" von..... 😀

albao
11. nov 2010

@ajkalc ano? Uz by si chcela rodit? Ja sa praveze na to este necitim. Este len idem na predporodny kurz 😀 Ani porodnicu a porodnika som si nevybrala. Ani vecicky nemam nachystane. Ja len dufam, ze jej je tam dostatocne dobre a nepoponahla sa pred vianocami 😅 😀

ajkalc
11. nov 2010

@albao ja nechodim na ziadne predporodne.aj ma zdrbala vcera sestricka,ze preco nechodim.ale ja uz jeden porod mam za sebou,tak naco.a nakupene mam uz komplet vsetko pre maleho.aj kocik.len pre mna este take prkotiny ako odsavacku,vlozky do podrpsenky.inac som uz vychystana.este by som chcela v roku 2010 porodit.ale to je len moje zelanie.uvidim ako sa bude chciet Maxikovi.a u nas je jedny porodnica,tak nevyberam 😉 a lekara tiez nevolam.mam kamaratky por.asistentky,tak to podla mna postacuje.ked tam budu oni,tak v pohode.a bude tam aj manzel.

zuzkaro
11. nov 2010

@albao neboj vsetko stihas, ja sa tiez nikam neponahlam, par veci uz mam (podedena po pribuznych, takze treba ich oprat), ale kocik este nemam a ani veci do porodnice, sak naco casu dost 🙂 a my mame tiez len jednu porodnicu tak to neriesim ani porodnika sak dako bolo, dako bude nie :D

tereza79
11. nov 2010

@ajkalc tehotenstvo by malo byť povinne skrátené na polovicu,aj mne už je dlho stále, šomrem už mi kamarátky vravia, že za to že stále šomrem, tak budem ako do prieku aspoň dva ťýždne prenášať 😀 😀 😀 dúfam nie...

albao
11. nov 2010

@ajkalc ja by som chcela rodit v malej porodnici, ale v BA vsetky male zrusili 😠 A mamicky to stve, ale co narobime. Takze clovek si moze vybrat len medzi obrovskymi nemocnicami, kde po chodbach stretne vsetky mozne najtazsie pripady chorob zo SR a medzi nimi ma behat s miminkom. A o porodnej miestnosti ani nehovorim, to je tam naraz niekolko mamiciek, jedna druhu prekrikuje a popred ich roztiahnute nohy chodia ludia (lekari, sestry, upratovacky, studenti mediciny, ...). Takze ani trocha intimity 😠 V Blave je dost dost hrozne a uz pocuvam viacere, co radsej idu do Dunajskej Stredy, alebo do Rakuska 😀

janettan
11. nov 2010

@albao my máme len jednu pôrodnicu v Čadci, takže nemám veľký výber ... pozerala som ju na internete a pred nedávnom ju rekonštuovali, všetko je tam nové .... dúfam, že sa tam bude aj dobre rodiť 😕

albao
11. nov 2010

@janettan Tak to mas vyborne! Ja mam taky dojem, ze male porodnice su take milsie. Maju tam niekolko rodiciek a menej stresu a tak je to prijemnejsie. Keby som mala moznost, vyberiem si malu porodnicu. 😉

albao
11. nov 2010

Idete niekto skusat latkove plienky? A hned od zaciatku, ci az neskor? Ja nad tym uvazujem, ale zatial len teoreticky 😀 Bojim sa, ze na prve tyzdne by toho bolo privela.

tereza79
11. nov 2010

ja som si kúpila pampersky len do pôrodnice,inak mám nakúpené obyčajné plienky zatiaľ 62ks potom uvidím či budú stačiťchcem ich aspoň do roka,myslím že je to lepšie ako umelina aj pre tú riťku,viem že to budem musieť žehliť ale veď to niesú košele 😀 😀 😀 pri prvom som to tiež tak robila nie kôli šetreniu ale jeho zadku a stíhala som všetko 😅 každý ako chce...

peach
11. nov 2010

@albao ja tiez idem na latkovky, nakupila som rozne druhy a znacky z ekoplienok. je aj tema latkovky, tie som si studovala a brala rady, aj sa na to tesim. a ani sa nezehlia

vikaki
11. nov 2010

@tereza79 v nemecku dokonca existuje servis,ktory spinave bavlnene plienky vyzdvyhne,vycisti,ozehli a donesie naspat do domu 😀 .....ja som ale asi dost pohodlna ,nechcelo by sa mi s tym babrat a tak budem urcite pouzivat len jednorazove...Vsak aj my nosime pocas menstruacie kupovane vlozky...nie ako kedysi handricky

albao
11. nov 2010

@tereza79 vsak prave preto ma to motivuje, aby prdelka dychala a nezcervenala 😉

@peach no ja som si zatial stihla poprecitat fotoblogy co baby z Latkoviek porobili a idem objednavat. Kupovala si aj tie uz tvarovane s vkladackami alebo zatial len stvorce? Ja mam zatial doma asi 18 stvorcov, urcite musim este vela dokupit len neviem ci mam uz rovno kupit aj tie jednoduchsie, alebo len stvorcove

renatka100
11. nov 2010

@vikaki suhlasim s tebou, myslim ze uz nezijeme v casoch nasich mam a preco si zivot neulahcit ked je to mozne. Ja som teraz kupila nove pampersky premium a fixies a tie su tak jemne, ze ani mne, co som velmi citliva by nevadili. Na SLovensku sa vsak predavaju v polsku vyrobene a to je uplne ine ako tie co maju v Rakusku, prip. v Cechach. V Rakusku su plienky o 1/4 lacnejsie ako u nas, podobne ako aj ine veci. Teraz sme objednali autosedacku z ceskeho internetoveho obchodu - Je o 35 Eur lacnejsia ako na Slovensku a dovoz je zdarma. Maju tam na niektore detske veci 10% DPH tak to je ten rozdiel.