icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sonka31
15. nov 2010

@vikaki My byvame sami. Tak Ty si tam uz dlho, my budeme mat tento vikend len prve vyrocie, ja som si este nezvykla. Na jazyk, na system zivota, ale zase som stastna s manzelom. Uvidime, ako to bude, ked bude dieta. Musim makat na franine, zdaleka ju neviem tak dobre ako anglinu, no a do mojho intenzivneho vzdelavania mi skocilo rizikove tehotenstvo od zac. 6. mesiaca :( Ako si sa Ty trapila s grectinou?

albao
15. nov 2010

@cinamon7 No snad ta nechaju rodit normalne, mnohi este stale nutia do CR potom aj pri druhom, ale mne osobne sa zda klasika lepsia. Ja si porodnicu este stale len vyberam. Uz su v uzkom vybere len dve 😀

kykymora
15. nov 2010

@neliq Ahoj, ja som tiez chcela tantum verde (radsej som si ho chcela kupit skor, ak ma zacne hrdlo boliet, lebo ked si nic nedam tak uz bude neskoro a vyriesia to iba antibiotika. Teta v lekarni mi neodporucila, a dala mi bioparox - tento mam tiez odskusany, je to sprej a zabera rovnako dobre ako tantum. Rozdiel je iba v tom, ze tantum ti "umrtvi" hrdlo a chvilu necitis 🙂

cufinka
15. nov 2010

@petulke no já už i pleny mám zasebou 😀 ale mám jich 16 tak doufám že budou stačit 🙂 no byl to záhul 😀

sjussi
15. nov 2010

@monulik0209 ja kdyz sem byla u dr na kontrole ve 31tt tak mi rekla ze maly je sice hlavickou dolu(ikdyz ne jeste uplne)ale ze se jeste klidne muze pretocit,ze ma cas,tak se neboj mala se urco umoudri a pretoci se 🙂
@cufinka ja jich mam skoro 30 ale ja myslim ze pokud je budes pouzivat jen na ublinkavani,kojeni atd. tak budou stacit,maximalne jeste prikoupis 🙂

ellahop
15. nov 2010

dnes dobra sprava. babatko je ok, a aj moja sestra je tehotna... len na zaciatku ale supeeeeeeeer

neliq
15. nov 2010

@kykymora ja som zas na bioparox alergická, síce sa tomu každý čuduje, pretože je to len sprej, ale krčná na mňa pozerala ako na vraha, ked som jej zahlásila, že som nan alergická. Pomaly ma obvinila, že klamem. Našťastiemoja obvodná to chápe, lebo aj jej dcéra je naň alergická, takže mi zostalo vtedy len to tamtum verde :D

tereza79
15. nov 2010

ak ste choré treba si kúpiť morskú soľ do nosa, alebo sa napariť nad slanou vodou s uterákom na hlave keď máte upchatý nos,poprípade sa dá potiahnuť do nosa slaná voda najprv jednou dierkou potom druhou,je to síce hnusné,ale účinné a neškodí to dieťatku,keď ma bolí hrdlo tak si dám zohriť mlieko do toho roztopiť obyčajné maslo a med,tak to horúce vypiť aj to pomáha a je to lepšie ako tabletka 😀 😀 🙂

kinsli
15. nov 2010

holky mě když bolelo v krku tak jsem si koupila v lékárně PROPOLKI je to něco na způsob Strepsils, ale můžou se v těhu. Fakt mi zabraly brzy tak po cca 2 dnech 🙂

janettan
15. nov 2010

@ellahop teším sa s Tebou ... Ja by som bola tiež rada, keby aj moja sestra čakala druhé dieťa, už som jej to aj hovorila, že by nám to spolu rýchlo ubehlo, chodili by sme spolu kočíkovať, lebo býva len 2 km od nás .... snáď sa im zadarí 😉

janettan
15. nov 2010

ja som bola dnes nakupovať s manželom a so zoznamom v lekárni ... sama by som to určite neodniesla ... ale som spokojná, že mám už aspoň " niečo" ... 🙂

kykymora
15. nov 2010

@neliq aha, no mne teta v lekárni ešte poradila, že ak bioparox nezaberie (ale to viem že zaberie) tak je ešte nejaký preventan quattro a to určite zaberie. Zloženie neviem 😀 ešte som to nemala. Ale to tantum mi zatrhla hneď 🙂

monik1
15. nov 2010

Ahoj holky, mám dotaz ohledně toho tvrdnutí břicha.... poslední dny se mi buď malý tak blbě hýbe v břiše - že se asi vyšpulí zadečkem a mi se na břiše udělá tvrdší místo (ale ne jako kámen), tak nevím jestli je to to tvrdnutí nebo ne... občas to zabolí, ale spíš mi připadá, že se tam tak nakroutí, že se mi vyšpulí na tu přední stranu... no, nevím, zda mě chápete, moc to neumím popsat/poznat, co to je... Kamarádka, co měla tvrdnutí břicha říkala, že je to fakt jak kámen, což já teda nemám jak kámen... Nevíte některá co s tím? 😅 😕 děkujii 😉

cara.m
15. nov 2010

@monik1 to tvrdnutí je fakt jako kámen a cítíš to po celém břiše. Jinak mi poslední dobou malý taky vyšpuluje zadek 🙂 Udělá mi bouli na pravé straně břicha a někdy co tam vytvoří mě fakt rozesměje 😀

albao
15. nov 2010

@monik1 aj mne to malicka robi 😀 Vystrci zadocek alebo paticku a ja mam na bruchu tvrdy hrbol 😅

monik1
15. nov 2010

@cara.m děkuji, no ten můj malý mi zas jezdí kolínkama na pravé straně, to je hrozně krásné 😵 Ale když mě některé ty "pohyby nebo tvrdnutí" začly sem tam bolet, tak jsem nad tím začla přemýšlet, co to je... 😲 tak pokud to není jak kámen, tak se to budu snažit vypustit z hlavy, děkujii 😉

cara.m
15. nov 2010

@monik1 mě to taky sem tam zabolí, ale většinou je to tehdy, když je moc vypoulený a fakt mi to břicho natahuje. Už jsou velicí, není se čemu divit 😉

monik1
15. nov 2010

@albao @cara.m no asi to fakt bude ono, k Dr. jdu až 1.12., tak snad nebudu muset dříve. Taky si myslím, že už se tam tak roztahuje... Ale vím, že hodně z vás to tvrdnutí mělo, tak jsem nevěděla jestli je to ono nebo nee.. 😔

vikaki
15. nov 2010

babbky ja dnes nie som voobec ok,naobed som mala TK 140/90 a pred pol hodinou 200/100,som myslela ze dostanem infarkt....manzel utekal do obchodu pre pomarance,vypila som za pohar stavy a zjedla cesnak...za 5 min.zas pomeram

luuca1
15. nov 2010

@vikaki no ahoj moja ja sóm dnes na tom bola tak isto...varím ti obed a skoro som odpadla uplne tlaky na hrudi a mám to aj teraz ešte som trochu žehlila a vešala prádlo a teraz lapam po dychu....

cara.m
15. nov 2010

@vikaki pokud Ti ten tlak neklesne, zajdi se ukázat na pohotovost raději

vikaki
15. nov 2010

@luuca1 ja som si prave premerala tlak a 140/80 😝 fuuj uz som sa zlakla....ale uz je dobre,zajtra zas nebudem solit pre istotu a nic sladke

vikaki
15. nov 2010

@cara.m ja som skoro cele leto mavala okolo 180 od tych horucav......ale sama som si na vine,dala som si na vereru hranolky a riadne som ich osolila...uz bolo 2 tyzdne dobre,som si davala pozor co jem,,,,,ale dnes som to prehnala s tou solou...a dotoho ma dnes aj mala poriadne vytocila

luuca1
15. nov 2010

@vikaki mi s priateľom nemáme tlakomer takže ja si meriam tlak len ked idem k mamine,.... mna skor vždy vydesí ten pulz že 110 tlak mám 114/68 a pod.... takže v poho

vikaki
15. nov 2010

@luuca1 a co ti na ten pulz povedal doktor?,,,,,,,,,,,moj gynekolog vie,ze mam stale zvyseny tlaka vraj si mam davat pozor co jem....nemam solit,ziadne zivocisne tuky,obmedzit cukor......no 2 tyzdne jak mi bolo lepsie a nemala som tlak,som si asi myslela ze uz je po probleme...ale figu..len co zjem nieco slane=hned mi tlak stupa.....este ma aj pia dnes vytocila...ale tera som si dala pre istotu 2 magnezka,lebo som sa fakt uz zlakla

blondi2
15. nov 2010

ja take stavy, ze mi je na odpadnutie a tlak na hrudi mavam nie po slanom, ale naopak, ked si dam nieco sladke. A sladkemu je niekedy tak tazko odolat....

kamusek
15. nov 2010

@monik1 ahojky Moni! Jojo, to mi maličké taky dělá. Včera jsme se s manžou večer nasmáli. Asi se tam nacpal bříškem, protože bylo úplně znatelně vidět, jak buší srdíčko, byla to sranda 🙂 Taky se mi furt cpe na pravou stranu. To ale prý fakt tvrdnutí není....

misag23
15. nov 2010

Holky mám to taky tak a nejvíce ho cítím na pravé straně. Zrovna včera večer se tam pěkně natlačil 🙂

sova33
15. nov 2010

@monik1 Ahoj, potvrzuji, co už bylo řečeno. Já mívám tvrdnutí a to je opravdu celé břicho jako kámen a úplně se mi jako stáhne. To, co jsi popisovala, dělá naše mrně taky, nedokážu říct, co přesně vystrkuje, ale na břiše je to pak vidět nebo cítit jako tvrdé boule 🙂
Jinak jsme byli dneska na kontrole, všechno je prý OK, máme 1664 gramů a hlavičkou už jsme dole.

sova33
15. nov 2010

A dodávám, že dneska se přišel kouknout i vyjukaný otec 😀 Viděli jsme mimčo ze všech stran, jenom mezi nožky jsme mu nekoukali. Když už jsme to vydrželi až doteď ...