Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
ďakujem
som z toho jeleň som zvedava čo povie doktor na to. ☹
@jerryjanka nebud smutna 😉
doktor, nech si hovori co chce , ty uz nejaky ten mesiac vydrzis a porodis a s porodom pojdem prec aj zvyseny cukor..a uz sa budes tesit len z malinkej.
@jerryjanka jaaaaaaaj tak ano sestricky sa vedia tvarit..tvoj glykemia nie je idealna ale nie je to katastrofa..ja som mavala podobne...a skoncilo to dietou...nic hrozne
@albao no normalne som v 31t+2 dni,ale podla doktorky sme o tyzden popredu tak 32+2
@sjussi no ved aj ja sa spolieham na to,ze hadam sa malicka otoci a budem rodit normalne
@peach no ved hadam dostanu tie nase deticky rozum 🙂
babule jedna mala otazocka 🙂 ... uz ste riesili, ci budete rodit normalne, alebo s epi? ja sa akosi neviem rozhodnut 😒 ... vy ste na tom ako?
@vikaki opuchy zatial nastastie vobec nemam, len mi byva strasne zle. niekedy len tak samo od seba a niekedy po tom sladkom. A dnes rano som sa este aj riadne vytocila, tak som myslela ze uz fakt skolabujem. Ide o to, ze sme zacali stavat dom a otec nam chce pomoct. to by bolo pekne, ale on nam "pomaha" cez telefon, nakolko je medzi nami 50 km a tak vzdy vola a pyta sa co sa dnes robilo, ako sa to spravilo a tak a ked je to nahodou inac ako si to predstavuje on, tak je zle. Manzela zvozi, ze je to zbytocne a cele zle. manzel mu nepovie nic priamo, ale potom sa strasne hneva, ze takuto pomoc nech si necha, nech nam do toho radsej nekafre... a ja sa to snazim potom tlmit. Ale uz sa vazne odhodlavam, ze napisem otcovi mail, len to tiez nie je take jednoduche...
@blondi2 jaaaj, to poznam velmi osobne. Takto aj moj otec "pomaha". Ale jeho dobre mienene rady su 20 rokov stareho data a neaktualizovane 😀 Takze tato tema vzdy skonci hadkou. Ja to uz radsej ani nezacinam, proste poviem, ze neviem co sa robilo a je mi to jedno, lebo mam ine starosti 😉 S muzikom o tom vieme a aj on sa vykruca ako sa da, len nepovedat, co sa ako robilo 😉 Moj otec je to, comu ja hovorim "samo-nasieraci typ" 😀
@albao hm takze vies o com hovorim 🙂 Lenze nemozem povedat, ze otec ma stare poznatky, lebo nedavno postavil par domov. Teraz stavia dom sestre, ktore je ale blizsie ako my. tam travi vsetok svoj volny cas a tou stavbou proste zije. sestra s manzelom ani nevedia ako a stoji im dom. ale toto u nas nehrozi. nam chce pomahat hlavne cez telefon a to manzela potom stve, ked nas zdžube, ze nam to ide pomaly a nerobime veci tak, ako by robil on. je to tazke no. manzel sa mu chysta povedat, ze alebo nech nam pomaha priamo alebo nech si pomoc cez telefon necha, lebo uz je fakt vytoceny. a ja zacinam byt tiez...
@blondi2 no to je tazke. Napriklad moja mama si vie povedat "nebudem sa mladym do toho starat", ale moj otec je dost zafixovany na odovzdavanie dobrych rad a zda sa ze aj tvoj. Mozno len ma vycitky, ze jednej sestre tak pomohol a vam nemoze, a chce to aspon nejak dobehnut. Takto vam ale iba pridava starosti. 😒 To si treba len vyrozpravat s nim, ale velmi jemne, vieme aki su chlapi jesitni 😉
@albao nooo, ja by som si tiez radsej zaplatila vanu, ale tu u nas na Zahori, je to s porodnicami dost biedne ☹ ziadne nadstandardne moznosti a preto riesim epi a mam z toho celeho zmiesane pocity
@kamusek aj ja idem rodit prvy krat a mozno aj preto tolko stresu, ze neviem co ma caka a hlavne ako zvladnem bolest
@blondi2 tak to by som si nemyslela, ze v NR je problem s epi, to asi vazne ak chces rodit troska pohodlnejsie, je lepsie ist do BA, len keby bolo lepsie moznosti dochazky
...idem teda rozmyslat dalej, ked sa rozhodnem dam vediet 🙂
No mi říkala kamarádka, že v tu chvíli mi bude vše jedno a budu chtít úlevu. Že ona si ji nakonec nechala píchnout a že to pak to bylo osvobození. Takže nevím, uvidím, ale pokud mi bude moct ulevit, tak na ni kývnu.
už sa nám to kráti... u mna sa prave rozhodlo že malinka pride na svet cisarskym...takže ani som nestihla premyšlať že či s epi alebo bez 🙂
tak uz mame konecne domluvenou i detskou dr,ale ze mi to trvalo nez sem se dokopala k tomu abych k ni zasla 😀 a zaroven sem zjistila peknou vec 😒 skoro se nevlezu do bot asi si budu muset koupit nejake vetsi 😖
@blondi2 poznam to tiez,ale nastastie na slovensko chodime len raz za 2 roky.. ☹ .moj tatko je invalid a nemoze velmi telesne pracovat....Ked sme tam,pomaha mu moj muz,naposledy so stavbou muriku na zahradke....esteze manzel nevie slovensky,lebo by to urcite skoncilo hadkou,moj ocko totiz len diriguje a moc si neda poradit.....V tvojom pripade je to horsie,lebo ste neustale ,aj ked 50 km,ale predsa blizko.......Ja by som skor asi viacmenej nedvyhala telefony,ked vies,ze zas bude s ocinom stres.....myslim si,ze ak by si mu poslala mail,mohol by sa rychlo urazit....Este k tomu teraz ked ti hraju hormony...,mozno ze by si to vyjadrila nejak nechtiac moc vasnivo...tak aby sa ocko nenahneval
@matula00 já taky jo, kámoška říkala, že jí se ptali až při porodu, že přinesli lejstra, které byly potřeba a bylo tam plno věcí co se může stát atd. ale že je to pro jistotu a že v tu chvíli jí to bylo jedno, že ta vidina že bude lépe byla prvotní. Takže já se pak rozhodnu při porodu, ale v záloze ji mít budu.
@neliq pravda...som rada že teda je všetučko ok zatiaľ, a v podstate som oveľa pokojnejšia, len teraz zasa rozmýšlam, že ako to bude na tom cisarskom... 🙂 a inak teba to čaká aj skor, ked tak pozerám... podla mna uvidíš alebo teda pocítiš... ked to príde sa vtedy podla situacie a vlastnych pocitov rozhodneš... vsak vzdy chceme byt mi kinderka v poriadku aj v celku ale aj po rozbaleni 🙂)))
@jerryjanka já si budu dělat celý profil ve čtvrtek, ale cukrovku nemám 🙂 jen ji chtějí 100% vyloučit, byla jsem ale na dnu diabetu a nechala se změřit a cca 45 min. po jídle jsem měla 4,7 mol. Takže paráda.
na papírku bylo napsáno, že norma je 3-6,1 mol.
co jsi jedla před odběrem?? Pokud Ti bude cukr stoupat tak neriskuj, je to fakt o držku ☹
Já s Kačkou měla i 11 mol. s inzulínem ☹ a to bylo jen po 2 rohlíkách a zeleninovém salátu.
ty cukrovkářský děti jsou jednak veliké a hlavně mají ohromné hlavy tak se těžce rodí ☹
Kačka pak musela po produ na trnsfuzi, takže je fakt lepší přežít ty 2 měsíce na dietě.
holky já o epi nikdy neuvažovala, ani se mě u Kačenky nikdo neptal. Ale co říkala kámoška tak, že se píchá při otevření na 6 prstů. Což u mě ani nebylo, já měla 3 cm a při další kontrole už 8 cm.
mate uz kupene podprsenky na kojenie? mam to v zozname do porodnice, ale netusim podla akej velkosti si ju mam kupit. podla aktualnej velkosti asi nie, ked sa potom prsia este naleju, nie? neviete ako to je?

@jerryjanka Glykémie mmol/l (zdravý človek) mmol/l (diabetik)
Nalačno a pred jedlom 7,0
Dve hodiny po jedle 11,1 to je u diabetika............... u normalneho cloveka je 6 na lacno a 7,8 dve hodiny po jedle