icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vikaki
25. nov 2010

@misag23 babky a ja uz si ani zadok z predu utret nemozem

neliq
25. nov 2010

@vikaki veď hej, aj keď ocino ani sám nevie za čo, ale bodaj by tam zhnil, teda neprajem nikomu nič zlé, ale takýmto sa dobré priať ani nedá

neliq
25. nov 2010

@vikaki hh tak s tým mám problém už zopár týždňov, nehovoriac, že vytáčať sa dozadu tiež nie je žiadna lahôdka 😀 😀 😀

vikaki
25. nov 2010

@neliq ja tentokrat nemam velke strie,lebo mam mensie brucho ako pri prvom porode...ale asi zalezi aj od toho cim natieras...ja som v 1.tehu pouzivala special krem pre tehotne na strie a nepomohlo,teraz natieram obycajnym bebe telovym mliekom a zda sa mi ze je to lepsie ako hocico ine

neliq
25. nov 2010

@vikaki hmm tak to som sa asi mala skôr opýtať, lebo presne som si kúpila krém v lekárni pre tehotné, asi vyskúšam nejaké telové mlieko na suchú pokožku, alebo niečo také, lebo bebe som u nás nikde nevidela

misag23
25. nov 2010

@vikaki @neliq Jj, to taky znám 😀 Jinak břicho zatím popraskaný nemám, mažu pravidelně každý večer, ale koukala jsem, že mám pár prasklinek na bocích ☹

sova33
25. nov 2010

@misag23 Jo, moje doktorka mi o tom ještě ani neřekla, ale na kontrolu jdu v pokdělí, tak si myslím, že mi to asi napíše. Já jsem tam vždycky tak mimo, že se na polovinu věcí ani nezeptám ☹

cara.m
25. nov 2010

@vikaki
@neliq tak jsem ráda, že ten problém nemám sama 😀 😀 😀 a s tím vytáčením dozadu je to ještě horší 😀 😀 😀 😀 😀 😀

vikaki
25. nov 2010

@neliq to bebe som myslela ako babatkovse telove mliecko=na citlivu pokozku,nieco ako batole

vikaki
25. nov 2010

@misag23 ja mam aj na bokoch,chrbte a prsiach=z prveho tehu este

misag23
25. nov 2010

@sova33 Taky se chci vždycky zeptat na tolik věcí, že na půlku zapomenu 😉 Podle tvýho termínu už bys měla pomalu nastupovat a budeš to mít i tak těch 6 týdnů, ne?

vikaki
25. nov 2010

@cara.m no a z postele zichadzam jak 'hovnival"=skarabeus=gulam sa jak chrobacik po prejdenim autom

misag23
25. nov 2010

@vikaki já mažu přímo krémem pro těhotný, je to takový růžový GS Mamastrie, ale asi jsem ze začátku mazala jen břicho a na boky se tak nesoustředila ☹

cara.m
25. nov 2010

@vikaki 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jsem tady dostala záchvat smíchu 😀 😀 😀 😀 😀

vikaki
25. nov 2010

No a dnes ma nastvala svokra,ze ci pojdem na trh...ona si normalne neuvedomuje,ze som uz v 8.mesiaci a nemozem jej furt robit sofera,sak uz nevladzem....teda je riadne bezcitna

vikaki
25. nov 2010

@cara.m moc sa od smiechu nenatriasaj,aby si nam neskoncila v porodnici

cara.m
25. nov 2010

@vikaki snad ne, já už malému věřím, že vydrží tak do poloviny prosince, pak už může 🙂

albao
25. nov 2010

@misag23 mm presne ten isty problem! Vykaslala som sa na boky a uz tam mam zopar strii. Ale brusko je zatial celkom pekne. Ale tiez mam obcas pocit, ze ma v pase roztrhne 😀 😅

vikaki
25. nov 2010

@cara.m bravo,musime sa ucit detickam doverovat uz odteraz,aj ked su este v brusku 🙂

cara.m
25. nov 2010

@vikaki Jasně 😉 vím, že by měl ještě v bříšku vydržet a snažím se o to 🙂 ale říkám si, že kdyby náhodou už chtěl ven, tak snad už by byl v pořádku. Plíce dozrávají prý do 34 tt.

vikaki
25. nov 2010

kuknite aka som krasna...estreze existuju fotomontaze.......uz len james bond mi chyba 😀

vikaki
25. nov 2010

@vikaki to som sa vcera trosku hrajkala s kolazami,chcela som sa konecne vidiet stihla

misag23
25. nov 2010

@albao od té doby, co o nich vím, tak je mažu 2x tolik, ale to už asi nepomůže 😀

vikaki
25. nov 2010

@cara.m no tebe sa to uz krati...ja budem rodit ako jedna z poslednych januaroviek,som teraz z toho popletena,lebo doktor mi vravi ze si to mam zacat ratat skor=podla datumu co ukazuje sono,ale ja si zas na druhej strane hovorim,ze aj ked babo je 2 tyzdne dopredu,je to len koli genetike po otcovi...takze uz neviem,na kedy si mam pocitat ten termin porodu=podla sona alebo podla vypoctu po poslednej menstruacie

albao
25. nov 2010

@misag23 😀 Aj ja mazem ako diva! Dokonca som si postavila olejcek okrem kupelne aj do obyvacky, ale uz je to asi jedno, nezmiznu potvorky! 😀 😝

cara.m
25. nov 2010

@vikaki já četla, že ke konci už utz není směrodatný. Že se to počítá dle MS a nebo dle NT screeningu v prvním trimestru. Když je rozdíl v těch termínech menší než týden, bereš dle MS, když je větší, bereš ten dle utz v 1. trimestru 😉 ale ono si to dítě stejně vybere svůj termín 😉 😀

misag23
25. nov 2010

@vikaki Myslím, že poslední z vás budu já. Mám termín až na konci ledna. Nejdříve mě strašili s předčasným porodem, ale ten je momentálně naštěstí zažehnaný. Podle úterní kontrole je vše v pořádku, i váhově prý odpovídáme 31. týdnu.
Vy už tady všichni budete mít mimča doma a já se ještě budu valit s pupkem 😀

albao
25. nov 2010

@misag23 Tak ja mam termin 2.1., ale mam podobny pocit 😀 Mam dojem akoby vsetkym hrozil predcasny 😅 Ale hlavne, nech si anse miminka vyberu ten spravny termin a nech su zdravucke 😵

misag23
25. nov 2010

@albao Já mám až 27. 1. (ale mám to naplánovaný na 23., abychom slavili narozky společně 😀 ). Ale přesně jak píšeš, hlavně ať se nám všem narodí zdravé a na termínu zas tak nesejde, klidně si raději počkám.

kamusek
25. nov 2010

@misag23 No já jsem měla taky nemocenskou. A 8. týdnu před porodem mi vycházelo na 20. listopadu. No a kontrolu jsem měla naplánovanou na 24. listopadu, tak mi to napsala od toho data. Takže více jak 7 týdnů před porodem. A jsem samozřejmě ráda, protože přesně jak říkáš, ty vycházky byly hrůza. Od 12 do 4. Manžel i mamka chodí z práce o půl 4, takže buď jsem šla někde sama nebo jsem měla smůlu. Teď už můžu kdykoliv. I když bych se měla šetřit...