icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vikaki
25. nov 2010

@albao odloz si to na povianocne sviatky 😀

vikaki
25. nov 2010

babky ja uz to zavrem......necham ,nech sa Pia trosku pohra,tak dovi zajtra

albao
25. nov 2010

@vikaki presne tak, po vianociach uz mozem rodit, na to som psychicky prirpavena 😀
Papaa! Pekny vecer 😉

neliq
25. nov 2010

@vikaki no neviem teda či je to úplne všade, ale na okolí je toho veľa, lebo to sem dodávajú z Veľkých uheriec 😀 ozaj potom daj vedieť o tej holke čo porodila takého veľkého chlapca, sama som zvedavá, že ako to prebehlo 🙂

blondi2
25. nov 2010

@vikaki @neliq no tie automaty su teraz fakt vsade. len pre nas to teraz nie je vhodne, lebo je to nepasterizovane mlieko.

annmarie
25. nov 2010

ked tak pozeram tak ste tu sama januarova 🙂 ja sice nie som v januari, ale zasa moja polovicka je 9.1. (približne vtedy idem na sekciu) a mama zasa 17.1. na kedy mam presne stanoveny termin 🙂

luuca1
25. nov 2010

čaute baby chodíte niektorá na tú psychoprofilaxiu??? ja mám ísť od stredy akurát že mám ešte poslednú dávku železa a presne o 8:00 kedy má začať hodina psychoprofilaxie...tak dúfam že to nebude problém ak jednu hodku zrejme vynechám....

luuca1
25. nov 2010

@annmarie aj ja mám termín 17.1.2010...ako vieš že pôjdeš na sekcii 9.1.2010 kvoli čomu??

annmarie
25. nov 2010

@tereza79 suhlasim s tebou...situacie su rozne a kazdy sme nejaky
@aha1 s tými peniazmi za cisarsky to je taktiez bezne... a vsak u nas si doktori aj za normalnu asistenciu drzo vypytaju vyse 200 €...

annmarie
25. nov 2010

@luuca1 jeee aka nahoda 🙂 ako mama sa strasne tesila ze bude mat darcek k narodeninam a teraz sa pre zmenu tesi moja polovicka 🙂 a na sekciu idem niekedy od toho 5.1. do 10. este presne neviem, a kvoli mojmu mozgu ktory neposlucha musim ist, pretoze tlaky pri normalnej ceste by mi mohli sposobit aj mrtvicu, tak preto :/ ale ako inak pohoda, aspon viem ako a kedy a dokonca mi doktor vravel ze ak sa nebude mala ponahlat aj presny den si mozem vybrat 🙂 ty ides normalne?

misag23
25. nov 2010

@monik1 @vilca Holky, to jsem teda zvědavá, jestli se nám to některý podaří na ty naše narozky 😀
Vložky mám taky Samu a Batist, kupovala jsem je v lékárně, v drogerce myslím ani tyhle nemají. Mám zatím troje balení. Myslíte, že to bude stačit?
Bepanthen jsem ještě nekupovala, ale koukala jsem, že stojí kolem 300,-. Ani nevím, že by něco proplácela pojišťovna. Já mám teda VZP, tak se na to musím zeptat, ale myslím, že tam moc neuspěju.

luuca1
25. nov 2010

@annmarie no zatiaľ mi nepovedali že ako ale asi hej...aj ked neviem pretože ja zase trpím panickou poruchou a to sú také záchvaty strachu, proste ťa hocikedy obleje pot a je ti na odpadnutie takže sa trochu bojím pôrodu a aj ako vydržím čas doňho....pretože ma tieto stavy chytajú aj teraz a nemôžem brať lieky...

ellahop
25. nov 2010

@annmarie u nas je to tak, ze vraj. teda este som tam nebola. ze ked si chces vybrat lekara, tak na porodnici je vyveseny taky plagatik, ze meno lekara, jeho telefon, poplatok je 5000 korun, ked chces anesteziologa tak 3000 korun. a oni ti pridu k porodu kedy chces, aj v noci. kamoskin porodnik tam bol skor nez ona... a to ju chytilo fakt ze okolo tretej v noci.
ja som tuto moznost nevyuzila, kedze ani k jednemu lekarovi nepatrim, a vobec neviem ktory je aky, lebo kolko kamosiek, tolko lekarov, a vraj kazdy je ten naj. tak prvy krat rodim, ze kto pride ten ma reze 😉. a potom sa zariadim, pri druhom... 🙂

ellahop
25. nov 2010

@blondi2 to snad nie? to by sa asi nemohlo predavat...myslim ze by to hygiena nedovolila.

annmarie
25. nov 2010

@luuca1 jemine, no tak to si neni na nicom lepsom...ja tiez nemozem brat lieky na zachvaty, ale dajako som to doteraz vydrzala, tak uz vydrzime aj nadalej, nie? ako ked to skus prekonzultovt s lekarom...alebo uz si aj? a co vravel?

luuca1
25. nov 2010

@annmarie už som nechce aby som brala lieky, a ty čo máš aké záchvaty...teda nechcem sa vypytovať...

annmarie
25. nov 2010

@ellahop mas to celkom dobre vymyslene 🙂 neviem ale zda sa mi to ako blbe takto platit doktorom co je v podstate z ich slubu ich povinnost, nie? volakedy sa tlacili do vacku klobasky a hus ci kacica a teraz si drzo este aj do zoznamu poplatkov, ktore nehradi poistovna daju tuto asistenciu.... a najhorsie je ze niektori si to vypytaju este aj skor... 🙂 a co ked zaplatis a napokon sa ti na hlavu vytoto a odrodi ta dakto uplne cudzi 🙂

elzu
25. nov 2010

@misag23 Ahoj 🙂 ve VZP jsem se ptala (kvůli plavání-kdysi to propláceli), ale oni teď všechny příspěvky na cokoli zrušili prý kvůli tomu, že je krize...snad kromě nějakých vitamínků pro miminko, až se narodí...

annmarie
25. nov 2010

@luuca1 aha, takze len o liekoch se sa bavili, ako moj gynekolog nebral tuto moju diagnozu tak vazne, kym som nesla ku svojej neurologicke, ta mu napisala cetlicek s priebehom a so vsetkym a potom sa hned ku mne zacal spravat inac... a ako trpim epileptickou migrenou, nie je to len obycajne bolenie hlavy a ani este epilepsia, ale moze to do nej vyustit...proste mi nefunguje v mozgu jedna cievka, nejako mi blbne raz za cas krvny obeh v mozgu a z toho mam potom zachvat...to ta tak neskutocne boli hlava az na odpadnutie, trasies sa ako keby si mala zimnicu, mas mdloby, nevnimas okolie, poriadne nevidis, huci ti v usiach, nevies prehltat.... prosto brrrrr nikomu neprajem.

elzu
25. nov 2010

@annmarie 🙂 podle slibu ti musí lékař vždy pomoct, avšak v případě, že chceš nějakého svého vybraného soukromého, tak si za to zaplatíš...taky se mi to zrovna nelíbí, ale je to daň naší doby...na druhou stranu-za lepšího kadeřníka či nehtařku si mnohá žena připlatí nevím kolik a vůbec nikdo se nad tím nepozastaví...

annmarie
25. nov 2010

@elzu to je pravda, a nam asi nezostava nic in len ozaj zaplatit ak chceme aby sa o nas postarali... najviac som sa vsak nasmiala, ked mi znama rozpravala prihodu ked ona rodila... po cisarskom ked sa prebrala bola na izbe este s jednou rodickou...okolo nej sa sestricky len motali a ona chuda nevedela, preco ju ignoruju a preco na nu zazeraju...napokon zistila ze od tej baby sestricky dostali bonbonieru s kavickou,zavolala muzikovi aby to zariadil... a potom uz sestricky aj okolo nej behali 🙂)) ako zaujimave je aj toto...

luuca1
25. nov 2010

@annmarie jažíš moja no tak to máš naozaj zlé...ja tiež túto psychickú chorobu nikomu neprajem len je to častejšie tie záchvaty ...tiež nevnímaš okolie mdloby a pocit že zomrieš, čo ti poviem...teraz kvoli bábätku nechcem brať lieky ale bojím sa že aby ma to nechytilo počas pôrodu.... ale snad nie....ja čakám tiež dievčatko Emmu.. 🙂 🙂 😀

annmarie
25. nov 2010

@luuca1 ako ani tebe to potom nie je med lizat...no skus vydrzat...ja sa toho drzim ze mi povedali,ze po porode sa to mozno zmeni alebo uplne prestane 🙂 a mozno aj u teba...a inak aj ja mam castejsie zachvaty pocas tehu ako som mala pred a lieky nemozem bo su nejake skodlive ci co , takze podobne... a aj ste chceli dievcatko alebo vam to bolo jedno? my sme chceli len aby bolo zdrave a ked sme sa dozvedeli ze to bude baba tak sa muzik strasne tesil 🙂 mi zasa Natálku :D

lavazza
25. nov 2010

@cara.m me uz musel manzel dnes zavazat pohorky co nosim na zimu, nejak sem se nemohla dostat na hacky co sou na zachytnuti tkanicky 😀

elzu
25. nov 2010

@annmarie No, tohle je hrůza...trochu z jiného soudku-na stáži na chíře jsem zažila to, že pán seděl v teplákách a vytahaném triku v čekárně a dvě hodiny čekal na vyšetření vyvrtnutého kotníku, všichni ho předbíhali a doktoři si ho nevšímali, protože si mysleli, že je cigán a že ten si přece může počkat...a když se konečně dostal na řadu a sepsali s ním anamnézu, div se mu nezačali klanět, protože se představil jako Ing. bla bla... Fakt nevím, kam se ztrácí naše lidskost, svědomí a morálka...

annmarie
25. nov 2010

@elzu ty brdo tak to taktiez je zaujimavy pribeh... neviem kam sa strácajú, ale je to hrozné podľa mna...a najhorsie je ze t ludia si to neuvedomuju, kym sa im nieco podobne nestane na vlastnej koze :/

luuca1
25. nov 2010

@annmarie no ja som chcela chlapčeka ale koniec koncom mi to to bolo jedno len aby to bolo zdravé, ale drahý chcel dievčatko...on je na baby zaťažený jednu už má tak on sa veľmi tešil ked sme sa dozvedeli že to bude baba....

blondi2
25. nov 2010

@ellahop ale ano, videla som to aj napisane na automate. som si ista.

annmarie
25. nov 2010

@luuca1 🙂 radost je dolezita a hlavne ak ste zdravi 🙂 moj drahy mi zasa cely cas rozpraval ako chce syna, ako sa narodi na jeho narodeniny a aki budu podobni a ze mibudu potom doma spolocne nervy pilit 🙂 sice je z toho nakoniec dievcatko, ale uz teraz viem ze v tom ostatnom sa trafil- v datume a podobnosti a tusim aj povahe :D :D :D

aha1
25. nov 2010

@annmarie ano oni majú z toho biznis ale je to veľký rozdiel z ohľadom na tých 1600 EUR