icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

majamat
7. dec 2010

@kookaij niektore tehulky maju rychly porod a behanie po byte by to mohlo este urychlit. vcera som citala, ze jedna madarka porodila za 30min. pomahal jej pri tom meteorolog na dochodku, ale ona cakala uz 6 dieta, tak to bolo rachle. dokonca to bol porod KP.
@vikaki za to mozu hormony. ja nemam hemoroidy, ale v lekarni ti urcite poradia. u tehuliek su caste.

vikaki
7. dec 2010

@cufinka
@majamat ,no viem ze tehulky tym trpia,ale urcite zavolam doktorovi a opytam sa ho co mi odporucuje,pretoze by som chcela aby sa to do porodu urcite zlepsilo,,,,,,,no lebo fakt s tym tlacenim pri porode to neni bohvieco,tak aby horsie nebolo...okrem toho aj to nadstrihnutie hradze bude pri tom nebezpecne

neliq
7. dec 2010

@cara.m gratulujem, nech ste čo najskôr doma. A fakt to bol super rýchly pôrod 😀
bože holky, pomaly sa to začína rozbiehať, akurát ja mám pocit, že budem rodiť ešte neskôr ako väčšina z vás a to mám termín ešte v decembri 😀

vikaki
7. dec 2010

@majamat pri mne na izbe lezala jedna ruska a ta prisla a hned porodila.....este sa smiala ze pritlacila prstom na brucho a babo vyletelo....ani ju nenadstrihli......A to mala fakt velkeho chlapceka,bol riadne vlasaty a brckavy ako medved.......a pamatam si,ze ta trubka mrmrala ze ake skarede medvieda porodila 😕

kookaij
7. dec 2010

@majamat no tak za 30 min. by som ani nestihla do pôrodnice,keďže tá je vzdialená 28 km.A tiež ma čaká pôrod KP.,ale svoje už mám zbalené,teraz ešte pre bábätko.

kookaij
7. dec 2010

@vikaki mňa to trápi už asi mesiac aj pri prvom tehotenstve mi to robilo ku koncu,po pôrode to prešlo,mám na to homeopatickú masť,volá sa AVENOC.

luciemar
7. dec 2010

@kookaij Myslela jsem, že když je mimi KP, tak se vede porod císařským řezem, nebo ne? Asi je to všude jinak...

vikaki
7. dec 2010

@kookaij a ako sa ti s tym rodilo? nebala si sa tlacit? Clovece a ty kedy porodis? sak uz si v pokrocilom tyzdni

kamusek
7. dec 2010

@vikaki Jojo, nejlepší na to je dubová kůra (jako gel) nebo dubová kůra jako koupel. Trápí to hodně těhotných, ale po porodu by to mělo zmizet!

vikaki
7. dec 2010

@kamusek ...dubovu koru pouziva aj moj ocko....ale myslim ze tu ju asi nezozeniem......sak kupim daku masticku,len som chcela vediet,ci moze niekto poradit aka je dobra

majamat
7. dec 2010

@vikaki mozes pre istotu informovat aj porodnika. mozno si to aj sam vsimne. popravde by si aj mal, kedze su to vonkajsie hemoroidy.
cudzinkam to nejak ide. ako to robia. 🙂
@neliq ja to tiez nevidim nejak nadejne. CS mam 1. brusko mi nejak viditelne neklesa, aj ked som uz pocitila nejake zmeny. posledne 2-3tt chodim casto v noci na WC a nepali ma tak zaha. mozno sa uz posuva nizsie. ani mi moc netvrdne, aj ked to mozno neviem tak dobre rozoznat. pred 3m. mi tvrdlo brusko a citila som to poriadne. teraz sa mi to zda ine.

@kookaij vsak to bola asi riadna vinimka. ja len dufam, ze som podedila po mame rychle porody. sme traja a vsetci sme boli na svete za 2-3hod. fakt je, ze ja a sestra sme boli malicke.
@luciemar niekde uz pri druhom dietati je normalny porod KP. druhorodickam to ide lepsie, tak preto to tak robia. dost zalezi od porodnice.

monik1
7. dec 2010

@luciemar u nás v porodnici se rodí KP vždy císařem, říkala porodní asistentka...
@kamusek Kamčo, dubovou kůru nám doporučovali po porodu - koupit si intimní mýdlo s dub.kůrou, že to pomáhá scelit ránu 😉

vikaki
7. dec 2010

@majamat ja som tu tiez cudzinka ☹ ale islo mi to nafigu 😒

vilca
7. dec 2010

@vikaki mně na to po prvním porodu rychle pomohla mast Faktu 😉

kookaij
7. dec 2010

@luciemar KP sa rodí väčšinou císarským,ale mne to najskôr vyvolávali normálne,až keď som bola už otvorená na 7 cm,tak sa rozhodli,že to ukončia císarskym,ale teraz mi v pondelok povie,ako pôjdem rodiť,ale povedal,že normálne na 30%,takže až bude plánovať cisársky a ak dovtedy vydržím tak to bude o týždeň skorej než mám termín

majamat
7. dec 2010

@vikaki asi na to maju nejaky recept, ale este sa k tebe nedostal. 😀
tie rychle porody su dost nezvycajne. vacsinou to trva aspon par hodin, ale stava sa, ze zena neciti kontrakcie. moja kamoska tak porodila. teraz caka druhe a ma obavy, ci to pozna, ked to na nu pride.

kookaij
7. dec 2010

@vikaki no rodila som cisárskym,inak nemala som to vždy,len keď sa mi nepodarilo ísť tak 3 dni na WC,potom ku koncu už mi to akosi prešlo.No dúfam,že to ešte aspoň 2 týždne vydržím.

majamat
7. dec 2010

@kookaij ja by som tiez chcela skor. len dufam, ze nebudem prenasat. moj otec a sestra su januarovi a s mm nam vychadzuju rozne zaujimave nahody na cisla, takze je dost mozne, ze si este pockam. ledva sa hybem. jednou z nahod je aj to, ze mame v rovnaky den narodky.

vilca
7. dec 2010

@cara.m moc gratuluju 😵 Musela to být fakt rychlovka jako blázen 😀
Holky, jak to udělat, aby to bylo u nás taky tak rychlý? 😲

vikaki
7. dec 2010

@majamat tak to ja mam skor opacny problem,mne praskla voda a kontrakcie este ani na druhy den nikde ☹ Ani behanie po schodoch nepomohlo a to som slapala skoro pol dna....museli mi dat 2 vyvolavacky

neliq
7. dec 2010

@majamat mne bruško klesá strašne pomaly, skoro mám pocit že vôbec a naopak mne začalo posledné dni bývať strašne zle od žalúdku, tak neviem, čo sa deje 😒

kamusek
7. dec 2010

@vilca Tu taky mamka používá, ale dívala jsem se a je tam napsané, že těhotné by ji neměli používat.

vilca
7. dec 2010

Holky, už máte zabalené dárky? Já se na to chystám dneska 😵 A kupujete pod stromeček i něco pro mimi, i když se narodí až v lednu? 🙂

vikaki
7. dec 2010

@vilca ..ja som prave volala doktorovi a ten mi povedal,ze ak to nejak moc neboli,mam len umyvat studenou vodou....ak sa bolest dostavi=mam si natret PROKTOSINALAR-om......tak zatial skusim len tu vodu a uvidim

vikaki
7. dec 2010

@vilca my sa chystame dnes na nakupy,ak skonci Kyriako skoro v praci ovsem...uvidime

vilca
7. dec 2010

@vikaki už jdu číst 🙂
@kamusek aha, tak to je možné, já jsem to používala až po porodu...
To mi připomnělo, že včera se mě Dr. ptala, co beru na to nachlazení...řekla jsem, že jen Paralen...no a ona že Paralen můžu, ale lepší je pro mě Acylpyrin...tak jsem ho dneska koupila, mrknu do příbalového letáčku a tam "není vhodné pro ženy v posledních 3 měsících těhotenství"...tak jsem z toho jelen 😨

kookaij
7. dec 2010

@majamat ja by som práveže skôr ani nechcela,termín mám 4.1. a ja by som chcela aby to bolo 3.1.,lebo ja som narodená tiež 3 ale až v lete.,ale keď mi naplánuje cisarský podľa pondelkovej kontroly,tak hovoril,že by sme to urobili medzi sviatkami.

neliq
7. dec 2010

@vikaki no tak niektoré rady asi vyskúšam 🙂 ozaj by som to mala rada za sebou skôr ako na silvestra 🙂

skubanekka
7. dec 2010

Cara.m moc velké gratulace!! Koukám, že to přemlouvání moc nepomohlo, prostě Adámek si prosadil svou!.o) Buďte hlavně oba moc zdraví!!!