icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lavazza
16. dec 2010

Ty jo holky, malej nějak vyvádí, snad se nic neděje.Je nějak moc aktivní v tom břiše.

brego
16. dec 2010

@neposedna Moc přeju, ať je prcek po narození v pořádku a srdíčko tluče, tak jak má. Jak říkají holky, je lepší to vědět dopředu, připravit se psychicky a vědět, že bude v těch nejlepších rukou. A kojení se určitě taky rozjede, hlavně když ti někdo pomůže. Držím pěsti!

neposedna
16. dec 2010

dakujem babule, ste velmi zlate!!!! tie slova podpory a utechy su na nezalatenie!!!! urcite, ze som spokojnesia, ze viem o moznej komlikacii dopredu, len ten "sok" som musela chvilu predychavat... 🙂 🙂 🙂 manzel asi nebude moct byt pri nas, ale to sa nejak spravi.... proste neda sa vsetko ☹ ☹ ☹ ale urcite to zvladneme!!!! este raz VELKA VDAKA!!!

brego
16. dec 2010

Dneska mi dorazila tahle nádherná knížka od Anny Geddes, tak do ní budem zaznamenávat přelomové okamžiky prďolky. Mám moc ráda její fotky. Taky pořizujete podobné "památníčky"???

zuzkaro
16. dec 2010

@neposedna tak to mi je luto, ale verim, ze malej sa to rychlo zlepsi a obe budete potom skoro spolu a hlavne sa malicka rychlo uzdravi, neboj urcite to bude v poriadku 🙂

sova33
16. dec 2010

@brego Já už takovou knihu mám od června, dostala jsem ji od svých žaček na konci školního roku 🙂 To byla jedna z prvních věcí, kterou jsme měli pro mimčo pořízenou 😀

brego
16. dec 2010

@sova33 Je moc krásná, já jsem se do ní úplně zamilovala. Není to jako ty památníčky, co jsme měli my před 30 lety 🙂

lolittka
16. dec 2010

ahojte babenky, aj Vy mávate hnačky?..ja skoro celé tehotenstvo, a odkedy beriem na železo Tardyferon, je to už pomaly len hnačka čo mi produkuje črievko.. 😉 a vraj Tardyferon skôr zapeká..tak ja teda neviem.. 😒

neliq
17. dec 2010

@vikaki ja mám popraskané pery skoro od začiatku tehu a to som pred tým nikdy s tým problémy nemala, ale vraj pri chudokrvnosti zvyknú kútiky praskať a ja som chudokrvná skoro celé tehu. Mastím to všetkým možným, minula som už niekoľko balzamov na pery, ale kútiky mám stále. Najmä, keď chcem zjesť napr. jablko, skoro plačem, ako to bolí.

@neposedna určite je lepšie, keď to viete takto do predu a určite sa o malú dobre postarajú a ked budete potom doma, po čase si už ani nespomenieš, čo tomu predchádzalo. Držím palce 🙂

kamusek
17. dec 2010

@neliq @vikaki Holky, mě pomohlo na koutky Oscilococsinum, je to homeo a opravdu to zabralo, poradila mi to paní v lékárně. A myslím, že existuje víc homeopatik co jsou na koutky určené. Tak zkuste 🙂

janettan
17. dec 2010

@brego ja mám tiež takú podobnú knihu a už som do nej kreslila rodokmeň, lepila obrázky z ultrazvuku, fotky, ako rástla v brušku ..... myslím si, že to bude pekná spomienka nie len pre mňa, ale aj pre malú Tatianku, keď bude staršia

neliq
17. dec 2010

@kamusek hmm tak to som neskúšala, dúfam, že sa to po pôrode dá do normálu a pokial nie, tak to homeo vyskúšam 🙂

janettan
17. dec 2010

@luciemar ešte raz blahoželám ...., nech ste obaja o.k. a čoskoro doma 🙂 pekne si opísala pôrod, každý prebieha rovnako, ale zároveň je každý aj iný, niečim výnimočný .... ale máš to už za sebou a čakajú vás sviatky s bábätkom 😀 ....

vilca
17. dec 2010

Dobré ráno 🙂
Holky, dneska jsem se ¨moc nevyspala... Evička je od pondělí nemocná, má rýmu a kašel. Od Dr. dostala nějaké kapky na kašel a do nosu, ale asi se jí to teprve teď nějak rozjíždí, protože v noci měla takový záchvaty kašle, že jsem myslela, že s ní budeme muset na pohotovost...Třeba 20 minut kašlala bez přestání, pak už z toho byla úplně vysílená... Manžel se odstěhoval do obýváku, protože brzy vstával do práce... Tak jsem si říkala, že nevím, jak to budu zvládat, když bude mimi na světě a Evička bude v noci vyžadovat taky pozornost... No nějak to budeme muset zvládnout... 😅

monik1
17. dec 2010

@luciemar taky ještě jednou moc gratuluju, ať už je ta žloutenka za vámi a jste doma 😉 těším se na foto 😉
No a s tím odtokem plodové vody po kapkách, to je teda drsné... Když má někdo vodový výtok celé těhu, vždy mi dělá test zda je to plodovka, nikdy nebyla... No, z toho jsem trochu vystrašná ☹ Kontrolu mám zas až 29.12.

Holky, prý jsou pak i nějaké homeopatika dobré na kojení, nemáte zkušenost? 😉

janettan
17. dec 2010

@lavazza včera boli naše deti asi nejako výnimočne aktívne ( teda ak sa u teba večer už nič viac neudialo) .... Keď som večerala, tak ma malá tak bolestivo kopkala, že som si nemohla nájsť vhodnú polohu sedenia pri stole a aj keď som si potom ľahla, tak mi stále tlačila na močový mechúr, musela som celý večer behať na WC

annmarie
17. dec 2010

@luciemar velke gratulacie a coskory prichod domov prajem 🙂

annmarie
17. dec 2010

dobre rano baby! ani ja som sa moc nevyspala, teda najvacsi problem bolo zaspat, pretoze malinka mala vcera asi taktiez party v bruchu 😀 😀 😀 a potom ma zasa tlacila na mocovy tak som behala celu noc hore dolu...uz som aj rozmyslala ze si usteliem na zachode 😀

stanulka551
17. dec 2010

Ahojte, ako je to s klesanim bruska pred porodom??? Ja nemam pocit ze by mi nejako kleslo, je to vzdy pravidlo ze brusko pred porodom klesne???

albao
17. dec 2010

@stanulka551 Ty si uz druhorodicka, tebe moze klesnut hocikedy - hoci aj hodinu pred porodom 😉 U prvorodiciek cca 2-4 tyzdne vopred zvycajne, ale vynimky potvrdzuju pravidlo 😀

tereza79
17. dec 2010

@stanulka551 ja som sa presne na toto pýtala včera mojej doktorky tak mi povedala že to nemusí klesnúť a u druhorodičiek ani nezvykne,vraj je to iné ako pri prvom presne ako napísala alboa. 😀 😀

stanulka551
17. dec 2010

@albao
@tereza79 diky za odpoved, vsak uvidime kedy sa male rozhodne prist na svet, uz som nejaka nedockava, tak nerada by som prenasala... no uvidim este ma trochu casu 😉

neposedna
17. dec 2010

@stanulka551 vcera mi manzelpovedal, ze mi uz kleslo brusko, cakame prve babo, ze ho uz nemam taku loptu, ako som ho mala predtym, som si ho nosila ako medicimbal, ale ze uz mam take vajko pretiahnute nadol 🙂 🙂 🙂 tak neviem a to dnes zaciname 37 tyzden,takze uvidime 🙂 🙂 🙂

sova33
17. dec 2010

@neposedna Tak u nás je to přesně naopak, včera jsme se oba museli smát, jak mi trčí dopředu, jestli se ještě trochu zvětší, tak nevím 😀

vikaki
17. dec 2010

@elzu DAKUJEM za radu

neposedna
17. dec 2010

@sova33 mne trci dopredu 🙂 🙂 🙂 ale uz mierne kleslo 🙂 🙂 🙂 tiez mame pocit, ze ak este trochu podrastie, tak si vazne nebudem mat co obliect 🙂 🙂 🙂 uz nosim len kabat do A, inak nic ine nezapnem 😀 😀

vikaki
17. dec 2010

@lolittka aj u mna to bolo tak=cele tehu hnacky zo zeleza......ale predstav si uz ho tyzden neberiem a kakam normalne,aj farba sa zmenila 🙂 Vraj to zelezo na kazdeho ucinkuje inak...no,aspon sa nam precistil organizmus a vela sme nepribrali 😉

petah82
17. dec 2010

@monik1 skus si do google: homeo ricinus communi 5ch , mne naslo napr. http://www.zdravie.sk/sz/510/t886734/p1/homeopa...
alebo ja som este pozerala aj na kapsuly MORE MILK PLUS na http://sk.motherlove.eu/?q=node/14
🙂

sova33
17. dec 2010

@neposedna Tak to mně zatím ne, myslím, že se s tím břichem budu tahat ještě dva týdny po termínu. Ale to už ho asi neunesu 😀

vikaki
17. dec 2010

@kamusek dik za radu,tiez uz som o tom pocula...dnes som skusila hennu =doniesla mi ju kamoska z bulharska...je to nieco ako slovenska bezfarebna henna na vlasy,ale v bulharsku to pouzivaju aj na masky na tvar atd.......obcas si s tym natrem aj brusko=nadherne vyhladzuje....dnes som si dala aj na tvar a pery=som makkucka jak mimco......uvidim,co to spravi s tymi kutikmi.....tu homeopatika dostat len v special lekarni a tak uz pockam ked porodim,hadam sa to zlepsi