icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lavazza
21. dec 2010

@monik1 v takových těch časopisech pro maminy píšou, že maliník se může od 35.tt a říkala nám to na cvičení i porodní asistentka, já ho piju taky od 35.tt

monik1
21. dec 2010

Holky, tak jsem moc ráda, že Vám můžu sdělit další krásnou novinku a to narození Filípka od Radky (radullinka):
Všichni slyšte novinu, máme větší rodinu! Dneska v 8,27 byl čas, kdy další přišel mezi nás. Je to malý uzlíček - 49 cm, 3130 g. Říkáme mu Filípek 🙂

Takže Radce moc gratuluju k narození Filípka a ať je hlavně zdravoučký 😵 😵 😵 😵

vikaki
21. dec 2010

ahojte

zanin
21. dec 2010

@monik1 Malinnik uz mozes. A na ten tlak pi vela vody. Aj ja som mavala take stavy, ze som stracala az vedomie ked som vstala z postele tak sa mi zatmelo pred ocami a mala som pocit ze odpadnem. Odkedy si davam pozor a vela pijem hlavne dojcensku vodu tak sa to uzasne zlepsilo. Nemusis si davat do tela chemiu a ide to aj s obycajnou vodou alebo cajikmi. 😉

zanin
21. dec 2010

A k tym klobucikom moja skusenost je asi takato: maly sa narodil v utorok o 13:20 hned na sale sa prisal tak som bola stastna ako blska. Vecer mi ho priniesli na stalo a na druhy den ked som kojila tak ma tak hrozne boleli bradavky ze som volala rodicom aby mi tie klobuciky co najskor priniesli lebo bez nich to asi vzdam. Ked mi ich priniesli to bola ulava a maly sa naucil krasne sat a ja som uz pri kojeni netrpela. Musi sa ale dat bacha a dat babo odgrgnut, lebo cez tie klobuciky natiahne aj vzduch tak sa dost casto nervoval ze ho tlaci brusko. Po odgrgnuti uz bolo vsetko OK. A ked sme prisli domov v sobotu tak som skusila ci to uz nepojde aj bez klobucika a hned na prvy sup sa krasne prisal a kojili sme sa krasnych 23 mesiacov. Aj to som prestala preto, ze uz bol na ceste druhy drobcek a ja som bola silno anemicka, tak mi lekar odporucil prestat kojit. Inak sa urcite kojime doteraz. 😀

vikaki
21. dec 2010

to ahojte bololen na skusku,mala som tu opravarov internetu

janettan
21. dec 2010

@monik1 blahoželám Radke 🙂

kookaij
21. dec 2010

@monik1 Radke blahoželám a prajem veľa zdravíčka obom,inak dnes je krásny dátum tri 2 a tri 1.

vikaki
21. dec 2010

@elzu mas to naozaj tazke,ale teraz mas zodpovednost aj za babatko,takze musis mysliet hlavne na to...maminke predsa mozes vysvetlit ze preco neprides a nakoniec myslim,ze maminka to hadam chape aj bez vysvetlovania ze v tvojom stave hadam nebudes cestovat taku dialku.Mne pride 9.1 maminka zo slovenska....autobus ma v Thessalonikach konecnu a odtial ju pride zobrat manzel na aute...Je to od nas 240 km.Ja snim nepojdem,lebo sa bojim uz cestovat.A pritom by som mala,lebo manzel po slovensky nevie a tak to bude v aute trosku narocne pre oboch,sice ako tak sa dohovoria po nemecky rukami nohami.Mne mamina povedala,ze sak jasne,nie ze pridem aj ja a nakoniec porodim niekde na dialnici...

sirenita
21. dec 2010

Velká gratulace Radce!!! Krása 🙂

vikaki
21. dec 2010

@zuzkaro ja som tiez klobuciky nekupila,lebo chcem odsavat a podavat vo flaske......inak ak by som kojila,asi by som ich tiez skusila pouzit az v pripade ze by babatko inak nechcelo sat.....ale fakt sa zidu,najma ak zena v prvych dnoch ma malo mliecka a musi krmit flaskou....a babatka si na ten silikonovy dudlik tak zvyknu,ze potom prsnik odmietaju zobrat do ustociek

zanin
21. dec 2010

Ja som sa tiez vzoprela voci navsteve. Mali sme ist v nedelu do Bratislavy k muzovym krstnym rodicom. Ja sa uz na to necitim a porodit niekde na ceste by nebolo bohvie co. Dufam, ze to pochopia. A ak nie tak je to ich problem. Nebudem riskovat zivot babetka kvoli navsteve ktoru mozeme absolvovat kedykolvek. Je to sice len 70 km ale aj tak si uz na to netrufam. Prvy termin mam vypocitany na 31.12. tak sa uz bojim labzovat 26. niekde.

haniula
21. dec 2010

@monik1 mocinky moc gratuluji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😵 😵 😵

vikaki
21. dec 2010

@stanulka551 mne to na poslednej kontrole vysvetloval doktor uplne laicky az mi to bolo smiesne...malu vraj mam uz hlavickou dole,je dost nizko,ale este nie je vytocena do lonovej kosti.Vysvetloval mi to ,ze babo sa pomali v tej zvyslej polohe dole pomali ako srobik az kym sa nevysrobuje do panvy celkom dole a potom sa zacnes pomali otvarat a nastanu kontrakcie.....tak vraj sa od 36 tt mame aktivne pohybovat,lebo babo je ako kmitadlo v brusku,jak sa hybeme=zacina sa srobovat 😀 dole......Takze aby sme neprenaslali alebo nerodili tazko,mame sa snazit podporit civikmi a pohybom kmitanie babatka 🙂

stanulka551
21. dec 2010

@vikaki dobry vyraz je srobovat 🙂 . Hybat sa snazim, stale musim nieco robit, posledne dni mam taky nepokoj a stale si vymyslam ze co musim doma este urobit lebo co ak porodim. Minule som celu noc nemohla spat lebo som myslela na to, ze som neumyla dlazku a co ak sa babo zacne hlasit na svet a ja nemam upratane 😀 . Vcera drahy na mna kukal jak na blbu ked som zacala piect kolac o pol desiatej vecer a hucat s mixerom 😉 . Dnes idem od kamosky pozicat tepovat a vytepovat koberce a asi este nieco upeciem. Len co budem robit po Vianociach ak sa male este nebude hlasit na svet, tak to teda neviem 😀

stanulka551
21. dec 2010

@monik1 gratulujem Radke k babatku. Ona bola v ktorom tyzdni, neviem si velmi vybavit ze ktora to babenka je 😅

vikaki
21. dec 2010

@zanin veru mas pravdu,ja som sa tiez zoprela koli svokre,lebo sme mali ist na oslavu k svagrynej a ja som nechcela ist.....svokra sa nastvala,vraj na nakupy som isla a blahozelat nejdem.....no ale tie nakupy boli viacmenej nevyhnutne=veci pre babatko a co potrebujem do nemocnice a darceky pod stromcek pre dceru........Svokra sa ma totiz pocas celeho tehu ani raz nespytala ci nieco nepotrebujem,dokonca ani ked som musela len lezat ,lebo mi hrozil potrat.........A dokonca este aj teraz ma posiela do obchodu,ze ju bolia nohy=lebo ma 120 kg...inak na kavicku ku kamoske ked ide,nohy ju nebolia......no ale to je mimo temu,len som chcela povedat,nedajte si od nikoho nic nahovorit....ja som v prvom tehu na to sakra doplatila,ze som pocuvala svokru.....ale to bolo len preto,ze som nevedela ako to v grecku chodi a ako casto sa tu chodi na vysetrenia a ako je to z lekarmi......myslela som ze svokra sa vyzna.....ale prd...len sa robila mudra a nakoniec to vsetko dopadlo zle a nie tak akoby malo.

vikaki
21. dec 2010

@stanulka551 to poznam aj ja,dnes ma to od rana chytalo.......no ale este by ma nemalo,lebo termin mam az jedna z poslednych,takze by som este mala odpocivat......ale aj tak je to somarina,mali by sme si uvedomit,ze upratany dom nie je az taky dolezity,napriek tomu ze su sviatky.......teraz mame skor mysliet na zdravie babatka...ked sa narodi mozme potom upratovat aj do zbalaznenia 😀

cara.m
21. dec 2010

Posílám velikánské gratulace Radce!

monik1
21. dec 2010

@stanulka551 Tady kukni, která to je 😉 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/radullinka/ Myslím, že víc chodila do diskuze prosinec/leden 😉

vikaki
21. dec 2010

@monik1 aj odomna odovzdaj radke pozdravy a gratulacie......je tu prva s babatkom nad 3000 gr.,nie?

stanulka551
21. dec 2010

@monik1 aha jasne uz viem podla fotky 🙂 dakujem a este raz gratulujem

stanulka551
21. dec 2010

@vikaki jasne ze je to blbost a je to nepodstatne ze ked sa babo zacne hlasit na svet, urcite nebudem mysliet na to, ze nemam umytu dlazku 😀. Tak tak este pekne odpocivaj

ajkalc
21. dec 2010

ach baby.ako tu vsetky pisete,ze sa vam chce upratovat,ako vas trapia nezmyte dlazky 🙂 🙂 🙂 🙂 ja nemozem robit nic,lebo mam vysoky tlak a pri takychto aktivitach sa mi prudko zvysi. tak len lezim,sedim,citam a semtam nieco male uvarim.... a viete ze mi nejak to upratovanie nechyba? asi preto,ze nevladzem potom dychat. ozaj. mate niektora skusenost s preeclampsiou?

vikaki
21. dec 2010

@ajkalc ja som mala podozrenie,tiez koli vysokemu tlaku ale nepotvrdilo sa....drzala som neslanu ryzovo-jablkovu dietu a po troch dnoch mi tlak klesol a opuchy zmyzli....dokonca som po testoch mala nedostatok bielkoviny=po tej diete......takze som preeklampsiu zahnala 🙂 .....veru,neni s tym sranda,davaj sio pozor co papas......mne raz tak vystupil tlak az skoro na 200,ze som myslela ze ma roztrhne......manzel mi kupil pomarance,vyzmykal a vypila som a prezuvala cesnak......inak ta dieta zabera,fakt......Vcera mi jedna znama vravela,ze dostala preeklampticky zachcat priamo uz v porodnici ked isla rodit a bolo to na male.....cela spuchla a zachranili ju a babo v poslednej minute cisarskym rezom

monik1
21. dec 2010

@ajkalc @vikaki Holky, držte se s tím vysokým tlakem, ten je prý více nebezpečný než nízký.. já mám teda pořád nízký ☹

Radce pozdravy vyřídím, děkuju 😉
Ještě mě napadlo, kde je Kamča - kamusek?? 😕

kinsli
21. dec 2010

ahojky holky tak se hlásím jako 2v1
gratulace Radce k chlapečkovi. Mě dnes nějak není moc dvakrát ☹
takže u nás se žádné předvánoční šílenství nekoná 🙂

ajkalc
21. dec 2010

@vikaki no ja som uz na liekoch 3 tyzdne a chodim 3X do tyzdna do poradne na moč.tlak uz nemam az taky vysoky. len okolo max 150/98. 2X som mala stopy bielkovin v moči.ale opuchnuta som stale,ide mi roztrhnut hlavu od bolesti, robili mi aj CT mozgu. a strasne som pribrala. ale to len zadrziavam vodu. ja vobec nechodim v noci cikat. vecer som si merala,tak som vypila liter vody za 1 hod pred spanim.a nic.nebola som ani raz v noci cikat.az rano o deviatej. takze som naliata ako melon.a citala som na nete,ze uz v zahranici praveze neodporucaju prestat solit pri preeclampsii.ze stav sa vraj len zhorsi.tak ja uz apsolutne neviem co robit.sice,ja solim malo.neznasam sol.len pijem kvoli zahe Fatru a z pramena artezku. toto jedine mi na zahu pomaha.to su slane vody,len Fatra je aj s bublinkami.ale ked som prestala pit tieto vody,lebo som chcela pit len cistu vodu,tak sa mi fakt stav zhorsil pred tymi 3 tyzdnami.tak ja uz naozaj neviem co robit. 😢

haniula
21. dec 2010

@ajkalc dej si na to velký pozor... se mnou v nemocnici ležela s tímhle mladá maminka v 38.tt a museli ji vyvolat porod po pár dnech, protože to ohrožovalo mimi... tak sed, nic nedělej a relaxuj!!!!

ajkalc
21. dec 2010

@haniula ved aj mne vcera doktor povedal,ze ak sa bielkovina neumudri,tak vo stvrtok ostavam v nemocnici.dakujem,presne na Vianoce. nechcem rodit 24.12. nech ma Maxik 2 X dovod na radost z darcekov 🙂