icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
20. dec 2010

@luuca1 ne ne on se už hezky přisaje, tak to nebolí 😉

kinsli
20. dec 2010

@janettan 🙂

holky já si košili třeba vůbec neberu, máme tam erár, tak k čemu ničit svoji. Hlavně jsem si košli tak 3x denně měnila takže jedna by mě byla na nic 😀

luuca1
20. dec 2010

@cara.m tak to je super lebo kamarátka mala veľké problémy už ani nakojiť nemohla tak jej ich chúďatu zničila...

kinsli
20. dec 2010

@cara.m gratulace k dvoutýdeninám 😀 😀

cara.m
20. dec 2010

@kinsli děkujemeeee 😀 😉 přesně před 12 minutama a dvěmi týdny na nás vykoukl 😀

cara.m
20. dec 2010

Magnesko by se prý mělo vysadit, ale já to nestihla a ještě jsem si frajerka slupla dvě tabletky a za pět minut po tom mi rupla voda 😀 🤐

annmarie
20. dec 2010

@luuca1 nic extra 😀 len co som mala na zozname z netu plus rady od kamosiek...ale aj tak sa mi zda ist vtipne s cestovnou taskou do nemocnice 🙂 ak chces poslem ti zoznam...

cara.m
20. dec 2010

@luuca1 musíš pak mimčo hlídat ať se správně přisaje. Když se přisaje špatně, tak zkusit znovu.

luuca1
20. dec 2010

@annmarie jasné pošli

kinsli
20. dec 2010

@cara.m jek poznáš jestli je přisáte dobře nebo špatně???

ellahop
20. dec 2010

@luuca1 ano preco?

luuca1
20. dec 2010

@cara.m len aby som to vedela, že sa zle prisalo

luuca1
20. dec 2010

@ellahop no len tak že si uplne v pohode, mna by už prehnalo zopár krát

cara.m
20. dec 2010

@kinsli nevydává u toho zvuky jako takové ty že polyká vzduch, má pořádně otevřenou pusinku, spodní rtík ohrnutý a dvorec mi nejde vidět a když pije tak to nebolí. Takže předpokládám, že je to správně 😀 😀 😀 😀 Ale trvalo nám to, než se nám to povedlo. Jsem si fakt užila. Z každého kojení v porodce jsem měla nervy, jestli chudák nebude hlady a děsila jsem se toho. Byla jsem nervózní, abych to stihla, protože mi malého poslední dva dny nosili vždy na kojení na půl hodiny, protože byl jinak pod modrým světlem. A on když mlíko hned neteklo, tak se začal vztekat.

cara.m
20. dec 2010

@luuca1 já to taky přesně nevím, jen předpokládám 🙂 Jsem pořád studovala v porodce info o kojení, teoreticky jsem to měla zmáknuté, ale praxe byla horší 😒 Ale holky věřte, že se to povede, když člověk chce. Já jsem totiž byla psychicky z toho vedle a říkala jsem si, že nedokážu ani nakojit svého syna. Měla jsem před porodem šílený strach z manipulace s ním, ale do toho se člověk fakt rychle dostane a z kojení jsem strach neměla a to pro mě bylo teda horší. Ale u mě to byla kombinace toho, že je malý předčasně narozený, měl dost žloutenku atd.

kinsli
20. dec 2010

@cara.m mě se začalo dělat mlíko až 4 den po porodu. Kačka byla 37+3 a pořádně začala pít tak na tom 38tt

luuca1
20. dec 2010

@cara.m ty ked si ho nakojila aj si si odstriekavala mliečko alebo ako si vedela že či ešte máš alebo nemáš??? striedala si počas jedného kojenia oba prsníky či iba jeden... prepáč že sa vypytujem ale to sú cenné rady už niekoho kto má to dieťatko pri sebe nie kniha....

cara.m
20. dec 2010

@luuca1 první dva dny bylo jen mlezivo a to jsem jen kojila. Potom se mi najednou tak bolestivě nalily prsa, že jsem měla strach, abych nechytla zánět. Začala jsem chodit odstříkávát vždy po kojení. A to co jsem odstříkala, tak jsem přinesla sestrám, kdyby malý potřeboval dokrm, když byl na tom světle. Četla jsem, že se mají z počátku prsa střídat, ale já byla ráda, když se přisál, takže jsem kojila z jednoho a druhé kojení z druhého. A říkám si, že aspoň se dostal i na to zadní mléko. Když jsem měla ty prsa tak nalité, tak mi přinesla jedna sestra malého na kojení, podívala se na mě a říkala, z toho ho nenakojíte, vždyť to máte tvrdé, to on nechytne. No byla to fakt super podpora pro mě ... Jsem z toho byla zase nešťastná a zase jsem se nervovala. Tak jsem šla pak odsříkávat a ptala jsem se jedné sestry, co s tím. Ona říkala, že jen odstříkávat. Ale mi už pak nic neteklo a prsa pořád byla horká a jak balony. Tak mi jedna sestřička dala led, který jsme obalily v ubrousku a nacpala jsem ho do podprsenky a šla spát. Před kojením malého jsem si šla zase dát na prsa horkou vodu a pomohlo to. Za tu noc se to upravilo. Takže kdybys měla problém s tímto, po kojení si dej studený nebo ledový obklad a před kojením horkou sprchu.
@kinsli malý taky začal pořádně pít až ke konci týdne, když jsme byli minulé úterý v poradně, tak šle s váho dolů, takže jsme byli v pátek na převážení a to už přibral a dost, tak jsme byli pochváleni. Zítra jdeme zase do poradny, tak jsem zvědavá. Ale vážím doma a přírustky jsou. Dneska jednou vysosl 120, to mi málem oči vypadly 😀

stanulka551
20. dec 2010

@zuzkaro ja neviem ja tiez nemam brusko dole, ale ci sa otvaram alebo nie, neviem lebo tu to nekontroluju tak neviem. Take pocity ako poslickovia sem tam uz mavam, ale kazdy mi hovori ze este ked mi brusko este nekleslo tak este asi nebudem rodit. Ved uvidime kedy sa male rozhodne prist na svet. Ja mam prveho chlapca a ten bol lenoch tomu sa velmi nechcelo ist na svet - po tyzdni mi robili sekciu aj kvoli tlaku ale aj kvoli tomu, ze maly bol stale vysoko. Teraz mam taky pocit ze babo uz je nizko, ale ako to v skutocnosti je, to neviem 🙂 .

luuca1
20. dec 2010

@cara.m a odstriekavala si mliečko ručne či odsávačkou?

kinsli
20. dec 2010

@cara.m 120 ml no to je borec 🙂 To měla Kačka tak na měsíci :D
alespoň bude hezky přibývat 🙂

stanulka551
20. dec 2010

@kinsli cau ja v poho celkom 😉 , myslim ze malemu sa na svet velmi este nechce, ja len dufam ze nebudem prenasat 😖. Ja viem a chapem, ja tiez rada nakupujem, ale moj ma drzi na kratko, takze to neprehanam a hlavne ani nemam velmi za co 😉

kinsli
20. dec 2010

@stanulka551 to bych asi taky potřebovala, utáhnout uzdu 🙂
Ale Lukášovi je všechno fuk, Ten se tak akorát stará o ty svoje ryby a mašinky 🙂
Já pro sebe si fakt nic moc nekupuji, tak si dělám radost alespoň těmi věcmi na Kačenku 🙂
A za chvíli i na malého 🙂

Holky dnes mám nějakou žravou ☹ I kdybych tu lednici sežrala celou tak budu mít stejně hlad 🙂

kinsli
20. dec 2010

@stanulka551 tak jsem zvědavá která porodíme dřív 🙂

stanulka551
20. dec 2010

@kinsli no uvidime 😉 Ty mas babu tak to je ine, ja tiez Samkovi rada nakupujem, ale co das mu mikinu a tricko a jeans a je to. Vcera sme mu akurat kupili dve nove mikiny Gap mali 50% zlavy, take fajne fleesove teplucke a nove botasky sketcher take cool co svietia. Ale ak by som mala babu tak si viem predstavit ako by som ju obliekala, vies predsa len viac sa vysantis na dievcati 😉

kinsli
20. dec 2010

@stanulka551 přesně jak říkáš 🙂 děvčátka se lépe oblékají, ale s klukem zase ušetříš 🙂
včera jsem si koupila tuto ohřívačku a nová mě vyšla s poštou z UK 570,-
docela rozdíl co??? oproti ČR 🙂

http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=37687150&tab=0

kinsli
20. dec 2010

tady je aktualní fotka našeho kachňátka 🙂

https://www.modrykonik.cz/fotoblog/kinsli/album...

haniula
21. dec 2010

@luuca1 mě taky bříško nekleslo a šla jsem rodit.... na sále mi pak při porodu na něj zatlačili a pomohli mi tím i v tlačení... já už mám totiž od porodu zpět svoji postavu... to bude hlavně asi tím, že jsem přes těhu nabrala jen 5 kilo a porodu mám o tři kila méně než před... a ty křeče co máš v bříšku jsou poslíčky... já je měla taky... jsou pěkně nepříjemné... kolikrát jsem si myslela, že budu rodit... 😀

cara.m
21. dec 2010

@luuca1 Odstříkávala jsem v nemocnici odsávačkou, mají tam takovou tu větší elektrickou. Doma když byla potřeba jsem odstříkávala manuální, jednou jsem to zkusila ručně, prý je to lepší, ale nemám v tom ještě cvik. Jsem se mordovala s tím.

monik1
21. dec 2010

Dobré ránko všem 😵
Holky, dneska končím 35.týden, zítra už mi naskočí 36.týden a tak jdu pro radu - můžu si už dnes uvařit maliníkový čaj?? 😉
Jinak mám hrozně nízký tlak, včera se mi udělalo celkem nevolno při zdobení vánočního stromečku a dneska ráno opět ☹

Jo a ještě k těm slevám, jak jsem včera psala, že jsme byli v Tescu a dokupovali vánoční dárky, tak jsme koupili vánoční kosmetické balíčky pro babičky a prý je tam od dnešního rána sleva na všechny kosmetické balíčky 50 % 😅 😀 😝