icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

verca84
22. dec 2010

@lavazza - jsem na tom podobně... cítím se relativně dobře, (ikdyž v poslední době hodně unavená, pořád bych jen spala), ale jak si lehnu, tak nevím jak se uvelebit, bolí mě kyčle, pak začne malá kopkat atd... tak koukám do zdi 😀 a závidím příteli jak si sladce spinká... já chci takýýýýýý 🙂

verca84
22. dec 2010

@lavazza - přesně tak.. pořád lepší nějakou dobu než žádnou

lavazza
22. dec 2010

@verca84 jenže já nejsem ani unavená, ráno vstávám relativně brzo a tak bych čekala, že třeba po obědě usnu, pořád sem nějaká aktivní, sice mi třeba dělá problém chůze ve sněhu, kyčle sem tam taky cítím, si říkám jestli to není klid před bouří 😉

s tím kojením - záleží na přístupu nemocnice, u nás je ten titul Baby Friendly Hospital a tak bych řekla, že se hodně snaží, někde sem četla, že sou dobrý na kojení i homeopatika, pokud je problém

annmarie
22. dec 2010

@verca84 tak to dufam aj ja...mne pre istotu povedali zname co tam rodili kam idem, nech im vezmem daku bonbonieru 😀 no ja na cisarsky idem, tak som tiez zvedava, no ale hadam nebudu sestricky take ze hodia hned malinku na sunar...

monik1
22. dec 2010

Dobré ránko holky,
@lavazza já jsem taky nějaká aktivní - už mám prádlo v pračce, uvařený oběd a převlíkám peřiny 😀 Snad z toho nezačnu rodit 😀
Kdepak máme Misag23? Včera byla na kontrole a už se pak neozvala 😕

neposedna
22. dec 2010

@neliq Gratulujem este raz!!!! 😀 😀 😀

sova33
22. dec 2010

@lavazza S tím spaním se teda přidávám, neměla jsem s tím zase tak velké problémy, ale poslední dobou je to hrůza. Převaluju se, nemůžu zabrat, začne mi být vedro, prostě k zbláznění. Naštěstí se mi to podaří trochu dospat dopoledne, ale dnes jak na potvoru, jakmile jsem zabrala, telefon - manžel,. Podruhé jsem zabrala a telefon - tchán. Tak už jsem to vzdala 😀

verca84
22. dec 2010

@annmarie - něco podobného mi nadhazovaly známé také... 🙂 já si taky myslím, že malou budou nosit.. Ty už to víš na 100% že půjdeš na císaře???

verca84
22. dec 2010

tak prádlo vypráno, včerejší už vyžehleno, dárky zabaleny (byla to fuška), ted si vymyslet něco na obídek a pak rychle dokoupit nějaké jídlo... ikdyž ven se mi moc nechce, malá mi dneska nějak řádí už od rána ... a hlavně mě pobolívá bříško dole.. doufám, že to nic není... a úklid nic nespustí.. 😀

stanulka551
22. dec 2010

ahojte. Ja som az priliz aktivna, skor by som to nazvala ze mam taky nepokoj. Hned od rana rozmyslam ze co budem robit, ze musim nieco robit lebo sa zblazdnim. Len uz mam upratane a v podstate aj vsetko nachystane na Vianoce, dnes este nejaky nakup potravin pred Vianocami, v piatok pride priatelova rodina, a tak, este do Vianoc si viem predstavit ze co robit, ale co potom, tak to fakt neviem. To uz len mimco sa musi narodit rychlo 😉

stanulka551
22. dec 2010

ja zaspavam o 1 -2 rano a o siedmej som plna energie a to sa v noci este budim na zachod. Ja neviem co mam robit aby som sa unavila, vcera som aj tepovala a nic 😀

kamusek
22. dec 2010

Přeju hezké dopoledne 🙂 Tak jsem se vrátila z kontroly, vše OK, srdíčko krásně bilo, proveden výtěr na streptokoka a doktorka jen tak mimochodem prohlásila, že je zvědavá, kde strávím Štědrý den 🙂 Jsem málem spadla z toho stolku 🙂 Že už to prý může být ode dneška každým dnem, že 14.1. to prý nebude ani náhodou 🙂 Tak jsem fakt zvědavá 🙂

misag23
22. dec 2010

@monik1 Ahoj Moni, neboj jsem tady 🙂 Včera jsem se nedostala k počítači - kontrola u doktorky, dokupování dárků, večer jsme byly posedět s holkama z práce a pak už se mi nechtěl noťas zapínat.
Na včerejší kontrole vše v pořádku. Paní doktorka říkala, že už se nemusím ničeho bát, teď už se může malý narodit, ale samozřejmě bude lepší, pokud vydrží do termínu, což zatím vypadá nadějně, protože se neotevírám a vše je tak, jak má být. Teda až na ty bolesti břicha, ale to prý k tomu patří. Musíme to ještě měsíc vydržet. Streptokoka mi zatím nedělala, ale na další kontrolu jdu příští úterý a to by už měla.
Jinak naše mimi v bříšku taky pěkně dovádí a je mu jedno jestli je den nebo noc. Pořád pozoruji vlnění břicha a vystrkování nožiček či ručiček. Je to sranda 😀 Doufám, že bude takhle akční i po narození 😉

Gratuluji všem novým maminkám k jejich miminkům, hlavně hodně zdravíčka a ať jste co nejdříve z porodnic doma a užijete si povánoční čas.

misag23
22. dec 2010

Jinak doktorka říkala, že magnesium mám brát ještě týden a pak ho vysadit (to budu na konci 36. týdne).

cufinka
22. dec 2010

Ahoj holky právě jsem byla poslaná domů od dr kde mi dělalali ozvičky malá tam pěkně vyváděla a mám přijít za 2 hodiny znovu . Stalo se to některé z vás? 😕 Dr řekl že mám nervní miminko 😅

annmarie
22. dec 2010

@verca84 ano idem na 100%...teda aspon som sa potom upokojila ze mi kvoli tlakom pri normalnom sposobe nic nebude hrozit...takto to mam dane a hotovo...tak teda drzim palce, aby sa malinke nikam neponahlalo a nech sa stihne otocit 😀

monik1
22. dec 2010

@cufinka Nelinka je teda fakt akční 😀 😀 😀
@misag23 Míšo včera jsem na tebe myslela, kde jsi a ty si kafíčkuješ 😀 😀 😀 Já jdu příští středu taky na streptokoka, tak to máme tak na stejno 😉 Jsem ráda, že je vše ok 😉
@kamusek Kamčo, tak já bych z toho stolku asi fakt spadla 😀 😀 tak to jsem zvědavá, kdy to přijde 😀 😀
@annmarie A už víš datum, kdy ti budou dělat císaře?
@verca84 Nám porod.asistentka říkala, že tam mají i děti "akrobaty", kteří se otočí hlavičkou dolů i den před plánovanou sekcí 😅 Jinak já chci rodit na Fifejdách, tak to budeme mít od sebe kousek 😉

cufinka
22. dec 2010

@monik1 Sem si dělala ještě ráno srandu aby jim to tam nerozbila a ono fakt skoro jo ... 😅 Jen doufám že je vše ok ,Děloha mi pracovala podle toho grafu sakra moc 😕

zuzik28
22. dec 2010

@cufinka Mně se to jednou stalo s Ondrou...moc řádil a doktorovi se nezdálo srdíčko...prý jaksi rychle tlouklo. Tak jsem tam taky byla asi za 2 hodinky znovu. Pak už to bylo dobré...ale o nic vážného se jistě nejedná, neboj.

zuzik28
22. dec 2010

@lavazza bohužel musím říct, že ani titul Baby Friendly Hospital nic neznamená. Teda aspoň tady u nás v Prostějově. Nevím teda jaké kdo má zkušenosti, ale mně v Pv rozhodně nikdo nic, co se týče kojení, neukázal, nepomohl, nevysvětlil. Možná je to tím, že rodilo hodně maminek a leželo se i na gynekologii...nevím. Ale co vím tak se nevěnovaly sestřičky nikomu...

zuzik28
22. dec 2010

Já bych pro jistotu radila nastudovat si dopředu něco o kojení, polohy, použití kloboučku, kdy chladit, kdy nahřát....asi bych se moc na personál nespoléhala. Ale třeba v jiných porodnicích to bude úplně jinak...nechci vás strašit...

cufinka
22. dec 2010

@zuzik28 děkuju za skušenost ,jsem stoho drobet vyplašená ☹

zuzik28
22. dec 2010

Je to divné, ale asi bude něco ve vzduchu...já jsem dneska také nebývalé akční. Už peru druhou pračku, nazdobila jsem stromek, teď dovářím rajskou. Ještě se chci pustil do úklidu záchodu a kuchyně...země umyje manžel 😉 🙂

zuzkaro
22. dec 2010

@neliq gratulujem a zelam vam obom vela zdravicka, mliecka a nech ste co najskor doma 🙂

zuzik28
22. dec 2010

@cufinka Neboj, nic to nebude...teď zkus trošku odpočívat , pak tam běž pomalu a uvidíš, že to bude ok. Pak se ozvi...

neposedna
22. dec 2010

tak ja zas naopak, vcera som ola akcna, vybavila posledne darceky, poradnu, predvianocny nakup a stihla som aj pripravit cesta na dnesne pecenie a dnes sa mi NIC nechce ☹ ☹ ☹ ale uz mam aspon jedno cesto vybavene 🙂 🙂 🙂 nejak sa neviem prinutit.... a k tomu, kedze som sa zasekla na wc, bo mala furt kopala do mechura, tak mi skoro jedna varka v rure zhorela 😖 😖 😖

skubanekka
22. dec 2010

Ahojte, tak se přiznám, že mě se také nechce... od ráda jsem napsala všem na majl vánoční přáníčka a teď čtu jak mi chodí zpět.. jediné co jsem udělala, tak jsem si vzala kalendář, těhu průkazku a do powerpointu jsem zaznemenala vše co jsem kde našla o průběhu těhotenství, aby měl prcek nějakou vzpomínku... no takže jsem ještě stále v pyžamu.. ale už jsem si řekla, že jdu alespoň hodit prádlo do pračky:o), když vás tak čtu, tak závidím, že jste tak akční!!

zuzkaro
22. dec 2010

ja som dnes tiez tak trosku viac akcna, obed uz mam navareny a po obede sa chystam do kupelne, pekne vsetko vydrhnut 🙂 a potom uvidime co sa mi bude chciet a musim sa pochvalit uz druhu noc som spala skoro celu az na 2-3 navstevy WC, tak sa normalne cudujem, ze co sa deje 🙂 🙂 🙂

sova33
22. dec 2010

@skubanekka Jsme na tom podobně, já jsem taky ještě v noční košili a jediné, co jsem udělala bylo, že jsem vyřídila asi tři maily a vyndala ze skříně ozdoby a vánoční papíry. A už jsem zase v útlumu.

neposedna
22. dec 2010

mna ten utlm zacina prechadzat.... ako som zacala s vypekanim (bo keby som skorej, tak to pojeme) tak sa krasne rozvonal cely byt vanilkou a skoricou, suseda mi uz zvonila, ze co robim, ze taka vona od nas 🙂 🙂 🙂 ale malej v brusku sa to moc nepaci, bo kope a obracia sa ako o zivot (alebo ze by sa jej to naopak pacilo, ved kazdu varku musim ochutnat 😀 😀 😀 ), inak vanilkove rozky sa mi mimoriadne podarili, su vazne skvele 😀 😀 😀 kebyze si nemusim trochu davat pozor na kila, tak by som sa do jedenia sladkeho riadne pustila 🙂 🙂 🙂