icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

monik1
22. dec 2010

Tak já jsem akční jak který den, jsou pak naopak dny, kdy se nehnu z gauče 😉 To těhu s námi prostě mává, jeden den jedem na 100% a druhý na nulu 😀
Já mám od pondělka už doma manžela, tak se snažím jako "něco dělat", ať si nemyslí, že celé těhu jen ležím... protože jeho každodenní otázka, když přišel z práce byla: "A cos dělala celý den doma?" Tak ať teď vidí, že doma je pořád co dělat 😅 😅 😝 😀

skubanekka
22. dec 2010

@sova33 koukám, že se opravdu nenudíme - přemýšlím co bychom dělali nebýt netu🙂...
@neposedna - to Ti závidím, že se Ti chce! My jsme pekli u mamčou o víkendu, tak na to už nemám ani chuť.. jinak si myslím, že malej se to asi líbí:o))... a zase je dobře, že se vrtí, né?.o)
@monik1 - tak to máš dobře vymyšlené - přiznám se, že toto by mě nenapadlo🙂 - docela jsem se smále, když jsem to četla🙂.. Víš ale co.. teď bys měla odpočívat - počkej až se prcek narodí, to se nezastavíš🙂... tak nárok na to máme, né??

misag23
22. dec 2010

@monik1 Moni, tak tu otázku taky často slýchávám po příchodu manžela z práce 😀 Já jsem teď doprala pračku, tak půjdu prádlo pověsit. Dobalila jsem dárky a pak se chystám na vosí hnízda, i když se mi moc nechce 😒 Večer budeme nejspíš zdobit stromeček, už ho máme konečně na balkoně, ale je zabalený, tak jsem ho ještě pořádně neviděla.

neposedna
22. dec 2010

@skubanekka ja som slubila mame, ze napeciem, kedze budem doma a ona chodi do prace, spolu zas navarime a vecerat ideme k nasim, tak som sa do toho pustila.... aspon mam vianocnu naladu 🙂
tiez sa ma manzel kazdy den pyta, ze co si robila a co robis, ked mi vola..... uz som mu par krat povedala ze nic, ze lezim na gauci a mam vylozene nohy 😀 😀 😀 vcera, ked prisiel domov a mna nasiel v kuchyni plnej ciest a neporiadku a chytil mi brusko, tak ma okamzite vyhnal na gauc, ze mi stvrdlo a pritom to sa mala akurat vypucila 😀 😀 😀 ti chlapi.... takze si doprajem aj oddych ale cely den lezat a sediet ma nebavi a viac z toho boli telo 😖 😖 😖

kinsli
22. dec 2010

kinsli Ahojky holky, tak jsem zpět z poradny Moc z ní odvázaná nejsem.
mám streptokoka, s ním jsem vůbec nepočítala, protože ani jako těhu ani netěhu žádnými gyn. problémy netrpím
prcek je kopile Kačenky. 36+3 odhad 3350g ale říkala, že to nesedí, že je větší.
Kačka měla 36+2 odhad též 3350g a na 37+3 měla 4000g. Tak jsem to říkala dr. a ona říkala asi tak že to bude.
Takže teď má cca 3630g. Mě tedy váha vylezla za týden o půl kg, ale už na sobě vidím jak jsem oteklá i tlak šel rapidně nahoru. Myslím 141/80. jinak mám těch 115-125.
Co se týká prohlídky tak říkala, že hrdlo ještě plně otevřené není.

haniula
22. dec 2010

@kinsli ty brdo!!! to bude macek!! vůbec ti ten porod nezávidím. já měla co dělat s 2700g. u mě se taky museli chovat jako bych toho strepkoka měla. na sále ti do žíly pustí antibiotika. mě stihli dát jen jednu dávku, protože to šlo hodně rychle. neboj, bude to v pohodě!!!! 😵

kinsli
22. dec 2010

@haniula jo při nejhorším prý prcek může mít zánět v očičku, ale to je v pohodě léčitelný 😉
No už by měl jít po vánocích fakt ven, aby byl vůbec pak poroditelný 😀
ono to nebude tak strašný, protože jsem oteklá a dítě otéká se mnou, takže on se po porodu odvodní
a bude snad "normální" no jo ale rodit ho budu zavodněného 😖

haniula
22. dec 2010

@kinsli no právě. se mnou na pokoji ležela maminka, která měla kluka 4200g a byla dole pěkně potrhaná asešitá jak stará ponožka. a ten zánět v oku je v poho, za pár dní je pryč. malá ho měla ted. tekl ji z očička hnis, tak jsi kapala kapečky a vytírala čtverečkama namočenýma v černém čaji a za chvilku byl zánět fuč!! 🙂

kinsli
22. dec 2010

@haniula já pořád slepě důvěřuji epinu, že mi to fakt pomůže 😉 Mám natrénováno dost i na dítě přes 4000g.
tak doufák když tak v nějaké kosmetické stehy, né tu paseku co byla s Kačenkou. Jenže s Kačkou jsem šla rodit a hráz byla uvolněná na cca 16cm a teď jsem na 31,5 cm a holky co rodily mimča 4 kg měli natrénováno 28,5-29 cm a taky to daly.

skubanekka
22. dec 2010

@haniula Ty jo, jak to všechno zvládáš??? Já se normálně začínám všeho děsit:o))... A to jsem se Tě ráno chtěla ještě na něco zeptat, ale samozřejmě jsem už zapomněla na co:o)

haniula
22. dec 2010

@skubanekka musím to zvládat, nedá se nic jiného dělat 😀 ! momentálně ta moje prdélka spí po krmení a mám čas do půl čtvrté než se vzbudí znovu.... mléko mám odstříkané a tak mám chvilku pro sebe... neboj, ty taky všechno budeš zvládat...

haniula
22. dec 2010

@kinsli ty brdo!!! ty to máš vychytaný 😀 !!

kinsli
22. dec 2010

@haniula no to doufám 😀

haniula
22. dec 2010

@kinsli doufej!!! nechci tě strašit ani děsit... však to znáš z předchozího porodu 😀 ...

kinsli
22. dec 2010

@haniula jasně, vždycky to nějak dopadne 😉

haniula
22. dec 2010

@kinsli jistě!!! jen jsem si všimla v porodnici i v novinách, že se v poslední době rodí miminka přes 4kg... hrůza!!!!

kinsli
22. dec 2010

@haniula asi je hezky živíme 😀

stanulka551
22. dec 2010

@kinsli no tak ja to moje urcite 😉

skubanekka
22. dec 2010

@haniula No upřímně jsem ráda, že se tu s vámi mohu vždy poradit:o))

verca84
22. dec 2010

@monik1 - z fifejd mám MUDr. (přimáře), a jsem s ním spokojená. Takže fif. nemocnici máš nejblíž domovu?? a copak čekáte? Nebo se necháváte překvapit.

haniula
22. dec 2010

@kinsli @stanulka551 tak to asi jo... 😀

verca84
22. dec 2010

@haniula - ahoj, s tou větší váhou miminek souhlasím, také mám pocit že kolem mě všichni rodí přes 4 kg. Sestřenice rodila v sprnu a malý měl 4320g, ale to není nic oproti jedné kolegyni, která má známou a ta měla drobka - měřil 57cm, a vážil 4800g 😲 Doufám, že malá se mi do takových mír nedostane. 😎

cufinka
22. dec 2010

Tak jsem zpět a jsem už klidná ,malá se konečně uklidnila a graf byl v pořádku.Jinak prý jsem otevřená na špičku prstu a na porod to nevypadá 😀 Ty prckové nám dávají ale zabrat. ... 😉

haniula
22. dec 2010

@verca84 pozor!!! fifejdy jsou uzavřené!!!!

haniula
22. dec 2010

@verca84 to doufej!!! dcera od známé rodila ted a malá měla 4700g... maras!!!

verca84
22. dec 2010

@skubanekka - taky se mě začíná zmocňovat panika, zda vše zvládnu, atd... ale neboj, do všeho se dostanem ani nevíš jak... prostě to máme v sobě 🙂

haniula
22. dec 2010

já se ještě stavím... zrovna se mi tu vzbudil hladovec!! měla spinkat ještě půl hodky, ale řve tu hlady... tak zatím!!!

haniula
22. dec 2010

zvládnete to, holky!!!

verca84
22. dec 2010

@haniula jejda.. no tak my máme termín začátkem ledna, a malá ted váží cca 2400g, tak snad to přes vánoce nedožene... To asi naberu kilečka o vánocích naopak já... až se toho děsím.. 😀

verca84
22. dec 2010

@annmarie - a kdypak máš termín? zbytečně se nebudu stresovat s otočení, asi ví, proč je nahoře... nechám to osudu... 😎 hlavně že je zdravoučká a dává o sobě vědět..