icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

agenturaberuska
Odpoveď bola odstránená
vilca
30. dec 2010

@kinsli ty brďo, o tom jsem ještě nikdy neslyšela...a proč ti to odlupovala? 😅

haniula
30. dec 2010

@macina_k mě dávali kapačku až na sále při porodu... nestihli jsme zjistit, zda mám strepkoka či ne...

stanulka551
30. dec 2010

@annmarie viem ze existuje taky akoby opasok okolo brucha co ti pomoze stiahnut, aj nohavicky, ale davaj si pozor po cisarskom, ja som mala prvy porod cisarskym a dlho ma brucho bolelo,ale tiez som potom nosila tie nohavicky, ale je to teda dost nepohodlne

misinka22
30. dec 2010

ahojte,
neviete nahodou kolkko týždnov pred terminom zvyknu planovať cisarsky ak to je poloha KP? to že to bude cisarsky viem na isto len ten termin niekde som čitala že sa čaka na ukončený 38 tt....

monulik0209
30. dec 2010

@misinka22 ahojky aj ja idem rodit cisarskym a planuju to podla dohody,ale rata sa to 10dni pred terminom porodu aky mas uvedeny v tehotenskej knizke

misinka22
30. dec 2010

@monulik0209 vážne no tak to by malo byť podľa termínu 8.1.2011 dufam že to tak bude aspon budem čakať na niečo konkretne a ta nervozita opadne 🙂
Aj ty budeš mať SC kvoli polohe? Dali ti už aj termín?

vikaki
30. dec 2010

@sova33 aj u mna je to s tym cikanim aj cez den hrozne...ked ideme k doktorovi,stojime 2 krat po ceste aby som sa vycikala a u doktora idem na wecko aj 3 krat potom....

vikaki
30. dec 2010

@meduliacik ja som jedneho casu pracovala v baliarni a musela som koli cikaniu stale odbiehat pocas pracovnej doby na zachod....a niektore kolegyne si mysleli ze chodim potajme na zachod fajcit.....a potom som mala koli tomu problemy,az kym som im nevysvetlila ako to so mnou je......totiz si to sepkali poza chrbat,,,,,,,,no ale najhorsie na tom je,ze ja nevydrzim nepit,pijem denne aj 3 litre a aj v noci stale ......na testoch mi ukazalo ze som dehydrovana,lebo stale cikam a pocas celeho tehu som mala hnacky.....doktor vravel,ze nepijem,aspon si tak myslel,tak ma hresil.......no ale u mna je to skor naopak

sylvia21
30. dec 2010

Misinka, ja uz mam SC za sebou. Mne doki povedal, ze ked sa caka jedno mimco, tak sa SC planuje na 38tt a ked je viacplodove tehotenstvo tak sa planuje na 36tt.
Drzim palce vsetkym januarovkam, aby vsetko dobre dopadlo a deturence ste mali krasne a zdrave.

vikaki
30. dec 2010

@kinsli tak ty uz by si fakt mala na tom popracovat...najvyssi cas porodit pri tej vahe.......a musis rodit prirodzene???...Ja mam stastie,ze cakam dievcatko...ak by bol chlapec,asi by som to uz len pri pomysleni na porod psychicky nezvladla

misinka22
30. dec 2010

@sylvia21 ako sa citíš? je to velmi bolestive? mala si uplnu alebo lokalnu anestezu ja by som chcela mať lokalnu dufam že mi daju na výber... a za ako dlho si mala babo pri sebe?

sylvia21
30. dec 2010

misinka, nemusis sa SC bat. Prvych par dni Ti bude troska robit problemy aj sa otocit na posteli, ale potom tie bolesti prejdu tak akosi odrazu. Ja sa mam teraz vyborne. Mala som uplnu anestezu. Anesteziologicka mi ju odporucila hlavne z toho dovodu, ze som mala do poslednych chvil velke nevolnosti, tak aby som nezacala vracat priamo na stole a neskomplikovalo sato. Potom som bola 24h na Iske a na druhy den mi na chvilku priniesli deti. Potom, som chodila za detmi na novorodenecke, co bolo super, lebo som sa vela priucila od sestriciek a zaroven som sa mohla dat dokopy. Starat sa hned po sekcii o dve deti by bolo velmi narocne. Na treti den mi potom dali jedno dievcatko na izbu a na dalsi den i druhu, ale to uz mi prisiel pomahat i manzel. Nastastie na Kramaroch sa to da tak zariadit, ze na izbe moze s tebou byt i rodina na vypomoc. MM bol velmi rad, ze tam s nami mohol byt den i noc. Potom , ked sme prisli domov bol v starostlivosti o deturence ovela smelsi.

kamusek
30. dec 2010

Přeju hezký den! Tak jsme se dozvěděli výsledky na streptokoka, jsou negativní, tak jsem ráda! 🙂 Teď jsem se od kolegyně z práce dozvěděla, že její švagrová porodila pod celkovou anestézii císařem včera holčičku. Přenášela víc jak týden, tak jí to vyvolali, ale nešlo to, nehýbalo se to, tak museli císařem a uspat! Jo a před Vánocema ji doktor říkal, že malá váží 3,4kg a nakonec když se narodila vážila 2,70kg. Takže ani ty jejich odhady nejsou přesné....Hlavně že jsou obě v pořádku a zdravé 🙂

kamusek
30. dec 2010

Holky, chtěla jsem se zeptat, je to možná blbá otázka, ale zapisuje se do těhu průkazky i pohlaví dítěte? Mám tady nějaký údaj 1plod a pak zkratku. Může to být zkratka pohlaví? Doktorka totiž pořád mluví jakoby o chlapečkovi a přitom my nevíme (nechtěli jsme vědět) co to bude. Tak jsem chtěla vědět, jestli ona to někde poznačila a teď to bere automaticky. Nevíte? 🙂

kvojtanikova
30. dec 2010

@kamusek a aku tam mas skratku?

kamusek
30. dec 2010

@kvojtanikova No právě že to neumím moc přečíst, ale je to něco jako ALI nebo AHA nebo tak nějak. Ty tam nějakou máš?

kvojtanikova
30. dec 2010

@kamusek nie, ale toto neviem co by mohlo byt. U nas ked tak sa pise F alebo M (dievca/chlapec) alebo sa urobi taky ten symbol koliesko so sipkou alebo krizikom. Podla mna ak si lekarke povedala ze to nechces vediet, akceptuje to a hovori v muzskom rode akoze "plod". Tak dufam ze budete mat ozaj prekvapko, ja som tiez rozmyslala ze sa nechame prekvapit ale napokon zvitazila zvedavost, takze sa tesime na dcerku.

kamusek
30. dec 2010

@kvojtanikova No nevím, přijde mi, že ona si moc nepamatuje v tom počtu pacientek, kdo to chtěl vědět a kdo ne! No uvidíme, vždyť už za pár dní to bude 100% 🙂

kvojtanikova
30. dec 2010

@kamusek tak drzim palce. Ja uz som mala prvy termin vcera ale zatial furt nic, ziadne priznaky, vobec sa neotvaram, uvidime kedy to uz konecne pride.

kamusek
30. dec 2010

@kvojtanikova Taky držím palečky. Já už jsem otevřená na 1,5cm i čípek je zkrácený a vše prý připraveno. Ale může to prý být jak dneska tak taky za 14 dní! Tak jsem fakt zvědavá 🙂 Už bych chtěla toho drobečka u sebe!

verca84
30. dec 2010

@misinka22 - záleží na tvém mudr. kdy tě pošle do porodnice... můj mě tam pošle až příští týden a jsem zvědavá jak se zvládne naplánovat císař, když termín mám 10.1.2011.. takže snad do pátku vše na rychle stihnou.. musí.. jinak nevím nevím ☹

neliq
30. dec 2010

@stanulka551 náš drobec od začiatku ťahá ostošesť, prvé dni na to vyzerali aj moje bradavky, myslela som, že sa zbláznim. Ja mám brucho stále, ale už také menšie. No včera sme boli na očkovaní s malým a holka, čo ležala vedľa bola plochá jak lata, ako by ani nerodila.
Holky, taký dotaz, Už tri dni ma strašne svrbí brucho. Už neviem, čím by som si ho natrela, najradšej by somsito rozškriabala do krvi. A tie strie sú ešte horšie ako počas tehu. Nemáte s tým niektorá skúsenosti?

monulik0209
30. dec 2010

@misinka22 no ja uz mam naplanovanu sekciu,termin porodu som mala 18.01. podla tehu knizky a teraz idem sekciou uz 10.01.2011 a den predtym nastupujem do nemocky.No ja idem sekciou preto,lebo malicka je stale zle otocena,ritkou dolu...

kinsli
30. dec 2010

@vikaki nestáhám dočítat ☹ tedy ne nestíhám, ale je mi fakt zle 😖
Malou jsem odvedla na hlídání k mamče, a předpokládám, že dnes ještě pojedeme 😨
No uvidíme jak to dopadne, jesti tu večer nebudu tak jsem v porodnici 😀

To odlopnutí bylo fakt důkladný 😀 Už ze mě toho fuj hnusu vyšlo tuny a nikde to nemá konce 😅

lavazza
30. dec 2010

@kinsli Tak přeju hodně štěstí, ale porodný už nestihneš, kolega co rodily před nedávnem mi řekl, že mu řekly na úřadě, že záleží na datumu podání žádosti aby rychle šel pro papír a podaly hned žádost.A já si myslela, že záleží na datumu porodu.
Takže je to pěkná sviňárna.

Držím pěsti.

verca84
30. dec 2010

@monulik0209 ahoj, docela závidím, že už víš kdy půjdeš na císaře.. můj mudr. mě pořád nechce poslat do nemocnice (porodnice). ještě v pondělí k němu musím, a to už budu 39tt. Takže já to budu mít asi hodně narychlo... ale když jsem tak počítala, že termín porodu byl původně 15.1. - tak císař by mohl být 7.1.(spíše já bych ho brala), tak se tím uklidnuji a říkám si, už aby to bylo a už abychom byli všichni společně doma.. nevím jak tam týden vydržím.. ☹. už máš za sebou i předoperační vyšetření???

monik1
30. dec 2010

Ahoj holky,
informovaly jste se nějak kolik lékařů u vás v nemocnici dalo výpověď? Naštěstí se nás to až tak netýká, ta výpovědní lhůta jim tuším běží do konce února, ale zaslechla jsem, že tam kde chci rodit, dalo výpověď celkem dost Dr.
@kamusek Kamčo, já v těhu průkajdě nikde nemám napsáno, že je to kluk.. a Dr. si to fakt nepamatuje při tom množství pacientů a hned na UZ to pohlaví nejde vidět, to by se mu spešl musel podívat mezi nožky, což při normálním UZ nedělá, takže to fakt budete mít překvápko 😉 A super, že streptokok vyšel dobře. Já se to dozvím asi příští středu 😉

A tady je nový leták z DM drogerky, teď je tam zase pár věcí pro mimča: http://www.dm-drogeriemarkt.cz/journaly/

monik1
30. dec 2010

@haniula Hani, pokud musíš jít na 4 roky na rodičák, informuj se - prý to jde převést na otce a mohla bys být doma i 3 roky, ale nic podrobného o tom nevím, ale možnost prý je 😉

kamusek
30. dec 2010

@monik1 Ahojky Moni! No, právě že já tam mám jak jsou ty ultrazvuky napsané 1plod a za tím ještě něco. Tak jsem myslela, jestli to není ono, ale ona tak škrábe, že není šance to přečíst i když to tam je u dvou ultrazvuků 🙂
No v Opavě prý dalo výpověď více jak 80% lékařů. Gynekologicko-porodnické oddělení by prý vůbec nemohlo funovat. Ještě, že rodíme už v lednu 🙂