icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

zuzik28
30. dec 2010

@kinsli A ty nejdeš do druhé dávky? 🙂

misinka22
30. dec 2010

@zuzik28 je to čaj? vyvolava to porod? ešte som o tom nepočula iba o čaji malina ostružina

zuzik28
30. dec 2010

@misinka22 Je to takový speciální nápoj na vyvolání porodu z ricinového oleje, trochy alkoholu a meruňkového džusu...

Já ho před chvílí vypila...snad jsem si to udělala správně....tak jsem zvědavá co se bude dít..max. se po.... 😅 😀

misinka22
30. dec 2010

@zuzik28 😵 tak to som zvedava potom sa pochval ako to dopadlo či ti to pomohlo...
a kedy maš termin?

misha8
30. dec 2010

@haniula a chcem sa spýtať nám kázali z rizikových novorodencov piť materské plus prikrmovať bebou 8 krát denne 40ml , zatiaľ mi to nezmenil ani deckár v poradni ale mne sa to zdá málo.... vy odkedy pijete 80ml??? moja je teraz trojtýždnová a dosiahla vlastne porodnú váhu 2430g pred týždnom ... 😒

zuzik28
30. dec 2010

@misinka22 Termín mám 10. ledna, ale už od 28. týdne mě straší předčasným porodem kvůli zkracujícímu se čípku a najednou se malé moc nechce 😅...ale samozřejmě jsem ráda, že jsme vydržely tak dlouho...
A myslím, že ani nápoj nám nepomůže 😀 😀

kinsli
30. dec 2010

@vikaki u nás to je stejné, malému bude 6 let a cca 8 měsíců až půjde do první třídy a Kačence 6 let a 4 měsíce.

macina_k
30. dec 2010

@kinsli Já jsem si to našla pro 1 osobu + dítě (to čerstvě narozené) a je to nějak kolem 10.500,- Kč. Na to opravdu mají jen cikáni. No my holt jsme moc bohatý (tedy podle vlády). ☹

kinsli
30. dec 2010

@zuzik28 jaký jsi dávala poměr?? Já mám poslední možnost zítra, ale vzhledem k tomu, že je silvestr, tak to asi nevyužiju. Jedeme pryč a od nemocnice budeme 30 km tak to bych si asi neriskla 😉
Já ten druhý měla dnes, dělala jsem ho společně s kámoškou, bylo to úplně jiné než ta první dávka po té mi nic nebylo jen jsem chodila čůrat a pak kontrakce, Teď nejdřív čůrat, pak mě bylo na zvracení a pak jsem se pořádně několikrát pos... 😅 ale jinak nic ☹ škoda Kačenku jsem měla u mamči na hlídání a tak nějak jsem počítala, že to výjde. Kámoška co pila se mnou byla už v 14h v porodce 😀

macina_k
30. dec 2010

@zuzik28 A já myslela, že riciňák se už vůbec nedostane. Ale taky bych nevěděla jestli mám nebo nemám. Dej vědět jak ses rozhodla a jaké to bylo.

macina_k
30. dec 2010

@zuzik28 Zuzi jak přesně se ta "dobrota" z toho riciňáku připravuje? Malá je nachystaná, já jsem otevřená, tak si myslím, že už nic nebrání, jen aby to přišlo.

kinsli
30. dec 2010

@macina_k Jesli mě naserou 😅 sorry za to slovo ale tak nějak mě to točí 😠
tak si zažádám o porodné jako matka samoživitelka, stejně jsem měla v plánu žádat o přídavky.
myslím, že se to počítá z posledního čtvrtletí a to byl můj příjem 35500,- tak bych se měla podle mě do toho v pohodě vejít. Nevím kolik je životní minimum na dospělého + 2 děti, ale tipuji tak 13500,-/měs.
já mám průměr 11800,- měs.

kinsli
30. dec 2010

@macina_k je to necelý malý panák oleje ( asi polovina lahvičky ) pal 0,33 ml meruňkového juice + cca půl panáku slivovice.

kinsli
30. dec 2010

@macina_k zítra máš poslední šanci 😀 v praze ho určitě seženeš.

kinsli
30. dec 2010

@misha8 mě to příjde strašně málo, Kačenka měla 40 ml tak 3 den od porodu, na 3 týdnech už měla 90 ml tak 6x denně.

macina_k
30. dec 2010

@kinsli to nutné minimum najdeš na stránkách ministerstva. Za to slovo se neomlouvej, já jsem na tom stejně. Každý nemačenko na tom vydělá a my ostrouháme 😠
Ten riciňák zkusím, stejně musím do lékárny

kinsli
30. dec 2010

@macina_k Tak držím moc pěstičky ať Vám to holky výjde 😵
Kámošce zbyla půlka lahvičky tak bych ještě to prubnout mohla, ale nevím v kolik bych měla pít, abych se pak někde nepos.. v autě při cestě domů 😅

zuzik28
30. dec 2010

@macina_k Já jsem to dělala asi nějak podobně jako kinsli. Možná trochu méně slivovice a toho oleje...dala jsem polovinu malého panáku oleje, to samé slivovice, dolila to do velkého panáku rozmixovanými meruňkami. Kopla jsem to do sebe a pak už jen v klidu dopila ty meruňky.
No, jsem zvědavá...zatím nic....jen trochu slabé MS bolesti...ale je ještě brzy

zuzik28
30. dec 2010

Já asi dala málo toho oleje... 😅

misinka22
30. dec 2010

a ricinový olej vam predaju v lekarni bez predpisu? za aky čas by to malo učinkovat?

luuca1
30. dec 2010

ahojte baby chcem sa vás opýtať na tú chrípku mohla by som si dať na noc polku paralenu alebo nemám riskovať..???mám už aj zvýšenú teplotu 37C

sova33
30. dec 2010

@luuca1 Půl paralenu bys mohla, ale jestli to má vůbec smysl. Každému zabírá jinak a mně by třeba půlka vůbec nezabrala.

misinka22
30. dec 2010

@luuca1 ja som pred 3 týždnami bola chora ana teplotu som brala panadol ale az ked som mala 37,8 na hrdlo bioparox a za pať dni som bola ok..... a samozrejme vela caju s medom 🙂

luuca1
30. dec 2010

@sova33 tak čo si mám dať celý??? beriem od včera oscillococcinum každých 6 hodín ale zlepšenie nenastáva...

sova33
30. dec 2010

@luuca1 Tak zkus zatím tu půlku, uvidíš. Hodně čaje s medem a citronem. A potit se jako o život.

sova33
30. dec 2010

@zuzik28 Pokud není tělo na porod připravené, stejně ti to nezabere. Jenom budeš mít pořádnou hnačku.

macina_k
30. dec 2010

@zuzik28 Zatím zkouším chilli papričky. 🙂

janulka24
30. dec 2010

Ahojte kocky, chcem sa spytat, ako budete brat babatko z porodnice. V autosedacke alebo k perinke a fusaku?

kinsli
30. dec 2010

@sova33 Já i za tu hnačku byla šťastná 😵 semínko už nejím ale i to železo a maliník stačí k tomu aby mě to zabetonovalo 🙄
Takže myslím, že jsem teď tak o 1,5 kg lehčí 😀

@macina_k já zkoušela chili omáčku fakt hodně až to bylo skoro nepoživatelný a ani to s ním nehlo 😀

kvojtanikova
30. dec 2010

@luuca1 paralen si kludne mozes dat cely, moze sa pocas tehu normalne.
@janulka24 toto by aj mna zaujimalo. Ja mam pripravenu autosedacku, malu obleciem do puncosiek, body, svetrik, dupky, zimny overal a prihodim ju v sedacke dekou. Ale neviem ci je to dost ked bude -10, ci by predsa len nebolo lepsie ju strcit do perinky a fusaku a vanicky, ale ako to potom priputam do auta?