Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@haniula a chcem sa spýtať nám kázali z rizikových novorodencov piť materské plus prikrmovať bebou 8 krát denne 40ml , zatiaľ mi to nezmenil ani deckár v poradni ale mne sa to zdá málo.... vy odkedy pijete 80ml??? moja je teraz trojtýždnová a dosiahla vlastne porodnú váhu 2430g pred týždnom ... 😒
@zuzik28 jaký jsi dávala poměr?? Já mám poslední možnost zítra, ale vzhledem k tomu, že je silvestr, tak to asi nevyužiju. Jedeme pryč a od nemocnice budeme 30 km tak to bych si asi neriskla 😉
Já ten druhý měla dnes, dělala jsem ho společně s kámoškou, bylo to úplně jiné než ta první dávka po té mi nic nebylo jen jsem chodila čůrat a pak kontrakce, Teď nejdřív čůrat, pak mě bylo na zvracení a pak jsem se pořádně několikrát pos... 😅 ale jinak nic ☹ škoda Kačenku jsem měla u mamči na hlídání a tak nějak jsem počítala, že to výjde. Kámoška co pila se mnou byla už v 14h v porodce 😀
@macina_k Jesli mě naserou 😅 sorry za to slovo ale tak nějak mě to točí 😠
tak si zažádám o porodné jako matka samoživitelka, stejně jsem měla v plánu žádat o přídavky.
myslím, že se to počítá z posledního čtvrtletí a to byl můj příjem 35500,- tak bych se měla podle mě do toho v pohodě vejít. Nevím kolik je životní minimum na dospělého + 2 děti, ale tipuji tak 13500,-/měs.
já mám průměr 11800,- měs.
@macina_k Já jsem to dělala asi nějak podobně jako kinsli. Možná trochu méně slivovice a toho oleje...dala jsem polovinu malého panáku oleje, to samé slivovice, dolila to do velkého panáku rozmixovanými meruňkami. Kopla jsem to do sebe a pak už jen v klidu dopila ty meruňky.
No, jsem zvědavá...zatím nic....jen trochu slabé MS bolesti...ale je ještě brzy
a ricinový olej vam predaju v lekarni bez predpisu? za aky čas by to malo učinkovat?
ahojte baby chcem sa vás opýtať na tú chrípku mohla by som si dať na noc polku paralenu alebo nemám riskovať..???mám už aj zvýšenú teplotu 37C
Ahojte kocky, chcem sa spytat, ako budete brat babatko z porodnice. V autosedacke alebo k perinke a fusaku?
@luuca1 paralen si kludne mozes dat cely, moze sa pocas tehu normalne.
@janulka24 toto by aj mna zaujimalo. Ja mam pripravenu autosedacku, malu obleciem do puncosiek, body, svetrik, dupky, zimny overal a prihodim ju v sedacke dekou. Ale neviem ci je to dost ked bude -10, ci by predsa len nebolo lepsie ju strcit do perinky a fusaku a vanicky, ale ako to potom priputam do auta?

@kinsli A ty nejdeš do druhé dávky? 🙂