Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Tak hlásím, že u mě po dvou hodinách od nápoje vůbec nic, ale možná to ještě přijde...aspoň to běhání na záchod 😅
@misha8 na tak staré mimi je to málo!!! malá vypije už i 100ml a to má 26 dní.... od zhruba 20. dne vypije těch 70ml a výše... jak se jí chce.... zkus pomalu zvyšovat dávky po pár ml a začni mimíškovi roztahovat žaludek... my totiž máme cca 3kg a porodní váhu jsme měli 2700g a v porodnici jsme spadli na 2400g...
@kvojtanikova Já rozhodně autosedačku, mám ten fusak do autosedačky od Emitexu a ještě vezmu deku. Uvidíme, ale myslím, že v autě je teplo dost a pokusíme se zaparkovat co nejblíž.
Holky!!! Na odjezd z porodnice (my jsme jeli v -5 stupních) berte určo autosedačku, do ní deku nebo zavinovačku na to určenou, mimi oblečte do kombinézy zimní a pod to hodte aspon jednu vrstvu, dejte dvě čepice, rukavice a ponožky (samo pod kombinézu)... Bude to bohatě stačit!! Nemusíte mít strach, že mimi prochladne... 😉
tak dnes sme boli prvy krat na kratkej prechadzke, vyskusala som kocik, a som nadmieru spokojna, dobre sa s nim manipuluje, nie je tazky, proste fajn. My mame teplo takze som sa vybrala na kratku prechadzku s malickou, myslim ze sa jej vonku pacilo, pekne si chrapkala. 🙂
@kinsli tak jak to s váma vypadá? Tuším, že už nebudeš odpovídat 😀
Já včera po tom koktejlu v jedenáct hodin kontrakce...ale teda hned pořádný. Žádný vyčištění střev se nekonalo, teda jen jednou a to normálně 😅 Tak jsem si tady vesele skákala po balónu...Asi po jedné jsem byla tak unavená, že jsem si šla lehnout, ale kontra pořád. Byly ale postupem času slabší a teď jsou sice taky, ale slaboučké. Tak já nevím....jestli mě to zase přešlo nebo co. Už si začínám myslet jestli to není tím hořčíkem co jsem dost brala kvůli tomu zkracování, a teď prostě kontra proto slábnou. Je pravda, že už s Ondrou mi museli ke konci píchat oxitocin, protože se mi kontra ztrácely...
Ale koktejl doporučuju...kontra se rozběhly krásně...teď přemýšlím jestli mám dát ráno ještě jednu dávku a pak ujíždět do porodky 😅
Ahojte! Včera som pozerala správy a v Španielsku majú dnes ženy poslednú šancu porodiť deti s rodičovským príspevkom vo výške 2500 eur. Takže chodia po schodoch, jedia jahody a pijú mlieko so škoricou .... Snáď to niektoré ešte stihnú, pôrodnice budú mať dnes asi veľa práce ....
Ahojte dievcata, tak vam prajem pekne preziteho Silvestra a vsetko naj naj v Novom Roku s babatkami, hlavne nech sme zdravi a to ostatne bude fajn 😉 Pekny den vsetkym
Holky, taky vám jdu všem popřát hezkého Silvestra a všecko nejlepší do nového roku, hlavně zdravíčko pro ty naše dětičky 😵
@stanulka551 kočárkování závidím, hoď pak i fotečku 😉
@janulka24 no ja som malého obliekla do body, poldupačiek, teplejšieho látkového overalu, zimného overalu, mali sme čiapočku, rukavičky a napokon sme ho zabalili do deky v autosedačke. A celkom sa mu to páčilo, lebo hned zaspal 🙂
Všetkým vám prajeme krásneho Silvestra a všetko dobré v novom roku, bezbolestný pôrod a šťastné a zdravé detičky. 🙂
@zuzik28 Tak jsi to po... stejně jako já poprvé ☹ měla jsi hned vyjet jak začaly kontrakce a nečekat na prasknutí vody, praskli by Ti ji v porodnici, už jsi to mohla mít teď za sebou 😵
U nás bohužel nic, tak to asi necháme na ten leden 😀 Teď
peru, pak se chystám žehlit, vyčistit okno a poklidit, ale nevěřím tomu, že to s ním něco udělá 😀
@elzu no jo vlastně, ještě studenti na to dosáhnou.
Já jste sem házely to info o porodném, tak je to nesmysl, pátrali jsme a je to fakt pro maminky co porodí do dnešní půlnoci, podat žádost můžete stejně až po rodném listu.
@verca84 ahojky, no aj ja som nervozna z toho ze budem musiet byt v nemocke az tyzden,dufam ze ma neporazi z toho 😀 no ja som si spravila uz vsetky predoperacne interne uz pred sviatkami....mne uz doktorka v 35 tyzdni povedala ze je malicka stale zle otocena,ze je pravdepodobnost ze sa uz neotoci,ze by bolo lepsie sa pripravit na cisarsky a porobit si vsetky vysetrenia....
@misinka22 no ja som si predoperavne vysetrenia urobila uz pred vianocami,aby som mala potom pokoj.Mne uz doktorka v 35 tyzdni povedala ze malicka je zle otocena,ze sa uz pravdepodobne neotoci,ze si mam vsetko pobehat a vybavit vysetrenia,aby ma to preistotu nechytilo skor.....Lebo ja chcem byt iba v spinalnej anestez. aby som videla hned malicku....Len som nervozna ze budem musiet byt v nemocke az 5dni,dufam ze to nejak prezijem 🙂 a pupocnikovu krv si nejdeme davat brat,pre nas je to strasne vela penazi a nemozme si to dovolit...
@monik1 podle toho co kolega říkal, tak mu to řekly na úřadě, že nezáleží na datumu porodu ale na podání žádosti
je to blbost co ty ženský dělají když mají ještě času dost,ale pokud ti doktor řekne třeba v 38.tt, že už je to malé uzráté tak prosím, ale ono 13 tisíc je 13 tisíc, to ti jen tak nikdo nedá, je to holt nespravedlivý co ty nahoře vymysleli, okrádají jen děti, nikoho jiného
ale pokud se tomu malému nechce ven, tak ženský můžou dělat co chtěj a stejně to nejde, ale je vidět k čemu se člověk nechá dohnat ☹
@kinsli však jo, dostanou jen černý který mají kupu dětí a nemakaj, protože člověk kterej aspoň trochu maká tak na to stejně nedosáhne
teď přišel manžel z obchodu tak sem mu říkala o tom článku a on slyšel v obchodě v rádiu, že tam povídaly, že kdo porodí ještě dnes tak ho dostane, takže čert aby se v tom vyznal, protože na úřadech asi taky nevědí nebo nevím
@lavazza na úřadě není pravá ruka co dělá levá, to bych neřešila. Já Teď peru a pak se vrhnu na velký GU. Já myslím, že to s ním ani nehne, ale když už nic tak budu mít alespoň naklizeno a vše v cajku. Mě by se docala líbilo i porodit po půlnoci 🙂 Sice bez porodného, ale HK dává zlatou pamětní minci + 5000 kč. A určitě tam jsou ještě nějací sponzoři. O peníze nejde, ale ta mince by byla hezká 🙂 To jen tak někdo nemá 🙂 🙂
všetkým už maminkám a nám ktoré ešte len čakame na svoje stasticko,prajem krasny novy rok plny radosti a zdravia, nech nas nic neboli, neopucha,nepicha a aby sme uspesne bez problemov finisovali nase tehotenstvo v zdravi, 🙂 🙂 🙂
Holky vše nejlepší do nového roku 2011, hlavně zdravá mimča po hezkých a rychlých porodech. Nashle v novém roce.... My jedem slavit Silvestra na chalupu....
Holky užijte si silvestra a do nového roku přeju vše nej a hlavně zdravíčko to je důležité
Já ted dožehlila a zachvilku jdu dělat chlebíčky s chuťovkama 😀 Jsem dneska domluvená s Nelčou že maminku nechá pěkně baštit a nabrat aspon 2 kila 😅 a vyleze pěkně až v lednu a tatínka že nechápe pít pivko 😀
ahojte dievcence,u nas sa zas koleduje na pocest noveho roku,peciem novorocny kolac so zapecenym peniazkom,aby sme mali po cely rok dost penazi...svokra zas navari tu fuuuj smaradlavu polievku z criev 😖 .....No a po polnoci sme sa zhodli s manzelom ze konecne po 6.mesiacoch abstinencie "nahodime pracku"=tutuli-mutuli......Tak aj vam zelam krasny novy rok a nezabudnite=ako na novy rok,tak po cely rok...Pekneho silvestra!!!
@cufinka tak si to pekne dneska uzite, aj u nas bude tatinek dneska pit a ja mam na starost malu, ale nevadi, ved ju este ani nezapil, tak nech si to uzije 🙂
ide ma trafiť šlak,od predvčera mám kontrakcie ale nie pravidelné za to čím ďalej tým bolestivejšie v noci som hádam každých 20-30 min vyskakovala z postele lebo som nemohla vydržať po ležiačky.Hlienová zátka mi už odišla predčerom a včera a stále nič.Včera som bola aj v nemocnici o polnoci nech ma doktor pozrie lebo mi bolo veľmi zvláštne,tak som bola otvorená len na prst a takú mal nervu na mňa nakoľko bola polnoc a zobudila ho kôli mne sestrička, to je už 36 hodín odvtedy a kázal mi prísť až keď budem mať pravidelne každé 3 min kontrakcie alebo mi odtečie voda no super,po dve noci som takmer nespala nakoľko sa ta nedalo a kým budem mať kontrakcie ako si on praje tak budem loziť po stene... 😢 😢 😖
to vyzerá sľubne už dosť dlho ale nerozumiem tomu prečo mám tie kontrakcie také silná aj keď sú nepravidelné,rozmýšľam že sa pôjdem dať pozrieť poobede do nemocnice ako som otvorená a tak,nech viem na čom som,aby som tam zas nestrašila o polnoci,lebo ak ma ešte raz takto zvozí doktor tak ho niekam pošlem...ale asi dnes službu mať nebude 😝 dúfam
veď to je preáve to,mám kontrakcie v rozpätí od 6 min po 25 min medzi kontrakciou,tak neviem čo to má znamenať,keby neboli také silné tak to vôbec neriešim.včera som mala každých 12 min, potom sa to skracovalo na 8 min potom 6 min potom nič a zas o 20 min a tak,nieje to divné?no mne to divné je a to celkom dosť veľa vydržím niesom nejaká cipka ani panikárka...

@kinsli cožeeee???!!! ☹ tak to jsem nevěděla.. tak to je teda ale bordel.. slušně řečeno.. ☹