Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
jeden vravi tak, druhy tak..primar tvrdi, ze nie je dovod na sekciu...fakt neviem...v stredu este idem do poradne, no podla toho co citam na nete, budem asi trvat na sekcii...pokial je tam coby len 1% rizika pre dieta, tak podla mna nie je o com...fakt nechcem vyzerat ako hysterka, ale jednoducho nie som ochotna znasat ziadne riziko pre dieta...co tam po mne...rany sa zahoja, clovek na porod zabudne, ale ak by malo mat dietatko nasledky, tak to by som "neprezila"
@snoopy V tomto prípade by som aj ja trvala na cisárskom. A to riziko tam je určite - inak by sa nelíšili ich názory na pôrod. Nedaj sa! Pôrodníci neradi robia cisársky, len aby si to uľahčili. Jazva sa zahojí, to je jasné. Ale keby sa niečo stalo, tak to už sa vrátiť nedá.
Tak ti držím palce!! 🙂 Neboj, dopadne to dobre.
@snoopy a do stredy by som asi nečakala s tou poradňou. Aby to náhodou na teba neprišlo do vtedy.
@snoopy já si taky myslím, že riziko je příliš velké. Vím, že v některých porodnicích lékaři neradi dělají CŘ i když nechápu proč. KP je jednoznačně diagnóza na císaře. Trvej na tom a kontaktuj i jiné porodníky. Zkus se zeptat na www.porodnice.cz, tam je poradna a radí tam renomovaní lékaři.
babenky, zas sa na chvilu odmlcim, zajtra cestujem do BA za malou a neviem dokedy tam budem, dufam, ze sa coskoro vratim domov a uz aj s malickou..... prajem trpezlive cakanie, pekne noci s babetkam a velmi rychle porody!!!! pekny vecer!!!!!!!! 😀 😀 😀
@snoopy Nestačím se divit, co je ještě v dnešní době možné. Nám v porodnici říkali, že KP se rodí přirozeně jen v případě, že žena přijede a je v poslední fázi porodu, kdy je zadeček už v pánvi - porodních cestách. Jinak při tomto porodu musí být dva doktoři a jeden z nich s dvojí atestací, alespoň tak je to prý v ČR.
Tato poloha se tak běžně vůbec nerodí a dělá se císařský řez. Osobně bych ani o klasickém porodu neuvažovala a vynutila si císařský řez.
Přeju hodně zdaru a nebo třeba přetočení mimíska těsně před porodem 😉 😉
Drž se.
Ahojte babulky, prepacte, ze som sa Vam sem takto votrela 😉 . Ale predavam autosedacku - vajicko maxi cosi, skoro ako nove, tak ak niektora este nemate, pokojne mi dajte vediet. https://www.modrykonik.sk/bazar/autosedacky/hk1...
Zelam Vam, aby Vam vsetko dobre dopadlo, pohodovy porod a zdravucke babatka! 😉
@verca84 spinalna anesteza je fajn. to po nej nieje nic moc. ale da sa to vydrzat. dost ze ta bude boliet rez, ale budu ti pichat aj injekcie na stahovanie maternice, tie ti budu pichat cely pobyt. nam s tym hned davali aj injekcie do brucha proti tromboze a este nieco do pleca... takze zabava to bola 🙂 ale dalo sa to vydrzat. skutocne.... 🙂 a potom opati sa to koli babatku. mne najviac vadilo to, ze som sa nemohla 8 hodin hybat .
jednoznačne trvaj na sekcii - okrem toho že by sa KP mali rodiť len menšie deti a to len dievčatká tak je tam riziko pridusenia, problemov s klbami celoživotný (môj muž to má tiež/ tak isto aj tie semenniky su problem u chlapca. predsa ti nemôžu nariadiť normalny pôrod je to postavené na hlavu 😠
@misha8 moja sa narodila v 38 a teraz papa tak 70, jasne ze grcne a mi sme len na umelom
@ellahop ahoj, už mám připraveny dotazy na úterý do nemocnice ohledně partnera zda tam může být, pak se poptám i na ty injekce co sji psala.. a hlavně se chci poptat, zda dávají injekce když je maličká ještě v bříšku, aby ji pak jak ji vytáhnou ven neprakla plíce.. přeci jen když jde přirozeně, tak se voda z plíc dostane ven jak se tlačí ven, ale jak ti ji vytáhnou tak se nemaj o co stlačit a tudíž voda zůstává v plících, a mám strach at se něco nestane.. (známe se přesně toto stalo). Těch 8 hodin to mě taky mrzí, ale pořád si opakuji, uteče to.. Navíc po dnešní noci bych šla na císař hned ted.. ☹ dneska mám poslední kontrolu u svého mudr.. a pak hurá do nemocnice.. ikdyž nervičky začínají pracovat.. to nevím co se bude dít den předem.. 😒
@snoopy ahoj, určitě trvat na císaři.. můj mudr. mi to oznamil hned jak zjistil že malá je špatně otočená.. a teda řekl mi to dost hnusným způsobem - jako pro prvorodičku.. asi se blbě vyspal, ale zato ted semnou jedná úplně jinak, když ví, že se tomu nevyhnu.. Rodit KP je dost riskantní, do toho bych nešla...
@annmarie - ahojky, za zeptání ohledně toho zda může být přítel u samotného zákroku nic nedám, a když nedovolí, tak aspon vím, že bude vedle v místnosti která je prosklená, a aspon duchem bude u mě.. ALe moc si neumím představit tu očistnou kúru.. snad to nějak vydržím, kdyby náhodou.. zítra ti dám info jak to vlastně budu u nás, zda ho dělají či nikoliv.. já doufám, že né, už tak rozdychávám cévkování ☹
Dnes na monitore a na poradni u mojej lekárky to dopadlo celkom dobre. Trošku vysoký tlak, ktorý si musím sledovať .... ak neporodím do nedele, tak 10.1. ma čaká hospitalizácia v nemocnici ....
@janettan no tak už to maš aspon iste že 10.1. uvidiš malinke 🙂 a možno sa mu zachce a pride skôr... To čakanie je horšie v posledných týždnoch ako cele tehotenstvo. Hlavne že si mala na kontrole dobre výsledky a babo je ok 🙂 tak držim prsty nech to maš čim skor za sebou a všetko je dobre
babky ja mam odvcera asi nejake lahke kontrakcie....som sice druhorodicka,teda budem,ale pri Pii to bolo celkom inak,ale tiez mi tie kontrakcie nejak tak zacinali........tak neviem....okrem toho sa mi zda,ze pri kazdom kroku mi cvrkne ....len neviem,ci to je cikanie alebo pomali kvapka plodovka.....No jednoznacne sa citim nejak inak.....svokor mi povedal,ze mam opuchnute pery ako po botoxe 😀
@verca84 tak ti drzim palce a veru ze za opytanie nic nedas...hadam sa podari aspon tebe mat muzika vedla seba 🙂 🙂 🙂 a ozaj sa spytaj aj na ten klistir, ja idem zajtra tiez na poslednu kontrolu k dr pred cisarom, a taktiez mam na neho par otazok, najma ohladom tej ocistnej kury 🙂 teda ze ci mi to postaci...ako ani ja sa na to cievkovanie netesim, ale co uz, ono to k tomu patri 🙂
daj potom vediet ako si dopadla... 🙂
@janettan drzim palce 🙂

@snoopy ja by som sa určite išla informovať u iného pôrodníka. Keď ti povie to isté, aspoň budeš kľudnejšia. Ale nezdá sa mi to :/