Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
ahojte zienky..kukala som na nete nejake ukazkove cviky na fit lopte,lebo vsade som len pisane bez obrazkov nachadzala,ale nakoniec som nasla toto
http://www.femibion.sk/index.php?pid=cvicenie
@cara.m vlastne mas pravdu - tam je potom ta finta, ze by sa do 24 hod malo porodit. Ale ono sa to vacsinou pri plodovke aj tak rozbehne same ... Nesmie sa myslim kupat a sexovat pri odtecenej plodovke.
@vikaki a co tak skusit horucu sprchu? Ta by mohla podporit kontrakcie, ak to bola plodovka. 😉
A ja som stale na bolestiach v podbrusku s odtecenou plodovou zatkou a cakaaaam 😝 😀
@kookaij taky moc gratuluju k miminku 😵
Holky, nám na předporodním kurzu říkali, že prvorodičku určitě nenechají rodit KP přirozeně, ale prý u druhého dítěte už je možnost, že může takhle porodit normálně.. No, já bych se asi taky hodně bála.. Ale těch miminek KP tady máme taky hodně...
Jo a jak já mám ten vodový výtok celé těhu, tak jsem se ve středu Dr. ptala, že se bojím, že to nepoznám od plodovky a on mi řekl, že to určitě poznám, že plodovka teče po stehnech.. Jako o takovém případu, že odtéká plodovka po kapkách se mi ani nezmínil... ☹
Holky, já mám manžela doma asi až do 17.ledna.. takže tady na sebe koukáme sami dva 😖 Sakra, proč jsem neotěhotněla o měsíc dřív, pomáhal by mi s malým 🙄 🙄 🙄
@monik1 no mi to začalo tak, že mi trochu odteklo, nevěděla jsem co to je, za pár minut zase, tak jsem volala doktorce, že k ní jedu na test. No a když jsem jela tam, teklo to víc a víc, tak mi to začínalo být jasné. No a jak jsem přijela tam, měla jsem okamžitě valit do porodnice, otevřena na 3 cm a bolesti žádné.
@monik1 na spací pytel je ještě malinký 🙂 by jím asi propadnul 🙂
Ze začátku jsem ho nosila jen v zavinovačce, protože rozbalený nebyl rád. Asi tím, jak byl dříve na světě a měl být ještě v bříšku, byl raději pevně ovinut. Teď už začíná být raději rozbalený, takže ho začínám nosit bez 🙂 😉
@cara.m ty jo, on už má přesně 4 týdny, to strašně letí 😵 No já totiž pořád uvažuju, že v noci jen pod peřinkou nemůže spát, že bude asi i v zavinovačce... no, prostě pořád uvažuju nad takovýma prkotinama, jestli nejsou nebesa i kolotoč nad postýlku hodně, jestli nechat vyvařit i peřinky po mně, když mám 2 zavinovačky 😀 😀 😝 No, už aby byl taky s náma 😉
Holky, s tou odtékající plodovkou bych to nepodceňovala....já jsem to měla tak, že mi v pátek někdy odpoledne začala kapat. Já samozřejmě nevěděla, že je to plodovka. Bylo to vždycky pár kapek tak jsem si myslela, že jsem si "cvrkla" 😅 a neřešila to. Takhle to bylo celkem dlouho...pak to bylo teda trošku víc, třeba když jsem seděla a zvedla se tak něco odteklo, ale nikdy né čůrek, ale vždycky jen pár kapek. Nakonec mi to bylo divné a rady okolí se raději vypravila do porodnice...to už bylo v sobotu ve tři hodiny odpoledne. Samozřejmě to plodovka byla (udělali test na vložce), a prý odkdy mi to tak teče....tak já, že od rána a doktorka už mi nadávala, že jsem měla přijet hned, že hrozilo riziko infekce (navíc jsem měla pozitivního streptokoka). Ještěže jsem neřekla, že už to bylo od odpoledne předešlého dne....
Už jsem ale byla otevřená na 3 cm a malý se pak narodil asi po 4 hodinách...nakonec to dopadlo dobře, žádná infekce anic podobného, ale raději bych neriskovala. Takže pokud se vám nebude něco zdát tak opravdu raději do porodnice....i za cenu, že budu hysterka 🙂
@albao neboj ked sa malemu bude chciet tak pride 🙂 ja som sa uz tiez pripravila na to, ze na termin nerodime vsak ani zatka este nie je uvolnena ani ziadne bolesti ani nic tak si myslim, ze do stredy (nasho terminu) to urcite nebude ale vsak babo vie kedy ma prist a ked sa mu bude chciet tak sa von vyberie, ja som sa rozhodla, ze ked nebude na termin tak by sa mohol narodit bud 10. alebo 11. aspon to bude krasny datum, no nie🙂 sak drobcek vie kedy ma ist von, tak to neriesim
vsetkym novym maminkam zelam vela zdravia a radosti s babatkami, nech sa im dari k svetu 🙂
baby mali ste aj vy niektora taký pocit že vam stale treba na WC aj ked ste odtial prave odisli? neviem čo to dnes so mnou je a tiež mam dnes velmi silny výtok može to byť len priebeh tehotenstva? všetky výsledky som mala dobre tak neviem....
@misinka22 Tak to jsme na tom úplně stejně....dneska mi taky není nejlíp a s tím WC jsem na tom úplně stejně. Taky mi přijde, že tam jsem pořád 🙂 A taky dneska takový nějaký větší výtok, ale přijde mi, že to je možná po částech ta hlenová zátka ne? No uvidíme, co se bude dít dál 🙂
@monulik0209 já to zkonzultovala se setřenkou a ta mi řekla, že je to plodovka... v nemocnici mi to potvrdili...

@snoopy tak já nejsem rodička,už mám děti dvě,ale jen chci napsat,že když jsem čekala druhého syna,byl taky hodně dlouho otočenej KP až do 36 týdne vlastně,ptala jsem se jestli když se neotočí půjdu na císař,por.asistentka mi říkala že pokud bude mít do 3,5kg tak ne,že to se rodí normálně,až nad 3,5kg,malej měl 3140g,narodil se v 37t+4dny a otočil,tak jsem si oddychla,já jsem narozená KP,manžel šel nohama,ale naštěstí se malej umoudřil,takže se to chce zeptat tam u vás jak to chodí,vím že CŘ je nákladná věc,na vyžádání ho dělat nechcou,ale já osobně jsem měla strach jak by to dopadlo 😉 a nezávidím těm,co musely rodit přirozeně KP.