Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@albao Ja ti dam rozumny argument. Jeden naozaj rozumny je ze od 38 tyzdna zacina placenta starnut a tym padom straca svoju funkciu preto je zena sledovana potom uz kazdy tyzden. 😉 . Ja som bola s prvym synom 6 dni po termine a nebanujem ze mi porod vyvolali, lebo mal uz velke nechtiky a vlasaty bol tiez viac nez dost. A nozicky mal take vymacane ze som musela natierat mastickou Infadolanom aby sa mu zregenerovala pokozka z toho luhovania. Lebo potom sa uz aj vytraca ten maz co ma chranit babetko pred vymacanim v plodovke.
@macina_k inak sa to vola aj=DEDICSTVI
http://www.mojevideo.sk/video/b4e7/dedicstvi_an...
@albao Víš, ono se v té medicíně mění trendy jako kdekoli jinde, co se dříve bralo za svaté, dnes už padlo, co padlo, zase ožívá...prostě se sjedou lékaři na nějaké konferenci nebo přijde nové doporučení z WHO, okolních států a shodnou se na něčem, co je třeba kompromisem mezi více variantami...je to těžko...doktoři chtějí mít všechno pod kontrolou,hlavně proto že časy se mění, lidé jsou agresivnější, méně se bojí a lékaři se mnohými postupy jen kryjí...kdyby něco... Znám to, oba rodiče mám lékaře, já sama studuju medinu, v nemocnici jsem furt...a i když mi nad tím hlava stojí a chápu, že pacienti si musí klepat na čelo, na druhou stranu-je to daň za to, jaká je doba a jaké si to tu děláme... Lékař porod raději vyvolá, než aby čekal, že náhodou přijde nějaká komplikace, kterou už nebude moci ovlivnit, i když to riziko je minimální...protože jak naschvál komplikace přijde a lékař je ten, který to měl předvídat, řešit...je to těžko...
@zanin hej, to je jeden dobry argument 😉 Keby sa to dalo nejak presne zmerat, lebo napriklad kamaratka rodila prave nedavno 11 dni po termine a nemali ziaden z problemov, co ty spominas. Cele je to asi dost individualne a prvym problemom moze byt napriklad aj zle urceny termin porodu, hm 🙂 Len tak nahlas spekulujem 😉
No nic, holky, přeji vám hezký zbytek večera, klidnou prospanou noc bez čůrání, chrápání a všeho, co nás "trápí", já už se hodinu odhodlávám, že se půjdu učit, takže teď už definitivně jdu, mám v pondělí zkoušku z infekčního a ze 130 otázek jich umím 15, ojojo... 🙂 zázraky se dějí, tak snad bude jeden v pondělí při mě 🙂 opatrujte se!!!
@cara.m nie je mu teplo ked je v zavinovacke a este aj ho zakryvas?? Ja malu len prikryvam dekou
@stanulka551 ne ne je mu akorát, kontroluju ho. V nemocnici mu ještě přihřívali dečkou.
Ahojte, chcem sa spytat, ci tu je niekto, kto ma termin tak ako ja - 26.1.2011 a porod na Kramaroch....
@sirael rodila som tam aj prve dieta u doc. korbela, byvam v petrzalke, mam to teda najblizsie, nie je tam taky problem s parkovanim ako na kramaroch, nemusis platit za nadstandart lebo na izbach su len dve a sprcha so zachodom je pre dve izby, cize len 4 baby sa tam striedaju. gynekologicku mam na kramaroch, aj vsetky vysetrenia som absolvovala tam, teraz som uz opat presla do poradne ku korbelovi a chcela by som u neho aj rodit. zatial mi este nedal zmluvu, snad sa dohodneme, ma toho vela, tak uz nechce velmi davat aj zmluvy. a este poznam aj vrchnu sestru na gynekologii. tak pre tieto vsetky dovody tu chcem rodit opat 🙂
ale dobre si sa rozhodla aj pre kramare, je tam vraj teraz najlepsia porodnica na slovensku, aspon moja gyn. mi to vravela. urcite by som nechcela rodit v ruzinove, nepocula som nic dobre na personal.
@vikaki možno švagrina ma problem otehuliť - viem ake to je - potom to človek ťažko prežíva ked sa v rodine alebo u blízkych vyskytne tehotenst vo - tak možno je ten problem aj tam.že by aj ona velmi chcela bábatko ale sa proste nedarí.
Dobrý večer dámy,hlásím se do klubu 🙂 Termín mám 26.1,ale při mém štěstí to bude začátek února...
Jinak k tomu tématu přenášení taky si myslím ,že to má několik důvodů..když pominu že si krejou zadek nebo tu zkaženou vodu (což sem ve 42tt já neměla),tak se ted rodí děti větší než dřív a o to horší jsou pak ty porody a víc hrozí císař,což zas stojí víc peněz...takže je to všechno se vším asi..Hlavně nikdo neví,jak která maminka na vyvolávání bude reagovat a jak rychle.Mě třebas vyvolávali 5 dní tabletkama ,než začly fungovat..
Je to na palici,mě už z toho hraboší ted 😀
@euffra Tak to je super, ze teda na Antolskej je v podstate nadstandard zdarma...🙂 Tak ja som sa pre Kramare rozhodla na odporucanie svojho gynekologa a hlavne kvoli tomu, ze to mam najblizsie. Ale ked teraz chodim kazdy tyzden na poradnu a vidim tam ten chaos, stres a otrasne prostredie, tak mi je tam z toho zle. Ale tak vydrzime....
@sirael tak ten chaos je vsade, aj na antolskej, ja chodim ku korbelovi do sukromnej ambulancie, takze to tak nepocitujem. na antolskej je akurat nevyhoda, ze babatko mozes ukazat len za sklom, nie su tam dovolene navstevy na izbu alebo zobrat babo na chodbu. jedine ked si platis nadstandart, tak moze za tebou prist hocikto na izbu. ale zase ten tato to tie 4 dni vydrzi a po mojej skusenosti s prvym porodom ked sa na mna chodila pozerat rodina do porodnice, tak som sa rozhodla, ze tam teraz nikoho nechcem, iba svojho muza. nech vydrzia a pridu potom ku mne domov. nie do nemocnice, ked som v strasnom stave, v pyzame, ledva chodim...
Vítám všechny nové!! Dneska jsme byli na endokrynologii na odběrech krve, tak doufám, že bude vše v pořádku 😒 . Máme totiž náběh na metabolickou poruchu. Už jsem ze všeho na prášky. Budu ráda, až bude vše za námi.
Ahojky, taktiež vítam všetky nové čakateľky 😀
@haniula to ma mrzi, hadam sa vsetko napraví a bude v poriadku, držim palce 🙂
ja som bola dnes naposledy u svojho dr...doteraz som mala vzdy vsetky vysledky najsamlepsie, teraz aj streptokok pozitivny, cukor sa mi zvysil menej zeleza a pod...ale v podstate ako dr vravel, uz na tom az tak nezalezi...rano o 7:00 ma caka v nemocnici, hned visita a nastup na salu...cize ked vsetko dobre prebehne malinka bude uz do desiatej na svete 🙂 🙂 🙂 a nervicky mi zacali pracovat ozaj plnou parou...asi sa dnes nevyspim v noci...pre istotu skontrolujem este tasku ze ci mame vsetko, zoznam co treba pre tatka nachystam a co potom?cakat do rana....
Ahoj holky, tiež vítam všetky nové 🙂
@haniula treba veriť, že to bude dobré 🙂 držíme palčeky
my sme dnes mali strašnú noc, už niekoľko dní nás trápi zaparený zadoček. Už sme skúšali všetko možné, Bepanthen, sudokrém, nepoužívame vlhčené obrpsky, umývame len repíkom, používame len papers sensitive, ktoré sú vraj na to dobré a aj tak má malý tú riťku vyštípanú až do krvi ☹ zrejme je to tým, že po každom papaní sa vykaká. V noci som mu menila plienku každú hodinu a pol 😖 včera nám doktorka predpísala Imazol, tak sme začali používať, ale nejaké zlepšenie zatiaľ nevidím. Aj malý je z toho chudáčik hotový, toľko, čo plakal túto noc, ešte nikdy neplakal 😢

@vikaki Holt finišujem, co naděláme 🙂 musíme na tom hledat ty hezké věci, vsadím se, že na každou z nás po porodu aspoň na chvíli padne melancholie z toho, že nám ty pupíky chybí 🙂