icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vilca
4. jan 2011

@neliq zkus ho nechat co nejdýl rozbaleného...dej pod něj třeba tu přebalovací podložku a nech ho bez pleny...to naší Evičce kdysi taky pomáhalo...akorát musíte doma trošku přitopit, aby mu nebyla zima...

annmarie
4. jan 2011

@vilca veru budem...dakujem 🙂

sova33
4. jan 2011

@vilca
@neliq Jo, to můžu potvrdit, kamarádčin prcek to měl taky a doktorka doporučovala hodně větrat, opravdu ho nechat ležet bez plenky na té podložce. Taky to klidně může být i plenkami, i když máš dobré, prckovi prostě sednout nemusí.

haniula
4. jan 2011

@neliq zkus mu prdelku omývat heřmánkem, nejlépe silným výtažkem, který je obsažen v chamomille... koupíš v lékarně... stačí tento extrakt vlít do teplé vody a malého do něj ponořit... http://www.lekarna.cz/chamomilla-ivax-1x100ml-r...

vilca
4. jan 2011

Holky, mohly byste sem prosím hodit nějaké odkazy na dobré odsávačky mléka? Před porodem to kupovat nebudu, ale jen chci mít trošku přehled, jestli se vyplatí kupovat nějakou dražší, nebo jestli existuje i levnější, která je dobrá... 😕

vilca
4. jan 2011

@neliq jo a nám tehdy ještě doktorka doporučovala omývat zadeček černým čajem (měl by vysušit stejně jako ten heřmánek). A taky takovou tou fialovou vodičkou (teď si nevzpomenu, jak se jmenuje), ale jestli tam má krvácející ranky, tak určitě ne, protože to by ho to štípalo.

haniula
4. jan 2011

@vilca nejlepší odsávačky jsou od medely... jsou sice malinko dražší, ale jsou perfektní!!!

vilca
4. jan 2011

@haniula no jde mi taky o typ...jestli je lepší s takovým tím balónkem nebo pístová nebo elektrická nebo s takovou páčkou...

neliq
4. jan 2011

@vilca to vyskúšam, teda ak nebude vystrájať, lebo je nerád vyzlečený a kúpanie je doslova horor
@sova33 no mám doma ešte aj huggies, tak vyskúšam tie, či nebudú lepšie
@haniula kamilky som ešte neskúšala, dnes behnem do lekárne a kupim, ďakujem 🙂

haniula
4. jan 2011

@vilca já mám elektrickou, protože musím odsávat často, ale už s tím končím a budu odsávačku prodávat asi za nějaký ten týden... jinak jsou lepší pákové a od té medely je nejlepší páková dvoufázová...

neliq
4. jan 2011

@vilca gercianová violeť myslím. čierny čaj? tak to by ma nenapadlo, to mám aj doma, to môžem vyskúšať, ked sa zobudí, ďakujem

vilca
4. jan 2011

@haniula ok, díky, mrknu na to 🙂

haniula
4. jan 2011

@neliq kup,kup... a uvidíš... my ji používáme do vody, protože malá se osypává z vody... heřmánek totiž malinko vysušuje, tak by to mělo zabrat a kup si radši větší balení...

haniula
4. jan 2011

@vilca ta dvoufázová je lepší, protože ta první fáze ti nabudí bradavky a druhá fáze je to odsávání... já ji používala v porodce a je perfektní!!

haniula
4. jan 2011

@vilca pokud bys chvilku počkala, tak bych ti klidně prodala tu moji... jestli by ti teda nevadila použitá... stojí kolem 2000kč a já ji budu prodávat za 1000kč...

zuzik28
4. jan 2011

@vilca Jak píše haniula, já mám taky Medelu, ale teda elektrickou...Medela mini elektic...a jsem s ní moc spokojená. Je pravda, že je prostě slyšet, ale zase nemám žádnou práci, jen přiložím a jedu. Takže u mě spokojenost. Stála kolem 2200 kč.

rachomejtle
4. jan 2011

Děkuji děkuji,sem vás tu pročítala ,tak sem si řikala že se taky přidám,něco už vím a co nevím to se tady dozvím 😉
Taky čekám na výsledky streptokoka a už počítám že bude..Trpím dost na kvasinky,tak proč by tam nemohl být i ten streptokok.Zítra budu volat pro výsledky.Nevím ale mám pocit že tohle druhé těhu je nějaké horší,zlobí mě hexenschus a i pohyby jsou takové víc bolestivé,jak se tam roztahuje.Nedovedu si představit že bych v tomhle stavu ještě běhala kolem batolete.Mladá na mě přenesla bacily,takže sem na silvestra byla bez hlasivek se zánětem průdušek.Tak se dávám do kupy a už bych jako klidně šla rodit 😀

vilca
4. jan 2011

@haniula díky za nabídku, možná ji využiju, ale sama zatím nevím, jak nám pak kojení půjde. Každopádně až zjistím, že ji potřebujeme, tak budeš první, od koho bych ji kupovala, pokud ji ještě budeš mít 😉

vilca
4. jan 2011

@zuzik28 proč jsou ty mršky tak drahý??? 😠

misinka22
4. jan 2011

baby mate niektora skusenosť s bolesťou zubov a dasien mna od večera boli cela strana a dasna mam hrozne podrazdene na tej strane ani si neviem poriadne umyt zuby dosť je to neprijemne ako keby som mala tie dasna podraždene až do krvi to mam len od večera. Moja zubarka ma dovolenku a tak som sa chcela opýtať či neviete čo na to možem zobrať alebo s čim si vyplachovať usta. ☹

rachomejtle
4. jan 2011

Fakt je ta Medela lepší než Avent ??Já teda taky čekám až ,,po,, předtím sem měla Avent pákovou a to byla hrozná dřina,tak bych ted určo chtěla elektrickou...

vilca
4. jan 2011

@rachomejtle to jsme na tom podobně...já mám 4-letou holčičku a ta donese ze školky každej bacil...no a já ho samozřejmě od ní chytnu...jinak ty pohyby jsou taky o dost intenzivnější než v prvním těhotenství 😅

vilca
4. jan 2011

@misinka22 zkus nějakou zubní pastu na citlivé zuby (třeba Sensodyne)...ale jinak to bude asi ztrátou vápníku...tak možná víc mléčných výrobků... 😉 Taky jsem měla problémy se zuby a nakonec mi na ORL zjistili, že je to zánětem v uchu...

haniula
4. jan 2011

@vilca bude ještě pár týdnů trvat než to mlíko úplně dojde, takže první zkontaktuji tebe, jestli ji budeš chtít...
jinak pro všechny ostatní - budu prodávat za pár týdnů mini electric odsávačku od medely... přidám k tomu i kelímky na úschovu mléka... 😉

haniula
4. jan 2011

@misinka22 kup si zelený elmex... je perfektní!!!

haniula
4. jan 2011

@rachomejtle avent je na ... já ji měla na chvilku v porodce a pak mi daly dvoufázovou medelu a šlo to jak po másle... a ta elektrická je fakt lepší...

rachomejtle
4. jan 2011

@misinka22 pokud tě to bolí,když skousneš a bolí všechny ty zuby i s dásní mohl by to být zánět dásně,na to koupit v lékárně ústní vodu a masírovat měkým kartáčkem dásen několikrát za den ,bolí to hrozně ale pomůže to..

rachomejtle
4. jan 2011

@vilca tak jako řikala sem si že to asi nebude nic vážnýho jen sem z toho už taková dost dokopaná,kolikrát se musím zastavit a ani nedýchám jak mi tlačí hlavou a píchá to ..tohle z minula neznám a to mi koukaly z boku její nohy a já se tomu smála..
Jo ty školy a školky to je děs ,samej bacil.Mladá je tam dycky pět dní a dva tejdny pak doma.

rachomejtle
4. jan 2011

@haniula tak díky za tip,řikám že se tu dozvím něco novýho 🙂 Já sem to hlavně používala kvůli mastitidě co sem měla dvakrát za sebou a to teda ručně nešlo ani Ň a furt radili odstříkávát několikrát denně.

janettan
4. jan 2011

@annmarie tak držím palce, nech všetko dobre dopadne 🙂