icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kamusek
6. jan 2011
kinsli
6. jan 2011

@annmarie Moc a moc gratulujeme k maličké 😵

Holky kde vy ty prťátka berete 😅 My tu snad budeme jediní obři 😅

vilca
6. jan 2011

@annmarie moc gratuluju a přeju hodně zdravíčka 😵

vilca
6. jan 2011

@kinsli Ahoj, no já mám strach, že budeme mít taky pořádného valibuka 😅 Asi v 32.tt vážil cca.1900 g a na další UTZ jdeme v pondělí... Navíc mám větší břicho než v prvním těhotenství a cítím, jak se tam protahuje, takže mě tlačí zároveň na močový měchýř a do žeber...
Jinak včera mě strašně bolel žaludek, k večeru to přestalo, ale zase jsem v noci nemohla spát kvůli bolesti zad... Nebolely jen v poloze na zádech, což je teď pro mě nic moc, takže jsem sebou pořád házela a tím budila i manžela... No už bych ráda odrodila... Jestli budu přenášet až do února, tak budu celá polámaná... ☹

kinsli
6. jan 2011

@vilca na 32tt 1900g není nic strašného , my měli na 30tt 2160g 😀 Těch 1900g je normálnéch, protože neodpovídal o 3 týdny 😉

vilca
6. jan 2011

@kinsli tak jsi mě trošku uklidnila 😅 Ale přece jen...připadá mi, že mám v břiše nějak moc plno 😀

neliq
6. jan 2011

@rachomejtle ano,moja babka to pestovala na záhrade, aj keď je to vlastne burina. Ona na to nedá ešte aj teraz dopustiť, keď jej je ťažko

kinsli
6. jan 2011

@vilca to mě taky 😀 čím to asi bude 😅 Už se docela těším zítra do rizikovky 😉 Vezmu si číslo a skočím za kámoškou na porodnici 😀 v rizikovce to vždycky děsně trvá 🙄
Chudák už tam na nás čeká od 30.12. a my poříd nikde 😀 Ale v pondělí se už snad dočká.

neliq
6. jan 2011

@annmarie jééj gratulujeme, rýchlo sa uzdrav a prajeme obom veľa zdravíčka 🙂

vilca
6. jan 2011

@kinsli no jednou ven musí...ty už se dočkáš za pár dní...zato já to můžu mít ještě na dlouho... 😅

monik1
6. jan 2011

@vilca Vilčo, můj malej měl ve 32.týdnu 1950 gramů, takže stejně jak vy 😉 Taky doufám, že to není obřík.. Od té doby (od 1.prosince) mi nedělal ultrazvuk, tak už nevím 😒
@kinsli ty jo, to je fakt pěkný obřík, ale snad se Dr. trošku sekli, držím pěsti 😉 A tobě dělá vždy UZ? Mi naposledy toho 1.prosince..
Všem hezký den 😵

dimi
6. jan 2011

Ahojda,
gratulka k dalsimu miminku 😵
@kinsli ja radeji vahovy odhad nevim... Dr.rekl,ze odpovidame danemu tydnu a ze mu UTZ hmotnost neukazuje,tak jsem po tom radeji nepatrala... Ted uz ven stes 🙄 Ty pujdes na vyvolani kdyz se nic nerozjede samo?

monik1
6. jan 2011

@cufinka Cufi, já dneska ze zvědavosti volala na ČSSZ a ptala se na mateřskou, prý už mi jí odeslali.. tak jsem zvědavá kolik to bude, sice jsem si to vypočítávala na webu na nějakých těch kalkulačkách, ale to nemusí sedět 😉
Holky, a když ta mateřská je 28 týdnů a potom je rodičák třeba na 3 roky.. tak to ve skutečnosti jsou přeci jen 2,5 roku (z toho půl roku ta mateřská) nebo jak to je?? 😕

dimi
6. jan 2011

@vilca a chysta se u vas neco? U mne zatim nic... :-/ takze tu na sebe opravdu jeste v unoru muzeme koukat 😀

dimi
6. jan 2011

@monik1 je to do trech let veku ditete..takze do cca 5-ti mesicu veku ditete a pak do tech 3 let rodicak... Takze opravdu cca 2 a pul roku 😉

kinsli
6. jan 2011

@monik1 jo jo dělá mi UZ na každé poradně a od 30tt už i váhový odhad každých 14 dní 😉

@dimi jojo v pondělí na vyvolání. Mě i to příjde dlouho ☹ měli to řešit dřív dokud byl alespoň do 4 kg
v pondělí už může mít přes 4,5 kg 😖
To může mít tedy i teď 😅 oni to stejně přesně neodhadnou 😅

Když věděli, že malá měla 4000/55 cm na 37 tt
tak nechápu proč mi malého nechávali až na 39tt
To fakt s klidem může mít přes 4,5 kg a 56-57 cm.
to už pomalu rodím dvouměsíční dítě 😀 😅

dimi
6. jan 2011

@kinsli neni nejak ze zakona,ze Ti musi nechat tehu do 38+0? Ja nevim... Ale prijde mi to dost narez-vedet,ze cekam takoveho obrika a vedet,ze mne nechaji prirozene... 🙄
proc mas tak velka mimca-vi se? Vzdyt nemas ani tehu cukrovku, ani jsi nejak extremne nepribrala.. Ty a manzel jste byli jaka mimca?
No, k te velikosti-oblecky vel.56 jsi asi neporizovala,vid? 😀 😉

kinsli
6. jan 2011

@dimi vel 56 téměř nic a když už něco tak to nosí už teď Kačenky chouchou 😀
do 38tt asi zůstat mimčo nemusí, Kačenku mě vyvolávali od 36tt.
V 34tt už jsou dodělaný 😀 a pak už jen tloustnou 😅 Jen ty co jsou třeba na 35tt tak nemají ještě ideální sací reflex,
ale to už je to nejmenší 😉 Proč máme velká mimča nevím, ale my taky žádný prťata nejsme (174, 185 cm ) a u přítele v rodině jsou 5 kg novorozenci, takže taky asi geny 😉

vilca
6. jan 2011

@monik1 tak na tom budeme asi podobně 🙂
@dimi moje Dr. mi v pondělí řekla, že už se něco chystá, jsem prý otevřená na prst a čípek mám změklej a zkrácenej...poslíčky mám skoro každej den...ale to neznamená, že bude malej do konce ledna venku, že jo... 😅

kamusek
6. jan 2011

@vilca To s tebou souhlasím.....já to takhle mám už skoro 3týdny a pořád jsem 2v1 😀

dimi
6. jan 2011

@kinsli ty jo, to aby se jeden ptal pritele na prvnim rande- “jak velke deti se u vas rodi?“ 😀
@vilca ticha zavist... U mne ani posel, cipek se malinko pripravuje, deloha klidna... Nj,jeste ma cas ...

kinsli
6. jan 2011

@dimi 😀 😀

monalis
6. jan 2011

@annmarie Velké gratulace a přání brzkého zotavení ať si malé můžeš užívat. Hlavně hodně zdravíčka a štěstíčka 😵

monalis
6. jan 2011

@kinsli Takže pondělí to jistí? U koho jsi na konec byla? Doufám, že jinak je vše u vás v pořádku. V pondělí na tebe budu myslet. Také bych ráda věděla, kdy to přijde - takže trošku závidím 😉

haniula
6. jan 2011

@annmarie moc gratulujeme a přejeme hooooooodně zdravíčka!!!

kamusek
6. jan 2011

Tak jsem se teď pobavila.....u babičky jsou na kafe její 3 kámošky (podotýkám, že jim je všem přes 70) a hádají se tam, jestli je porodné u prvního dítěte automaticky nebo ne! No, ale nepřejte si slyšet ten kravál 😀 Jsem tam musela jít a vysvětlit jim to, protože se to fakt nedalo poslouchat 🙂 A stejně ta jedna si furt myslí svoje! A dojalo mě když řekla, že ho nedostaneme, protože moooc vyděláváme 🙂 To je vtip ne? 😀

kinsli
6. jan 2011

@monalis ještě jsem nebyla rizikovka je zítra 😉 Pak hned písnu info, jsem zvědavá ke komu mě pošlou 😉

vilca
6. jan 2011

Holky, ještě jsem se chtěla zeptat, jakou značku jednorázových plen budete používat. Když byla naše Evička mimi, tak jsme používali nejdřív Pampers, ale pak jsme přešli na Tesco pleny a byli jsme s nimi navýsost spokojení. Kvalita srovnatelná, cena úplně jinde... Teď jsme zatím koupili ty nejmenší Pampers a přemýšlím, jaké nakoupit potom...

monalis
6. jan 2011

@kinsli Tak to jo. Tak zítra uvidíš, co ti řeknou. Já sama jsem zvědavá 😉

misag23
6. jan 2011

@vilca Já mám zatím připravené tři druhy - pampers premium, huggies a bella happy (do porodky). Od každého jedno balení nejmenší velikosti, protože nevím, jaké nám budou vyhovovat, tak jsem toho nechtěla zatím kupovat moc. Vyzkoušíme a uvidíme 😉
Holky mizím do poradny, za půl hoďky tam mám být. Večer napíšu, jak jsem dopadla.