Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@kinsli Ahoj, no já mám strach, že budeme mít taky pořádného valibuka 😅 Asi v 32.tt vážil cca.1900 g a na další UTZ jdeme v pondělí... Navíc mám větší břicho než v prvním těhotenství a cítím, jak se tam protahuje, takže mě tlačí zároveň na močový měchýř a do žeber...
Jinak včera mě strašně bolel žaludek, k večeru to přestalo, ale zase jsem v noci nemohla spát kvůli bolesti zad... Nebolely jen v poloze na zádech, což je teď pro mě nic moc, takže jsem sebou pořád házela a tím budila i manžela... No už bych ráda odrodila... Jestli budu přenášet až do února, tak budu celá polámaná... ☹
@rachomejtle ano,moja babka to pestovala na záhrade, aj keď je to vlastne burina. Ona na to nedá ešte aj teraz dopustiť, keď jej je ťažko
@vilca Vilčo, můj malej měl ve 32.týdnu 1950 gramů, takže stejně jak vy 😉 Taky doufám, že to není obřík.. Od té doby (od 1.prosince) mi nedělal ultrazvuk, tak už nevím 😒
@kinsli ty jo, to je fakt pěkný obřík, ale snad se Dr. trošku sekli, držím pěsti 😉 A tobě dělá vždy UZ? Mi naposledy toho 1.prosince..
Všem hezký den 😵
@cufinka Cufi, já dneska ze zvědavosti volala na ČSSZ a ptala se na mateřskou, prý už mi jí odeslali.. tak jsem zvědavá kolik to bude, sice jsem si to vypočítávala na webu na nějakých těch kalkulačkách, ale to nemusí sedět 😉
Holky, a když ta mateřská je 28 týdnů a potom je rodičák třeba na 3 roky.. tak to ve skutečnosti jsou přeci jen 2,5 roku (z toho půl roku ta mateřská) nebo jak to je?? 😕
@monik1 jo jo dělá mi UZ na každé poradně a od 30tt už i váhový odhad každých 14 dní 😉
@dimi jojo v pondělí na vyvolání. Mě i to příjde dlouho ☹ měli to řešit dřív dokud byl alespoň do 4 kg
v pondělí už může mít přes 4,5 kg 😖
To může mít tedy i teď 😅 oni to stejně přesně neodhadnou 😅
Když věděli, že malá měla 4000/55 cm na 37 tt
tak nechápu proč mi malého nechávali až na 39tt
To fakt s klidem může mít přes 4,5 kg a 56-57 cm.
to už pomalu rodím dvouměsíční dítě 😀 😅
@kinsli neni nejak ze zakona,ze Ti musi nechat tehu do 38+0? Ja nevim... Ale prijde mi to dost narez-vedet,ze cekam takoveho obrika a vedet,ze mne nechaji prirozene... 🙄
proc mas tak velka mimca-vi se? Vzdyt nemas ani tehu cukrovku, ani jsi nejak extremne nepribrala.. Ty a manzel jste byli jaka mimca?
No, k te velikosti-oblecky vel.56 jsi asi neporizovala,vid? 😀 😉
@dimi vel 56 téměř nic a když už něco tak to nosí už teď Kačenky chouchou 😀
do 38tt asi zůstat mimčo nemusí, Kačenku mě vyvolávali od 36tt.
V 34tt už jsou dodělaný 😀 a pak už jen tloustnou 😅 Jen ty co jsou třeba na 35tt tak nemají ještě ideální sací reflex,
ale to už je to nejmenší 😉 Proč máme velká mimča nevím, ale my taky žádný prťata nejsme (174, 185 cm ) a u přítele v rodině jsou 5 kg novorozenci, takže taky asi geny 😉
Tak jsem se teď pobavila.....u babičky jsou na kafe její 3 kámošky (podotýkám, že jim je všem přes 70) a hádají se tam, jestli je porodné u prvního dítěte automaticky nebo ne! No, ale nepřejte si slyšet ten kravál 😀 Jsem tam musela jít a vysvětlit jim to, protože se to fakt nedalo poslouchat 🙂 A stejně ta jedna si furt myslí svoje! A dojalo mě když řekla, že ho nedostaneme, protože moooc vyděláváme 🙂 To je vtip ne? 😀
Holky, ještě jsem se chtěla zeptat, jakou značku jednorázových plen budete používat. Když byla naše Evička mimi, tak jsme používali nejdřív Pampers, ale pak jsme přešli na Tesco pleny a byli jsme s nimi navýsost spokojení. Kvalita srovnatelná, cena úplně jinde... Teď jsme zatím koupili ty nejmenší Pampers a přemýšlím, jaké nakoupit potom...
@vilca Já mám zatím připravené tři druhy - pampers premium, huggies a bella happy (do porodky). Od každého jedno balení nejmenší velikosti, protože nevím, jaké nám budou vyhovovat, tak jsem toho nechtěla zatím kupovat moc. Vyzkoušíme a uvidíme 😉
Holky mizím do poradny, za půl hoďky tam mám být. Večer napíšu, jak jsem dopadla.

@rachomejtle, @macina_k Tady posílám odkaz na tu tabulku 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/januarovky/a...