Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Ahojte, no ake vselijake novinky, uz mate aj prve sono fotecky, to je peknee.. Ja som na sono este nic nevidela v 4tt. Teraz som 5tt a 5 dni a bradavky ma bolia chvilami na nevydrzanie. Jedlo do mna vchadza ako do drvicky a to su jedine dva priznaky, ktore si momentalne vsimam. Mam chut to vykricat do celeho sveta, ale drzim sa a chcem to vydrzat do 8 juna, ked budem mat sono. Zatial nic netusi ani rodina, ani priatelia. Ale je to tazke...
Luculele, tak to ta obdivujem, že si to nikomu nepovedala.
Ja som musela na začiatku aspoň naj kamoske, lebo by ma asi porazilo. Veď muž ten sa tomu nerozumie... 🙂
susann: ani ja nemam doteraz ziadne priznaky, okrem prs 😉 Dokonca mam pocit, ze sa citim stale lepsie 😀
luculele: ja som povedala, ze az po srdiecku, takze sme mali vcera "oznamovaci" den 😉 Ale boli to nervy dotedy 😅
Albao, aj ja sa cítim dobre, v robote mi vravíš, že ako dobre vyzeram 🙂
Len v noci nejak neviem spať. A poobede tiež nie som nejak extrémne unavena. Čudné.
Ale prsia, tie mz volia kvalitne, na bruchu ani ležať nemôžem.
V robote mi vravia, nie vravíš 🙂)
susann: ja sa ucim enspat na bruchu, aby som si zvykala, ze od takeho 10tt sa uz nesmie ... A trochu sav noci metam na posteli, ale da sa 😀
susann83 - povedala som to len dvom kolegyniam v praci, takym, co som si bola ista, ze to nikomu dalsiemu nepovedia.
albao - aj ja by som chcela mat oznamovaci den za sebou, citim sa blbo, ked rozpravam s nasimi a oni nic netusia
inac, aj vas tak boli zaludok, ked uz par hodin nic nejete? Ja sa vyslovene musim najest, lebo mam pocit, ze inac stravim sama seba :D
luculele: no teda po pravde, ja som to povedala mojej mame uz asi v 6tt, lebo som mala to spinenie a potrebovala som oporu. A viem, ze ona to utaji 😵 Ale zvysku rodine az vcera. A priatelia az casom. Inak zaludok mam ok, ale samozrejme sa snazim dodrziavat ten plan ako sa vyhnut nevolnostiam - takze cely den dobkam oriesky, susene ovocie a tak 😉
alba & damian : krasny fotky, ja uz bych taky chtela jednu mit 😠
U nas kolem taky nikdo nic nevi (ale mozna tusi), chceme pockat az to bude 100% potvrzene od dr. Jen mi moc nejde vymlouvani proc nepiju alkohol, kdyz nekam jdeme. Normalne bych se vymluvila, ze ridim, ale vsichni vi, ze se s MM vetsinou stridame, takna me uz zacinaji koukat divne. Jsem zvedava jak dlouho to vydrzim tajit 😎
Taky zacinam byt paranoidni, ze to na me nekdo pozna, ze se my zvetsuje bricho ... pritom mi trochu narostlo, ale ne nic extra 😝
susanne = no mne je zle uz nonstop, este ze som doma. Polezkavam alebo posedavam ako mrtvolka. 😝 🙄 Do toho ma boli hlava, no jedna radost. A to najhorsie, ze vecer sa opat objavilo krvacanie. Tak ja si asi uzivam vsetky neprijemnosti prveho trimestra. No a vnoci som chodila na zachod zvracat 😝 . Babulky budu urcite po tatinkovi, on je tiez nocny vtak 🙄
Gratulujem k novym srdieckam 🙂
albao - prave moja mama by obsiahla co najviac ludi na slovensku a v cechach a povedala im to 😀
lucille - s tym pitim je to aj u mna divne, pred tym sme si s muzom dali po pivku, ked sme isli s kamosmi von a teraz dzusikujem. Niekomu to moze prist podozrive
spominali ste, ze spanie na brusku je problem. Ja od malinkata spavam na brusku, teraz sa snazim na boku, ale vobec sa tak nevyspim. Dva krat som skusila opat na brusku a to bol uplne iny spanok. Achhhhh 😔
Vam sa dobre spi na boku? Na chrbate tiez neodporucaju, tak nemame velm ina vyber.
alba nevidim tvoju foetcku v albume, preco??
Damian krasn afazulka.
Mne vravia, ze som velmi schudla, mala som 59 kg teraz mam 55 a nejake drobne, pochudla som najma na tvari,inac vobec mi nerastie brusko, Mne vsade vychadza chlapec, ale ja som si ista ze je to dievcatko, mam take iste priznaky ako pri prostrednej, aj pri nej som schudla a nakoniec pribrala 25 kg 🙄 vsetky deti som rodila s konecno vahou 72 kg, len pri prvej som zacinala so 48 kg, pri druhej s 53 a pri malom s 57 kg a teraz som zacinala s 59kg 😖 .. takze zakazdym ostane par kg plus
sylvia: najradsej spim an chrbte, ale ked sa mi neda zaspat tak na bruchu. Pre man je spanok na boku blby, ale dala som si dalsie vankuse do postele, tak mam jeden medzi kolenami a tak vselijak - no zvykam si, ale nic moc teda 😒
u nas to vie len manzel, moja segra a moj gynekolog a NIKTO viac, no uz vidime reakcie najstarsej, ta nebude potesena, ale ona miluje deticky, tak viem ze neskor ked s anarodi tak bude vsteko ok 😀
mariadaniela: je to v albumiku Snazilkovanie, asi by som mala nasmu drobcovi spravit specialny albumik 😅 No ja som tiez zvedava, kolko kg mi prischne nakoniec. Jabudem zrejme z tych, co mi take 2-3 kila ostanu a tie posledne kila idu vzdy najtazsie dole, takze neviem neviem ci sa mi podari dostat na moju povodnu vahu. Zatial teda nepriberam, stale 51.5 ale na pase uz + 0.5 cm 🙂
baby mne uz byva tiez riadne zle, a nielen rano,ale cely den, vcera to zacalo celodenne, a dnes to asi bude pokracovat, hroza, 🙄 , nemozem sa na ziadne jedlo ani pozriet,ani ho citit, lebo ma napina. A len polihujem,ako taka mrtvolka, ako napisala sylvia 😀
holky já ležela s malým u pohadky a je mi divně zkusim si namazat chleba.jinak moji vahu nechtejte vědet ja před par roky přibrala zničehonic 10 kg a to samože štítná žláza.váha od te doby to nejde shodit maximalně zhubnu ale těch 10 kilo nepřekonám a to jsem kdysi měla 60 kg kde jsou ty časy 😢 😢 😢 😢
holky vy jste ukecané 🙂
mně teď vynadala kámoška kvůli jedné věci,spíš vyčinila a mně to hned rozbrečelo 😀...no konečná,že by příznak? 😀
susan ja mám KO 26. mája,tak ešte týžden si počkám. ja mám 50 kg a pri malom som priberahal tabulkovo a to my bolo fakt jedno kolko priberiem, Po dvoch mesiach po pôrode som mala naspäť svojich 50 kg a tie si držím a tiež ich neriešim. chcela som pribrať na 53 kg ale nepodarilo sa mi. Som veelmi chudá,ale čo by zato dali iné,ale nevaa, teraz zaručene priberiem. 😵 😵
alba pre teba by bol vhodny ten kojo vankúšik 🙂
neviem či je to presne ten čo mám na mysli,ale takto to vyzerá
http://www.babyport.sk/index.php?page=shop.prod...
pekne sa s ním vyhajáš ked budeš mať velké bruško a po pôrode super pomôcka 😉
ahojky,
jenom píšu tip pro Ty, co mají nevolnosti - někde jsem četla, že k jídlu jsou naprosto suprové brambory na loupačku s tvarohem 😉
Sylvi, no s dvojickami ti už musí byt zle ;)
Tiež neviem spať na boku, som bola zvyknuta spať na bruchu, tak si pomaly zvykam na spanie na chrbate a na boku.
Miyya, ten vankus je veľmi dobrý, asi aj ja si potom zaobstaram.
Budeme mat skoro naraz kontrolu, ty 26, ja 27 🙂
ku kilam sa ani neidem vyjadrovať...
Mavala som tak 60, ale keď som začala robiť, som za 2 roky pribrala 10kg
pred dvomi rokmi som pred svadbou dietovala a cvicila, tak som schudla nejakých 7-8 ale pomaly som to zas pribrala.
Už sa "teším" ako budem vyzerať, asi ako velryba...
miyya: no presne, ten obzeram uz nejaku chvilku a asi si ho kupim, lebo s vankusmi sa teraz bijem 😀
Holky par stranek zpatky jsem psala, jestli nevite, kde prodavaji stolni tehotenske kalendare a nekdo se me ptal jake. Tak myslim neco takoveho, ale v cestine. Nevite, kde by se to dalo sehnat? Na webu nic nemuzu najit:
http://www.shop.motherlyway.com/product.sc?cate...
miyya- ty máš riadneho divocha doma, to si asi užívaš s nim čo? ty máš 50 kilo? to na tebe to tehotenstvo nebude ani vidiet.. 🙂
albao : gratulujem, že drobec rastie a že si už videla srdiečko..
damiana: aj tebe gratulujem a ty tiež už za chvílu uvidíš srdiečko.. len sa divím, že už ti je takto skoro zle, ale možno ti potom nebude.
luculelle: to si šla skoro k doktorovi, viděl tam už aspon niečo? furt riešim či ist na budúcí týžden či ešte počkat. A s tým jedlom to mám podobne, není mi zle ale furt by som jedla, lebo ked cítím prázdny žalúdok tak to není dobre lebo bolí...
sylvia: to je mi luto že si to takto užívaš, ale povedz si že všetko je to k niečomu dobré za pár mesiacov budeš mat miminko 🙂
inak u nás to tiež ešte nikto nevie, len priatel a jedna kamoška..musela som to niekomu povedat, inak by som sa zbláznila.Ale som zvedavá na reakcie u rodiny. priatelovi rodičia sa budú tešit ale neviem čo moji 😨
lucille: myslím, že niečo podobné som videla v obchode Levné knihy nebo tak nějak....ale nie som si úplne istá...

Albao, krásna fotecka 🙂)))))
už teraz bude všetko ok, len treba pozitívne myslieť
damiana, tiež pekná fotecka 🙂)))))
ja idem tiež za 10, vlastne už len 9 dni na kontrolu, dúfam že bude srdiecko bit ako zvon 🙂
miyya ty kedy ideš k lekárovi?
Inak už je vam všetkým zle? Lebo mne zatiaľ nie, keď tak len od hladu