icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kamusek
6. jan 2011

@cufinka Přesně tak, oni důchodci prostě nemají co na práci, tak se ve všem musí šťourat a snaží se být ti nejchytřejší 🙂 Ale kdybys viděla jak po sobě řvali 🙂, jsem myslela, že si dají po držce 😀 A jestli je pro ně ten 2,4 násobek životního minima, což dělá pro 2 dospělé a mimčo něco přes 16000,- moc, tak bych je chtěla vidět. Vždyť co jenom budou stát plenky a věci okolo mimča. Fakt síla....

kamusek
6. jan 2011

@vikaki jojo, přesně tak! Já si to taky myslím, protože mi právě včera doktorka v poradně říkala, že už je to všechno připraveno, že mimčo klesá níž a níž a že i když to nebude dneska ani zítra, tak mám být ráda, že to pak půjde aspoň skoro samo, že čím dýl se to připravuje, tím lehčí porod to pak bude 🙂 Tak snad má pravdu 😀

elzu
6. jan 2011

@macina_k Nezatvrdila jsem se, snažila jsem se dost, ale on je sobec, velký pan plastický chirurg, který si myslí, že je nad celým světem a že může soudit lidi kolem jako by nic. Celou rodinu rozvrací a hází to na mě. Mrzí mě to, ale co už...pochopila jsem, že pokud si to nesrovná ve své vlastní hlavě, nic nepomůže!

cufinka
6. jan 2011

@kamusek 😀 no nektere duchodkyne jsou pekne agresorky 😀 to znam z prace jak zacali akce , jak sme otevreli kauf a bylo tam neco levnyho ty duchodci odhodili hole a bezeli honem honem az se i tenkrat u kurat poprali 😀

vikaki
6. jan 2011

@vilca tak to je pekne,ze na pocest manzelovho brata vyberate meno pre babatko......tak som to chcela aj ja ,ale nanestastie je tu ta blba tradicia ze sa musi prva dcera volat po svokre.....no,aspon som pristala na ten kompromis,ze sme malej dali 2 mena....starku som totiz strasne lubila a chcela som,aby sa mala volala po nej antonia.....Je to zriedkavejsie meno...uz v dnesnych casoch

terka_85
6. jan 2011

Ahojky holky. Potřebuji poradit. Právě jsem objevila na vložce takový hnědo-červený kus (omlouvám se za popis). Může to být hlenová zátka? TA barva je v pořádku?
Moc děkuji, sice mám o tom přečteno plno stránek, ale teď jsem z toho trochu vyděšená 🙂

martuska75
6. jan 2011

@lavazza podľa mne ten malinník funguje. Dopila som čajík a odišla mi voda 😉 tak bud to bola náhoda alebo to zabralo 😖

kamusek
6. jan 2011

@cufinka No to si dovedu představit 🙂 U nás stojí i před Kaufem i před Lidlem jak začínají akce fornty už před otvíračkou 🙂 Samí důchodci 😀

kamusek
6. jan 2011

@martuska75 Kéž bys měla pravdu 🙂 Já teď zrovna jeden šálek dopila 😀

vanniekerk
6. jan 2011

Ten malinovy caj ale nevyvolava skorsi porod. On akurat tak pripravuje maternicove svaly a dostava ich do lepsej kondicky. A to musis caj pit min. 3-4 tyzdne aby mal efekt. Zevraj potom urychluje 2. dobu porodnu, lebo podporuje efektivnost kontrakcii. Tak myslim, ze sa oplati pit tak ci tak.

janettan
6. jan 2011

@monalis aj nás na Slovensku ešte stále testujú .... a môžeme byť len rady, je to pre nás a naše bábätka, aj keď je tých vyšetrení viac ako v minulosti, pre zdravie našich detí urobíme my ženy všetko 😉

zuzkaro
6. jan 2011

@annmarie gratulujem k malickej, zelam vam skore prepustenie z nemcnice, veeeela zdravia a radosti z malickej 🙂

janettan
6. jan 2011

@annmarie blahoželám, prajem hlavne veľa zdravia a tebe aj rýchle zotavenie 🙂

martuska75
6. jan 2011

@kamusek Či to vyvolalo pôrod alebo nie neviem, ale určite som mala tento porod super - takže si myslím že pitím čajíku sa nedá nič pokaziť 😉 Neviem či to bol ten čaj, poctivé tehotenské cvičenie, dobrý pôrodník alebo šťastie - ale pravdu povediac mi je to celkom ukradnuté, čo to spôsobilo 😉 . Držím palce aj vám ostatným aby vám to vašlo rovnako.

janettan
6. jan 2011

@neliq napísala by si mi prosím recept na ten čistec? dik

macina_k
6. jan 2011

@terka_85 Mohla by to být hlenová zátka, ale porod může přijít i za týden i později. 😉 Já ji mám pryč od vánoc a stále jsme 2v1. 😵

neliq
6. jan 2011

@janettan no ja som na pol litra vody dala tak pol hrste čistca variť asi 5-8 minút a potom som to nechala ešte lúhovať. Moja babka vždy opakovala, že všetko treba robiť po 3x, takže keď to trochu vychladlo, namočila som v tom plienku a 3x pretrela malému očká smerom od vnútorného kutika von, to som zopakovala 3x, vždy som však plienočku prepláchla v tom čistci, to isté som potom urobila aj na tváričke, pekne som ju po 3x3 poutierala. Ak sa ti dá, tak môžeš ešte aj ručičky poutierať, moja babka hovorila, že sa tak stiera zlo. Inak pre väčšie deti a dospelých sa čistec naleje do troch tanierov, najprv sa z prvého napiješ 3 polievkové lyžice, potom si 3x pretreš oči, 3x pretreš tvár a nakoniec si 3x zostrieš ruky. To zopakuješ s každým tanierom. Dôkazom je, keď sa ti na spodku taniera urobí taká usadenina. Niekedy to vyzerá ako huspenina. Nám sa všera urobila celkom pekná čierňava. 😀 Niekedy tie staré babské recepty majú niečo do seba 😀

janettan
6. jan 2011

@neliq Ďakujem za recept. A tie bylinky sa dajú kúpiť v lekárni?

janettan
6. jan 2011

@neliq Mňa takéto babské recepty zaujímajú .... Poznám aj prípad z nášho okolia, keď bolo dieťa veľmi choré a behali s ním po rôznych vyšetreniach a nakoniec pomohla "babka zelinárka" z neďalekej dediny ....

neliq
6. jan 2011

@janettan áno, len neviem, či v každej lekárni. Inak presne sa to volá Čistec rovný.

neliq
6. jan 2011

@janettan moja babka, tak tá ma na všetko bylinku. Na hrdlo šalviu, na ukľudnenie medunku, ale najviac si aj tak zakladá na to čistci. Koľkokrát nám to dávala aj ked nás len bolela hlava a ono to zabralo. Aj ked som si vtedy myslela, že som si to len vsugerovala, ako placebo, ale včera som videla, že to fakt funguje.

misha8
6. jan 2011

@annmarie gratulujem a prajem skoréé zotavenie, viem čo to je aj ja som bola po sekcii

monalis
6. jan 2011

@janettan Naprosto souhlasím. Raději toho podstoupit více než méně a něco tak zanedbat 😉 Jen mě udivuje jak se to někde řeší nebo spíše neřeší.

misha8
6. jan 2011

neviete mi poradiť ??? malú strašne zapeká umelé mliečko kaká so strašným plačom ☹ ako jej pomôcť okrem bicyklovania nožičkami, masirovanie bruška olejčekom , pije aj čajík feniklový , už sme kakali aj s teplomerom je ešte niečo čo by pomohlo ??

barchee
6. jan 2011

@misha8 a iné mlieko si neskúšala? Ja dávam malému Bebu Pro 1, to mu dávali aj v nemocke a odporučili nám to...ale neviem no či mu to robí moc dobre, neska sa stále pučil a bol nepokojný...včera som mala dosť svojho odsatého, nemusela som ho prikrmovať, ale dnes mal už 2x Bebu, málo mi ide dnes mlieka... ☹

kinsli
6. jan 2011

@misha8 buď změň značku nebo zkus confort 😉
Kámoška kupovala Nutrilon a malá měla po něm zácpu tak pak koupila nutrilon confort a už to bylo ok 😉
Nebo se poraď v lékárně 😉

kinsli
6. jan 2011

já byla moc spokojená s bebou HA nebo občas jsem brala HA AR 😉 Kačka nikdy nezvracela, ale to AR ji více zasytilo 😀

haniula
6. jan 2011

@misha8 kup jí fenyklový čajíček...

misha8
6. jan 2011

@barchee aj my sme mali v nemocke bebu pro 1 teraz mame bebu alprem LC - PUFA to nam dal deckár pre nedonosené detičky ale to kakanie ☹ idem v stredu do poradne tak sa spýtam či mi neda iné mlieko lebo som na nervy ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

misha8
6. jan 2011

@haniula ten jej dávam aj tak sa trápi 😒 asi bude treba vymeniť mlieko teraz mame bebu alprem LC -PUFA 😒