icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

alerka
7. jan 2011

Prosim Vas, ja mam uz tyzden silne krce v brusnej dutine, ale niekedy to konci na zachode.. inokedy nie.. vacsinou vecer a v nocnych hodinach sa to deje.. pritom mi cely den strasne tvrdne brucho a dieta neuveritelne kope.. nemam z toho dobry pocit.. takze to su uz tie kontrakcie? ani plodova voda ani ta zatka mi zatial neodisli.. a v stredu som bola este uplne uzavreta.. Rada by som sa opytala ci tu ma niektora z vas podobne pocity..

monalis
7. jan 2011

@elzu To s tebou naprosto souhlasím. Já mám od malička štěstí na doktory, kteří spíše s antibiotiky šetří, což pokládám za velmi dobrý přístup. Jestli jsem za život dostala antibiotika 5krát tak to je hodně. Obzvláště jsem měla super dětskou doktorku, která vždycky říkala, že pokud to není nutné tak je raději vynechá.
Proto doufám, že na toho prevíta streptokoka ty antibiotika zaberou. Jen nevím, jestli snesu penicilin. Nevím, jestli na něj nejsem alergická, když u nás v rodině skoro všichni jsou. ☹ Nikdy jsem ho nebrala.

elzu
7. jan 2011

@monalis Určitě to nahlas řekni, dají ti třeba nějaký cefalosporin, je to jiná skupina antibiotik, ale je na podobné úrovni.

misinka22
7. jan 2011

@vikaki no myslela som ze aj mna to obide ale dnes sa ukazalo ze nie a od rana mam velmi silny výtok korý som nemala. ak to znamena skorý prichod kontrakcii tak som spokojna 🙂

sjussi
7. jan 2011

@janicac 8 nebo 10kg ted uz presne nevim 🙂

monalis
7. jan 2011

@elzu Moc děkuji za radu. Určitě jim to řeknu. 😉

luuca1
7. jan 2011

ja som dnes ráno mala tiež taký žltý výtok a len trolilinku rožovkastého v ňom, mohla by to byť zátka??? v noci som mala tiež MS krče,

sova33
7. jan 2011

@alerka Já jsem na tom podobně, hlavně v noci malé strašně kope, břicho mi taky dost tvrdne. Včera mi doktorka řekla, že jsem úplně uzavřená.

misinka22
7. jan 2011

@luuca1 mohla to byt zatka podla toho co som citala

vilca
7. jan 2011

@alerka tak to máš asi podobně jako já...mně Dr. řekla, že takhle můžou začínat děložní stahy...

alerka
7. jan 2011

@vilca a co ti lekarka odporucila? Mne dnes zacali take menstruacne bolesti a pokusila som sa to ratat.. ale pride mi to akoby som to mala stale ked si lahnm na bok. ked chodim da sa to vydrzat..
@sova33 ano aj ja som uzavtera.. v stredu som na monitore mala dve kontrakcie v rozmedzi 11 min. ale lekarka nepovedala na to nic len konstatovala.. chcela by som vediet ze dietatu nic nehrozi ak neodide zatka a plodova voda.. ale to mi asi nepovie nikto 🙂

misinka22
7. jan 2011

Baby tie čo už mate za sebou pôrod ked vam zacali kontrakcie aj malinke pred tím dost kopalo a hybalo sa?

haniula
7. jan 2011

@misinka22 co si tak pamatuji, tak moc aktivní před porodem nebyla... ani při kontrakcích... sem tam si kopla ale jinak nic... jinak já moje zátk byla takový velký bílý hlen (pardon)...

misinka22
7. jan 2011

@haniula taku zatku som presne dnes rano mala aj ja a bolo mi to divne lebo bolo toho dosť a nikdy som to nemala. Dnes velmi malo kopka ale pred chvilou som mala take bolesti v podbrušku a ešte aj on zacal do toho kopat tak to bol zazitok... 🙂

misinka22
7. jan 2011

@misinka22 a ešte mi za poslednu polhodinu tvrdne podpbruško taky silny sťah potom prestane a o chvilu zas tak neviem či su to zacinajuce kontrakcie alebo len poslickovia

verca84
7. jan 2011

ahoj, tak 3.1.2011 se nám narodila dcera Vanesska. Ani jsme si nestihli naplánovat císařský řez. Ona si to rozhodla sama, a my dojeli do nemocnice za 5 min. 12. Přišlo to rychle, a to jsem ráno v pondělí byla na odezvách u svého mudr, a ten mi řekl, že se nic nechystá a přitom už tam muselo být zřejmé, že něco malého tam musí být, jelikož sem mu říkala, že mám pocit jako by přicházely kontrakce.. no a pak ve 17 hod. to byl teda boj.. v 19 hod. se jelo do porodky a pak v 20.24 byla malá na světě... dětičky nás umí překvapit.. 🙂 Jinak císař teda nic příjemného, ale tak každé má své, nejhorší je první den, a pak to jde.. kvůli prckovi přetrpíte vše.. 🙂 Ted akorát bojujem s kojením.. chjooo.. nějaké rady na správné kojení 🙂 nám se to pořád nedaří..

misinka22
7. jan 2011

@verca84 tak blahozelam k malinkej a vela mliecka nech sa to rozbehne

haniula
7. jan 2011

@misinka22 mě praskla voda a pak jsem měla kontrakce (bolesti jako při MS)... zátka mi odešla totiž už v 30.tt, proto jsem byla na udržování v nemocnici... to co popisuješ, může být klidně rozbíhající se porod nebo taky jen poslíčci... jak už tu holky kolikrát radili, tak si dej horkou vanu a uvidíš...

haniula
7. jan 2011

@verca84 Gratulujeme a přejeme brzké zotavení a hoooooodně mlíčka... Co s etýče kojení, tak to chce čas a velkou trpělivost... Malá se vůbec nepřisávala a ani ted se nechce přisát, tak je na flašce a má sunar, protože mě došlo mléko... Zkus si nechat poradit od laktační poradkyně, ty jsou prý velmi skvělé!!!

cufinka
7. jan 2011

@verca84 gratuluju moc 🙂 Hodně zdravíška přeju 🙂

monulik0209
7. jan 2011

@verca84 gratulujem!!!! nech je vsetko ok...

lavazza
7. jan 2011

@verca84 gratuluju, přeju hodně zdravíčka, kdyby se tak nám chtělo samo

monik1
7. jan 2011

@verca84 Moooc gratuluju, nedávno jsem na tebe myslela a ona už je maličká na světě 😵 tak vám přeju hlavně zdravíčko a ať se daří kojení 😉
My přišli s manžou z procházky, snažíme se chodit každý den, kdyby bylo aspoň léto, teď tam je hnusná tající ledovka 😠

monalis
7. jan 2011

@macina_k Dnes jsem tě tu ještě neviděla, tak doufám, že je vše v pořádku a že třeba už máš mimíska v náruči, když tě včera trápilo to bříško 😉

misha8
7. jan 2011

@haniula aha lebo u nás ho predpisuje deckár na recept

verca84
7. jan 2011

@misinka22 děkujeme, což o to rozběhlo se to, ale malá si jen hraje místo aby pořádně sosala.. ale dnes už udělala pokrok a něco málo do sebe dala. tak snad to bude jen a jen lepší... jinak odsávačka to zatím jistí... díky za ni... 🙂

verca84
7. jan 2011

@monik1 děkujeme... císaře jsme zvládli všichni 3 🙂 a to jsem se ho tak bála.. stačilo mě těch pár kontrakcí a říkala jsem si jaká je to bolest.. a to není ještě ta pořádná.. ale císař na druhý den, žádná slává.. sjem odmítala i vstanout, jak to bolelo, ale musela jsem.. úterý ráno to byla bolest, ale večer už to bylo lepší, už jsem chodila jak divá.. přítel ten mě obdivoval, že po taokvém zákroku už tak pěkně chodím.. sice pomalu ale přeci.. Taky už to máš za pár.. a ani se nenaděješ a mimi budeš mít u sebe.. my vůbec nepočítali, že by to už 3.1. mohlo být.. u dětí nikdy nevíš.. a jak se jinak cítíš?? je to den o dedne horší vid.. 😒

misinka22
7. jan 2011

@verca84 mala si uplnu anestezu? ako dlho ste boli v nemocnici? A kojenie je v pohode netlaci ti malinka na ranu?

sirael
7. jan 2011

@kika87 Ahoj, aj ja mam termin 26.1. a kedze je babatko otocene hlavickou dolu, tiez mi budu robit cisarsky, ale este teraz 12.1. idem na poradnu a aj 19.1. mam ist na poradnu a aj ultrazvuk, kde mi podla toho stanovia termin. Tebe preco urcili termin porodu o tyzden skor ako je termin? Nevies?

timkarena
7. jan 2011

@misinka22 ahoj,tiez sa ti zda,ze to tehotenstvo uz trva prilis dlho????lebo umna je to ako nekonecny pribeh☹