icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misinka22
7. jan 2011

@timkarena no posledne dni su najhoršie a nedockavost k tomu pridava 🙂

elzu
7. jan 2011

@misinka22 Mně přijde, že každý den trvá jednou tak déle než normálně 🙂

haniula
7. jan 2011

Holky, co jste rodili, chtěla jsem se zeptat, máte stále chlupatě břicho a prsa?? Já strašně a vůbec to neleze dolů. 😅

cara.m
7. jan 2011

@verca84 Ahoj, moc gratuluju! Ad kojení, v jediná poloha v které se mi přisál byla fotbalovka, tak ji zkus. Teda jestli chápu správně, že problém je v přisátí?

monik1
7. jan 2011

@misag23 Míšo, super, že je streptokok OK, u mě taky.. a ty kvasinky mám asi taky.. mám je napsané v těhu průkazce, ale Dr. o nich neřekl ani slovo, jsem si všimla až doma 😠
@janicac Krásné narozeniny, všechno nejlepš!!! 😉
@vilce Všechno nejlepší k svátku!!! 😉
a holkám tereza79 a annemarie gratuluju k miminkám!!! 😵 😵 😵
je toho tolik na co bych chtěla reagovat a polovinu jsem už stejně zapomněla 😅

janicac
7. jan 2011

@monik1 děkuju moc. tak dnes už to nevyjde🙂 ...narození našeho Kryštofa.

monik1
7. jan 2011

@verca84 A už jste doma? To vás po císaři propustili rychle.. Tak to u vás byla fakt rychlovka, hlavně, že už to máte v pořádku za sebou!! 😵 Já už se taky hrozně těším na toho našeho broučka, kéž by to už taky bylo za námi, ještě, že už to jsou jen dny a ne měsíce 😀 Tak až budeš mít čas, hoď fotečky Vanessky 😉

cara.m
7. jan 2011

@janicac no aby ses nedivila, on je to někdy fofr 😉

monik1
7. jan 2011

@janicac 11.1.2011 to jistí, to je hezčí datum 😉 Taky ti to tak krásně vyšlo - porod okolo narozenin 😀 Já mám narozky 28.1. a malý se má narodit 26.1. 😀

janicac
7. jan 2011

@cara.m já bych nespechala, kdybych se nebala jeho vahy. strasi me, ze jsem mala a drobná. nevim, zda to pujde normalne. cisarsky ez si nepreju. Tak jsem zvedava, co mi reknou v pondeli rano. dnes na velkem ultrazvuku mel 3636 g.

janicac
7. jan 2011

@monik1 tak to by bylo taky hezké. 11.1.2011 je moc pekny, ale myslim, ze to vyjde jen, kdyz bude vyvolani nebo cis.rez

monik1
7. jan 2011

@janicac No ta váha některých prcků je fakt šílená a zvlášť když jsi drobná.. tak by ti měli změřit rozměr pánve a pak obvod hlavičky, zda ho teda vytlačíš 😖 Já už dneska taky počítala, že můj malý měl v 32.týdnu 1950 gramů a když každý týden přibere 250 gramů, tak na konci ledna jsem taky na necelých 4 kilech 😔 no, uvidíme.
Tak ti držím pěsti 😉

sirenita
7. jan 2011

Ahojky holky, chci se hloupě zeptat, ty co už máte porod za sebou, užíváte některá Ergotamin?
Dnes jsem ho na večer byla vyzvednout z lékarny, dostala jsem jen flaštičku s léky, bez nějakého příbalového letáku atd. Jen mi ve spěchu stilhli říct, že užívat 3x denně jednu tabletu. Chtěla jsem si o něm počíst na netu, ale nikde není nic, co by stálo za zmíńku. A abych pravdu řekla, ani se nemůžu dopátrat, jestli se užívá zaváděním, nebo klasicky, polknutím...???

janicac
7. jan 2011

@monik1 pánev je prý dobrá. jsou ty děti teď nějaké veliké..hrůza🙂

babika0
8. jan 2011

@sirenita a na co je dobry ten ergotamin?

babika0
8. jan 2011

@haniula ja mam pocit, ze mne sa chlpky z noh premiestnili na brucho. niezeby som mala chlpate nohy 😀 iba tak jemne, ale aj to co tam bolo je prec! a brusko ochlpatelo. sranda. 😀

neliq
8. jan 2011

@verca84 gratulujeme, držíme palce nech sa mliečko poriadne rozbehne. Prajeme veľa zdravíčka 🙂

janettan
8. jan 2011

@verca84 blahoželám a prajem všetko dobré, veľa zdravíčka a mliečka 😉

kinsli
8. jan 2011

ahojky holky, tak se hlásím, že jsme stále v celku 😀 Tak nás to vyvolání asi nemine. V pondělí v 7h jdeme na to tak snad večeři si dám už v poklidu v porodce rozdvojená 😀 Ale kdybych stihla i oběd tak bych se vůbec nezlobila 😵 😵
Dofám, že to půjde rychle a moc mě malý nepotrápí 😵

kinsli
8. jan 2011

všem novopečeným maminkám moc a moc grtulujeme 😵

vilca
8. jan 2011

@monik1 děkuju za přání k svátku 🙂

vilca
8. jan 2011

@alerka moje Dr. mi doporučila, ať hodně ležím a mám nohy nahoře...a ať čekám, jestli mi nezačne odtékat plodová voda...což se nestalo...večer mi ty bolesti přestaly a dokonce jsem se v noci krásně vyspala, jak už asi 2 měsíce ne...nebolelo mě ani břicho, ani záda...takže kdyby to přišlo dneska, tak jsem aspoň odpočatá 🙂 Prý ale tyhle bolesti můžou trvat několik dní a zase odeznít...tak nevím...taky si říkám, jestli to třeba není tím maliníkovým čajem - jestli on nepodporuje právě ty stahy..

verca84
8. jan 2011

@misinka22 ahoj, měla jsem lokální, v po. v 20:20 císař, a v pátek nás pustili domů. Ránabolí nejvíce první den, pak jen trošek štípe, ale jinak v poho. Při kojení ji dávám z boku, na ránu netlačí a po týdnu už ji nevitím. jen prudký pohyb nene, ten je hnus🙂

vilca
8. jan 2011

@verca84 gratuluju k Vanessce a přeju, ať se hezky rozkojíte 😉

verca84
8. jan 2011

@cara.m ahoj, už ji praktikujem, mlíko se rozběhlo, tak ted jen vydržet. Jak často kojíš, myslím jak často se ti malý budí na mlíčko. mi co 1 a půl hodky, ale říkám si že malo saje, tak proto.

verca84
8. jan 2011

@monik1 - byla to rychlovka, celý císař vše... já jsem dostala kontakce v 14 hod, ale spíše to byla bolest jak přiMs, na mnitoru u veho mudr. prý nic nebylo, a já pak měla problém dojít domů. to mě chytly co 5 min. a do nemoc. jsme přijeli co 3 min. takže tam lítali všichni jak dělové koule. ale zmákli to. sice tak tak, ale dobrý. za 4 min. po pichnutí epi, byla malá venku. foto určo hidím, jen co je stáhnu 🙂

verca84
8. jan 2011

@vilca ahoj, my se s tím poperem. chce to vydržet. oni prdolky sají pomaleji a trvá jim to. ale to se podda 🙂 doufam

cara.m
8. jan 2011

@verca84 já ze začátku kojila co dvě hodiny, ale musela jsem ho budit, měl žloutenku, teď už tak co 3 h až 3,5, když se nevzbudí, budím ho já ať se pak častěji nebudí v noci. Ale ze začátku je dobře kojit častěji, jak píšeš, nevypijou toho tolik. A je fajn, že se Ti budí. Jsem ráda, že se laktace rozběhla. My včera asi měli spurťase, takže jsem pila a pila, aby malý měl mlíčko, protože včera pil pořád (to nebylo po 3 h, ale tipuju, že to bylo spurťasem). A samozřejmě jak pil pořád, tak sem tam už neměl co ☹ Ale jak jsem se dočetla, je třeba vydržet a bude to ok. Jen je to náročné. Takže ze včerejška jsem celkem dost vyčerpaná 😒 A tím že tak hodně pil, tak samozřejmě hodně čůral 😀 a pročůral se jak v noci, tak ráno, takže převlíkat a převlíkat.

monik1
8. jan 2011

@cara.m A už jsi musela i převlíkat povlečení v postýlce? Já mám v postýlce to prostěradlo nepromokavé, tak snad to neprosákne.. A ještě jsem se chtěla zeptat - pomáhají na tvorbu mléka ty kojící čaje? Já toho mám do zásoby nakoupené spoustu, tak snad to využiju 😉
@verca84 ty jo, to musela být fakt rychlovka, věřím, že kdyby byla malinká hlavičkou dolů, tak jí porodíš fakt rychle 😉

zuzik28
8. jan 2011

Holky, na tvorbu mléka je výborné si dělat caro s mlékem...zkuste to.